Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 88887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
W poprzednim odcinku
« dnia: Sierpień 26, 2012, 22:55:32 »
Temat do dyskusji o ostatnio obejrzanych odcinkach.
Zapraszam!
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2012, 20:09:06 »
Ja właśnie nadrabiam zaległości i dziś obejrzałam ostatni odcinek 12 sezonu. Coraz bardziej zaczynają podobać mi się te ciche dni Pawła i Aśki. :D

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 03, 2012, 21:34:35 »
Cóż, cóż, cóż... Odcinek mi się podobał. Dużo się działo...  <niecierpliwy>
Aśka - brak słów... Co za obłudna, bezczelna dziewczyna. Jan - typowa łajza, mam nadzieję, że odpowiednio się zemści na Asieńce i ta zostanie w końcu sama. Rozwód z winy Pawła - kpina.

Kolejna łajza - Tomek. Kiedyś za nim szalałam, teraz patrzeć na niego nie mogę. Niech się w końcu określi. Bardzo dobrze mu Marta powiedziała.

Co do Marty. Odzwyczaiłam się od niej. Strasznie źle wygląda. Dziwne wargi, dziwne oczy, kolor włosów. Ale pocałunek jej i Andrzeja, jego wzrok na nią skierowany, aż mnie ciarki przeszły... <serduszka>
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2012, 06:33:24 »
Cóż, cóż, cóż... Odcinek mi się podobał. Dużo się działo...  <niecierpliwy>
Aśka - brak słów... Co za obłudna, bezczelna dziewczyna. Jan - typowa łajza, mam nadzieję, że odpowiednio się zemści na Asieńce i ta zostanie w końcu sama. Rozwód z winy Pawła - kpina.
To Aśkę bym nazwał łajzą i idiotką, wcale nie jest taka mądra na jaką wygląda, tańczy jak jej Jasiu zagra. A Jasiu to jednak sprytny manipulator. Przecież to Aśka chciała rozwodu bez orzekania o winie - Jasiu jej nagadał a potem ona Pawełkowi wygarnęła - "przemyślałam to sobie". Tak, przemyślałaś to SAMA, faktycznie :)

Kolejna łajza - Tomek. Kiedyś za nim szalałam, teraz patrzeć na niego nie mogę. Niech się w końcu określi. Bardzo dobrze mu Marta powiedziała.
Jeśli po tym nie otrzeźwieje to ja nie wiem. No i znowu rozwija się Ogólnopolska Akcja POMAGANIA Rudowłosej Kobiecie.....
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:32:16 »
Racja.Marta wygląda bardzo, bardzo niekorzystnie.
To pouczanie Tomeczka, skądinąd potrzebne, ale w jej ustach brzmiało dość śmiesznie. Sytuacja również jest trochę inna (Tomek a Andrzej).  A sama Martusia jest na prostej drodze do zdrady małżeńskiej.  Zapewne kiedyś Jędruś będzie mógł powiedzieć, iż czuje się jakby w łóżku był inny mężczyzna.  Ciekawe co wtedy?

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:46:53 »
Co do tego innego mężczyzny... Nie wiem jak Wy, ale ja Wiktora uwielbiam. Ma w sobie tyle beztroskiego uroku ;) Oczywiście nie nadaje się na mężczyznę życia, ale coś facet w sobie ma ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:50:29 »
A ja wiem czy to taki znowu "urok"? Mi przypomina niebezpiecznie nachalnego podstarzałego podrywacza, któremu skończyły się dobre teksty na "pań czarowanie".... No i mocno kojarzy mi się z Borisso de la Amoroso z "Barw", za którym mocno nie przepadam bo to taka pała tępa... :)

A tak a'propos - zróbcie kącik "Barw..." - bo nie mam się z czego ponabijać.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:53:28 »
Urok młodego chłopca - mnie akurat to bawi i przyjemnie się patrzy, jak wprawia starszą panią w zakłopotanie ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:54:48 »
Urok młodego chłopca - mnie akurat to bawi i przyjemnie się patrzy, jak wprawia starszą panią w zakłopotanie ;)
Tylko fizys ogólna już coś nie "teges"..... :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 04, 2012, 09:02:04 »
E tam, jak najbardziej pasuje. Fajny facet, aż się dziwię... W tle widzieliśmy panią sędzię blond piękność z parasolką. Gdzie ten facet miał oczy? ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 04, 2012, 09:05:08 »
A to Ty nie wiesz, że "idzie Marteczka i facetów kolejeczka"? :D Już dawno zostało udowodnione, że tak jak za Zduńskim szaleje pół województwa mazowieckiego to drugie pół wzdycha do Starszej Pani. Oczywiście oprócz Tomaszka, który wzdycha do Swego Marzenia - czyli Rudowłosej Kobiety.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 04, 2012, 14:16:02 »
Ja też lubię Wiktora  :D Zgadzam się z Maleńką, że jest pełen uroku  :D W Bucu za to niczego takiego nie dostrzegam i mam go już dość, niech sobie idzie, bo nie mogę patrzeć na niego  <szczerzy_sie>

Co do wyglądu Marty, zgadzam się, ale tak po części. Nie wiem czy to wina świateł, czy czego, ale jestem pewna, że w momencie spotkania Marty z Wiktorem Isia miała włosy blond, a później już w scenach w mieszkaniu rudo-żołte, których nienawidzę i czekam na nowsze odcinki, gdzie Marta będzie wyglądać lepiej  <serce>

Aśka? Nie rozumiem tej kobiety, moim zdaniem wina leży po jej stronie, bo to ona z każdą sprawą łaziła do Janka, ona Pawła zdradziła, nie potrafiła zrozumieć, że dla niego ważniejsi są przyjaciele i znajomi niż kariera... Myslę, że obudzi się w niej zazdrość, gdy zobaczy, że Paweł również dość szybko sobie poradził po jej stracie i zacznie sypiać z Madzią  ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 04, 2012, 14:21:27 »
Aśka? Nie rozumiem tej kobiety, moim zdaniem wina leży po jej stronie, bo to ona z każdą sprawą łaziła do Janka, ona Pawła zdradziła, nie potrafiła zrozumieć, że dla niego ważniejsi są przyjaciele i znajomi niż kariera... Myslę, że obudzi się w niej zazdrość, gdy zobaczy, że Paweł również dość szybko sobie poradził po jej stracie i zacznie sypiać z Madzią  ;D
Oczywiście, że wina jest tylko i wyłącznie jej. No ale Jasiu ją podkręcił, więc teraz będzie przekonywać, że ona niewinna i czysta lelija :) Natomiast Paweł-tyran kręcił nosem na jej "się realizowanie" i "spotkania z byłym fagasem oczywiście wyłącznie w celach zawodowych". Co za drań :)
Niestety takie sprawy rozwodowe mają to do siebie, że kobiety nawet gdy są 100% winne będą z całych sił wykręcać kota ogonem aby zyskać $$$. Wiem coś o tym, mam taki przypadek w bliskiej rodzinie.
Wiemy już, że zabieg jest celowy, bo pani Więdłocha (skądinąd sympatyczna) żegna się na dobre z serialem - ale naturalną konsekwencją byłoby tu znudzenia się Jasia młodą kochanką i zostawienie jej na lodzie.
No nic, dziś będzie się działo :)

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 04, 2012, 18:01:25 »
Może faktycznie Marta nie wyglądała kwitnąco, ale kwestia przyzwyczajenia. Jedno jest pewnie zatęskniłam na scenami Marta-Andrzej i Marta-Ania-Andrzej.
Niewątpliwie już jest to że, Marta w hotelu nie zdradziła Andrzeja z Wiktorem. I bardzo mnie to cieszy, widocznie jeszcze coś czuje do męża, nie jest jej obojętny.
Sam Wiktor może i jest zabawny ale jego głupie teksty już nie. Chyba na dłuższą metę znudziłby mnie. Aktora też średnio lubię.
Scena łóżkowa, chyba trochę na pokaz, Marta nie wyglądała żeby żałowała nocy z Andrzejem.
Bardziej była zła na siebie, że Andrzejowi znowu się udało  <mruga>  i że sobie pozwoliła na chwilę słabości do męża. A przecież go kocha, i wydaje mi się że mu już przebaczyła. Przecież nie rozmawialiby tak sobie, siedzą na kanapie, w przedszkolu. Wcześniej uciekała od Niego  <szczerzy_sie>A teraz zachowuje się w miarę normalnie.

Reszta jak zwykle mało mnie obchodziła, problemy Pawła i Aśki- do przewidzenia. Szybki ślub i szybki rozwód. Normalne w serialach.
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 04, 2012, 20:35:15 »
Ja też lubię Wiktora  :D Zgadzam się z Maleńką, że jest pełen uroku  :D W Bucu za to niczego takiego nie dostrzegam i mam go już dość, niech sobie idzie, bo nie mogę patrzeć na niego  <szczerzy_sie>

Szczyptę uroku, to ma Konrad grany przez Grabowskiego w "Rozlewisku...", bo jako Wiktor-playboy, który takim miał być (o dziwo nikt go za to nie skazuje na dożywotnią nienawiść, za to samo skazując na wieczne potępienie mecenasa Budzyńskiego <slucha>), to jest raczej groteskowy. Absolutnie nie wychodzi mu ta rola. Na jego cienkie teksty tylko taka ciamciaramcia jak Martusia mogła dać się złowić <tak>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski