Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #165 dnia: Sierpień 09, 2013, 14:41:40 »
Hm...może trochę nie na temat, ale poniższe zdanie z artykułu zamieszczonego na stronie Świata seriali "powaliło" mnie prawie "na glebę" ze śmiechu. <smiech>
"Przerażona Anna na sygnale zawiozła siostrę do szpitala, gdzie na oddziale intensywnej terapii lekarze podjęli próbę reanimacji nieprzytomnej Hanki... Niestety, nie udało się im jej uratować".
Ciekawe, jakie to sygnały siostrzyczka nieboszczki Hani wtedy wydawała? No chyba było to "gębowe" wycie, czy co? ;D

http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-ta-smierc-pograzyla-w-zalobie-miliony-fanow-m-jak-milosc,nId,1007866

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #166 dnia: Sierpień 09, 2013, 14:47:12 »
Może po prostu jechała tak szybko, jakby jechała karetką na sygnale?  <slucha>  Przenośnia taka...
Albo non stop używała klaksonu :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #167 dnia: Sierpień 12, 2013, 10:28:35 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-janka-brutalnie-pobita-i-zgwalcona,nId,1009069
Czy zapewnienia heroicznego Pawełka tylko mnie wydają się groteskowe?  <zniecierpliwiony>

http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-mostowiakowie-uratowani,nId,1008083
Ciekawe jest tylko to - co testament matki Lucka robił u Kisiela?
 <hahaha>
Czego to już nie wymyślą ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpień 12, 2013, 10:48:41 »
Nie wiem, dzięki Bogu nigdy zgwałcona nie byłam, ale jakoś średnio przemawia do mnie obraz brutalnie zgwałconej Janki, która niczym łania gna przez te pola, ze skądinąd szczelnie zapiętymi, nie noszącymi śladu brutalnego rozpięcia- spodniami. Chyba za dużo się naczytałam o tym, że kobiety wówczas paraliżuje ból po niechcianym stosunku, że krwawią z miejsc "wiadomych", że są traktowane przez oprawców w sposób niewyobrażalnie okrutny...  <zniecierpliwiony> Wiem, że to tylko "eMka", ale mimo wszystko.

A sprawa testamentu to już w ogóle cyrk na kółkach. Dobrze, że nie u Kwaśniakowej znaleziony, bo by się rozeszło po całej wsi  <haha>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpień 12, 2013, 12:11:10 »
Nie wiem, dzięki Bogu nigdy zgwałcona nie byłam, ale jakoś średnio przemawia do mnie obraz brutalnie zgwałconej Janki, która niczym łania gna przez te pola, ze skądinąd szczelnie zapiętymi, nie noszącymi śladu brutalnego rozpięcia- spodniami. Chyba za dużo się naczytałam o tym, że kobiety wówczas paraliżuje ból po niechcianym stosunku, że krwawią z miejsc "wiadomych", że są traktowane przez oprawców w sposób niewyobrażalnie okrutny...  <zniecierpliwiony> Wiem, że to tylko "eMka", ale mimo wszystko.
Dokładnie to samo pomyślałem, wydaje mi się totalnie nieprawdopodobna sama próba zdarcia z niej tych ściśle dopasowanych "rurek"- ciasna kabina TIRa, Bruford dodatkowo szamocze się, piszczy, macha nogami na wszystkie strony.... a jeszcze po samym czynie zbrodniczym, założenie ich z powrotem przez roztrzęsioną Bruford, kiedy to trzeba uciekać jak najszybciej - gdzie czas na ubranie się "od dołu"?!
Może tylko próbował, rozdarł górne ciuchy, przyfanzolił po masce, a reszty już nie dał rady....? Dodatkowo na obrazkach mamy na nogach założone i zapięte (zawiązane) buty co jest jeszcze ciekawsze :) Hehe....
Gadki zaś Pawełka to już nawet żenada nie jest. Wyobrażam sobie te pełne patosu obietnice ukarania sprawcy wygłaszane tym jego drewniano-przejętym głosem :) Masakra.

Testament znaleziony w Saragossie..... no scenarzyści musieli jakoś tą Grabinę uratować :) Tyle, że Bruford niestety stanie się kolejną ofiarą klątwy Mostowiaków - z chciwej jędzy zmieni się w biedną sierotkę. No ale jak to już kiedyś pisałem - gdyby Hitler i Stalin spotkali Mostowiaków na swej drodze to pierwszy zająłby się malowaniem jeleni na rykowisku a drugi hodowlą pieczarek :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #170 dnia: Sierpień 12, 2013, 12:38:33 »
Chyba trochę przesadzacie z odbiorem tego gwałtu. Różnie on wygląda i różnie kobiety reagują po fakcie.
- spodnie mogły być owszem gwałtownie ściągnięte, ale nie koniecznie tak, że byłby poszarpane. Tkanina raczej jest mocna (bielizna to co innego), nie mówiąc o tym, że ofiara mogła być ogłuszona, nieprzytomna, wtedy łatwo wszystko zdjąć. Poza tym nie musiały być ściągnięte do końca, a co się z tym wiąże, wcale buty nie musiały być zdjęte, a nawet w ogóle tknięte,
- czasem reakcją na gwałt może być pozorne spokojne uporządkowanie ubrania, kobieta jak robot, automatycznie, jak w transie może własnie poprawić się, zakryć, zapiąć, a nawet zaczesać włosy,
- to samo, jeśli chodzi o oddalenie się z miejsca zdarzenia,
- gwałt wcale nie musi oznaczać, że może krwawić z intymnych miejsc, a przynajmniej na tyle, że leci z niej, w szoku może nawet nie odczuwać bólu,
- w tym wypadku gwałciciel właśnie potraktował ją brutalnie - jest pobita, zakrwawiona na twarzy, ma siniaki, ale gwałt może nawet nie zostawić widocznych śladów, oczywiście nie mówię tu o psychice kobiety,
Ogólnie - kobieta w szoku zachowywać się może nieracjonalnie, tak więc wcale nie musi płakać, krzyczeć, wzywać pomocy, uciekać itd.

Co do drugiego niusu, tego o testamencie, to chyba z kosmosu wzięty wątek. Tak bzdurny, że aż strach. Nawet to, że to "tylko" eMka nie usprawiedliwia tak porąbanego pomysłu.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpień 12, 2013, 12:41:12 »
No ale z tego co wiemy to gwałt był brutalny a ona "ledwie się wyrwała". Z tym kontrastują nienagannie ubrane - że tak powiem - "kluczowe" części ciała. Poza tym samo zdjęcie takich ciasnych "rurek" z szamoczącej się Bruford to zahacza o Davida Copperfielda :) To co - założyła spodnie i buty uciekając po śniegu? Hehe.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpień 12, 2013, 12:46:49 »
Mogła być jak pisałam wyżej ogłuszona, a spodnie nie musiały być całkowicie zdjęte.
Mógł ją wyrzucić z kabiny, czy zostawić na poboczu, a ona jak też pisałam wcześniej musiała je poprawić, bo by jej przeszkadzały w chodzeniu (jak by w ogóle wtedy się poruszała?)

Ja tam nie widzę na zdjęciach jakiś niezgodności co do wyglądu ubrania po gwałcie. Koszulę ma poszarpaną, spodnie mogła podciągnąć i zapiąć, nie muszą być jakieś poszarpane.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpień 12, 2013, 12:53:10 »
Mogła być jak pisałam wyżej ogłuszona, a spodnie nie musiały być całkowicie zdjęte.
Mógł ją wyrzucić z kabiny, czy zostawić na poboczu,
To się kłóci z tym, że "ledwo mu uciekła".

Ja tam nie widzę na zdjęciach jakiś niezgodności co do wyglądu ubrania po gwałcie. Koszulę ma poszarpaną, spodnie mogła podciągnąć i zapiąć, nie muszą być jakieś poszarpane.
Niby nie - w końcu to serial nadawany w porze największej oglądalności - również przez dzieci - przecież nie mogła zasuwać po polu z gołą, zakrwawioną dupą i cyckami na wierzchu, to musieli zrobić, że od dołu kompletnie ubrana a na górze lekko, wręcz "artystycznie" poszarpana koszulka :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpień 12, 2013, 13:10:41 »
"Tyłek" i "piersi"...
Tak na marginesie... Wróćmy do trochę łagodniejszego słownictwa ;)

Mnie nie chodzi o gwałt. Niech jest przedstawiony właśnie w taki sposób, jak to widać na zdjęciach.
Rozbawił mnie tylko ten Pawełek, który jak zawsze robi z siebie superbohatera. Tym razem - składającego obietnicę zemsty.
Brr...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpień 12, 2013, 13:16:56 »
Mnie nie chodzi o gwałt. Niech jest przedstawiony właśnie w taki sposób, jak to widać na zdjęciach.
Rozbawił mnie tylko ten Pawełek, który jak zawsze robi z siebie superbohatera. Tym razem - składającego obietnicę zemsty.
Brr...
Swoją drogą fajnie to jest opisane - "sadystyczny kierowca TIRa" - co on jeździ w skórzanej masce na twarzy a ciężarówa ma na kracie od chłodnicy wielką ludzką czaszkę? :)

Mnie się ciągle wydaje, że to jednak próba gwałtu była i pobicie.

Pawełek nas dopiero rozbawi - próbuję sobie wyobrazić tą scenę i nie mogę :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpień 12, 2013, 13:20:48 »
Mógł ją wyrzucić z kabiny, czy zostawić na poboczu,
To się kłóci z tym, że "ledwo mu uciekła".

Niby nie - w końcu to serial nadawany w porze największej oglądalności - również przez dzieci - przecież nie mogła zasuwać po polu z gołą, zakrwawioną dupą i cyckami na wierzchu, to musieli zrobić, że od dołu kompletnie ubrana a na górze lekko, wręcz "artystycznie" poszarpana koszulka :)

Z niczym się nie kłóci, bo pierwsze mogła wykorzystać moment jego nieuwagi, po drugie, to co piszą w niusach zazwyczaj nijak się ma z tym, co widzimy na ekranie.

Niektórzy uprawiają seks będąc kompletnie ubranym <szczerzy_sie>

Do gwałtu zazwyczaj dochodzi, gdy ofiara jest ubrana (gwałciciel pozbywa się jedynie bielizny dolnej i to czasami bez jej całkowitego zdejmowania), a to właśnie dlatego, że ani warunków ani czasu nie ma na rozbieranie ofiary.

Nie widziałeś ofiar na filmach kryminalnych? Są ubrane, mają tylko albo podciągniętą spódnicę, albo zsunięte spodnie. I nie mogą się poprawić, bo... nie żyją.

Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpień 12, 2013, 13:26:27 »
No dobra, niech już wam będzie.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpień 12, 2013, 13:43:08 »
Mnie się ten cały zwiastun z biegnącą Janką (ładne ujęcia:P) i tam potem ze strzelającą Martą bardzo podoba.
Gdybym nie była świadoma, że to Mjm to pomyślałabym, że to jakiś dobry thriller :D Bo wiadomo, że zwiastun to zwiastun a raczej tak fajnie w serialu nie będzie.

A co do gwałtu to zgadzam się z El. Janka jak dla mnie wygląda realistycznie. A i sadystyczny tirowiec nie oznacza, że musi mieć maskę prosiaka.  <smiech> bez przesady... sadyzm to raczej do brutalności się odnosi a nie do rekwizytów.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #179 dnia: Wrzesień 10, 2013, 14:46:39 »