Autor Wątek: Pytania dotyczące serialu  (Przeczytany 21927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Pytania dotyczące serialu
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 10, 2012, 13:38:11 »
O to chodzi ;) Dziękuję, teraz już wszystko wiem, bo to co było dalej pamiętam. ;)

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 12, 2012, 14:24:38 »
Ktoś kiedyś pytał o to czy w PM kiedykolwiek pojawił się Dariusz Gnatowski.
Oglądam serial od samego początku i to regularnie i jestem pewien, że pojawił się w jednym odcinku. To była rola epizodyczna, a nie jak to podaje Wikipedia, że od któregoś tam roku do któregoś. Rzeczywiście zagrał szefa firmy, w której pracowała bodajże Diana - koleżanka Moniki.
Generalnie nie polecam wierzyć Wikipedii. Teraz ktoś nieźle sobie tam pofantazjował i nazmyślał masę nieznanych postaci, które niby pojawiły się już w serialu (jak niejaki Damian Router grany rzekomo przez Przemysława Sadowskiego).
Uprzedzam też by nie wierzyć w kolejną wyssaną z palca bzdurę, jakoby to rola Anny miała zostać obsadzona inną aktorką po odejściu Włodarczyk. Pamiętam jak dawniej podawano tam zmyślone informacje o pojawieniu się brata bliźniaka Stasiaka, nowej aktorki grającej Teresę, nawet o powrocie zza grobu matki Marysi - Danuty Radosz, w serialu miała też rzekomo zagrać Laura Samojłowicz... Tak więc nie ma co wierzyć Wikipedii. :)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 19, 2012, 15:08:31 »
Ej mam taką prośbę. Mam chęć sobie obejrzeć parę odcinków z Anetą i Janem.  smilie_girl_099 Tak na odświeżenie pamięci no i z nudów. A nie chce mi się z bardzo szukać. Znacie może jakieś ciekawe?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 19, 2012, 15:17:36 »
Oczywiście, że tak! ;) Taka lista kilkunastu odcinków wartych obejrzenia:

80 - wspólna noc Anety i Jana
123 - Aneta mówi Janowi, że przyjmie jego deklaracje dopiero, gdy przestanie kochać Teresę
124 - po wspólnej nocy ("umówmy się, nie było tej nocy"), Jan chce dojrzałej miłości, pierwsze oświadczyny
201, 202, 203- Aneta i Jan w ogrodzie, przeprosiny i wyznania
205 - Aneta mówi Janowi że podjęła decyzję (czas, by się z kimś związała)
206 - "to miejsce potrzebuje gospodarza"
218 - śniadanie w ogrodzie
232 - oświadczyny Jana
246 - Jan wręcz Anecie pierścionek zaręczynowy
353 - Aneta przyjeżdża "złożyć życzenia Antoniemu i Natalii" - spotkanie z Janem
354, 355 - ślub Natalii i Antoniego
356 - Jan postanawia walczyć o swoją miłość, jedzie do Anety
357 - cz.2, pocałunek na statku

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 19, 2012, 15:27:05 »
Ojejkuś !
Dziękuje Ci, ale będę miała co oglądać.  <usmiech>
Aż na taki dokładną rozpiskę nie liczyłam. Dzięki jeszcze raz  :buziak:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 19, 2012, 17:36:46 »
Nie ma za co ;) Zapomniałam jeszcze o odcinku 21, pierwszy pocałunek Anety i Jana, tuż po przejściu na "Ty"- i poprzedzające to, uwodzicielskie teksty Anety ("Uwielbiam czerwone wino, jest takie...aksamitne i pobudzające"  :th_girl_haha:) :D no i kultowy 22 odcinek, po pierwszej nocy spędzonej razem, najśmieszniejszy :th_girl_haha:

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 25, 2012, 14:29:50 »
Kochani, a wiecie może w którym odcinku były urodziny Julki?  smilie_girl_308

Offline Nataliaaa

• Nasze myśli mówią o nas wszystko. < 3 ? ? < 3
  • Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 25, 2012, 15:40:34 »
Klaudia to był odcinek 1412

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 25, 2012, 20:04:56 »
Dziękuję ślicznie!  :buzki:

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 31, 2012, 23:18:27 »
Zaciekawiło mnie kim jest Karol, o którym wspomniała Ann w "Quizie" :D
Mógłby mi ktoś powiedzieć kto to jest, bo niestety nic mi nie mówi ani jego imię, ani to, że spotykał(?) się z Kingą? :D

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 01, 2012, 17:43:18 »
Karol to epizodyczna postać raczej, pojawił się w max kilkunastu odcinkach. Kinga spotykała się po śmierci Kuby najpierw z takim karateką Mateuszem, ale szybko zaczęła mieć go dość (strasznie lubił się chwalić sobą), a potem z Karolem, którego poznała na czacie w internecie. Raczej nie okazał się zbyt ciekawym facetem. Randkowali parę razy i jakoś nic nie wyszło z tego.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 01, 2012, 18:29:34 »
Ktoś kiedyś pytał o to czy w PM kiedykolwiek pojawił się Dariusz Gnatowski.
Oglądam serial od samego początku i to regularnie i jestem pewien, że pojawił się w jednym odcinku. To była rola epizodyczna, a nie jak to podaje Wikipedia, że od któregoś tam roku do któregoś. Rzeczywiście zagrał szefa firmy, w której pracowała bodajże Diana - koleżanka Moniki.
Generalnie nie polecam wierzyć Wikipedii. Teraz ktoś nieźle sobie tam pofantazjował i nazmyślał masę nieznanych postaci, które niby pojawiły się już w serialu (jak niejaki Damian Router grany rzekomo przez Przemysława Sadowskiego).
Uprzedzam też by nie wierzyć w kolejną wyssaną z palca bzdurę, jakoby to rola Anny miała zostać obsadzona inną aktorką po odejściu Włodarczyk. Pamiętam jak dawniej podawano tam zmyślone informacje o pojawieniu się brata bliźniaka Stasiaka, nowej aktorki grającej Teresę, nawet o powrocie zza grobu matki Marysi - Danuty Radosz, w serialu miała też rzekomo zagrać Laura Samojłowicz... Tak więc nie ma co wierzyć Wikipedii. :)

Zgadzam się z Tobą we wszystkim, poza jednym. Taka postać jak Damian Router pojawiła się w serialu, on był partnerem Zosii, byłej Artura, z którą Kulczycki ma córkę.
Anula :)

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 01, 2012, 18:56:20 »
Ja jednak upierałbym się przy tym, że żaden Damian Router się nie pojawił nigdy w serialu, a już na pewno nie grałby go jak to jest podane na Wikipedii Przemysław Sadowski. Ten aktor raczej nie występuje w epizodycznych rolach.

Z tego co pamiętam to Zosia przed wyjazdem miała narzeczonego Sławka, którego grał ten sam aktor co przed wakacjami wcielał się w rolę policjanta Kacpra (który chronił Huberta). Zosia miała też kiedyś faceta Zbyszka (grał go Michał Lesień w jednym odcinku, ale to była inna postać, niż późniejszy Zbyszek - facet Majki). Przegapiłem parę odcinków z poprzedniego sezonu. Kiedy niby ten Damian się pojawił? Bo jak Artur był z Izą w tej Szwecji (nie jestem pewien kraju) to pokazali samą Zosię i Stasię.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 01, 2012, 20:16:47 »
Karol to epizodyczna postać raczej, pojawił się w max kilkunastu odcinkach. Kinga spotykała się po śmierci Kuby najpierw z takim karateką Mateuszem, ale szybko zaczęła mieć go dość (strasznie lubił się chwalić sobą), a potem z Karolem, którego poznała na czacie w internecie. Raczej nie okazał się zbyt ciekawym facetem. Randkowali parę razy i jakoś nic nie wyszło z tego.
Dziękuję za wytłumaczenie. ;) Aczkolwiek nadal nie pamiętam tej postaci :D

Jeśli chodzi o Damiana Routera to również wydaje mi się, że taka postać nie pojawiła się w serialu. A nawet jak się pojawiła to raczej nie grał go Przemysław Sadowski, sprawdzałam na kilku stronach i nigdzie nie było napisane, że występował on w PM ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 25, 2012, 20:37:47 »
Kim jest Klaudia, ta, z którą Hubert chce zeswatać Pawła? ;) Wie ktoś? ;)