Autor Wątek: Na Wspólnej  (Przeczytany 65581 razy)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Na Wspólnej
« Odpowiedź #90 dnia: Luty 20, 2013, 18:46:53 »
Igor mnie strasznie, ale to strasznie irytuje! Nigdy nie lubiłam ani aktora, ani postaci, którą gra, bo po prostu dla mnie to jest typ faceta - mięczak! On nawet krzyczeć nie potrafi i za co się nie weźmie to wszystko spieprzy, zwłaszcza jeśli chodzi o związki. A zawsze trafiają mu się najlepsze dziewczyny, czego on nigdy nie potrafi docenić.

Majka kiedyś byla moją ulubioną bohaterką. Lubiłam ja bardzo! Ale po powrocie z Wiednia, czy gdzie to ona była strasznie się zmieniła. Rozumiem, że była zakochana w Igorze, ale bez przesady. Z drugiej strony wkurza mnie to, że Igor całą winę wczoraj próbował zrzucić na Majkę, a jednak on tutaj bardziej zawinił, bo Majka go do niczego nie zmuszała, chociaż spokój mogłaby mu dać... swoją drogą nie pamiętam, kto pierwszy do kogo zadzwonił...

Jeśli zaś chodzi o Agnieszkę i Rafała to bardzo się cieszę, że w końcu się zeszli, bo bardzo na to czekałam. Rafał  może w końcu sie troche usamodzielni  ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #91 dnia: Luty 20, 2013, 19:32:03 »
Jednak mam nadzieje, że Igor nie wyjedzie do Munchesteru, bo bardzo lubię Magdę i chciałabym żeby ją nadal pokazywali. Z tego, co pamiętam to Majka chyba pierwsza zadzwoniła, ale to nie ma żadnego znaczenia. Gdyby Igor myślał o czymś więcej niż czubek własnego nosa to mógłby to jakoś inaczej rozegrać, a tak to skrzywdził dwie dziewczyny, które go kochają. Majkę kiedyś bardzo lubiłam, teraz się jakaś taka dziwna zrobiła, nie ufam jej, ale uważam, że Igor zachowuje się jak szczeniak próbując zrzucać całą winę na Maję. Najbardziej w tym wszystkim szkoda mi Magdy. Ten dupek znowu złamał jej serce, ale mimo wszystko uważam, że prędzej czy później Magda wybaczy Igorowi i do siebie wrócą. Może mi ktoś wytłumaczyć, co się stało z wątkiem zrozumiałego Maksa? Ostatnio, gdy rozmawiał z Jerzym zachowywał się normalnie i nie wiem jak to się stało, że znowu się stał taki jak dawniej. Był wątek z prostytutką, która się nim opiekowała po pobiciu, ale co było dalej?

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #92 dnia: Luty 20, 2013, 21:47:53 »
Z tego co pamiętam, to gdy Iza przyszła do Maksa to sobie szczerze pogadali i okazało się, że Kumiko go zdradziła i była w ciąży, ale nie z nim tylko z jakimś innym mężczyzną, a Maks chyba po prostu tak jakoś trochę nietypowo zareagował na tą zdradę...wyżywał się na bliskich.. Wydaje mi się, że to się tak skończyło, ale nie jestem w stu procentach pewna, czy aby na pewno czegoś nie pominęłam  :D

Edit

Czy wie ktoś może o co chodzi z tym chłopczykiem, który przychodzi do Baru na Wspólną i zamawia talerz pierogów? Strasznie słodki jest ten chłopczyk i ciekawa jestem czy szykuje się coś większego z jego udziałem, bo byłoby interesująco. Chociaż pewnie skoro się pojawia z odcinka na odcinek to coś na rzeczy powinno być, ale może wie ktoś coś więcej na ten temat i chciałby się podzielić, bo trochę mi to spokoju nie daje?  <haha>
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2013, 16:35:04 wysłana przez Nareli »

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 12, 2013, 12:48:43 »
Nareli, mi też to nie daje spokoju, ale fajny wątek, fajny :D

A czy tylko mnie wzięło totalne obrzydzenie i niechęć kompletna, gdy w poprzednim odcinku były sceny Andrzeja z Jagodą? Moim zdaniem nie powinni pokazywać takich scen z udziałem takiego mężczyzny, jak Schimscheiner... to wzdychanie, sapanie i w ogóle, rozumiem, że to serial i zgranie, ale no... o Boże, nie nie nie.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 12, 2013, 13:04:24 »
To jakiś żart? Andrzej ma romans? ::) Co scenarzyści chcieli przez to pokazać? Że zdradzony też kiedyś zdradzi? ::) To po to było wybaczanie Baśce romansu z Wiktorem, wychowywanie Kuby jak swojego syna (bo biologicznym nie jest), pokazywanie, że zdradę można wybaczyć, bo się kocha etc. etc.?
Doprawdy, żałosne ???
Naprawdę w szoku jestem...

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 12, 2013, 15:48:45 »
Oj ma, ma. Nie mogę już patrzeć na tę parę  ::)

"Na wspólnej" otrzymało, kolejną już, Telekamerę 2013 w kategorii: Serial codzienny. Gratuluję!
Moim zdaniem zasłużenie. Nie wiem, która to już, ale coś mi się wydaje, że w przyszłym roku do ich rąk poleci Złota Telekamera :)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 13, 2013, 22:33:54 »
To jakiś żart? Andrzej ma romans? ::) Co scenarzyści chcieli przez to pokazać? Że zdradzony też kiedyś zdradzi? ::) To po to było wybaczanie Baśce romansu z Wiktorem, wychowywanie Kuby jak swojego syna (bo biologicznym nie jest), pokazywanie, że zdradę można wybaczyć, bo się kocha etc. etc.?
Doprawdy, żałosne ???
Ano. Popsuć dobrze poprowadzony wątek jest naprawdę bardzo łatwo.

"Na wspólnej" otrzymało, kolejną już, Telekamerę 2013 w kategorii: Serial codzienny. Gratuluję!
Moim zdaniem zasłużenie. Nie wiem, która to już, ale coś mi się wydaje, że w przyszłym roku do ich rąk poleci Złota Telekamera :)
Nic, tylko się cieszyć! :D I tak, wydaje mi się, że tym razem będzie już Złota.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 13, 2013, 22:40:35 »
Doprawdy, żałosne ???
Ano. Popsuć dobrze poprowadzony wątek jest naprawdę bardzo łatwo.

Nie chodzi mi o samo zepsucie prowadzonego wątku - że rozbita rodzina, że po tylu trudach Andrzej się, no głupio brzmi ale, mści czy wyrównuje rachunki: "Ty mnie zdradziłaś to ja ciebie też mam prawo, 1:1" że nie będziemy już oglądać uśmiechniętej całej rodziny. Bardziej przeraża mnie to, co przez takie posunięcie scenarzyści chcą widzom przekazać. Co im udowodnić albo, co jeszcze gorsze, czego nauczyć.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 13, 2013, 22:50:52 »
Bardziej przeraża mnie to, co przez takie posunięcie scenarzyści chcą widzom przekazać. Co im udowodnić albo, co jeszcze gorsze, czego nauczyć.
Chodzi mi dokładnie o to samo. ;) Mówiąc, że wątek był dobrze poprowadzony, miałam na myśli, iż wydawał się naprawdę przemyślany i przekazujący pozytywne prawdy życiowe, w pewnym sensie dydaktyczny. Aż tu nagle - tak jak powiedziałaś - 1:1. Cały wizerunek piękna przebaczania i tego, że w takich sytuacjach wcale nie musi być odwetu poszedł się... kochać.

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 30, 2013, 17:13:10 »
Marta ma kolejnego mężycznę u swojego boku?! Jej ale, romantycznie jak jej kwiata na łóżku położył. Mam nadzieję że ona już z nim na stałe będzie. Dobrze że Rafał z Agnieszką nadal są bo to co ostatnio między nimi było to... ja tego nie komentuję. A co się stało że Maria do Włodka się nie odzywa? Chodzi o jakiegoś Bogdana czy coś takiego... O Emilka się pojawiła! Nic się nie zmieniła a Jasiu jaki duży! A ten kolega Emilki, Błażej to jej chłopak?

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:03:39 »
Serial staje się przewidywalny. To przecież było od początku jasne, że Olka będzie mieć problemy z narkotykami, że wpadnie, jak śliwka w kompot. Czy tylko ja nie znoszę tej postaci, jak również samej odtwórczyni, Marty Wierzbickiej? Co jak co, ale robi antyreklamę serialowi swoim zachowaniem, które jest poniżej poziomu i może nie będę komentować tego, co wyczynia... Dalej, Igor. To było od początku wiadome, że będzie chciał wrócić do Magdy. Ach, ci faceci serialowi są tacy... niesprawiedliwi? Sam zdradził, a teraz oczywiście, myśli, że jeśli się pokaja, to Magda do niego wróci, jakby nic się nie stało. Oby nie była głupia, bo Kazik jest fajnym facetem i na pewno ułoży sobie życie u jego boku. Od początku było wiadome również to, że kochanka Andrzeja zacznie mu robić wymówki, jaki to on jest zły, że odwiedza syna i chce z nim utrzymać kontakt. Nie znoszę bab, które rozbijają małżeństwo...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:38:54 »
Nie znoszę bab, które rozbijają małżeństwo...

Amen.
Pisałam już kiedyś o tym pomyśle, pożal się Boże, scenarzystów znalezienia Andrzejowi kochanki i rozbicia tej rodziny. Rodziny, która trochę przeszła. Pamiętam jeszcze pierwsze odcinki tego serialu ( teraz nie oglądam już). Kiedy okazało się, że Basia miała romans z Wiktorem i Kubuś też jest jego, nastąpił kryzys...co w sumie nie dziwi...ale Andrzej po przemyśleniu tego i owego doszedł do wniosku, że jednak kocha swoją rodzinę, swoją żonę, i bez względu na przeszłość chce dalej ją budować. I było dobrze, nawet bardzo dobrze...hmmm, przez jakieś 10 lat. Po 10 latach scenarzyści stwierdzili, pewnie idąc  z duchem czasu, że oto Andrzej musi się odpłacić pięknym za nadobne i też sobie zdradzi, a co!  Jemu się też od życia należy coś  ::)
Nauka z tego płynie taka: zdradziłeś? Kiedyś na 100% procent zostaniesz zdradzony. Pozostawiam bez komentarza.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 06, 2013, 17:40:09 »
Zdrady zawsze grały pierwsze skrzypce w serialach. Ale ten wątek z Andrzejem i jego rudą kochanką, wydaje mi się strasznie naciągany, tylko po to, aby podnieść oglądalność...

Okej, wypowiem się co do pierwszych odcinków sezonu. ;)

Jak już mówiłam, nie podoba mi się postać Olki. Nagle zaczęła fikać i popadła w nałóg, a przedtem była taką przykładną córką i uczennicą... Wydaje mi się, że ludzie tak sami z siebie się nie zmieniają, więc wydaje mi się to mało realne, aby ni z tego, ni z owego, wyprało jej mózg.

Jak pokazali Antosię, to aż nie mogłam uwierzyć, że ta mała już wcale nie jest taka mała.  Co jak co, ale wyładniała! Z niezbyt urodziwej okularnicy, zrobiła się mała kobietka. <brawo>

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2013, 15:26:15 wysłana przez Nieprzenikniona »

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 11, 2013, 15:34:59 »
Nikt tutaj nie ogląda Na wspólnej<papa>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 11, 2013, 15:44:35 »
Widziałam zaledwie małe urywki. ;)

Niezłej biedy sobie Olka napytała - potrzebne jej to było? Od początku wiedziałam, że prędzej czy później wszystko się wyda, a ona marnie na tym wyjdzie. Teraz pewnie będzie miała proces. W dodatku jej rodzice będą mieli pretensje do Daniela, że wiedział o jej problemach z narkotykami i nic z tym nie zrobił. Nie dziwię się im - zachował się bardzo nieodpowiedzialnie.

Zdrady zawsze grały pierwsze skrzypce w serialach. Ale ten wątek z Andrzejem i jego rudą kochanką, wydaje mi się strasznie naciągany, tylko po to, aby podnieść oglądalność...
W dodatku beznadziejnie się ich ogląda. Czy tylko mnie odrzuca aktor wcielający się w postać Andrzeja?

Jakiś amant się kręci wokół Ewki? <slucha>