Autor Wątek: Hana i Piotr  (Przeczytany 78644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Hana i Piotr
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 20, 2012, 16:31:44 »
Bez sensu...

Zeszli ich dziwnie. Tzn. zaskakująco dla mnie, bo chociaż czytałam wszystkie newsy, wiedziałam co się święci, to jednak stwierdzenie "chcę zostać z Tobą" nie było tak romantyczne jak głoszone przez media "chcę być z Tobą" (jedno słowo, a znaczenia przecież różne), więc we wczorajszym odcinku miło zaskoczyła mnie pierwsza scena H&P.

Poza tym w ogóle są słodcy razem, fajnie jest widzieć Piotra takiego zaangażowanego, Hanę w końcu odrobinę radośniejszą, poza tym to między nimi...widać, że to wszystko jest poważne. Lubię takie związki. Tymczasem wszystko wskazuje na to, że zanim wszystko zdąży się na dobre zacząć- scenarzyści to rozwalą, bo jakżeby inaczej ::) Najgłupszym możliwym pomysłem było wprowadzenie zmarłego rzekomo męża Hany. Jasne, to dosyć ciekawe z perspektywy losów bohaterki, o ile jakoś to uzasadnią, bo bliski jej mężczyzna...tyle czasu myślała, że zginął...a tu bum. Tylko po co akurat w momencie, gdy związała się z innym? Głupie.

Oby tylko nie było tak, że wszystko będzie robione po to, by pokazać, że Piotr tak traktował kobiety a teraz ma za swoje, Hana go zostawi dla męża, a on biedny będzie cierpiał. Odpukać w niemalowane! Nie mogą tego zrobić. Prawda, że nie mogą? :(

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 20, 2012, 20:50:46 »
Mogą. Zwłaszcza, że wczoraj Miri mówiła, o Hanie i Jamesie, że byli niezłą parą, potem ten pacjent miał pierścionek z napisem "H+J", Skorpionica wkleiła,że na policję zgłosi się kobieta, która będzie podawała się za jego męża. Może to wcale nie Hana + James a np. Halina + Jacek?

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 20, 2012, 21:06:35 »
Skorpionica wkleiła,że na policję zgłosi się kobieta, która będzie podawała się za jego męża.
Żonę chyba.    <soczek>

To musi być ktoś, kto ma związek z Haną. A po obrączce wnioskuje, że to jej mąż właśnie. Mam nadzieję, że się mylę.
Ale scenarzyści mogą wszystko. Niestety.  <histeryk>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 21, 2012, 13:41:08 »
No tak oni mają władzę, ale chwilami bardzo nieumiejętnie z niej korzystają.

Co do odcinka 491 to napiszę krótko. Podobało mi się to, że wreszcie Hana powiedziała o mężu, a Piotr o córce. Kolejny krok w stronę związku. Narazie dobry krok, a czy to nagle scenarzyści zepsują no to cóż-czekajmy.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 06, 2012, 20:50:07 »
Nie podoba mi się to zdjęcie Hany i jej męża, nie podoba mi się ten anonimowy facet po operacji nerki i nie podoba mi się to, że scenarzyści chcą na dobre wprowadzić męża Hany do serialu.
Kobieta dopiero co przekonała się do Piotra, dała mu szansę, wprowadziła się do niego i teraz nagle to wszystko ma się popsuć? Jeżeli scenarzyści właśnie w taki sposób to wszystko zaplanowali to wielkie brawa dla nich za głupotę. Nie powiem mają dar do rozwalania dobrych związków, bo przecież Hana i Piotr z pewnością za jakiś czas się rozstaną, kiedy tylko pozna swojego męża to wszystko odżyje jeszcze bardziej niżeli wówczas gdy zobaczyła fotografię, będzie rozdwojona pomiędzy dwoma facetami, których kocha, a Piotr mając dobre serce i na względzie uczucia i szczęście ukochanej usunie się w cień i tak oto piękny związek H&P się rozpadnie.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 07, 2012, 15:13:37 »
Pomysł z mężem 'cudownie zmartwychwstałym' to delikatnie mówiąc lipa sezonu. Już gorszych pomysłów scenarzyści mieć nie mogli. Jaki to był sens łączyć HiP, robić pewne zawirowania typu nie spieszmy się itp. jak i tak mają zamiar to wszystko zepsuć, bo jakoś trudno mi uwierzyć w to, że Hana jednak zdecyduje się na Piotra.

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 07, 2012, 17:31:21 »
Pomysł z mężem 'cudownie zmartwychwstałym' to delikatnie mówiąc lipa sezonu.

Ostatnio pomysły scenarzystów wołają o pomstę do nieba. Zaczynają bardzo ciekawie zapowiadający się wątek żeby za chwilę w nim namotać.  Wyjdzie z tego zapewne że Hana wprowadzi sie do Piotra, potem dowie się że jej mąż jednak żyje. Zaczną się spotkania i Piotr pójdzie w odstawkę...Obym jednak się myliła bo bardzo do Siebie pasują :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 07, 2012, 17:43:52 »
Scenarzyści wyłączyli logiczne myślenie, o! Czy oni nie widzą, że wątek Hany i Piotra jest najlepszym wątkiem, że dzięki niemu wiele osób wróciło do oglądania serialu (w tym oczywiście ja)? Myślą, że jak wprowadzą jej męża to co większość będzie nadal oglądała z zachwytem? Otóż nie, bynajmniej nie w moim przypadku, bo wiadomo i tak jak to wszystko się skończy. Cudowną miłość Hany i Piotra szlag trafi...

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 08, 2012, 14:42:45 »
Kupiłam ŚS i co widzę?

"Szok i niedowierzanie! Wkrótce Piotr zerwie z Haną, bo nagle okaże się, że jej mąż James nie został zamordowany. On żyje"

"Hana długo nie przyjmie do wiadomości, że NN to James. Przekona ją dopiero obrączka na palcu mężczyzny. A gdy Piotr pozna dramatyczną prawdę, powie, że to koniec ich związku" :zla:

Brak mi słów. Głupota scenarzystów mnie przeraziła <wsciekly> 

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 08, 2012, 16:03:57 »
Brak mi słów. Głupota scenarzystów mnie przeraziła <wsciekly> 
Nie tylko Ciebie.. :(
Piotr z Haną tworzą dobraną parę, więc po co mieszać? Jeszcze w tak nieprawdopodobny sposób? Jestem ciekawa jak oni wyjaśnią to, że James jednak żyje. ::)
Scenarzyści NDiNZ mogliby być bajkopisarzami.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 08, 2012, 16:13:13 »
Wszyscy scenarzyści polskich seriali powinni sobie jakąś grupową terapię wykupić. Tragedia goni ostatnio tragedię, a wszystko to tak naciągane jest, tak wymuszone...jak można widzom same dramaty fundować, jesienią dodatkowo? <histeryk>
Głupota. I zniechęcona się czuję ponownie do oglądania NDiNZ, bo to kolejny przykład wybujałej fantazji, która ma się odbić na jakiejś lubianej przeze mnie postaci/parze. Jedyna nadzieja jest w tym, że Hana jakoś to wszystko poukłada i dojdzie do wniosku, że już na tyle się pogodziła ze śmiercią męża, że zaczęła życie na nowo...i powroty nie mają sensu. Albo że James okaże się być po tym wszystkim innym człowiekiem niż ten, z którym była i że nic ich już teraz nie łączy. To jednak złudna nadzieja, bo ostatnio widzieliśmy, że nadal jej zależy na tym całym Jamesie, że stale o nim myśli...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 09, 2012, 15:58:00 »
Ależ wymyślili! Hana i Piotr to była moja najukochańsza para w serialu, do którego oglądania niedawno wróciłam... w sumie właśnie z tego powodu. Dwójka moich ulubionych aktorów, dwie ulubione postaci i świetna para.. Historia Hany i jej męża, jej przeszłość bardzo mnie zaciekawiły. Lubię postaci, które mają bujne życie, a szczególnie przeszłość, stąd moje uwielbienie w stosunku do tej bohaterki, ale wskrzeszanie niczym w "Modzie na sukces" zmarłych osób to przesada  :(

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 05, 2012, 19:04:36 »
Odnośnie pojawienia się męża Hany, to może jeszcze nie wszystko z Piotrem stracone. W odcinku 500 wydarzy się co nieco:

Do szpitala trafia Ewa, żona Karola, który omal nie zastrzelił Hany i Piotra. Kobieta ma komplikacje po cesarskim cięciu. Między Haną a Piotrem dochodzi do różnicy zdań na tle medycznym. To jednak tylko pretekst, który odzwierciedla ich skomplikowaną sytuację uczuciową. James jest niespokojny i podejrzliwy. Reaguje nerwowo, kiedy Hana robi mu zdjęcie. Gdy chce je skasować, widzi w aparacie wspólne zdjęcia Hany i Piotra i domyśla się, że są sobie bliscy. James za wszelką cenę próbuje się zbliżyć do ukochanej. Hana jednak nie może zapomnieć o Piotrze i odpycha męża.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 05, 2012, 19:09:00 »
Tak, nawet w ŚS jest na ten temat. Nie mam teraz gazety przy sobie, więc nie mogę tego przepisać, ale było tam napisane o tym zbliżeniu małżonków. Hana nie będzie gotowa i kiedy James zacznie ją całować- odepchnie ją, na co James zareaguje bardzo gwałtownie, będzie chciał Hanę zmusić. Ponoć w ogóle będzie bardzo wybuchowy, będzie innym człowiekiem niż przed "wypadkiem". Autor tekstu wziął pod rozważanie to, czy to nie zaważy na tym, kogo wybierze Hana...
Niemniej jednak aż takiej wielkiej nadziei bym sobie nie robiła, skoro ma jeszcze wrócić ta...była żona Piotra? Nie kojarzę do końca co ich łączyło, bo nie oglądałam serialu wtedy, ale pewnie to matka dziecka Piotra, więc to też pokomplikuje sytuację.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 05, 2012, 19:49:22 »
Żona Piotra to nie była. To była jego była, z którą ma dziecko. Pojawi się, bo profesorek, z którym była zmarł i zapisał, że chce aby Piotr się opiekował dzieckiem. Ogólnie pewnie bardzo bardzo pokręcone, bo aktorka w wywiadzie wspomina, że pojawi się na kilka odcinków. No i oby tylko kilka. Była również informacja, że namiesza w życiu nie tylko Piotra, ale i Hany...

Nowego ŚŚ nie widziałam, ale jeśli James ma być agresywny to...rewelacja(z jednej strony), bo Hana się zorientuje i miejmy nadzieję, po wielu odcinkach niepewności, wróci do Piotra. A Magda....niech spada :-)