Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84899 razy)

Offline Alden

• HaPi
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 11, 2012, 22:44:09 »
Być może dlatego, że p. Lato liczy w wyborach PZPN na głosy działaczy ze Śląska.

Dzisiejszy mecz to jedno wielkie dno. Choć Polacy wygrali 2:0 to gra pozostawia wiele do życzenia. Błaszczykowski, który po EURO rozpętał aferę związaną z biletami teraz się rehabilituje. Bez jego dobrej gry byłoby nam ciężko o zwycięstwo.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 12, 2012, 13:50:27 »
Nie oglądałam meczu.. za co dziękuję TVP. ::)
Ale 2:0 mnie zaszokowało. :P Brawo! Nareszcie jakieś zwycięstwo!
Teraz Anglia, tak? No cóż.. nie liczę na powtórkę z wczoraj.. ale miło by było gdyby wreszcie wzięli się do roboty i pokazali, że są drużyną i coś potrafią. I żeby kibice po meczu nie musieli śpiewać Nic się nie stało..
Więc Polska do boju! :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 12, 2012, 14:42:50 »
2:0 dla nas?! :o A to niespodzianka.

Mam pytanie. Nie wiedzie, czy sobotni mecz Realu Madryt z Sevillą będzie gdzieś transmitowany? Czy jest jakaś strona internetowa, gdzie można oglądać mecze online na żywo i za darmo?
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 12, 2012, 15:01:55 »
Poziom poziomem, wiadomo, że trzeba się poprawić, ale dla mnie na tę chwilę najważniejsze jest zwycięstwo i dopisane 3 pkt. I tylko żałuję, że Anglia wczoraj pod koniec swojego meczu wyrównała wynik. Gdyby ostatecznie przegrali byłoby to dla nas lepsze ;)

Szkoda, że ten mecz z Anglią dopiero za miesiąc, obejrzałabym już :D

Caliente - będzie na pewno, jest dużo stron, które umożliwiają obejrzenie, ja osobiście korzystam z TEJ , tam na dole jak zjedziesz to będzie Real - Sevilla ;) Teraz jeszcze nie ma, ale potem na pewno dolączą odnośniki do różnych transmisji i można sobie wybrać tę, która najbardziej odpowiada ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 13, 2012, 23:22:35 »
Wielkie dzięki, sandi! :) Mecz jest już wpisany w grafik, więc liczę, że tam coś się pojawi ;)

Słyszeliście hicior?
TV TRWAM chce transmitować mecz Polska-Anglia.
Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... nie wiem, co gorsze. To, że za oglądanie tych naszych patałachów w "akcji" trzeba płacić milion euro, czy to, że Rydzyk ma takie pieniądze i chce je wydać na mecz, a nie na jakiś porządny cel. Świetna reklama kościoła katolickiego, zaprawdę. ::)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 18, 2012, 21:38:58 »
Nikt nie ogląda Ligi Mistrzów? Świetnie się ogląda mecz, Real gra perfekcyjnie! Już sam fakt, że 70% czasu przy piłce... 16 strzałów ich i tylko jeden Manchesteru. Tak jak powiedziano: mecz zmienił się z Real kontra Manchester w Real kontra Hart.

W ogóle komentatorzy cudowni. "Smutek Christiano Ronaldo był ostatnio głośno omawiany w Madrycie, a także w Hiszpani" ;D
"Yaya Toure przypomina rozpędzonego tira jadącego z górki" - no rewelacja! :D
"Nie popełnił ani jednego błędu, no może poza dwoma..." ;D

Ach, wciągnęłam się w piłkę nożną! :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 18, 2012, 21:47:55 »
Oczywiście, że oglądamy :D

I trzymam(y) kciuki za Real, przydałaby się brameczka w końcu ;)

"Nie popełnił ani jednego błędu, no może poza dwoma..." ;D
Hehehe ;D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 18, 2012, 22:11:04 »
Pewnie, że oglądamy! :D

Mimo, że za Realem nie przepadam, muszę przyznać, że dzisiaj grają naprawdę dobrze. Nie ma porównania z meczem z Sevillą, dzisiaj gra zupełnie inny Real. ;)

Ja oczywiście trzymam kciuki za Manchester City, to co momentami wyprawia Yaya Toure się w głowie nie mieści! ;D

EDIT:
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK! <3 Gol dla Manchesetu, genialne podanie i rajd Toure, a Dżeko wszystko ładnie zakończył :D

EDIT2:
Ha, 2:1 dla Manchesteru! <3 Mam nadzieję, że taki wynik utrzyma się do końca meczu albo.... NIEEEEEEEEE! 2:2, nie wierzę! :o

EDIT3 :D:
3:2 dla Realu... Cóż, nie tak to miało wyglądać... ;/

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 18, 2012, 22:42:33 »
Jezuuuu, jakie emocje na koniec meczu! Niewiarygodne!!! ;D Ależ się cieszę, ale ulga! Jednak football bywa sprawiedliwy. Po tak kiepskiej grze Manchesteru, ich pierwsza bramka była jak cios w brzuch. Ależ piękny mecz, ale radość! :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 18, 2012, 22:45:51 »
Boże, jestem taka szczęśliwa! Fantastyczny mecz! I ta końcówka... no coś cudownego! Gdybym mogła to chyba bym zareagowała tak jak Mou i rzuciła się na tę trawę! :D I potwierdzam, że też nie pamiętam kiedy ostatni raz zareagował tak ekspresyjnie :D Ale jest się z czego cieszyć, po takim marnym początku sezonu i po tym 1. meczu LM pełnym emocji taki strzał w ostatniej minucie to jest najcudowniejsza rzecz jaka mogła się dziś zdarzyć! :D

Mam nadzieję, że od dziś Real będzie grał tak już zawsze! Chcę takie mecze w lidze, taką grę, taką drużynę :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 18, 2012, 22:49:33 »
Boże, jestem taka szczęśliwa! Fantastyczny mecz! I ta końcówka... no coś cudownego!

Ja też! Nie wiedziałam, że mecz może takie emocje wywołać, ale aż się z krzesła zerwałam w ostatniej minucie... MEGA! Jak po dobrym koncercie, albo i lepiej. :D
I dokładnie, to, że Ronaldo po tylu próbach w końcu dowiódł, że potrafi... równo w 90-tej minucie... cudowne!

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 18, 2012, 22:53:33 »
Czy tylko ja tutaj nie kibicuje Realowi? :D

Wielka szkoda, że City nie udało się się strzelić chociażby bramki wyrównującej, na 3:3, ale cóż - wygrał lepszy. Mecz naprawdę fajny, chociaż ogromne emocje zaczęły się dopiero od ok. 60 minuty ;)

Swoją drogą, Toure zagrał świetne spotkanie. Jak już pisałam, to co wyprawiał momentami się w głowie nie mieści, a ta asysta, po wspaniałym rajdzie, tylko to potwierdza. ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 18, 2012, 23:06:55 »
Ja też! Nie wiedziałam, że mecz może takie emocje wywołać, ale aż się z krzesła zerwałam w ostatniej minucie... MEGA!
No pewnie, że może wywołać emocje! Szczególnie takie mecze jak TEN! Sport w ogóle jest piękny! :D
Jej, wygraliśmy dopiero pierwszy mecz, to dopiero faza grupowa, a jestem taka szczęśliwa jakbyśmy byli w półfinale czy bóg wie gdzie :D Ale to zasługa całego meczu, tej końcówki, tyle emocjiii, no nie mogę :D

I dokładnie, to, że Ronaldo po tylu próbach w końcu dowiódł, że potrafi... równo w 90-tej minucie... cudowne!
I zrobił to równo z tym jak komentator napomknął, że Ronaldo też chciałby dołączyć jakiś gol ;)  i przy okazji do mojego: o boże, proszę Cris!! a potem: ;OOOO i normalnie aż mi się oczy zaszkliły  :)

Czy tylko ja tutaj nie kibicuje Realowi? :D
Chwilowo chyba tak ;D Ale się nie przejmuj ;D

I to prawda, mimo pięknej pierwszej połowy największe emocje zaczęły się, jak mówisz, w okolicach 60 minuty ;)

Dla Manchesteru City w ogóle gratulacje za walkę, jak to komentator powiedział, w końcu współtworzyli ten wspaniały mecz ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 18, 2012, 23:25:32 »
Jej, wygraliśmy dopiero pierwszy mecz, to dopiero faza grupowa, a jestem taka szczęśliwa jakbyśmy byli w półfinale czy bóg wie gdzie :D Ale to zasługa całego meczu, tej końcówki, tyle emocjiii, no nie mogę :D

Ale to może też zasługa tego, że zła passa Realu się odwróciła... Bo ostatnio szło im średnio.
Zwłaszcza mecz z Sevillą mnie strasznie sfrustrował, bo był bardzo emocjonujący, również jakby nie patrzeć bardzo brutalny (kojarzysz może ile kartek padło? Bo ja się zgubiłam w liczeniu... ale cała masa!), no i skończył się niepomyślnie, mimo wielu szans Realu na odrobienie straty. Więc jak dzisiaj tak cudownie zagrali... no to jak tu się nie cieszyć! ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 19, 2012, 09:45:44 »
Żeby i w lidze Realowi szło to by było dobrze...

Doniu: Ja też nie lubię ani RM ani MC :P

A teraz coś z "naszego podwórka" czyli BVB - Ajax, mecz pod wyraźne dyktando mistrzów Niemiec, gorzej było ze skutecznością. Lewandowski miał kilka okazji, ale dopiero wykorzystał tę pod sam koniec spotkania. Ostatecznie BVB wygrało pierwsze spotkanie. Żeby tak ta cała trójka (w sumie dwójka, bo Kuba bądź co bądź ostro zasuwa w kadrze) grała i w kadrze...no, ale to inny temat; najogólniej Piszczek i Lewy wiedzą, że w BVB jeden słabszy mecz i mogą wylądować na ławce...