Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 31, 2012, 06:38:16 »
Ma być Osyda? Niech będzie Osyda, a nie jakaś rozkapryszona gwiazdeczka, która uwierzyła, że odtąd będzie świecić na zawodowym firmamencie dłużej niż żarówka LED. <haha>
Pewnie, ja bym w ogóle był za tym, żeby dać np. Kaśkę Figurę - baba ostatnio bardzo modna i na czasie. A tak na poważnie - zapomniałaś koleżanko o jednym - że wymieniając aktorkę wypadałoby dać kogoś dość podobnego - przecież Osyda i Koroniewska to dwa skrajnie różne typy urody. Tyle mają wspólnego ze sobą, ze obydwie szczupłe (Osyda wręcz jakaś taka chuda i koścista). Będzie to co najmniej śmieszne, jeśli nie debilne - czy to się Tobie spodoba, Somebody, czy nie......  <hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha>
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 31, 2012, 08:44:38 »
Teraz Dominika została prowadzącą program to trochę kasy jej wpadnie. Ja po prostu nie wyobrażam sobie Osydy, której nienawidzę za wszystko - za jej grę (tego nawet grą nazwać nie można), za jej wygląd, zachowanie.. Nie mogę, no! Nie wycierpie tego, że oglądając Isię będę musiała patrzeć na sceny, w których Marta rozmawia z Małgosią. Nie może być. Tomek i nowa Małgosia - śmiać mi się chce jak sobie ich wyobrażam.

Moim zdaniem wymiany aktorów to najgorszy pomysł. Tak samo jak w "Klanie" zmieniali tych bliźniaków chyba z 3 razy, a ani raz nie byli do siebie podobni. Jeden większy o połowe o drugiego, ale co tam...niech będzie - ludzie się nie zorientują  <hahaha>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 31, 2012, 08:52:49 »
W Klanie bliźniacy to akurat małe piwo - czasem ich widać na ekranie, nikt do nich zbyt wielkiej wagi nie przywiązuje, są bo są, nic istotnego i tak nie wnoszą...

Ale Małgosia to przecież jedna z kluczowych postaci serialu... I już pomijając wygląd (chociaż z włosów to Osyda przypomina Koroniewską z czasów początku serialu) to przecież jest od Koroniewskiej dużo młodsza...
Skończy się na tym, że wszyscy aktorzy będą wymienieni i będziemy mieć całkiem nowy serial.
Pora chyba to kończyć, choć już nie zejdą ze sceny niepokonanymi - ten czas już dawno minął.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 31, 2012, 09:51:04 »
Osyda jako "Myszka" - to wybór chyba najgorszy z możliwych. Czy oni tego nie widzą? Faktycznie, lepiej to kończyć i pozamiatać, niż takie "sztuki" robić. Ale cóż, wszystko psieje, nawet do moich ulubionych "Kiepskich" wsadzili jakąś Jolasię-Pupcię i teraz się tego nie da oglądać zupełnie.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 31, 2012, 12:26:16 »
Łeeee?  :P Głupia sprawa z tą zamianą aktorki. Bardzo tego nie lubię, bo zawsze ciężko mi się przyzwyczaić do nowej osoby jako starej postaci. Nikt nie zagra Małgosi tak jak Joasia Koroniewska, bo nią nie jest. Koroniewska daje Małgosi swój urok, temperament, ciężko będzie to odtworzyć, szczególnie, że Joasia odgrywała tę rolę przez tak długi okres czasu. Nie podoba mi się to, dla mnie to już będzie jakby nowa postać...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 31, 2012, 19:35:04 »
Dokładnie, Sandi ma 100% racji.
Mimo, że nie lubię Koroniewskiej to nie wyobrażam sobie innej aktorki w roli Gośki. A ta cała Osyda to nie najlepszy wybór, zupełnie nie wyobrażam jej sobie jako Gośkę.Aktorkę znam tylko z 'Majki', której widziałam 2 może 3 odcinki, ale nie przypadła mi do gustu, jest taka bez wyrazu, ciepłe kluchy. Wygląd zewnętrzny obu pań też się znacząco różni, mam nadzieję, że chociaż ją jakoś ucharakteryzują na Małgosie. Coś czuję, że to będzie klapa z tą podmianą. Wolałabym, żeby Gośka gdzieś wyjechała...

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 31, 2012, 19:47:26 »
oo nie!!! Tylko nie ta osoba. Tylko i wyłącznie przestałam oglądać serial "Majka" z jej powodu. Nie chcę jej w MjM, ona tam nie pasuje.

Mam dwa wytłumaczenia albo serial już całkiem chce zejść na dno, albo zaproponowana stawka jest niska- oszczędności.
Ani nie jest sławna ani ładna ani wybitnie uzdolniona. Bez sensu.
Kolejny wątek przestanie być ciekawy... trzeba będzie przewijać sceny z nią.
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 31, 2012, 21:46:59 »
Ja po prostu nie wyobrażam sobie Osydy, której nienawidzę za wszystko - za jej grę (tego nawet grą nazwać nie można), za jej wygląd, zachowanie.. Nie mogę, no!
Ale ostro!

Niezaprzeczalnym faktem jest zapewne to, że Gośka Osydy nie będzie taka sama jak Gośka Koroniewskiej. Tak jak macocha nigdy nie będzie taka samą matką jak nasza rodzicielka. I niezaprzeczalnym faktem będzie też to, że trudno będzie przestawić się na nową "Myszkę" (może nawet wcale). Ale tak działają seriale, wymiany aktorów zdarzają się często. Z takich też względów nie może być jedynym wyjściem uśmiercanie bohaterów, bądź windowanie ich za granicę. No ileż można w jednym serialu pogrzebać ludzi, bądź wysłać ich w świat. Zwłaszcza główne postaci. Jedna już nie żyje, teraz Marysia do Norwegii się wybiera. Z pobocznymi jest łatwiej - wyprowadzają się, zrywają z głównymi i... już ich nie ma. Z Mostowiakami tak się nie da.

Z innej beczki. Jestem ciekawa na jakiej podstawie sądzicie, że Osyda nie nadaje się na Gośkę? Na podstawie "Majki"? O to dużo o tej aktorce wiecie ::)
Po pierwsze trzeba brać poprawkę na charakter tej telenoweli (prosto, słodko, niewinnie, naiwnie). Znam paru bardzo dobrych, a wręcz genialnych aktorów, którzy zaliczyli w swej karierze "wpadkę" uczestniczenia w takich produkcjach nie wykazując się niczym nadzwyczajnym.
Po drugie Osyda w przeciwieństwie do niektórych grających w eMce "aktorów" ukończyła odpowiednią szkołę (jedną z najlepszych) i nie sądzę, żeby dali jej dyplom za piękne oczy..
Po trzecie dostała nagrodę na jednym z festiwali teatralnych za rolę zupełnie inną niż potulna, naiwna Majka - tym razem grała przebojową, wojowniczą dziewczynę. Można więc podejrzewać, że jest aktorką "wielowymiarową".
Po czwarte, ocena czyjegoś wyglądu, to jak wiemy rzecz gustu. Znawcy kobiecej urody uważają, że piękna kobieta to taka, która ma w swym wyglądzie coś charakterystycznego (na przykład twarz - dla niektórych piękna - Anji Rubik przypomina mi trupią czaszkę, sorry, ale takie mam skojarzenie). Jedni Osydzie zarzucą wyłupiaste oczy (ja z kolei uważam, że oczy są właśnie jej atutem, są piękne), a inni Koroniewskiej nos jak kartofel. Dla jednych Osyda będzie piękna, dla innych Koroniewska. Może się nie podobać, ale żeby nienawidzić za to...?

Osyda ma jeszcze coś, czego Koroniewska nie ma. Co prawda raczej w eMce się tym nie wykaże, ale ma u mnie za to plusa <jezyk>. Ma ładny, trochę jazzowy wokal, co od czasu do czasu udowadnia na jakichś, mniej znaczących imprezach (śpiewa dla przyjemności). Gdyby go jeszcze trochę podszkoliła i zajęła się śpiewaniem na poważnie byłaby całkiem dobrą wokalistką.

Jedne jest pewne. Osyda ma już na starcie przechlapane, bo każdy fan "M jak miłość" jest przyzwyczajony do innej Gośki niż ta, która się pojawi. I bez względu na to, czy nowa aktorka zagra lepiej, czy gorzej, to i tak widz nie będzie do niej przekonany. Może z czasem...

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 31, 2012, 21:56:02 »
Pomijając wygląd - co z wiekiem? Jeśli już zatrudniać Osydę - to nie wiem - choćby za Joannę - zamiast rozwodzić Pawła, wymienić mu dziewczyny ;) Obie młode, obie brunetki, te same włosy, zmiana nie byłaby aż tak drastyczna.
Jeśli chodzi o postać Małgosi - zmiana jest absolutnie nietrafiona. Gośka - matka dwójki dzieci, grubo po trzydziestce (w sumie ile ona ma dokładnie lat?), nagle młodnieje? No jakoś mi się to nie widzi ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 31, 2012, 22:10:50 »
A ileż to aktorek starszych gra młodsze i na odwrót. Poza tym charakteryzatorzy, styliści znają różne triki postarzające aktorów. I nie musi być to wcale dorabianie zmarszczek. Mówi się nieraz "założyła taką sukienkę i postarzała się o 10 lat" (a propo - Koroniewska jest starsza od Osydy o 10 lat).

Gośka urodziła Wojtka, który może mieć z roczek - dwa. Osyda nie ma 16 lat, żeby być za młoda na matkę takiego dziecka.

Może w castingach brali pod uwagę nie typ urody (podobieństwo kandydatek do poprzedniej odtwórczyni), a umiejętności aktorskie <szczerzy_sie>
Może żadna zgłoszona blondynka nie nadawała się.
Nie wiem.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 31, 2012, 22:13:49 »
Poczekamy - zobaczymy.
Jednak zgadzam się, że wysyłanie kolejnej postaci za granicę lub jej uśmiercanie - mija się z celem ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 31, 2012, 22:19:00 »
Poczekamy - zobaczymy.

No właśnie <tak>

Wtedy będzie można oceniać.
Andrzej Sapkowski

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 31, 2012, 22:35:12 »
Pomijając wygląd - co z wiekiem? Jeśli już zatrudniać Osydę - to nie wiem - choćby za Joannę - zamiast rozwodzić Pawła, wymienić mu dziewczyny ;) Obie młode, obie brunetki, te same włosy, zmiana nie byłaby aż tak drastyczna.
Jeśli chodzi o postać Małgosi - zmiana jest absolutnie nietrafiona. Gośka - matka dwójki dzieci, grubo po trzydziestce (w sumie ile ona ma dokładnie lat?), nagle młodnieje? No jakoś mi się to nie widzi ;)
Jest najmłodsza z rodzeństwa. Marysia miała 40 jak się serial zaczynał, kilka lat pożniej Hanka wyprawiała Markowi chyba 30 urodziny więc Gosia ma lekko liczac 30 na karku.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 31, 2012, 22:38:39 »
Zgadzam się - nie ma co skreślać Osydy tak na wstępie, bez większych przyczyn, opierając się wyłącznie na tym, że nie spodobała nam się w Majce. Widziałam ten serial, nie zachwyciła mnie, ale... Niech pokaże co potrafi, bo nie chcę oceniać aktorki po jednej roli - to byłoby skrajnie niesprawiedliwe. Dominice Ostałowskiej zdjęli aparat z zębów i od razu gra lepiej, więc może z Aśką Osydą też coś podobnego się stanie i będzie inna niż w Majce ;D To tak pół żartem - pół serio.

Pojawiające się w Internecie komentarze typu: Nie Osyda, lecz ohyda są wprost żenujące! <olaboga>

Kiedy zobaczyłam informację jakoby Aśka miała zagrać Małgosię, pierwszą moją myślą było: o, super, Gośka wróci do naturalnego koloru włosów :D Oczywiście, że nikt Joasi Koroniewskiej nie zastąpi. Nikt nie będzie potrafił identycznie zagrać entuzjazmu (który w niej uwielbiam), nikt też w jej stylu nie będzie płakał. Ale czy to od razu znaczy, że mamy się kategorycznie odcinać od jakiegokolwiek aktu dobrej woli i przekonania, że żeby oceniać, trzeba najpierw zobaczyć i poznać? Wydaje mi się, że nie <usmiech>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 31, 2012, 22:59:22 »
Problemem chyba jest to, że za bardzo przyzwyczailiśmy się do aktorów grających dane postaci.
Faktem też jest że trudno zagrać rolę po kimś, kto się zapisał prawie że idealnie w danej roli.
Nie wyobrażam sobie innych postaci jak te, które grają teraz.
Wymienili Łukasza ale to była  prawie że marginesowa postać wtedy. Nie wyobrażam sobie ani innej Marysi niż Gosia Pieńkowska ani innej Małgosi niż J.Koroniewska.
Każda z postaci serialowych idealnie wpasowała się w serial i będzie trudno każdej innej dorównać a może nawet przewyższyć poprzedniczkę bądż poprzednika.