Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 13, 2012, 15:10:14 »
Doczepiane dready można w każdej chwili zdjąć, także to żaden problem. ;)
Ja to raczej chciałam tylko kilka z tyłu, nie tak, że na całej głowie. Także wyglądałabym raczej normalnie :D Myślałam o 10 sztukach po 30 cm, to wychodzi 85 zł, a z tego co wiem to robienie dreadów jest kosztowne i czasochłonne. Ja ogólnie niecierpie swoich włosów i zawsze chciałam mieć kilka dredów, jakoś nie mogłam się zabrać, ale teraz się nakręciłam na te syntetyczne i chyba nic mnie nie powstrzyma :D Muszę tylko wszystko sobie jeszcze przemyśleć co i jak, żeby pasowały ;D
A warkoczyki na całej głowie już miałam i bardzo mi było z nimi bardzo dobrze :D

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 13, 2012, 15:47:26 »
Ogólnie mi dredy też się nie podobają. U nas chłopak w szkole ma tak z tyłu parę i z tego co wiem to myje je raz na tydz już 2 razy w tyg:)
Tak jak Justek uważam, że jednym to pasuje a drugim nie.:D
Ale doczepić i zobaczyć zawsze można:)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 13, 2012, 16:09:24 »
Na zrobienie sobie ze swoich włosów chyba bym się nie odważyła. Po za tym, jak już wspomniałam mam za krótkie włosy. ;)
To tylko ja szaleje na punkcie dreadów? :D A jak chłopak ma dready to już w ogóle odlatuje <haha>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #123 dnia: Październik 13, 2012, 16:32:02 »
Wszytsko zależy od tego co komu pasuje i co kto lubi.. Na studiach widuję dziewczynę, która ma kilka takich syntetycznych: pozawijane we włosy, pozawijane w warkoczyki i dziwnie to wygląda. Ale jeśli miałoby to być jednolite, a nie taki misz-masz, to czemu nie :) Zawsze można zdjąć.

chyba nie ma nic gorszego niż piękna kobieta w dredach albo z przesadną ilością kolczyków w okolicy twarzy.
I do tego dorzucam jeszcze kobietę/ dziewczynę, która ma kręcone włosy i wyprostowaną grzywkę. Jak to widzę, to aż oczy bolą :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 13, 2012, 17:41:58 »
U mnie chłopak z klasy też miał dredy. Wyglądał całkiem fajnie. Powiem nawet, że do niego dredy bardzo pasują. Będę miała okazje w poniedziałek zobaczyć go bez dredów, bo podobno zmienił fryzure, więc łysego to kompletnie go nie widzę. Dredy u chłopaka mogą być, ale u dziewczyny mi się nie podobają.

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 13, 2012, 17:50:54 »
Czyli jednak tylko ja uważam, że dready są fajne :P Nic nie poradzę, że taki styl mi się podoba, zarówno u dziewczyn jak i u chłopaków. :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 17, 2012, 21:12:16 »
Orientuje się może ktoś, gdzie można kupić czapki podobne do tej? ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 18, 2012, 11:56:13 »
Co do czapki to nie mam pojęcia.
Przychodzę do Was z prośbą o pomoc, mianowicie dużymi krokami zbliża się studniówka a ja niestety nie mam pomysłu na sukienkę i fryzurę. Liczę na jakieś ładne i ciekawe propozycje ubioru + fryzury zawsze mile widziane. Z góry dziękuję!  :buzki:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 20, 2012, 09:46:34 »
Myślę że kwestia sukienki i fryzury to jest zawsze kwestia bardzo indywidualna. Każdy lubi co innego i każdemu w czym innym jest lepiej. No i oczywiście w grę wchodzi też ogólna "moda" panująca w szkole, bo np. w mojej szkole odrzucono już całkowicie zwyczaj noszenia eleganckich, długich sukienek, choć wiem, że są jeszcze szkoły, w których tradycja ta nie wymarła, więc nie wiem jak jest u Ciebie. W mojej szkole sukienki na studniówki obecnie niewiele różnią się od tych noszonych na wesela, 18-nastki itp.
Mnie bardzo podobają się koronkowe sukienki np. w tym stylu i może jak schudnę 10 kg i cudownym trafem "wyzgrabnieję" odrobinkę to sobie taką sprawię na studniówkę za rok ;D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 20, 2012, 12:16:13 »
O! Śliczna ta sukienka, też mi się takie podobają :D
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 20, 2012, 12:41:42 »
Czyli jednak tylko ja uważam, że dready są fajne :P Nic nie poradzę, że taki styl mi się podoba, zarówno u dziewczyn jak i u chłopaków. :D
U mnie na Uczelni jest mnóstwo ludzi z takim stylem. Nie powiem - podoba mi się, ale sama bym chyba się nie skusiła. ;)

Orientuje się może ktoś, gdzie można kupić czapki podobne do tej? ;)
Jest tego multum na allegro! Sama sobie takową zamówiłam. :D

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 20, 2012, 13:41:48 »
Właśnie każdy ma swój styl co do sukienkę, do niektórych trzeba mieć też odpowiednią figurę:)  A ta koronkowa jest śliczna naprawdę:)

To kilka typów ode mnie co ostatnio mi się podobają:)

http://kobietanaj.pl/img/502ff0c829316.jpg

http://imworld.aufeminin.com/dossiers/D20120228/koronkowe-sukienki-6-165759_L.jpg  oprócz tej różowej.
http://papilot1.mykmyk.pl/img/660/0/sukienki-wyprzedaze-lato-2012-15617781.jpg
http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/121244.jpg
http://papilot1.mykmyk.pl/img/660/0/sukienka-na-wesele-18327553.jpg

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 20, 2012, 15:46:54 »
Ale śliczna ta koronkowa z linku Justka :)

Generalnie co do sukienek - bierz Klaudia co Ci się podoba. Teraz naprawdę, tak jak Justek mówi, sukienki na studniówkę (o ile szkoła nie narzuca np tylko długich, a wątpię, że w jakiejś tak jeszcze jest) nie różnią się niczym od tych na wesele czy 18-tki. :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 20, 2012, 21:20:49 »
Przychodzę do Was z prośbą o pomoc, mianowicie dużymi krokami zbliża się studniówka a ja niestety nie mam pomysłu na sukienkę i fryzurę. Liczę na jakieś ładne i ciekawe propozycje ubioru + fryzury zawsze mile widziane. Z góry dziękuję!  :buzki:

Tak jak już powiedziały dziewczyny - taka jak na 18tkę, wesele, byle się Tobie podobała.
No i wydaje mi się, że nie warto wybierać czegoś, w czym będziesz się wybitnie wyróżniać (np. jako jedyna w sukni do ziemi, albo jakiś odjazdowy kolor), bo będziesz potem w centrum zainteresowania, albo "wiecie, ta od tej sukienki" ;)
Sukienka z linku od Justka śliczna! :)

Jeśli chodzi o fryzurę - najważniejsze, żeby była wygodna. Żebyś nie musiała ciągle odgarniać włosów z oczu, żeby nie wpadały do jedzenia, żeby nie rozleciały się przy pierwszym tańcu. ;) No i ja jestem przeciwniczką weselnych koków (takich wiecie, z wypuszczonymi dwoma loczkami na twarz, dwoma z dołu i różyczkami w koku. Brrr, paskudztwo).
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 21, 2012, 11:50:48 »
Weselne koki są ładne, ale właśnie bez tych przypałowych dwóch loczków i różyczek. To jest rodem z wichury zabitej dechami :)  W ogóle obecność czegoś sztucznego we włosach(typu właśnie kwiatki) mnie przeraża.
Co do fryzury, ma być wygodna. Mi się bardzo ta podoba: http://forum.przewodnikmp.pl/richedit/upload/2k5e960c949b.jpg.