Autor Wątek: Miłosne niepowodzenia Pawła  (Przeczytany 14272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EdySziA

• Art's Souls
Odp: Miłosne niepowodzenia Pawła
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 04, 2012, 21:16:10 »
Ja to bym wolała żeby Aśka kopnęła go w d.. :P Zobaczyłby Jaś, że nie jest niezastąpiony i najważniejszy.
A jak teraz patrzę na Pawła, to też mi go szkoda...

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 04, 2012, 21:18:22 »
Oj nie, nie... To jej ma być źle, to los powinien się na niej zemścić, żeby cierpiała tak samo jak teraz Paweł.
Ale jestem zła :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 04, 2012, 21:22:29 »
Myślę że jej też by było źle gdyby została sama.. może by się otrząsnęła, i chciała wrócić do Pawła a tam? Madzia zajmuje jej miejsce :P taki scenariusz mi się podoba, bo Aśce też się należy porządny kopniak w d..
I też jestem zła.. strasznie mi to wszystko zepsuli :(

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 05, 2012, 10:33:11 »
Masz rację, Aśce to się należy i tak właśnie będzie, że zostanie na lodzie z własnej winy, a raczej bezdennej głupoty. Wykształcenie nie zawsze "idzie"  w parze z życiową mądrością, dostanie "kopa" od profesorka. <ok>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2012, 21:26:12 »
Współczuję Pawłowi - choć sam jest sobie winien trochę - po co godził się na podział majątku?
Aśka jest obrzydliwa, wręcz patrzeć już na nią nie mogę. Ja bym tak nie mogła - rozpad małżeństwa z jej powodu i jeszcze wyciąga od biednego chłopaka kasę?
Jest ohydna w tym co robi i jak się zachowuje. Urażona księżniczka od siedmiu boleści.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 25, 2012, 22:08:26 »
Myślę, że Aśką kieruje mieszanka goryczy, upokorzenia i chęci odegrania się za swoje krzywdy (na pierwszej z brzegu osobie, niekoniecznie tej, na której powinna). W jej rozumowaniu oznacza to -"teraz ja jestem najważniejsza, teraz mi ma być lepiej, reszta mnie nie obchodzi". No i poza tym została bez grosza, więc biorąc pod uwagę to, co napisałam wcześniej postanowiła zedrzeć z Pawła ile się da.
A wspomniana wcześniej mieszanka nie pozwala jej dostrzec, że to ona sama jest winna sytuacji, w której się znalazła.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 25, 2012, 22:28:24 »
A czy ona nie zawsze była taka, że to ona jest najważniejsza? Zobacz jak łatwo jej przyszło zdradzanie męża, gdzie się podziały wyrzuty sumienia, jakiś kac moralny? Nic. Byle jej było dobrze, Jasiu kiwnął palcem, zabrał do Stanów, poczuła znowu lepsze życie więc po co miała zostać z chłopakiem od placków?
Pogubiła się? Owszem, ale na własne życzenie.
A kopniak od życia w pewną część ciała był chyba za słaby. Zdecydowanie! ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 25, 2012, 22:59:05 »
Ależ ja jej absolutnie nie bronię. Dostała zasłużoną karę.

Chodziło mi tylko o jakieś tam wyjaśnienie przyczyn takiego postępowania.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 25, 2012, 23:01:58 »
Cóż to za kara, jak jeszcze się obłowi finansowo?
Powinna zostać z niczym.
Chyba, że się teraz opamięta, po otarciu się własnej matki o śmierć i stwierdzi, że już nie chce Pawła pieniędzy.
Bo taka cudowna przemiana przecież jest możliwa ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 25, 2012, 23:25:53 »
Nie bardzo orientuję się w tych paragrafach prawnych, ale jeśli nie ustanowili rozdzielności majątkowej, to niestety, ale połowa jej się należy. Żoną była, nie ważne jaką, ale takie jest prawo.

A kara wcale nie jest mała. Została upokorzona i to publicznie, wizja słynnej badaczki także upadła, nie ma pracy w wymarzonym miejscu, nie ma nikogo bliskiego obok siebie (oprócz matki, która o dziwo! również potępia to co zrobiła). Pieniądze tego wszystkiego nie wymarzą.

Taka emocjonalna kara wcale nie musi przynieść pozytywnego skutku. Gorzej, może zrobić z niej mściwą, bezduszną kobietę. Ale w sumie to też będzie kara dla niej. Taka osoba nigdy nie będzie szczęśliwa. A wobec braku szczęścia, nie posiadanie pieniędzy to pikuś.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 26, 2012, 06:31:51 »
A kara wcale nie jest mała. Została upokorzona i to publicznie, wizja słynnej badaczki także upadła, nie ma pracy w wymarzonym miejscu, nie ma nikogo bliskiego obok siebie (oprócz matki, która o dziwo! również potępia to co zrobiła). Pieniądze tego wszystkiego nie wymarzą.
Tak, racja. Jej największą karą jest to, że nie udało się jej wrobić Pawła w rozpad ich małżeństwa, straciła szansę na karierę w Stanach oraz Jasia i w pewnym sensie matkę. Czyli w jej przypadku tzw "twardy reset" - samotny powrót do "chałturzenia" w podrzędnej lecznicy dla zwierzaków. "A miało być tak pięknie... wywiady miały być, autografy" :D
Teraz chce tylko tyle zyskać, żeby kasę mieć.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 05, 2013, 12:17:10 »
Paweł, Paweł... fakt, chyba najbardziej nieszczęśliwa postać w serialu. Coś mi tu nie pasuje. Zawsze, gdy wraca Madzia, Pawlątko rozstaje się ze swoją partnerką. A mimo to, coś nie potrafią się zejść. Scenarzyści grają z nami w ciuciubabkę, o. Daremnie czekamy, że jeszcze do siebie wrócą, bo było na to milion okazji. Nie wiem też, czy Madzia, dla której zabawa jest na pierwszym miejscu, byłaby spełniona w takim związku. Cóż, ma niebywałą zdolność do pakowania się w kłopoty ta Marszałkowa...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 05, 2013, 12:24:29 »
Ja zaczynam odnosić wrażenie, że Pawełek sobie bynajmniej  nie krzywduje tego braku stałej partnerki, żony. Wręcz wydaje się być zadowolony z takiego tryby życia  <mysli>
Z Madzią się już nie zejdą, odpuściłam sobie czekanie na to ;) Ona nie jest już taka lekkomyślna, ale naiwna jest nadal i niestety nie ma kompletnie szczęścia do mężczyzn. Chociaż nie wiem czy to nieszczęście czy raczej głupota wiązać się z facetem żonatym i liczyć nie wiadomo na co  <mysli>

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 05, 2013, 12:53:07 »
Wiesz, Madzia zawsze była naiwna w stosunku do innych (zwłaszcza facetów). Łatwo jest jej ferować wyroki względem osób z otoczenia, ale trudno zastosować te "złote rady" wobec siebie. Madzia i Paweł na dłuższą metę nie byliby ze sobą szczęśliwi, odezwałyby się zmory z przeszłości. Za to dobrze sprawdziliby się w tzw. otwartym związku, bez deklaracji i formułek miłości. Oboje są głodni tego typu wrażeń.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 05, 2013, 12:58:01 »
Madzia i Paweł na dłuższą metę nie byliby ze sobą szczęśliwi, odezwałyby się zmory z przeszłości. Za to dobrze sprawdziliby się w tzw. otwartym związku, bez deklaracji i formułek miłości. Oboje są głodni tego typu wrażeń.
To co się między nimi dzieje to nic innego jak "otwarty związek bez deklaracji" - czyż nie?
Madzia wraca z Sudanu, praktycznie zaraz wskakuje Pawłowi do łózka potem wyjeżdża i tak w kółko. Specyficzna ta "przyjaźń" :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"