Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:58:55 »
wiem, wiem, na co dzień i tak używam maszynki, bo mi się nie chce pitolić z tymi plastrami no i trzeba poczekać, aż troszkę włoski odrosną, ale serio ze 3-4 tygodnie ma się spokój ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kindziołek

• Pańcia dzidzibudka!
  • Laurkowi
  • 'Nie pytaj za co Cię kocham, bo kocha się za nic!'
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 30, 2012, 22:36:48 »
KOCHANE moje!
Potrzebuję czegoś na łamliwe i rozdwajające się paznokcie - chodzi mi o jakieś tabletki.
Jeszcze niedawno bez problemu zapuszczałam długie paznokcie, a teraz to istny koszmar i mordęga.
Mimo, że paznokcie są króciutko przycięte rozdwajają się!
Odżywka do paznokci przyniosła odwrotny efekt i paznokcie jeszcze bardziej zaczęły się rozdwajać, dlatego chcę zadziałać 'od środka'!
Znacie coś co naprawdę zadziała?!
Widziałam dużo reklam belissy, ale jest trochę tania i boję się, że nie zadziała - a nie chcę łykać różnych tabletek w nieskończoność.

HELP!

Czuję się prawie jak student ;D

Wracając do tego co Kiki napisała dawno, dawno :D na 2 stronie :P
Odkąd jestem studentką mam w szafie 3 razy więcej ubrań i ciągle kupuje nowe - na studiach uruchamia się zmysł łowcy i stereotyp studenta o którym się tak słyszy okazuje się zupełną bajką! :D
'Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie możesz,
a ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć: -'No to patrz!!'.'

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 30, 2012, 22:39:25 »
Kompaktowa, to dużo czy mało, te 2 tygodnie? Bo jak dla mnie to głównie o to chodzi w plastrach, nie? Żeby mieć spokój na dłużej :D

Dzisiaj gadałam z koleżanką, ona używa depilatora. I albo ona nie ma bladego pojęcia jak to robić, albo depilatory są do niczego. Twierdzi, że ostatnio używała w niedzielę, a włoski już dzisiaj miała konkretnie odrośnięte, na 2-3mm jak nic. I mówiła jeszcze, że nie usuwa jej włosów z cebulkami. To możliwe?
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 31, 2012, 00:18:15 »
Kindziołek - z tymi tabletkami to różnie bywa... Jak efekt się pojawi, to zwykle po kilku tygodniach, raczej  na pewno nie od razu. Możesz spróbować tą belissę, prawdę mówiąc, to wszystkie te preparaty/suplementy diety to niemal to samo, nie ma pewności, czy to w ogóle cokolwiek daje ;)

Sara - a jest pewna, że dobrze używa tego depilatora? Bo np. moja mama miała kiedyś depilator taki, że jak się założyło odpowiednią końcówkę, to była zwykła golarka. Jak nie usuwa włosów z cebulkami, to nic dziwnego, że odrastają i to konkretnie. Więc wg mnie koleżanka albo używa nie tak albo depilator jest nie halo. No chyba, że jest (odpukać) jakaś głębsza przyczyna, ale stawiałabym raczej na dwie pierwsze opcje ;)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 31, 2012, 10:42:38 »
Ja używam odżywki Eveline 8w1 na początku nie widziałam efektów, być może dlatego, że moje paznokcie były w bardzo fatalnym stanie, ale gdy zużyłam jedną buteleczkę widzę różnicę, paznokcie są dłuższe, mocniejsze. Nie wyobrażam sobie teraz pielęgnacji paznokci bez tej odżywki.

Kindziołek, a Ty jakiej używałaś?

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 31, 2012, 15:48:29 »
Jeśli chodzi o belissę, to kiedyś brałam te tabletki, ale głównie po to, by włosy mi nie wypadały, ale preparat zamiast na włosy, pomógł na paznokcie, więc u mnie zadziałało. Fakt, że nigdy mi się paznokcie nie rozdwajały ani nic, ale stały się znacznie twardsze i mocniejsze własnie po belissie  :D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 31, 2012, 15:59:39 »
Potrzebuję czegoś na łamliwe i rozdwajające się paznokcie - chodzi mi o jakieś tabletki.

Z racji takiej, że włosy wypadają mi garściami, jak zrobię z wypadniętych kulkę, to jest prawie jak piłka do tenisa, to lekarz kazała mi kupić BIOTEBAL 5.  Tabletki są dla osób mających problem wypadania włosów i problem z łamaniem, przesuszeniem i wszystko co złe w kwestii paznokci. Może to pomoże? Za 30 tabletek dałam 30zł. Ogólnie najlepiej stosować to do 6 miesięcy, ale to na włosy. Na paznokcie pewnie efekty będą dużo szybsze.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 31, 2012, 19:53:39 »
Mnie też strasznie wypadają włosy, jak tak dalej będzie to będę całkiem łysa.  <smiech> Może spróbuję tych tabletek, które polecasz Skorpionica. :)

Offline mala_mi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Carpe diem
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 31, 2012, 20:20:50 »
Miałam ten sam problem z włosami. Wypadały mi w dużej ilości. Przez okres 3 miesięcy stosowałam odżywkę i szampon z Joanny. Do włosów cienkich, delikatnych, ze skłonnością do wypadania. (apteczka babuni). Pomogła mi:)
"Ci, którzy kochają, sami sobie kształtują sny"

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 31, 2012, 21:27:41 »
Tanie produkty popularnych firm nie pomagają na PRAWDZIWE tracenie włosów. Takie produkty to na małe wypadanie(takie tam do 160 włosów dziennie). Ja nie przesadzam, ale mam duży problem z wypadaniem, na który wydałam w ciągu ostatniego miesiąca 392 złote z groszami. 

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 31, 2012, 22:19:57 »
Też niedługo łysa zostanę. Miałam tak dużo włosów, że nijak nie dało się tego zebrać i zepiąć w kok, teraz to jest sznurówka, a nie kucyk  :( Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała zainwestować w peruke  <szczerzy_sie>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 31, 2012, 22:21:58 »
A facetom na wypadanie włosów co polecacie? Mój tata ma 47 lat i mu włosy wypadają

Offline Kindziołek

• Pańcia dzidzibudka!
  • Laurkowi
  • 'Nie pytaj za co Cię kocham, bo kocha się za nic!'
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 01, 2012, 11:27:06 »
Ja używam odżywki Eveline 8w1 na początku nie widziałam efektów, być może dlatego, że moje paznokcie były w bardzo fatalnym stanie, ale gdy zużyłam jedną buteleczkę widzę różnicę, paznokcie są dłuższe, mocniejsze. Nie wyobrażam sobie teraz pielęgnacji paznokci bez tej odżywki.

Kindziołek, a Ty jakiej używałaś?

Tej samej! :D Ale na mnie nie działa... paznokcie jeszcze bardziej się rozdwajają. :( No nic... wybiorę się do apteki i podpytam, co może zadziałać :P Kupie może jednak tą belissę, albo biotebal i zobaczymy czy pomoże :)

Dziękuję za pomoc!

A facetom na wypadanie włosów co polecacie? Mój tata ma 47 lat i mu włosy wypadają

Ja nie pomogę. :( Mój Tata ma 54 lata i ma gęstą, kruczoczarną czuprynę.... wszyscy pytają czy farbuje włosy :P
'Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie możesz,
a ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć: -'No to patrz!!'.'

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 02, 2012, 16:11:20 »

Wydaje mi się, że tutaj niewiele pomoże, bo tabletki czy odżywki działają na osłabione włosy, na brak witamin czy ewentualną chorobę. A Twojemu tacie pewnie włosy wypadają, bo jest w takim wieku, kiedy mężczyzną wypadają włosy ;)
Wpływa na to wzrost poziomu testosteronu.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 02, 2012, 19:06:03 »
Ja z takim małym pytaniem ;)
Czy miał/ma ktoś z Was trampki Converse i może się o nich wypowiedzieć? Wygodne, nie wygodne, czy w ogóle opłaca się kupić? ;)