Autor Wątek: Siatkówka  (Przeczytany 42834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
Odp: Siatkówka
« Odpowiedź #270 dnia: Kwiecień 16, 2013, 18:24:53 »
O, Jastrzębski gra z Delectą. Na razie JW coraz bliżej wygrania I seta.

Gdy była spina Fontelesa i Igły akurat wyszłam ...  <wsciekly>
To najlepsze Cię ominęło. :D

Czaicie to? Siedzę sobie spokojnie w łazience, nagle słyszę, jak mnie wołają z pokoju, że jakaś bajka dla mnie leci. No to ja się zbieram, człapię do tego pokoju, pytam się o co chodzi, a mama, że bajka dla mnie, bo o siatkówce. <hahaha> A ja co? Siadam i oglądam. ;D
Po chwili przerzuciłam się na powtórkę normalnego meczu, lepsza akcja, fabuła, nieprzewidywalność, bohaterowie też bardziej wyszukani, bardziej rozbudowaną psychikę mają, wiadomo.  <haha>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #271 dnia: Kwiecień 16, 2013, 19:17:07 »
Mój bilecik powinien być u mnie w domu teraz, a nie na poczcie!  >:(

Kiedyś na Polsacie leciał taki film, gdzie pies grał w siatkówkę. :D Plażowa, ale siatkówka. Swoją drogą, chciałabym jechać do Starych Jabłonek na MŚ, mam koleżankę w Olsztynie, zaproponowała, żebym przyjechała, ale czy to wypali to nie wiem. Z miłą chęcią potańczyłabym sobie "Ona tańczy dla mnie" z sędziami. :D

Tak mnie naszło na pytanie: Jaki jest Wasz ulubiony funpag'e o siatkówce, nie koniecznie oficjalny profil siatkarza? :D

Mnie się podoba: Widziane z nad siatki :d Niektóre posty dodawane z nutką ironii, inne niż na pozostałych stronach. :)
Piotr Nowakowski Fajny, ale już inaczej czytam posty, ponieważ znam adminkę osobiście, tzn. raz ją spotkałam na meczu, no ale piszemy ze sobą. :P
Nie mogę zapomnieć o kochanej : SIATKÓWKA W OBIEKTYWIE <3

EDIT:

OUUU! Chyba na szyjach chłopaków z Jastrzębia zawiśnie brązowy medal! 2:0 i 16:10 w trzecim secie! :) A ja tak chciałabym zobaczyć jak oni się cieszą. :P

A ty sandi pewnie smutna co ?

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #272 dnia: Kwiecień 16, 2013, 19:28:56 »
Potem przeczytam zaległe posty.

Na razie jestem taka zła na moich, że po prostu... Na chwilę obecną nawet nie jest mi przykro, jestem na nich po prostu zła! Co oni odwalili... Tak dostaliśmy po dupie od Jastrzębia, że szkoda gadać. W każdym z setów masakryczna przewaga Ptoków, jak śledziłam wynik to się tylko osłabiałam. Zmarnowaliśmy szansę na zakończenie tego sezonu brązem, a szkoda, bo generalnie uważam, że się nam należało, ale no trzeba grać do końca... Jezu, jaka jestem zła.  ::)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #273 dnia: Kwiecień 16, 2013, 19:52:20 »
Co do tych fanpejdżów napiszę potem, teraz tak na szybko o meczu o III miejsce. :)

Jak już mówiłam, nie wiedziałam komu kibicować, ale jak się dowiedziałam o wygranych to mój sentyment do tej drużyny wrócił i w sumie się ucieszyłam. Ba, nadal się cieszę. :D

Jednak z drugiej strony tak żal mi Delecty. Zasłużyli na podium po takiej fazie zasadniczej.
Czyli, podsumowując: cieszyłabym się również z wygranej Delecty. :)
Wiem, to pokręcone, ale nie pytajcie, tak już mam. <haha>

Będzie tak:
1. Resovia
2. ZAKSA
3. JW
tzn. ja bym tak chciała, a Ty Sylwia pewnie odwrotnie. :P

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #274 dnia: Kwiecień 16, 2013, 20:02:40 »
Dobra, schodzi ciśnienie. Stwierdziłam z koleżanką, że za bardzo wymarzyłyśmy już sobie mecz o 5 miejsce w Bydzi i dlatego teraz jestem/śmy takie rozczarowane i zawiedzione. I jest przykro... Kurcze no, to 3 miejsce powinno być dla nas :(

Ale taki sport, gratulacje dla Jastrzębia, chociaż ciężko mi to przechodzi nawet przez klawiaturę, tak cały czas jest mi żal tej przegranej... :c

Fiołek - też mam sentyment do Ptoków, szczególnie tych za czasów Santilliego. Trochę mi tęskno za tamtym JW ;)

I dobra, za chwilę obczaje poprzednie posty.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #275 dnia: Kwiecień 17, 2013, 10:14:10 »
Sandi, obczajaj poprzednie posty, bo tam gdzieś opisywałam spinę pomiędzy Fontelesem i Ignaczakiem, specjalnie dla Ciebie. :-*

Na początku zastanawiałam się, o co chodzi z tymi "Ptokami" i dopiero teraz mnie olśniło, że jest przecież "Jastrzębie". <haha>

Jeśli chodzi o te ulubione fanpejdże to na pewno ulubionymi są oficjalne profile siatkarzy, a tak poza tym to Siatkarska Liga, który jest oficjalną stroną Plusligi i ORLEN Ligi, Strefa Siatkówki, także Siatkówka W Obiektywie i ostatnio jeszcze Liga Siatkarska.
Cenię sobie rzeczowe informacje, z poczuciem humoru, ale nie lubię zbędnego spamu, więc te stronki mi odpowiadają. :) Oprócz tego lubię jeszcze kilka stronek, ale te według mnie są najlepsze.

Jak już rozmawiałyśmy o polskiej, zdolnej młodzieży to mam coś takiego:
http://youtu.be/8yxaylqG_5E
Padłam. <hahaha> Ktoś miał niezły pomysł.  <hahaha>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #276 dnia: Kwiecień 17, 2013, 17:15:14 »
A no i jeszcze Strefa Siatkówki i Siatkarska Liga. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę na tej stronie nic "lajkować" i pisać komentarzy, czasami też nie widzę ich postów.   >:(

Siatkarskie Harlem Szejki wymiatają! :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #277 dnia: Kwiecień 17, 2013, 22:56:28 »
Niemniej jednak nie dostałeś zbyt wiele szans na grę, nawet jeśli pokazywałeś się z dobrej strony.
- Nie przeszkadza mi to, mogę odpoczywać w tym czasie, co lubię robić. Jestem zadowolony, lubię pozostawać na ławce rezerwowych, relaksować się. Jeśli zajdzie taka potrzeba, wejdę na boisko i pomogę zespołowi, ale na tę chwilę nie muszę tego robić.
__________________________________________________________________________________________________________

Może mi ktoś to wytłumaczyć? Czyli co "lubię nic nie robić i dostawać za to kasę"? Matteo stracił w moich oczach i nawet sama nie wiem, co mogę więcej powiedzieć.
Lubię odpoczywać, lubię relaksować się na ławce rezerwowych?!
AHA.

Nie ma to jak ambicja i zaangażowanie... Trochę się dziwnie poczułam jak to przeczytałam. Szkoda, że ma takie podejście. Minus dla Matteo, też stracił w moich oczach.

Co do reszty - szkoda, że się nie odnalazł w JW. Jestem ciekawa o kogo dokładnie chodzi. Ale to, że źle się tam czuje było widać nawet na filmikach, które przedstawiały radość Ptoków po zdobyciu brązu. Zdecydowanie się wyróżniał, jeśli chodzi o wspólne świętowanie.

Fonteles, Igła.... hehehe no to sobie spojrzeli głęboko w oczy ;D Ale co tam, czasem musi zaiskrzeć pod siatką ;D

Ulubione strony. Kiedyś reprezentacja.net i to, że tak powiem na żywo (w sensie codziennie wchodziłam tam na stronę, a nie tylko na fejsbukowe konto) Szkoda, że to padło. Duża strata, uwielbiałam wywiady, które pojawiały się na bieżąco, artykuły i dyskusje, które się pod nimi tworzyły i z których można było się czasem dużo dowiedzieć ;) No a teraz to w zasadzie przepływ informacji mam tylko z fejsbukowych fanpejdżów, głównie chyba Strefa (uwielbiam komentarze Czarka ;D) i Siatkówka w Obiektywie. Tak osobno to nigdzie nie wchodzę, chyba że już czegoś konkretnie szukam, albo zainteresuje mnie link do artykułu/wywiadu, który jest podany na fejsie. No i oczywiście profile siatkarzy, klubów i jakieś tam po drodze zalajkowane fanpejdże takie mniej oficjalne, zrobione przez kibiców ;) Często już po prostu nie wiem, gdzie i co przeczytałam, wszystko mi się tam przeplata na tym fejsie ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #278 dnia: Kwiecień 18, 2013, 09:57:24 »
Kadeci w półfinale ME!  <tancze> Nie stracili jeszcze ani jednego seta. Zdolniachy.

Co do reszty - szkoda, że się nie odnalazł w JW. Jestem ciekawa o kogo dokładnie chodzi.
Plotki plotkami, ale teraz wszędzie ludzie spekulują, więc jak i tu napiszę to nic się nie stanie, tym bardziej, że my jesteśmy sceptyczne co do wielu informacji i nie bierzemy wszystkiego na 100%. Z tego co ludzie mówią to chodzi o M.Kubiaka, M.Łasko i trenera, Lorenzo Bernardiego. Oczywiście, ja sama nie wiem co o tym myśleć, bo jak się okazuje sytuacja w JW w ogóle nie jest kolorowa.
Szkoda, bo ich lubię.

Przed chwilą czytałam sobie jakieś transferowe spekulacje i... to jest takie zabawne, jak ludzie się tym ekscytują. <haha>

Fonteles, Igła.... hehehe no to sobie spojrzeli głęboko w oczy ;D Ale co tam, czasem musi zaiskrzeć pod siatką ;D
Dooookładnie. A co za emocje były! <haha>

Często już po prostu nie wiem, gdzie i co przeczytałam, wszystko mi się tam przeplata na tym fejsie ;D
Mam tak samo. Najlepsze, jak jedna informacja pojawia Ci się na tablicy kilka razy. :D Tak było przy okazji ogłoszenia przez Andreę szerokiej kadry na 2013 rok.

A teraz coś prosto od Igły, który pomimo niezadowolenia kolegów kręci wszystko i wszystkich. Muszę to po prostu wstawić. :D

http://youtu.be/wio8VjJd7U4
Uwielbiam M.K. ::)

Jeszcze jest jeden filmik z Igłą, Zibim i serduszkami, ale to pewnie już widziałyście. ;)

EDIT:

O nie, biedny Michał! :'(
http://sport.tvp.pl/10776143/kubiak-o-kibicach-nigdy-im-tego-nie-wybacze

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #279 dnia: Kwiecień 18, 2013, 10:56:08 »
Przed chwilą czytałam sobie jakieś transferowe spekulacje i... to jest takie zabawne, jak ludzie się tym ekscytują. <haha>
No ej, ja przeczytałam, że Antiga wraca do Skry... Jak to naprawdę zrobi to się na niego fochnę.

Tak samo, że Konarem i Wroną zainteresowana jest Sovia.
Ale będzie d*pa jak cały zespoł znowu się rozsypie. Mam nadzieję, że to się nie spełni. Niech mi ich zostawią w spokoju  <jezyk>

Co do fejsa. Wiele wiadomości pojawia sie 1317831 razy na różnych fanpejdżach i wtedy to w ogóle masło maślane tam jest na tej tablicy :D
A co do filmiku - to zniecierpliwione kubiakowe "K**wa, Igła chodź!" najlepsze ;D

I wywiad... No właśnie... I mają za swoje gwizdanie. Nie wiem jakim trzeba być idiotą, żeby wygwizdać swojego zawodnika, to mi się w głowie nie mieści. Mówiłam, że na pewno wziął to do siebie i wcale się nie dziwię. Przykry ten wywiad. Też lubię Michała (mimo, że wtedy tam ostatnio mi podpadł :p) i mi go szkoda, bo wyobrażam sobie jak on musiał się czuć jak odbierał nagrodę, a na hali tylko buczenie... no bez jaj. Od swoich kibiców, cały czas jest mi to trudno pojąć.

Jejuuu, dorwaliśmy dzisiaj po zajęciach piłkę dopóki wolne było boisko i sobie zostaliśmy na sali odbijać. Boże, mogłabym tam cały dzień odbijać i latać za tą piłką :D Reszta musiała iść na zajęcia i zostaliśmy po chwili w czwórkę i graliśmy 2:2 i tak się zmęczyłam :D Ale to jest takie mega zmęczenie, uwielbiam się tak męczyć :D Następnym razem jak będzie okazja to chyba powiem koledze, żeby pokazał mi jak on tak fajnie skacze do tego ataku i robi takie BUM ;D Albo mnie robi w balona i ja się ustawiam gdzieś daleko do obrony, a ten mi za siatkę, wredota ;D
A Wy? Lubicie grać czy bawi Was tylko oglądanie? ;)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #280 dnia: Kwiecień 18, 2013, 11:12:55 »
No ej, ja przeczytałam, że Antiga wraca do Skry... Jak to naprawdę zrobi to się na niego fochnę.

Tak samo, że Konarem i Wroną zainteresowana jest Sovia.
Ale będzie d*pa jak cały zespoł znowu się rozsypie. Mam nadzieję, że to się nie spełni. Niech mi ich zostawią w spokoju  <jezyk>
Też o tym czytałam. W ogóle jakby tak to wszystko miało się spełnić to niezłe roszady by się zrobiły. Poczekamy, zobaczymy.

A co do filmiku - to zniecierpliwione kubiakowe "K**wa, Igła chodź!" najlepsze ;D
:D "To jest to?! I to tam jest taka zajebista kawa, że aż tam musimy iść, tak?!"
A Igła idzie dalej niewzruszony i gada jak najęty ("z Igłą przez świat":P ). Kochani są. :D

Biedny ten Michał. Widać, że się przejął i bardzo mi szkoda, bo naprawdę, nikt sobie nie zasłużył na takie traktowanie.

A Wy? Lubicie grać czy bawi Was tylko oglądanie? ;)
Ja bym może i pograła, ale niestety mój stan zdrowotny mi na to nie pozwala, chociaż i tak czuję, że nie byłabym w tym za dobra.

Kiedyś, jak zapytałam rodziców, czy mogę oglądać mecz, tata stwierdził, że mam tak jak on. Chodzi o to, że mój tata uwielbia Formułę 1, ale nie może jeździć (no bo jak? ;D), więc ogląda każdy wyścig, sprawdza statystyki, a do tego jeździł na takim specjalnym symulatorze komputerowym (chociaż teraz już praktycznie w ogóle, ale dobre 4 lata tak było) i z tego co pamiętam to był jednym z lepszych.

W moim przypadku jest tak, że nie mogę uprawiać żadnego sportu ( :( a bardzo bym chciała. Tata mówi, że dla mnie tylko szachy są odpowiednie :P) i dlatego wzięłam się za siatkówkę, gdzie oglądam i kibicuję. Tak to ze mną jest.
Także fajnie masz, sandi.  :-* Zazdroszczę.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #281 dnia: Kwiecień 18, 2013, 16:08:44 »
A o innych rewelacjach transferowych słyszałaś jakichś? Bo jak już mówiłam, nie śledzę tego namiętnie, więc tak dobrze się nie orientuję w tym temacie ;)

Żadnego sportu? Nawet tak rekreacyjnie, żeby sobie chwilę gdzieś tam poodbijać? Wykluczone wszystko? :(

W ogóle jestem zła na siebie, bo moja koleżanka była wczoraj na imprezie i pisze do mnie koło północy, że siatkarze są w klubie. Akurat wyszłam po kąpieli gotowa do kładzenia się spać, a że zrozumiałam, że tam tylko jest Wrona, Antiga i Masny to chwilę z nią popisałam po czym życzyłam miłego tańcowania z Wroną i spółką. Ona mi tam w ogóle przez całą noc relacje live pisała z imprezy, rano odczytałam ;D I kurcze żałuję, że tam nie doszłam - dzisiaj tak konkretniej się dowiedziałam, że była CAŁA drużyna włącznie z trenerami - pewnie wbili na zakończenie sezonu przed rozjazdem do domów; wszyscy się razem bawili, śpiewali przyśpiewki, Wrona obtańcowywał każdą pannę i w ogóle było grubo! (bez szczegółów hehe)  8) Kuuuurde, tak żałuję, że nie wbiłam ;D Koleżanka rano nie doszła na zajęcia (mieliśmy na 7 rano), bo wróciła koło 4 dopiero, ale co się wybawiła z siatkarzami to jej. Ojej no, nie wybacze sobie tego, wyobrażam sobie jak musiało być fajnie, chciałabym to zobaczyć wszystko. Wrrrrrr ;D

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #282 dnia: Kwiecień 18, 2013, 16:21:11 »
Ale jestem zacofana tutaj. :P

No więc:

Transfery... no tak, Sovia ma kasy dużo to wszystkich by chciała. :D Ale, że Falasca trenerem Skry? :D
Zaraz obejrzę ten filmik od Igły. :D Uwielbiam je, cieszę się, że już niedługo sezon reprezentacyjny, wszyscy razem znowu! :D Ciekawe jak to będzie z Kubiakiem i Zbyszkiem, no bo po tej jednej akcji pod siatką można było wywnioskować, że już jest inaczej między nimi. Pożyjemy, zobaczymy. :D

Brawo dla Kadetów! Godni przyszli reprezentanci! :)

OJ ja uwielbiam grać w siatkówkę! <3 Przypomniały mi się lekcje wf-u, gdzie co lekcję graliśmy. ;) Z lekcji na lekcję nam coraz lepiej szło. Nigdy nie zapomnę mojego pajpa! :D Pan wystawia mi piłkę na środek 2 linii, ja się zastanawiam czy zaatakować i mi wyszło! :D  <jupi> Ale miałam radochę! :D Ogólnie, źle nie gram. ;) Gdyby nie moje warunki fizyczne na pewno poszłabym do szkoły sportowej. :D

Widać, że Michał miał łzy w oczach. Ja, gdybym była na jego miejscu też bym nie wybaczyła! "Kibice" powinni się cieszyć z wygranego meczu, a jeśli mają coś do komisarza to niech idą do niego i sobie z nim porozmawiają! BRAWO MICHAŁ!

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #283 dnia: Kwiecień 18, 2013, 19:21:27 »
A o innych rewelacjach transferowych słyszałaś jakichś? Bo jak już mówiłam, nie śledzę tego namiętnie, więc tak dobrze się nie orientuję w tym temacie ;)
Dobra, muszę to sobie pozbierać, bo trochę tego jest. :)
- Facundo Conte stwierdził na tt, że chciałby zagrać w Pluslidze
- mówi się też o powrocie Kuby Jarosza
- Dragan Travica do Skry
- słyszałam też, że Piotr Nowakowski pożegna się z Plusligą (nie!  :o)
- obiło mi się też o uszy, że Winiar i Mariusz Wlazły pożegnają się ze Skrą (kolejne nie!  :o)
Jak coś mi się przypomni to jeszcze napiszę. ;)

O, matko, Igła mnie rozbawił do łez.  <hahaha>
"Felipe to równy gość. Mimo tego iż mocno zaiskrzyko pod siatka i wyglądało to dosyć poważnie po meczu podalismy sobie ręce z uśmiechem na ustach. Każdy z nas ma świadomość że mecz to mecz, adrenalina i takie tam. Wymienilismy szybko kilka zdań pod siatką oboje zgodnie stwierdzają, że była to swego rodzaju pewna psychologiczna zagrywka każdego z nas :p wiec juz znacie kulisy tego co działo się pod siatka hehhe. A tak naprawdę powiedziałem żeby zobaczył czy nie mam łupieżu bo zmieniłem szampon :) wiec musiał podejść blisko żeby rzucić okiem." 
Trzymajcie mnie. <hahaha>

Rekreacyjnie może i bym dała radę, ale bardzo szybko się męczę. :( Staram się, żeby było lepiej. ;)

Sandi, jak sobie przeczytałam o tej imprezie z siatkarzami, to tak zaczęłam się zastanawiać, dlaczego to wszystko wygląda tak:

i Poznań jest tak bezczelnie pominięty. :P

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #284 dnia: Kwiecień 18, 2013, 21:01:24 »
DOKŁADNIE, bezczelnie! Jak śledzę wyniki meczów drugiej ligi to nasi ciągle przegrywają.  <histeryk>

Jak to Igła komentarz adekwatny do sytuacji. :D Dostałam dziś koszulkę! Z tyłu mam nazwisko, więc może nie jedna osoba, którą znam z internetu mnie pozna. ;D