Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 28, 2012, 12:37:44 »
No to Ci się udało. Bo u mnie to już same rękawiczki czapki kurde nawet kozaki. Co to ma być? Lato a ja w kozakach i rękawiczkach mam chodzić.
Ja kupiłam sobie 2 pary spodni i bluzę.
Weź no się pochwal i wstaw zdjęcie, bo chętnie zobaczę.  :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 28, 2012, 12:44:25 »
Niby prawda, ale jak wczoraj pojechałam do miasta...to miałam ochotę kupić czapkę i szalik. Było tak zimno, że aż szok!  <olaboga> Miałam koszulkę i bluzę, a wymarzłam jakby koniec jesieni był. Dlatego ja powoli zaczynam się zaopatrywać w cieplejsze ciuchy- jakieś sweterki, a nawet grube swetry, bo u mnie zimą w szkole jest tak ziiiimnooo...że na samo wspomnienie wszystko mnie boli.
Poza tym pojadę chyba jutro do H&M'u, bo poluję na takie buty  <serduszko> i chciałabym je na rozpoczęcie roku kupić tylko nie wiem czy je dostanę jeszcze, bo były tam w maju-czerwcu a teraz wchodzą już bardziej jesienne buty, kozaczki...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 28, 2012, 13:04:24 »
No to Ci się udało. (...)
Weź no się pochwal i wstaw zdjęcie, bo chętnie zobaczę.  :D
Nie mam aparatu. Jedynie jakiś w telefonie, ale stracą swój urok.  ;D

Ale mogę się pochwalić moimi nowymi butami na jesień, które nabyłam w Housie. ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 28, 2012, 13:26:20 »
Aj to jakoś przeżyje jak nie zobaczę. A buty bardzo mi się podobają.  :D Podobne były w croppie. Też chciałam sobie kupić tego typu, ale jeszcze się zastanowię.

Wiesz Justek ja też mam ochotę się zaopatrzyć w cieplejsze rzeczy, ale jak tu kupować rękawiczki swetry czy szaliki jak u mnie słońce na okrągło świeci.  <zniecierpliwiony>
A jak ich nie znajdziesz w sklepach to może przez internet? Bardzo fajne te buciki.  :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 28, 2012, 14:35:28 »
Takich butów jest teraz pełno, chyba będą hitem tego sezonu ;) sama rozważam możliwość takiego zakupu, gdy przyjdzie jesień, bo bardzo mi się podobają, zwłaszcza że są w różnych kolorach, mnie w oko wpadły takie malinowe  <zauroczony> albo siwe.

Jullcia, e tam, ja mam takie traumy z tamtego roku, kiedy po raz pierwszy musiałam się aż tak ciepło ubierać (wcześniej chodziłam do szkoły na miejscu, mieliśmy szczelne okna, no i ogrzewanie sprawne, więc nie odczuwałam zimna) i teraz wolę dmuchać na zimne :D I zaplanowałam sobie już zimowy zakup- nowy szalik-komin <serduszka>

A jak ich nie znajdziesz w sklepach to może przez internet? Bardzo fajne te buciki.  :D
Boję się zamawiać buty przez Internet. To jest zawsze takie ryzyko, bo numeracja jest różna: niby mam 38, ale czasem muszę brać 39. Poza tym nie każde buty mi pasują, te są fajne, ale nie wiem czy dobrze będę w nich wyglądała i czy są wygodne. Dlatego buty wolę kupić w normalnym sklepie ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 28, 2012, 14:46:04 »
No to może i ja zdecyduję się na zimowe zakupy.  :D Ja jeszcze mam z tamtego roku komin, ale może kupie nowy. Zobaczymy muszę się wybrać. 
A co do tych butów to chyba jednak je kupie.  <tancze> Bo jestem nimi oczarowana.
Boję się zamawiać buty przez Internet. To jest zawsze takie ryzyko, bo numeracja jest różna: niby mam 38, ale czasem muszę brać 39. Poza tym nie każde buty mi pasują, te są fajne, ale nie wiem czy dobrze będę w nich wyglądała i czy są wygodne. Dlatego buty wolę kupić w normalnym sklepie ;)
No w sumie masz rację. Kiedyś też zamówiłam, ale dało się oddać. Więc lepiej jest jak się pojedzie do sklepu i już.  :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 29, 2012, 12:48:56 »
Dlaczego nikt mi nie powiedział, że depilacja woskiem jest taka rewelacyjna?! :o
A ja głupia się męczyłam z maszynką... i pewnie nie spróbowałabym wosku, gdyby nie to, że lekarz mi kazał. Tak więc wczoraj, nieco przerażona, zakupiłam plastry... wzięłam głęboki oddech... i się zdziwiłam jakie to fajne :D
Boli (ale dosłownie przez sekundę) i zajmuje dużo czasu - to wady. Niemniej, skóra jest potem w o wiele lepszej kondycji niż po maszynce, nie jest sucha ani podrażniona, włoski są usuwane z cebulkami, koszt jest w sumie taki sam jak maszynki, może ciut większy... no i jaka to satysfakcja! ;D
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 29, 2012, 15:16:55 »
skóra jest potem w o wiele lepszej kondycji niż po maszynce, nie jest sucha ani podrażniona

Oh nie mogę się zgodzić. Moje nogi były mega czerwone, do tego porobiły się jakieś czerwone krostki. To chyba zależy od skóry.
Fakt jednak, że usuwa włosy z cebulkami, że boli i niestety zajmuje sporo czasu. I do tego można długo nie golić nóg, więc dobra metoda na wyjazd ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:35:25 »
Moje też były czerwone, ale przemyłam je oliwką kosmetyczną i poszłam spać, a rano już były w bardzo dobrym stanie :) I nie ma żadnych mechanicznych uszkodzeń, a po maszynce i owszem. Poza tym, tak jak mówisz, to pewnie zależy od skóry - mnie lekarz przykazał, więc pewnie to dla mnie lepsze. ;)
Tylko nie umiem kolan ogarnąć... :D Ale nauczę się.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:59:42 »
Sara, a jakich plastrów użyłaś? ;>

Z woskiem eksperymentowałam w zeszłym roku... I byłam średnio zadowolona, jak sama próbowałam plastrami veet, to bardzo słabo mi szło (nie chodzi o ból, bo na nogach jest jak najbardziej do wytrzymania, ale o to, że dużo włosków zostawało "niewyrwanych" :/). Nawet u kosmetyczki... Jak w domu bliżej się przyjrzałam, to jeszcze pojedyncze były :/
Ach, no i pachy też próbowałam, znaczy, u kosmetyczki. I pozostawię to bez komentarza...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 29, 2012, 23:01:50 »
Jeeej, ja zawsze chciałabym plastry, ale ze względu, że jestem panikarą, to odpuściłam. ;D
Polecicie mi jakieś? :D Tylko żebym to przeżyła... ;D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 30, 2012, 11:16:58 »
Sys, właśnie to jest najlepsze - uznałam, że to pierwsza próba, więc kupię najtańsze jakie znajdę, bo jak po pierwszym plastrze uznam, że to nie dla mnie, to nie będzie mi szkoda wyrzucić. I kupiłam takie.
Mają bardzo przyjemny zapach i mocny wosk, wielokrotnie można użyć jednego plastra. Jasne, jakieś tam pojedyncze włoski zostały, ale na tyle niewiele, że je usunęłam pęsetą. ;)

Pachy... woskiem... AUA. Tak samo jak bikini... AUA!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 30, 2012, 13:44:51 »
Pachy woskiem-boli i to jak. Już się nie podejmę chyba :)

Tylko nie umiem kolan ogarnąć... :D Ale nauczę się.

Tego też już nie będę próbować. Myśłałam, że na kolanach będzie boleć najmniej, a mnie bolało najbardziej.

Ja używałam plastrów z ISANY z Rossmana. Raczej tak, że wyrwie wszystkie to się nie da. Nawet stosując te najdroższe :) A po co przepłacać skoro zarasz wszystkie do kosza.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 30, 2012, 19:04:39 »
też używam tych Isany :-)

Sara, toż polecałam tutaj już jakiś czas temu! :P
Ja byłam też trochę przymuszona, szłam na pielgrzymkę no i średnio z takimi nogami chodzić, a w drodze to nie ma za bardzo czasu i miejsca na depilacje :P A po plastrach spokojnie można było nosić króciutkie spodenki :D
Już ze dwa tygodnie mi trzyma i nogi gładziutkie :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 30, 2012, 19:08:16 »
Już ze dwa tygodnie mi trzyma i nogi gładziutkie :)
:o Żartujesz, c'nie?
Jeeejciuuu, ja golę maszynką co kilka dni i to jest mega niewygodne i męczące.