Autor Wątek: Hana i Piotr  (Przeczytany 78642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karolina

• Fall...
  • HaPi
  • This love is be and end all..
Odp: Hana i Piotr
« Odpowiedź #90 dnia: Styczeń 23, 2013, 13:13:25 »
To jest odcinek 487 i ja go oglądałam na serialelove. pl wpisałam w google i wyszło :)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #91 dnia: Styczeń 23, 2013, 13:14:34 »
Amour - aresztowanie było w odc. 486 ("Dowód")

Wgl Piotr Hanę widział wcześniej - bodaj w odc. 472 gdy Zosia i Kuba wyjechali do Berlina, to właśnie po pożegnaniu Zosi z Gawryłą widzi on jak we trzy wychodzą Agata, Wiki i Hana i mówi "O ile szczęścia".

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Styczeń 23, 2013, 16:30:35 »
Na pewno widział ją wcześniej, w końcu pracowali w tym samym szpitalu.  ;) Chodziło mi jednak o pierwszą taką prawdziwą rozmowę.
Amour, Hana została zatrzymana w 486, ale ta scena jest w 487.  ;) Możesz go tu zobaczyć, gdyby nie było na serialovelove, jak podała Karolina: http://www.putlocker.com/file/FBAD5DCC1D2FC39F

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #93 dnia: Styczeń 24, 2013, 10:23:10 »
HiP w zasadzie powinni stać się po Burskich, Walickich i LiL-ach kolejnym filarem serialu. Szkoda, że ich losy tak gmatwają, tym bardziej, że Hana mogłaby posłużyć scenarzystom jako możliwość pokazania obrazu kobiety spełnionej zawodowo i prywatnie. Nie wiem po co było to poronienie, przecież do tej pory scenarzyści właśnie w ten sposób często łączyli jakieś pary - przez dziecko. Co prawda na dłuższą metę taki związek jest bez szans powodzenia, ale jednak uważam, że HiP powinni tak jak LiL mimo różnych perypetii być razem, ukazywanie ich ciągle szczęśliwych i w sielance stałoby się nudne. W zasadzie czemu HiP nie mogliby tak jak Burscy stać się filarem serialu, by teraz właśnie o HiP można było mówić, że są parą "na dobre i na złe"?

Teraz pozwolę sobie przybliżyć trochę początki obydwojga w leśnogórskim szpitalu:

Hana w Na dobre i na złe pojawiła się w 448 odc. aby odnaleźć swego przyrodniego brata Przemka. Pojawiła się wraz z swoim ojcem i macochą i mimo początkowych trudności udało im się nawiązać wspólny język. Do około odcinka 480 Hana była tylko tłem dla fabuły - po prostu pokazywana przy różnych ginekologicznych sytuacjach. Potem się zaczęła seria artykułów nt. tego, że Hana dokonuje aborcji, oraz stos niepochlebnych jej artykułów. Od tego momentu zaczyna się jej bliższa znajomość z Piotrem - doktor Gawryło odnajduje Pisklaka, który wykorzystując swoje umiejętności zmienia Hanie recenzje na pochlebne. W międzyczasie Hana pomaga Ewie, ciężarnej kobiecie terroryzowanej przez męża - najpierw przeprowadza pierwszą w LG neonatologiczną operację, a później pomaga Ewie uciec od Karola, który okazuje się sprawcą serii niepochlebnych artykułów, oraz to on wrabia ją w sytuację z proszkami na aborcję, w wyniku czego Hana zostaje aresztowana. Dzięki Piotrowi wychodzi jednak z aresztu, a wkrótce potem dochodzi do strzelaniny pod szpitalem w jej wyniku ranni zostają Piotr i Falkowicz. Przy czym Piotr wyszedł w zasadzie bez szwanku. Początek sezonu 2012/2013 to również zapowiedź tego, że coś między nimi będzie - wszak w 493 Hana pomimo początkowych wahań zgadza się. Szczęście niestety nie trwa długo - tajemniczy pacjent, który trafił do LG z wypadku okazuje się być zmarłym mężem Hany Jamesem, w wyniku czego dochodzi do rozpadu związku Piotra i Hany. Po wypadku karetki Hana dowiaduje się, że jest w ciąży, która dla niej kończy się poronieniem.

Piotr Gawryło - uzdolniony chirurg z kilkoma specjalizacjami, ratownik LPR (Lotnicze Pogotowie Ratunkowe), w LG pojawił się jeszcze w sezonie 2009/2010 (odc.406), jednak odegrał tam marginalną rolę. Wiodącą odegrał dopiero w kolejnym sezonie. Na początku daje się poznać jako chirurg-ryzykant, który nie liczy się z komplikacjami, oraz jest nazbyt pewny siebie. Jego współpraca z Zosią układała się źle, bo Zosia nie mogła zrozumieć, że Gawryło, to nie Kuba i na biednego Piotra do Stefana kablowała aż się kurzyło. Mimo początkowych nieporozumień z dr Stankiewicz-Burską po jakimś czasie zaczęli się zbliżać do siebie przełomowym momentem ich relacji jest odc. 438, w którym Gawryło dokonuje operacji Amelki, co w końcu przełamuje opór pani anestezjolog wobec Piotra. Ponieważ Piotr to komplemenciarz, a Zosia jest na to pazerna, zaczyna widzieć w nim nie tylko ryzykanta ale i prawdziwego faceta. Również Piotr przestaje być taki ryzykowny za sprawą Zosi. W międzyczasie w życiu Gawryły zjawia się prof. Soszyński (Krzysztof Wakuliński), z żoną Magdą (Anna Dereszowska) i córką Tosią (Gabriela Świerszczyńska). Wówczas na jaw wychodzi bezpłodność profesora, który zorientował się, że jego najlepszy uczeń dzielił z nim zamiłowanie nie tylko do medycyny. Mimo Piotra starań o córkę Soszyńscy wyjeżdżają. Równolegle rozpada się związek Piotra z Wiki, która związała się z nim po tym jak omal nie została zgwałcona przez Janusza. Sezon 2010/11 kończy się wyjazdem Soszyńskim a to dla Piotra oznacza brak kontaktu z córką. W kolejnym sezonie Piotr dalej próbuje walczyć o Zosię, ale w końcu uświadamia sobie, że ma męża i córke i nie chce rozbijać kolejnej rodziny. W sezonie 2011/2012 wątek Piotra jest mocno okrojony (zwłaszcza po wyjeździe Zosi) ogranicza się głównie do pokazywania go przy stole, dopiero pod koniec sezonu zaczyna go łączyć jakaś nić porozumienia między Haną - najpierw gratuluje jej tej operacji, choć dopiero później daje dowody, że mu na niej zależy: pierw odnajduje Pisklaka i prosi go aby usunął z sieci artykuły nt. Hany, potem interweniuje u prokurator ws. aresztu Hany, na końcu spędzają z sobą noc i to on ją powstrzymuje przed wyjazdem. Podczas kolejnego sezonu 2012/13 również układa się między nimi dobrze, ale co dobre nie trwa długo - zjawia się James i Piotr podejmuje się operacji trepanacji czaszki u byłego męża Hany, po czym ich związek się rozpada. Swoją drogą podobało mi się jak Piotr walczył o Hanę zwłaszcza pytaniem "A dlaczego to ja mam odpuścić?". Obecnie Hana straciła dziecko Piotra i nie ma ochoty na rozmowy z nim. Tekst Jamesa, że Piotr ją zranił i zostawił gdy tego potrzebowała był trochę nie na miejscu, zwłaszcza jeśli pamiętać kto pomagał Hanie po tamtym...

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Styczeń 24, 2013, 20:13:49 »
Jeja, Alden.  <lornetka> Jestem pod mega wrażeniem.
Dziękuję(emy) za tak dokładny opis HaPi, naprawdę podziwiam. Wszystko pamiętasz, miałeś zapisane czy jak?

W zasadzie czemu HiP nie mogliby tak jak Burscy stać się filarem serialu, by teraz właśnie o HiP można było mówić, że są parą "na dobre i na złe"?
Dokładnie. Nawet, jeśli ktoś za nimi nie przepada, to nie można zaprzeczyć, że ostatnio jest ich najwięcej i stanowią najbardziej popularną parę w NDiNZ. Czasy Zosi i Kuby już przeminęły, niestety albo na szczęście.

Wgl Piotr Hanę widział wcześniej - bodaj w odc. 472 gdy Zosia i Kuba wyjechali do Berlina, to właśnie po pożegnaniu Zosi z Gawryłą widzi on jak we trzy wychodzą Agata, Wiki i Hana i mówi "O ile szczęścia".
Widziałam ten odcinek i przypomniały mi się sceny Zosia&Gawryło. I rzuciło mi się w oczy, że z Zosią było podobnie, jak z Haną - zaczynało coś się dziać, dopóki nie pojawił się mąż.  <olaboga>

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #95 dnia: Styczeń 24, 2013, 21:53:17 »
Pamiętam:) Mam dobrą pamięć odnośnie NDiNZ :)

Offline Karolina

• Fall...
  • HaPi
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 25, 2013, 10:28:48 »
Alden gratuluję wow jestem pod wielkim wrażeniem.

Offline natus98

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 25, 2013, 12:00:55 »
Cześć ;)
Jestem nowa na forum i chciałam się przywitać ^^ ; ]

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 25, 2013, 12:17:53 »
Cześć ;)
Witamy, witamy! :*
Może opowiesz nam coś o swoim "uwielbieniu" do HaPi? :D

Offline Karolina

• Fall...
  • HaPi
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 25, 2013, 16:35:09 »
Cześć ;)

Witamy i cieszymy się,że jest  nas coraz więcej ! :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 25, 2013, 16:57:56 »
Drogie Panie, proszę, nie róbcie takiego off topa ;-) Do witania mamy osobny temat w dziale Na co dzień. Tam zachęcam do dłuższej wypowiedzi.

Offline natus98

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 25, 2013, 21:36:08 »
Ok , po prostu chciałam się tu przywitać !! , bo z powodu HANY I PIOTRA zalogowałam się na forum ; )
Jeżeli chodzi o to dlaczego ich lubię , to po prostu widać że pasują do siebie ;* . Są zakłopotani bo on nie wie o ciąży a ona o sytuacji z Magdą ! Ale mam nadzieję , jak wszyscy że wkrótce do siebie wrócą <3

Pozdrawiam ;]

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 26, 2013, 17:32:56 »
Ja mam nadzieję że Hana i Piotr będą razem no bo przecież pasują do siebie prawda?  <zauroczony> Nawet dobrze że ona z Jamesem nie będzie. On niech się wyleczy a potem się zobaczy czy będzie w serialu.

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 27, 2013, 21:18:46 »
511 - Hana i James
Spoiler
W 511 odcinku NA DOBRE i NA ZŁE Hana Goldberg (Kamilla Baar) znów zaczyna się bać o swoje życie. Po tym jak przekonała Jamesa (Jake Michaels), by poddał się leczeniu w szpitalu psychiatrycznym Hana odbiera głuche telefony, a w tle słyszy tylko muzykę. Goldberg dowiaduje się, że Jamesa nie ma szpitalu, bo zabrała go stamtąd siostra. Tyle tylko, że mąż Hany nie ma siostry! Co się stało z Jamesem? Czy został porwany ze szpitala przez ludzi, którzy chcą się go pozbyć? James wcale nie jest chory psychicznie i miał rację gdy ostrzegał Hanę przed zagrożeniem!
Będzie się działo... jestem ciekawa, jak to wszystko się skończy.

A wiecie co?... Gdzieś czytałam, że w 512 odcinku
Spoiler
Piotr przytuli Hanę!
Byłoby taaaaaaak cudownie! Ale nie wiem na ile to prawda... oni w końcu muszą być razem. Kto wierzy w to tak głęboko jak ja?! :)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 27, 2013, 21:24:07 »
A wiecie co?... Gdzieś czytałam, że w 512 odcinku
Spoiler
Piotr przytuli Hanę!
Byłoby taaaaaaak cudownie! Ale nie wiem na ile to prawda... oni w końcu muszą być razem. Kto wierzy w to tak głęboko jak ja?! :)

Jak to? Gdzie czytałaś? Masz może streszczenie odcinka?  <olaboga> Jeju, jeżeli to się sprawdzi...  Ja, oczywiście że wierzę!

Co do pierwszego spojlera, to mam nadzieję, że oni nie wciągną w to Hany, np. nie porwą jej ze względu na Jamesa. To już będzie stanowczo za dużo jak dla niej, dlaczego ciągle rzucają jej kłody pod nogi?  :(