Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 90111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwiec 04, 2013, 21:39:48 »
2-ok 8zł
Polecam! ;) Ogólnie wszystkie kosmetyki z Ziaji są fajne. ;) Z tej samej serii miałam też szampon do włosów suchych także również był okej.
Jeżeli chodzi o ziołowe szampony, które dla mnie są najlepsze i najodpowiedniejsze to polecam ten Jest stosunkowo tani jak i wydajny. No i najważniejsze po regularnym stosowaniu widziałam, że włosy robią się mocniejsze, takie jakby bardziej odżywione. Niestety przez tą maturę strasznie zaczęły mi wypadać włosy, więc stwierdziłam, że muszę sięgnąć po coś bardziej skutecznego od wypadania. ;) Ale na wzmocnienie jak najbardziej polecam! 

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #256 dnia: Czerwiec 05, 2013, 20:17:28 »
Na szampon był bardzo nie stawiała, w końcu trzyma się go na głowie tylko chwile. Proponowałabym kupić maskę i odżywkę żeby poprawić stan włosów.
Ja w tej chwili stawiam, bo póki co trafiam na fatalne szampony, więc teraz muszę znaleźć coś odpowiedniego, bo to jest nieporozumienie żeby szampon obciążał włosy. Dlatego dzięki za rady ;) znalazłam w swoim domu ten szampon z Rossmanna firmy Alterra, tylko taki do włosów farbowanych mam- kupiłam jakiś czas temu na jakiś wyjazd i zupełnie o nim zapomniałam. Umyłam nim już włosy dwa razy i zdecydowanie jest lepiej :) W związku z tym zakupię na pewno kolejne opakowanie i może coś z tych ziołowych, które podałyście, tylko dostosowany do włosów suchych. Plus jakaś właśnie fajna odżywka...i szybko wrócę do formy :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #257 dnia: Czerwiec 05, 2013, 23:17:39 »
Na szampon był bardzo nie stawiała, w końcu trzyma się go na głowie tylko chwile. Proponowałabym kupić maskę i odżywkę żeby poprawić stan włosów.
Kiedyś przeczytałam, że szampon jest w końcu tylko po to, żeby zmyć brud z włosów, więc naprawdę nie ma sensu wydawać na niego kasy. Lepiej, jak mówisz, skupić się na odżywkach czy maskach, które mają już ważniejsze zadanie ;)

A wiecie, że nie mogę trafić na tę odżywkę Klaudii? Nie ma kakaowej Ziaji :(
A już się napaliłam, żeby kupić! ;D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #258 dnia: Czerwiec 06, 2013, 00:27:09 »
Na moje włosy zawsze dobrze działały te kolorowe szampony z Nivea, ale używam teraz jakiegoś kokosowego od mamy z salonu i też jest ok. W zasadzie, tak jak mówicie, szampon ma zmyć brud, jest przede wszystkim do skóry. Do włosów jest odżywka, dlatego używam i takiej, którą od razu spłukuję, i takiej, którą spryskuję włosy przed rozczesywaniem. ;)

Co do kakaowej Ziaji, miałam kiedyś jakiś krem czy balsam do ciała z tego, świetnie pachnie! <usmiech>

Notabene - przywróćcie mi moją wiecznie gładką skórę twarzy, błagam! Pryszcze to moja zmora ostatnimi czasy.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwiec 06, 2013, 10:52:32 »
A jakiej używasz tej do rozczesywania?

Co do kakaowej Ziaji, miałam kiedyś jakiś krem czy balsam do ciała z tego, świetnie pachnie! <usmiech>
No proszę Cię, wiadomka!  :D Balsam kakaowy z Ziaji to jest mmmmmm, kocham <3
Dlatego chcę złapać tę odżywkę, bo uwielbiam ten zapach i chce go już na włosy :D

Swoją drogą niedawno kupiłam jakiś peeling, który tak pachniał czekoladą, że za każdym razem miałam ochotę go dosłownie zjeść jak odkręcałam opakowanie i podwijałam sreberko ;D No cudo to było ;D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwiec 06, 2013, 11:27:17 »
Czyli - w sumie do włosów najlepiej stosować kosmetyki z Ziaji i Joanny, tak?
To chyba dziś pojadę na zakupy ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #261 dnia: Czerwiec 06, 2013, 11:49:38 »
A wiecie, że nie mogę trafić na tę odżywkę Klaudii? Nie ma kakaowej Ziaji :(
Ja też miałam z nią problem, bo ani w Naturze, ani w Rossmanie ani w innych Drogeriach nie było. W aptece kazała mi czekać około dwóch tygodni na tą maskę, więc się wkurzyłam i zamówiłam całą serię w internecie. ;) A z tego co się orientuję właśnie na allegro ta maska jest dużo tańsza niżeli normalnie w sklepie. ;)

Jeżeli chodzi jeszcze o odżywki, to macie jakieś sprawdzone, które wygładziłyby moje włosy? Od długiego czasu, ba! nawet od bardzo długiego strasznie mi się puszą, niby od spodu chcą się pokręcić i niekiedy są takie fajne spiralki/loki ale tutaj z wierzchu strasznie się puszą i czasami normalnie nie mogę sobie z nimi dać rady. :( A wszystkie odżywki, które miałam jakoś nie mogły nic zdziałać i żadnych efektów nie widziałam, jeżeli właśnie chodzi o tą kwestię. :(

Notabene - przywróćcie mi moją wiecznie gładką skórę twarzy, błagam! Pryszcze to moja zmora ostatnimi czasy.
Polecam pić herbatkę z Bratka. ;) Albo jakieś inne ziołowe specyfiki. ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #262 dnia: Czerwiec 07, 2013, 16:38:04 »
W związku z tym zakupię na pewno kolejne opakowanie i może coś z tych ziołowych, które podałyście, tylko dostosowany do włosów suchych. Plus jakaś właśnie fajna odżywka...i szybko wrócę do formy :)

Kwestia reklamy :) To jest mało istotne, że masz do suchych czy przetłuszczających.

Kiedyś przeczytałam, że szampon jest w końcu tylko po to, żeby zmyć brud z włosów, więc naprawdę nie ma sensu wydawać na niego kasy.

Racja, ma myć. W sumie tylko, bo na logikę co on zrobi cudnego jak za chwilę zostanie zmyty :) Inaczej oczywiście szampony "medyczne" typu Nizoral, który trzyma się na głowie jakiś czas.

Swoją drogą niedawno kupiłam jakiś peeling, który tak pachniał czekoladą, że za każdym razem miałam ochotę go dosłownie zjeść jak odkręcałam opakowanie i podwijałam sreberko ;D No cudo to było ;D

Ja mam tak samo z kremem waniliowym do rąk. Przepyszne są zapachowe kosmetyki do ciała.

Czyli - w sumie do włosów najlepiej stosować kosmetyki z Ziaji i Joanny, tak?
To chyba dziś pojadę na zakupy ;)

Jeśli dalej temat włosowy to zależy co włosy lubią, choć póki co dla mnie bezkonkurencyjne odżywki bez spłukiwania to właśnie Joanna Naturia, bo są bez silikonów (najpopularniejsze chyba to dimethicone i amodimethicone). Jednak sylikony włosy chyba najlepiej zabezpieczają. I tu jest taka pułapka. Więc jak już musimy stosować te substancje to najlepiej wybrać je "na koniec" i w formie odżywki w sprayu. Ja przeszłam jakiś czas na totalnie bezsilikonową pielęgnację i mi się akurat o opłaciło.
Sorry, że tak Was męczę, ale od pewnego czasu pielęgnacja włosów jest dla mnie można powiedzieć hobby. Dużo czytam, dużo stosuję, więc coś tam wiem :)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #263 dnia: Czerwiec 07, 2013, 22:56:57 »
Sco, jak ktoś ma dużo mądrego do powiedzenia, to się bardzo miło słucha. ;)

Ej, kupiłam dzisiaj tę maskę kakaową i mi głowa cały wieczór pięknie pachnie. <3
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #264 dnia: Czerwiec 07, 2013, 22:58:52 »
Ja też ostatnio szukałam tej maski, ale nie znalazłam.
Chyba będę musiała zamówić w necie ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #265 dnia: Czerwiec 07, 2013, 23:04:53 »
U mnie w Galerii Łódzkiej otworzyli całe takie stoisko Ziaji i dziś nie mogłam się zdecydować, tyle tego. :D Kupiłam sobie jeszcze ten peeling kakaowy, teraz będę cała pachniała czekoladą. :D
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #266 dnia: Czerwiec 08, 2013, 13:07:47 »
Z kakaowej ziaji polecam również balsam do ciała, krem do rąk ;) jeszcze teraz muszę tylko dorwać tak szampon i będę w siódmym niebie  <zauroczony>

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #267 dnia: Czerwiec 08, 2013, 14:11:32 »
mówisz o balsami do ciała czy o maśle kakaowym? ;>
Ja jeszcze używam żelu pod prysznic, jest boski. :)
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwiec 08, 2013, 16:06:10 »
Anuszia mówię o czymś takim genialny jest!  <serduszko> I strasznie długo zapach czuć :D

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #269 dnia: Czerwiec 08, 2013, 19:58:35 »
Łooo, tego jeszcze nie mam w swoich zbiorach! Lepsze niż to masło kakaowe do ciała?
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!