Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 88857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #270 dnia: Marzec 05, 2013, 21:38:41 »
Najbardziej podobało mi się w dzisiejszym odcinku, że wszyscy wszystkich wysyłali do psychiatry, no, prawie wszyscy wszystkich <haha>

Najbardziej nie podobała mi się... fryzura Marty. Co się z nią stało od ostatniego z nią odcinka? <olaboga> Jakieś hokus-pokus w odwrotną stronę wypowiedziane? <haha>

Madzia zgodnie z powiedzeniem "Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz".

Paweł wreszcie zmądrzał, ale... nie do końca. W sprawach zawodowych jak był głupi, tak nim został. Wymyślił sobie powód do zwolnienia ::) No, ale przecież za rogiem (nomen omen) robota na niego czeka. Eh, takiemu to dobrze.

Nie rozumiem wątku Edyty i Piotrka. Powinien być poboczny, a robi się jednym z głównych. No i sorry, że się powtarzam, ale Synek pani Dominiki absolutnie nie nadaje się na aktora. Chyba najgorsza kreacja wśród dzieci. Nawet Ulka jest lepsza.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #271 dnia: Marzec 05, 2013, 22:23:29 »
Miło mi się patrzyło dziś na aktora, który gra Janusza :D Nie pamiętam nazwiska, ale bardzo go lubię. Szkoda tylko, że grana przez niego postać tak nieciekawie traktuje swojego "syna", który przecież nie jest winien temu, że mamusia nie była wierna...

Ogólnie to czy coś się w ogóle dziś działo?
Ach no tak - Mireczka, Kingusia, Magda... Cóż - Magda sama jest sobie winna, żałuję tylko, że nie strzeliła Michałowi w pysk bo należało mu się po raz kolejny.

Nie no - jak nie ma Marka, Ewy, Gośki to jakoś mnie ten serial nie wciąga...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #272 dnia: Marzec 05, 2013, 22:36:37 »
Mnie denerwuje to ciągłe tajemnice Wandy z Edytą. Ta pierwsza bardzo chce jej pomóc, a jeszcze bardziej komplikuje jej życie. Przecież takie rzeczy się zdarzają, to nie jest koniec świata. Andrzej bardzo pragnie dziecka, właśnie syna, Marta choćby chciała nie spełni tego marzenia, w dodatku polubiła małego. Wanda powinna zaprosić ich wszystkich np. na obiad, Edyta wyznać prawdę, i wspólnie dojść do porozumienia, a tak kombinują jakby tu tylko zapchać kolejne to odcinki, i stopniowo podnosić ludziom ciśnienie. W niedalekiej przyszłości pewnie dowie się Andrzej, i przez x odcinków, będą to ukrywać przed Martą, jednakże ona podsłucha rozmowę czy coś w tym stylu i wielki sekret wyjdzie na jaw, następnie będzie się fochać, wypominać, marszczyć czoło i zagryzać wargi, a Andrzej będzie wychodził z siebie, żeby sytuacja miała ręce i nogi. Bezsensu.

Magdy mi nie było szkoda, i może trochę się wybije, ale popieram Michała. Życie prywatne, to życie prywatne, a praca to praca. Magda powinna to oddzielać. Zachowała się kompletnie nie odpowiedzialne ona ma pomagać ludziom, a nie uciekać bez słowa, a potem zrobić minę srającego kota, myśląc że wszyscy będą koło niej skakać i się rozczulać. A tak poza tym to wszystko zmierza do połączenia M&P. Rozstanie z Michałem, odejście z pracy mówi samo przez się, że ten facet znika z jej życia, a u Pawełka to samo, rozstanie z Izą, odejście z pracy.. Wypięcie się na Magdę najbliższych przyjaciół skłoni pannę Marszałek do zastanowienia się nad swoim życiem, i chyba wreszcie dorośnie, a przy okazji zrozumie, jaki Paweł jest dla niej ważny i znów będzie love forever, bo jak mają się zejść zawsze przeszkody znikają, jak już się zejdą to się pojawi, dawna miłość, kłopoty, nieplanowana ciąża czy jakieś inne.

Podsumowując: 45 minutowe flaki z olejem.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #273 dnia: Marzec 05, 2013, 22:39:14 »
Magda sama jest sobie winna, żałuję tylko, że nie strzeliła Michałowi w pysk bo należało mu się po raz kolejny.

Haha no ja tylko czekałam aż mu z liścia da.. a tu nie dała  :(

Strasznie denerwuje mnie już wątek Mirka-Helenka-Irek.. znaczy się Mirkę i Irka bardzo lubię, ale teraz jak Mirka tak cały czas gdzieś lata, załatwia coś w sprawie Irka (dokładnie się nie orientuje bo nie wszystkie odc oglądałam) no to to już jest męczące...

Magdy mi szkoda.. lubię ją, i szkoda mi tej przyjaźni z Pawłem, fajni byli razem..

Offline Somebody

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #274 dnia: Marzec 05, 2013, 23:46:51 »
Hitem tego odcinka była niewątpliwie słodka idiotka, panna Marszałek, zszokowana faktem, że były kochanek za bumelę wywalił ją z roboty. :hahaha:
Jej kodeks pracy nie obowiązuje?

Niech ona już jedzie na jakąś misję bez powrotu, bo oglądanie perypetii pierwszej damy pomocy społecznej w wykonaniu Anny Muchy jest na dłuższą metę niestrawne.

Do dziś bawi mnie scena, kiedy wyfiołkowana  Madziulka w szpilkach od Christiana Louboutina wybiera się na wywiad środowiskowy.
Chyba chciała pokazać klientom pomocy społecznej jaka ich dzieli przepaść?

Nie wiem, skąd tyle krytycznych słów pod adresem syna Ostałowskiej?
Mnie o wiele bardziej drażni drewniana gra Anny Muchy, niż 10-latka, który pojawia się dopiero od trzech odcinków w serialu i z założenia nie trafi  na stałe do obsady.
Rola w którą się wciela, to rola ciężko chorego chłopca i pewnie za jakiś czas go uśmiercą.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #275 dnia: Marzec 06, 2013, 07:54:02 »
Jest jedno dziecko, które gra gorzej od syna Ostałowskiej - serialowa Ania :D Tak sztucznie grającego dziecięcia dawno nie widziałam... ;)

Magda - jak dla mnie mimo wszystko ożywiła serial, przypomniała dawne czasy, ja tam ją dalej darzę sympatią, mimo głupot, które strzela. Ale zgodzę się z Ann - zwolnienie dyscyplinarne jej się należało, jak najbardziej... No i zgodzę się również z Some - ubiór, nieadekwatny do pracy. Doskonale pamiętam czerwoną, obcisłą sukienkę, myślałam, że idą z Michałem na obiad czy kolację, a tu... do pracy...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #276 dnia: Marzec 06, 2013, 08:13:40 »
Dobrze, że jej w końcu ktoś powiedział prawdę - bo ona nie dorosła, tyle lat a ona ciągle jest uczepiona Zduńskich, ciągle ich absorbuje własnymi problemami, których przy odrobinie inteligencji mogłaby nie mieć.

Co poza tym? KWOKA!! Za dużo się robi Kwoki w serialu. I za dużo tych intryg i tajemnic, jak to już ktoś tu nadmienił. Bo faktycznie sprawę można załatwić czysto i z kulturą, takie "ogólne knucie" wyjdzie tylko na złe dla wszystkich.

Gratulacje za idealne dobranie aktora który gra Michała O. Zona. Ten jego mydłkowaty ryjek aż prowokuje o klapsa w dziąsło :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #277 dnia: Marzec 06, 2013, 18:56:22 »
Miło mi się patrzyło dziś na aktora, który gra Janusza :D Nie pamiętam nazwiska, ale bardzo go lubię.
Wojciech Błach.  <zauroczony> Też go baaardzo lubię i cieszę się, że mogę go zobaczyć w negatywnej roli, choć nie wiem czy można tak jednoznacznie powiedzieć, że ta postać jest negatywna, bardziej zagubiona... Znalazł się w trudnej sytuacji, ale mimo wszystko nie ładnie zachował się wobec Piotrka, szkoda mi się zrobiło tego dzieciaka. :( A wie ktoś czy Janusz zagości na dłużej? :)
Co do gry dzieci w tym serialu to zgadzam się z Maleńką - Ania bije wszystkich na głowę.  <haha>

Już myślałam, że Kaśka dała sobie spokój z tym Marcinem, ale nieeee... ta sytuacja w poniedziałkowym odcinku mnie rozwaliła... ślini się do niego jak napalona cizia... a jak już jestem przy cizi to nowa 'szefowa' Marcina' to już kompletna porażka...

Ogólnie gdyby nie Ewa i Marek to już bym ten serial kopsnęła w tyłem... a tak mam ochotę kopnąć w tyłek tą całą Aneczkę. :P

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #278 dnia: Marzec 12, 2013, 07:50:32 »
No cóż to się wczoraj działo. Podobała mi się kłótnia Marka z Anką. Czy to można nazwać kłótnią? W sumie raczej nie. Po prostu przedstawienie swojego zdania - nie chcę się z nikim wiązać, w końcu nic jej nie obiecywał. Coś mi się wydaje, że rzekoma ciąża będzie zmyślona.
Ewa kochana jak zwykle i urocza z tym obrażeniem ;) Ale dobrze, że w końcu, wyrzuciła z siebie co ją gryzie.

Wojtek - bałam się go wczoraj. Już myślałam, że może facet ma jakąś schizofrenię. Tylko niepotrzebnie skrzywdził Magdę ponownie, tym napadem na Michała. Z kolei Magda... Ech no brak mi słów. To rozryczenie się po telefonie z policji było koszmarne. No trudno, został zaatakowany, przykro, ale ona jak zwykle była gotowa lecieć i już wybaczać wszystko kochankowi na łożu śmierci. Litości!

Miło mi się patrzyło na Mirkę i Irka w tym areszcie. Niech już wyjdzie, niech będą razem i niech chociaż jedna para w tym serialu będzie szczęśliwa.

Kasia i Marcin - zaczynają mi się podobać jako kumple. Szkoda, że Kaśka nie potrafi odpuścić i cały czas brnie ku jakiemuś związkowi.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #279 dnia: Marzec 12, 2013, 11:35:44 »
Oczywiście najlepsza scena Marek&Ewa. Ewy zachowanie znów na 6, uroczy był ten jej foszek.  :D

O, a mnie zdziwiło wczoraj zachowanie Kaśki. Marcin zaproponował jej, żeby została, a ona tak po prostu odchodzi? Byłam pewna, że zadowolona zostanie i zacznie znów się do niego mizdrzyć.

Irek niesamowicie się zmienił, jak dla mnie na dobre.  :D Wyprzystojniał, ten zarost sprawia, że wygląda bardziej męsko. No i chcę ich z Mirką zobaczyć razem, dawniej świetna była z nich parka. Pośmiać się było można, takie dwa silne charaktery.

Marek&Anka żałosne... nie mam sił tej kobiety dłużej oglądać i ach, nareszcie się pokłócili. Nie będę tu rozkminiać, kto ma rację, ale w końcu rozmawiali na ten temat, nie chcą być ze sobą w poważnym związku. Nie rozumiem więc, skąd to zdziwienie Ani.
Natalia, Ula i ich zakłady też głupota. Nigdy ich nie lubiłam i chyba nigdy już nie polubię. One są ponoć w liceum? A zachowują się jakby miały po 10 lat.

Jeszcze co mi się podobało, to że nareszcie ogarnęli tą sprawę z Michałem. Nie znoszę, jak lubiany przeze mnie bohater jest nagle zmieniany w czarny charakter, bo akurat takiego potrzebują. Cieszę się, że go oczyszczą.

Coś mi się wydaje, że rzekoma ciąża będzie zmyślona
Ciąża? Czy ja o czymś nie wiem?   :o To jakiś spojler czy jak?  ;)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #280 dnia: Marzec 12, 2013, 11:48:12 »
Cicho sza, nic więcej o Annie nie powiem ;)

A z tym czarnym charakterem to chodzi Ci o Wojtka? To jest lubiany przez Ciebie bohater? Nie Michał? ;)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #281 dnia: Marzec 12, 2013, 12:08:10 »
Nie nie, chodzi mi o Michała, brata Marysi.  ;) Ja go zawsze bardzo lubiłam i ogółem w porządku z niego facet. Ostatnio coś tam mu zaczęli narzucać, ze próbuje oszukać Marka i wkurzyłam się, że robią z niego czarny charakter. No ale na szczęście okazało się, że wyjaśnione.  :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #282 dnia: Marzec 12, 2013, 12:10:44 »
Już myślałam, że o innego Michała Ci chodziło ;)

A co z tym "naszym" Michałem się wyjaśniło? Bo jakoś nieuważnie oglądałam scenkę z nim :P

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #283 dnia: Marzec 12, 2013, 13:20:57 »
Ja też chętnie posłucham, jeśli ktoś wie.  :( Zrozumiałam tylko tyle, że Michał skarżył się Markowi, bo Artur go o coś niesłusznie posądził. Marek zrobił wtedy oświeconą minę i jak mniemam widzowie też coś powinni w tej chwili zrozumieć, ale niestety, do mnie nie dotarło.  :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #284 dnia: Marzec 12, 2013, 17:16:33 »

Marek&Anka żałosne... nie mam sił tej kobiety dłużej oglądać i ach, nareszcie się pokłócili. Nie będę tu rozkminiać, kto ma rację, ale w końcu rozmawiali na ten temat, nie chcą być ze sobą w poważnym związku. Nie rozumiem więc, skąd to zdziwienie Ani.

Rozmawiać sobie mogli, przyrzekać, że będę tylko ze sobą sypiać - nic więcej. Nie ma czegoś takiego jak "seks bez zobowiązań". zawsze któreś się wyłamie (zwykle kobieta, ale to nie reguła) i zechce czegoś więcej. Ja tutaj stanę po stronie Anki. Skąd w ogóle u takiego prawego człowieka jak Marek, niemal świętego, ojca rodziny pomysł na swobodne "bzykanie" szwagierki?
I jeszcze jaki oburzony, że kochanica planuje jakiś związek z nim. ::)
Potem biegnie do kolejnej i jest zdziwiony jej fochami - to co, miała jeszcze dołączyć jako trzecia? Ewa ma na szczęście więcej oleju w głowie i nie lubi tłoku. Szkoda jej dla takiego palanta. Przepraszam, ale to dla mnie najbardziej podły bohater Emki w tej chwili. (z zresztą tylko jego wątek śledzę).

Marszałek nieźle sobie to obmyślił: najpierw załatwić kolesia, który skrzywdził mu córkę a potem samemu się zabić. O jednym zapomniał. Przełożyć córuś przez kolano i przywrócić rozum. Jak mniemam, przeżyje?