Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 31, 2012, 23:08:41 »
Dokładnie Meg.

Niestety, tak to bywa w "długodystansowych" serialach.
Dobrze jak aktorzy grają do końca, problem pojawia się, gdy rezygnują w trakcie (co wcale nie dziwi, niektórzy chcą spróbować czegoś innego, innym razem występuje tzw. zmęczenie materiału). I weź tu albo ich ciągle uśmiercaj, albo wysyłaj za granicę <slucha>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 31, 2012, 23:25:20 »
" Zmęczenie materiału"  te słowa nigdy nie powinny dotyczyć rasowych aktorów. Ich zawodem jest gra. W Emce przez tyle sezonów nie zauwazyłam żeby nawet na, krótką chwilę byli zmęczeni Lipowska  czy Pyrkosz. Ale to są aktorzy przez bardzo duże A. Tak samo mogę napisać o Koroniewskiej. Zawsze, przez tyle lat gra dobrze bez żadnej "maniery". Emka się rozsypuje, odchodzą kluczowe postaci. Szkoda.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 01, 2012, 01:15:03 »
Taka mała wpadka z odcinka 942.
Mateusz u fryzjera dostaje sms'a od Antka z datą 5 czerwiec, potem Andrzej dostaje sms'a od Moniki z datą 3 czerwca.

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 02, 2012, 15:47:18 »
Wow! cóż za wnikliwość :P
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 02, 2012, 16:02:55 »
Mateusz u fryzjera dostaje sms'a od Antka z datą 5 czerwiec, potem Andrzej dostaje sms'a od Moniki z datą 3 czerwca.
To samo chciałam wczoraj napisać, ale później wypadło mi z głowy :D W dodatku... O ile mi się nic nie pomyliło, Monika szła na mecz otwarcia Euro 2012, który odbył się 8 czerwca, prawda? W takim razie 3 czerwca wysłała Andrzejowi smsa relacjonującego wydarzenie, na którym pojawiła się pięć dni później <haha>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 02, 2012, 20:31:48 »
http://film.onet.pl/wideo/malgorzata-pienkowska-zaluje-odejscia-z-m-jak-milo,98952,w.html

Małgorzata Pieńkowska żałuje odejścia z "M jak miłość"? - Filmowy Flesz
Onet. Małgorzata Pieńkowska, która pożegnała się niedawno z serialem "M jak miłość", może teraz tego żałować. Do tej pory bowiem nie znalazła angażu w innym serialu.

Po odejściu z najsłynniejszej polskiej telenoweli Pieńkowska miała zagrać w "Kasynie" ? telewizyjnej produkcji Polsatu. Producent Maciej Ślesicki nie zdołał jednak zebrać środków na jego sfinansowanie.

Ta Osyda zastąpi Gośkę? A co stanie się z Gośką? Czyżbym o czymś nie wiedziała? !

Posty scalone. Na przyszłość proszę o edytowanie wiadomości w razie chęci dodania czegoś, a nie wysyłanie kolejnej - Kiki
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 21:31:09 wysłana przez Kiki »

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 02, 2012, 21:39:41 »
Po prostu Joanna Koroniewska zrezygnowała z grania w serialu, o czym wielokrotnie była mowa, również w tym temacie. ;) W rolę Małgosi będzie się wcielać Joanna Osyda. Nie wiem czy uda jej się wbić w postać Gości i podbić serca widzów przyzwyczajonych do wyglądu, sposobu mówienia i okazywania emocji przez Joasię Koroniewską, ale myślę, że trzeba jej dać szansę. Jednak mimo wszystko trzynastu sezonów nie da się ot tak wymazać z pamięci, więc trudno będzie się przestawić i przyzwyczaić, szczególnie na samym początku.

Co do Małgorzaty Pieńkowskiej... I tak wątek Marysi i Artura zepsuto dawno, dawno temu i niestety nie było już chyba szans na jego ocalenie, dlatego sądzę, że raczej nie ma czego żałować. W końcu... Nic na siłę.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 03, 2012, 12:07:20 »
Jeśli chodzi o postać Małgosi - zmiana jest absolutnie nietrafiona. Gośka - matka dwójki dzieci, grubo po trzydziestce (w sumie ile ona ma dokładnie lat?), nagle młodnieje? No jakoś mi się to nie widzi ;)
DOKŁADNIE. O to mi chodzi. Raz, że wygląd zupełnie inny, dwa - wiek. Cytując klasyka polskiego rocka - "Czy wy nas macie za idiotów?!"
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 03, 2012, 21:44:45 »
Jeśli chodzi o postać Małgosi - zmiana jest absolutnie nietrafiona. Gośka - matka dwójki dzieci, grubo po trzydziestce (w sumie ile ona ma dokładnie lat?), nagle młodnieje? No jakoś mi się to nie widzi ;)
DOKŁADNIE. O to mi chodzi. Raz, że wygląd zupełnie inny, dwa - wiek. Cytując klasyka polskiego rocka - "Czy wy nas macie za idiotów?!"

Mintku, a Ty naprawdę sądzisz, że oni chcą z Nas zrobić idiotów?
Owszem, zrobiliby, gdyby zaangażowali kogoś nowego, a nam wciskali, że to nadal Joanna Koroniewska.

Idiotą byłby raczej ten, który nie widziałby absolutnie żadnej różnicy w charakterystyce serialowej postaci wtedy, gdyby zamieniono obecną aktorkę na inną, choćby najbardziej do niej podobną.

Wygląd, no cóż Małgośka była kiedyś brunetką. A z wiekiem też bym nie przesadzała, wielkiej różnicy tu nie widać. Łatwo obie panie można podciągnąć pod wiek ich bohaterki. Tym bardziej, że w eMce wiek bohaterów nie jest jasno określony.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 04, 2012, 11:53:25 »
W najnowszym wydaniu "TeleTygodnia", na okładce jest wiadomość, że Osyda nie będzie nową Małgosią tylko zupełnie inną bohaterką, która mocno namiesza w Grabinie. Natomiast na okładce "Świata seriali" jest news (Zdjęcie Tomka na wózku inwalidzkim). Kiedyś pojawiły się zdjęcia na AKPA, też Tomka na wózku i to właśnie w Grabinie, więc skoro Koroniewska i Walach odchodzą to pewnie Małgosia odstawi niepełnosprawnego męża do rodziców, wyjedzie gdzieś, a w Grabinie pojawi się Osyda (Dajmy na to jako rehabilitantka). Małgosia wyjedzie za granicę z dziećmi, by zarabiać na rodzinę i leczenie Tomka, (Odejście Agnieszki będzie spowodowane tym, że będzie się bała o swoje życie, Ewy i Izuni. Skoro Przemek posunął się do kalectwa Tomka). A Osyda wypełni lukę po dwóch miłościach Tomka.
Jedno jest pewnie Osyda nie będzie Małgosią Mostowiak, to ściema.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 04, 2012, 13:15:18 »
A może.... w sumie nie wiem czy to pisać, czy moja wyobraxnia się za daleko nie posunęła, ale... może Osyda będzie jakąś zaginiona córką Lucka? Z jakiegoś nieprawego łoża?? Bo ma to być nowa "Mostowiaczka" więc...musiałaby być to jakaś rodzina jednak :)
W sumie już nic mnie w tym serialu nie zdziwi

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 04, 2012, 15:38:48 »
Może będzie jak Teresa, jakąś kuzynką? Zdrada i nieślubne dziecko to nie podobne do Lucjana.
Jutro Osyda będzie w "Pytanie na śniadanie", poza tym jutro będzie wydanie "TeleTygodnia" i odsłonią oblicze nowej "Mostowiaczki"

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 04, 2012, 17:43:18 »
Jeśli Osyda nie będzie "drugą" Myszą, to być może okaże się, że to jest jakaś wnuczka "zaginionej" siostry Lucka M., która ni z tego, ni z owego "powstanie jak Feniks z popiołów"...i zawita do Grabiny. Nie przypuszczam, żeby okazała się nieślubnym dzieckiem seniora rodu Mostowiaków, przecież niedługo ma pojawić się syn Budzyńskiego, więc tych dzieci z nieprawego łoża byłby za duży "wysyp" prawie w jednym czasie w tym serialu. Hm..."genialne" pomysły scenarzystów mogą nas jeszcze "zadziwić" ;)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 04, 2012, 18:12:10 »
Czyli znowu jakiś wątek wprowadzany na siłę. Taka "zapchajdziura". Czymś trzeba zapełniać masowe odejścia z serialu ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 04, 2012, 19:07:05 »
Mam złe przeczucie co do postaci Osydy. Mianowicie moja obawa jest taka, że ona będzie kopią Kasieńki - przybłędy, lub Teresy - kuzynki. Kasię wcisnęli pod skrzydła Mostowiaków, wypełniając lukę po odejściu Kożuchowskiej, a Osydę zeswatają z Tomkiem, skoro zarówno odchodzi Koroniewska, i podobno Walach.
Skoro została okrzyknięta "Nową Mostowiaczką", a pewne już jest to, że nie będzie podmieniona z Gosią, to przychodzi mi na myśl, że to właśnie będzie jakaś wnuczka, siostry Lucjana (Kiedyś tam, kilka razy całkiem niedawno wspominali o zaginionej w czasie wojny siostrze Lucjana, o której słuch zaginął), więc może odnajdzie ona swoje korzenie i zawita w Grabinie jak zagubiona owieczka. A jako, że nazwisko Mostowiak zobowiązuje do opiekowania się takimi sierotkami, więc wujostwo zezwoli na to by zatrzymała się w ich domu. (Bo jakże by inaczej?), a że akurat będzie u nich przebywał Tomek na wózku, Gośka na wczasach, Aga zniknęła z horyzontu.. To genialni scenarzyści wystrzelą strzałą Amora i będzie wielkie love. Wszyscy będą zadowoleni bo przecież wszystko zostanie w rodzinie.
Obym się myliła :ysz: A tak na poważnie to nie dziwię się scenarzystom, że wymyślają takie bzdury to i tak dobrze, że w ogóle im coś przychodzi do głowy.
Bo tak Kożuchowska odeszła to ją uśmiercili to było najlepsze z możliwych rozwiązań. Madzię kiedyś tam wysłali na misję i to było sensowne zważając na historię postaci. Ale takie odejście Marysi? Ona jest cudowna jak woda z Lichenia, więc to że zostawiła by rodzinę, czy też zdradziła męża jest z kosmosu. To już bardziej by pasowało do Gośki. A z kolei młodszą z sióstr usunęłabym w taki sposób: Tomek ratując życie Agnieszce wylądował na wózku, (Taka praca, ale Małgosię to strasznie dotknęło, że tak się naraża, wcześniej dla Marty teraz dla Agi), przez jakiś czas jednak jest przy nim i się nim opiekuje jednak, coś w niej pęka i nie daje sobie rady jako głowa rodziny. I z ciężkim sercem zabiera dzieci, zostawia niepełnosprawnego męża u rodziców, i odlatuje do Włoch (?) Do Grzegorza. Jej rodzicom nie mieści się to w głowie (Lucjan ją wyklnie), Barbara będzie go obwiniać, że ją rozpuścił i źle wychował. Dlatego nikt nie będzie miał nic przeciwko gdy na drodze Tomka stanie nowa Mostowiaczka.
Natomiast z Rogowskimi rozwiązałabym to tak, że wyjadą sobie nie będzie ich jednak gdy dotrze do nich wiadomość o czynie Myszki, wrócą z Norwegii (I tutaj podmieniłabym aktorkę grającą SantęMarię), z racji tego, że nie mają gdzie pracować i gdzie mieszkać wynajmą lub odkupią mieszkanie Marty w Grabinie,  i przeniosą się tam na stałe (Marzeniem Marii, zawsze był dom w Grabinie, i bycie blisko rodziców). Marek i Artur stworzyli by jakiś rodzinny biznes (Jak kiedyś przetwórnię). Wszystko by było dobrze, jednak Maria zachoruje na jakąś poważną chorobę. (Powód? Jeżeli podmieniona aktorka spodoba się widzom to byłby to wątek który by przyciągał, coś by się działo. Jeżeli jednak scenarzyści nie spisali by się to po prostu kolejna śmierć w rodzinie).