Autor Wątek: Ogólnie o naszym dziale  (Przeczytany 44489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Ogólnie o naszym dziale
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:22:42 »
Jako, że już w poniedziałek ten sezon PM się skończy, co byście pomyśleli na to, żeby zrobić nowy wątek z ankietą dotyczącą najlepszego/najgorszego wątku w tym sezonie? Mogę się tym zająć, jak coś. ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:46:24 »
Mnie się taki pomysł podoba. Jeżeli będzie więcej za, a mam taką nadzieje. To do dzieła Doniu  :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:52:49 »
Doniu pomysł jest dobry, tylko nie wiem czy będzie tam toczyła się dyskusja, czy tylko po prostu ktoś odda swój głos i tyle. Dobrze gdyby zaznaczyć, że mile widziane jest uzasadnienie dlaczego ten a nie inny wątek jest najgorszy, a z kolei tamten jest najlepszy.  smilie_girl_347 Ale poczekajmy na Edi, w końcu to ona jest ML a ja chyba odbieram jej pracę.  :th_girl_haha:

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:54:07 »
Ja powiem szczerze, jestem sceptycznie nastawiona do ankiet, bo każdy coś zaznaczy, napisze wiadomość, dlaczego właśnie tak wybrał i tyle... no ale może tutaj mogłaby się rozwinąć dyskusja. Tylko, że to jest MOŻE, a nie chcemy robić bałaganu w naszym ładnie uporządkowanym dziale.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:54:56 »
Klaudia, oczywiście chodzi mi o wątek z ankietą w którym najlepiej by było gdyby każdy kto zagłosował chociaż w kilku zdaniach uzasadnił swój wybór. ;) Np. sucha wyliczanka sensu nie ma według mnie. ;)

Edi, zawsze można spróbować. Jak nie będzie dyskusji nie ma problemu żeby zamknąć wątek i przenieść do archiwum. Ale to moje zdanie. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:56:37 »
bo każdy coś zaznaczy, napisze wiadomość, dlaczego właśnie tak wybrał i tyle...
Obawiam się, że jednak wszyscy coś zaznaczą, nawet bez napisania jaki wątek wybierają, a tym samym zabiją jakąkolwiek dyskusję. Jednak tak jak napisałam wcześniej gdyby każdy pięknie uzasadnił swój wybór, dyskusja mogłaby się rozwinąć!

Edi, zawsze można spróbować. Jak nie będzie dyskusji nie ma problemu żeby zamknąć wątek i przenieść do archiwum. Ale to moje zdanie. ;)
Spróbować można, owszem. Ale mi osobiście nie podoba się tworzenie czegoś i zamykanie za chwilę, ale już  jestem cichutko i nie marudzę.  :th_girl_haha:

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:04:49 »
Nie chcę być na NIE, bo to nie tylko mój dział, dlatego spróbujmy.. tylko może bez ankiety? Tylko po prostu taki temat z najlepszymi i najgorszymi wątkami, a w niej sama dyskusja? ;)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:08:08 »
Nie chcę być na NIE, bo to nie tylko mój dział, dlatego spróbujmy.. tylko może bez ankiety? Tylko po prostu taki temat z najlepszymi i najgorszymi wątkami, a w niej sama dyskusja? ;)
Ototo! :D To samo chciałam zaproponować.

Edi, jaką masz rozdzielczość ekranu? To mogłoby wiele wyjaśnić w kwestii okienka szybkiej odpowiedzi. Nie dzieje Ci się tak również w innych działach?
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:08:24 »
Dobry pomysł, Edi. ;) Zaraz się tym zajmę. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:10:56 »
A ja wierzę w rozsądek naszych robaczków z działu PM :) Dlatego ja jestem za tym, aby była taka ankieta.

A jeśli nie to mój pomysł jest taki, aby założyć wątek "Ulubione... - zakończenie sezonu" i w pierwszym poście umieścić jakieś przykładowe wątki, które można uznać za ulubione i poddać to wszystko dyskusji. I rozszerzyć to np. o ulubione odcinki. A ankiety dać np. wtedy, gdy dyskusja już się wywiąże i aby ogłosić najczęściej przedstawianą odpowiedź ;)

EDIT.
Doniu, rozumiem Twój zapał, ale nie twórz może nic pochopnie, póki jeszcze tego nie przedyskutowaliśmy ;) To będzie wątek ważny, bo nie jest typowy dla innych działów, więc wypadałoby, aby nie był to wątek zaczynający się tylko słowami: "Zapraszam do dyskusji", tylko aby treścią swoją rzeczywiście zachęcał ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:19:31 »
Eh, bo ja nie sprecyzowałam. ;x Oczywiście wątek miałby być z zupełnie innym rozpoczęciem niż "Zapraszam do dyskusji". Ja mam pomysł jak to zrobić i myślę, że będzie to dosyć zachęcające. :D No chyba, że tylko ja będę tak uważać. :D

Justek, nie ma problemu, mogę poczekać aż będzie wszystko przedyskutowane. ;)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 17, 2012, 09:31:05 »
Edi, jaką masz rozdzielczość ekranu? To mogłoby wiele wyjaśnić w kwestii okienka szybkiej odpowiedzi. Nie dzieje Ci się tak również w innych działach?

1024x768. W innych działach jest wszystko okej.

No a na czym w końcu stanęło z tym tematem? :P Bo się troszkę zamieszanie zrobiło... ja jestem za samym tematem, bez ankiety...

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:30:00 »
1024x768. W innych działach jest wszystko okej.
Zatem wszystko jasne, bo ustawiłam szerokość tego okienka na 900 pikseli. Wiesz, pogrzebię jeszcze w kodach innych skórek i zobaczę jak tam jest to rozwiązane, bo być może kod jakoś sam dopasowuje do wymiarów ekranu. ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:55:15 »
No a na czym w końcu stanęło z tym tematem? :P Bo się troszkę zamieszanie zrobiło... ja jestem za samym tematem, bez ankiety...
Mi właściwie jest to obojętne, chociaż bez ankiety każdy starałby się uzasadnić, a nie tylko zagłosować. Aczkolwiek jak już Justek wspomniała ja również wierzę w rozsądek i to, że będziemy ładnie dyskutować. :D Nie wiem co jest lepsze - i to i to dla mnie jest dobrą opcją. Poczekajmy na zdanie innych, bo założyć wątek to nie problem - może poczekać, praktycznie w każdej chwili w którejmam czas gdy jestem przed komputerem mogę to zrobić. ;) 

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 17, 2012, 20:24:37 »
Donia, zakładaj sam temat, bez ankiety. Ja w Robaczki też wierzę, ale ankiecie nadal mówię NIE :D
Warto też ciekawie zacząć ten wątek, żeby innych zachęcić do dyskusji:) Do dzieła, Doniu!:)