Autor Wątek: Rodzinka.pl  (Przeczytany 16664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Rodzinka.pl
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 07, 2012, 21:50:16 »
Najlepszy tekst dzisiejszego odcinka:" Mama prosiła, by Pani zorbiła mi na jutro kanapki do szkoły.. z rzeżuchą!" <smiech>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 08, 2012, 09:14:47 »
Czy najlepszy? No nie powiedziałabym, było więcej zabawniejszych tekstów, a z rzeżuchą to tylko wymowa tego chłopca mnie rozbawiła, uroczy był :D Dla mnie najlepsze były te listy chłopaków- Tomka i Kacpra, czego oczekują w ramach rekompensaty za to, że Kuba poszedł do prywatnej szkoły a oni nie  <haha> Aaaa, no i oczywiście moment wyjścia do szkoły wszystkich chłopaków, którzy się stroją.

Cudownie było znów zobaczyć ten serial! Nowa odsłona bardzo mi się podoba, no może tylko czołówka gorsza, ale to przecież czołówka, mało istotna sprawa. Wszystko inne nadal na plus ;) I Kuleeesza... <zakochany>
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2012, 21:15:12 wysłana przez Justek »

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 08, 2012, 10:49:12 »
Nareszcie! Doczekałam się nowych odcinków, bo wszystkie poprzednie znam na pamięć. ;D
Uwielbiam Kacperka!
Mnie chyba najbardziej rozbawiła scena jak Tomek przywiózł Natalię z pracy. :D Biedna Natalia. <haha>
I scena jak Magda pomagała składać cichy.
Tomek: Ej, co robisz?
Magda: Daję Ci Twoje ubrania.
Kuba: Haahahaha
Magda: Coś cię śmieszy?
Kuba: Nie..
Kacperek: W przyszłości zostanę gejem.

<haha>
Tylko dziwi mnie jak ona tak szybko rozdzieliła te ubrania, skoro Natalia nie wiedziała wcześniej czyja to bluza. Tak, czepiam się szczegółów. ;D

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 12, 2012, 08:04:47 »
Przemogłem się i obejrzałem kilka odcinków. Faktycznie, gagi nawet niezłe, i nawet tak bardzo nie razi to o czym pisałem wcześniej (sterylność itp). Ale jak dla mnie serial kładzie obsada. Kożuchowską jeszcze da się zdzierżyć, w końcu znosiłem ją tyle czasu w "eMce", kij tam, choć Natalia w jej wydaniu wieje sztucznością i banałem. Ale Karolak, którego wręcz patologicznie nie znoszę (moim zdaniem facet nadaje się co najwyżej do zamiatania ulic a nie do grania w większości polskich filmów), do tego role dziecięce - jeden w drugiego w modnej niestety ostatnio konwencji "kasiasty cwaniaczek z gimnazjum" - tragedia na całego - brakuje jeszcze tego moczymordy Szyca i pięknotki Urbańskiej czy innej tam Żmudy-Trzebiatowskiej - byłby polski klasyk :) :). Z inną obsadą byłby całkiem fajny serial w sumie.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 23, 2012, 13:09:20 »
Po ostatnich odcinkach stwierdziłam, że ciężko jest mi się przyzwyczaić do "nowego" głosu Kuby. Ma taką mocną i stanowczą barwę, że brzmi doroślej niż Tomek  <haha>

Rozbawił mnie Kacperek i jego oglądanie pach, po czym stwierdzenie, że jest za mało dojrzały, by iść do drugiej klasy  :)

Kuba był genialny, wymieniając wszystkie sprawy, które ma na głowie i że od czasu do czasu zdarzy mu się o czymś zapomnieć.

Świetna scena z Kożuchowską, która wraca do domu, rozmawia przez telefon, wchodzi do drzwi i glebaaaa. Ładnie  ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 23, 2012, 13:24:09 »
Te dwa odcinki znacznie ciekawsze niż wszystkie wcześniejsze od początku tego sezonu. Dla mnie mistrzostwem była właśnie ta wyliczanka Kuby i stwierdzenie, że dzisiaj padło właśnie na to, o czym mu matka kazała pamiętać :D Świetne poczucie humoru ma ten serial, takie bystre, że aż chce się oglądać!

Albo zapał Kacperka, który razem z babcią chciał zasadzić warzywa, pielęgnować je, już nawet wysłał babcię po nasiona...a jak się dowiedział, że będzie musiał 5 razy dziennie wcinać warzywa: "o nie, to ja zadzwonię do babci żeby nie kupowała"  <haha>

No i Marysiaaaa...uwielbiam ją (i Agatę Kulszę!), "teraz ona go kołysze...hahahaha!" i jej trafne spostrzeżenia, budzenie w Natalii zazdrości o Tomka :D Boskie :D Mogłaby razem z Markiem częściej się pojawiać. Są zawsze fajnym akcentem serialu.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 01, 2012, 17:00:02 »
O tak! Kulesza i Marek zawsze mile widziani. ;D
Ostatnie odcinki dobre, dobre. Szczególnie śpiew Karolaka. ;) Łaj dibu dibu dibu dibu dibu daj.. <haha>
Jednak niestety muszę stwierdzić, że nowe odcinki już mnie tak nie zachwycają jak te starsze, ale jeszcze nie jest źle. ;)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 01, 2012, 22:07:55 »
Nowe też mnie tak nie zachwycają. Owszem, jest się z czego pośmiać, na kim oko zawiesić, ale jednak czegoś brakuje.. nie jest tak jak wcześniej. Pierwsze sezony zawsze są najlepsze i zwykle nie da się ich przebić  :D Ale tak czy siak, serial przyjemny i nadal lubię go oglądać. Kocham Kubę i Kacperek jest jakoś jeszcze bardziej uroczy niż zwykle. Robi takie słodkie minki  <serduszko>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 23, 2012, 18:16:38 »
Pusto, cicho.. czyżby rodzina Boskich straciła swoich widzów?
Ja oglądam nowe odcinki, ale zdecydowanie wolę po raz 3 oglądać powtórkowe odcinki, które emitowane są codziennie o 10.45. ;D
Dzisiejszy odcinek oglądałam już kilka razy i wiedziałam co się stanie, jakie teksty będą, a jednak siedziałam, oglądałam i się śmiałam.
To było o wyjeździe Boskich do domku nad jezioro, niedaleko Ełku i cały ich pobyt lało. ;)
Scena odcinka.
Natalia i Ludwik siedzą na pomoście, a Kuba i Kacper są na środku jeziora i machają. Rodzice zadowoleni, że dzieci się świetnie bawią. Podchodzi Tomek
N: Zobacz jaksobie pływają, jak aniołki.
T: Chyba matołki, nie aniołki
i pokazuje na wiosła, które zostały na pomoście
Natalia krzyczy: Przypłyńcie do nas! Po wiosła!
<haha>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 23, 2012, 19:53:34 »
Ja też uważam, że serial stracił trochę wigoru, jeśli porównać do poprzednich serii, ale w końcu każda formuła się kiedyś wyczerpuje. Czasami oglądam i są zabawne sceny, jak np. rekompensata dla Kuby za to, że dzieli pokój z bratem. No i znalazło mi się kilka innych, ciężko spamiętać.
W tym sezonie rodziców Natalii graja inny aktorzy, prawda? Cały czas mi się wydaje, że ta pani obecna do słynnego skajpaja średnio pasuje :P Mało śmieszna jest :P

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 24, 2012, 13:53:42 »
W tym sezonie rodziców Natalii graja inny aktorzy, prawda? Cały czas mi się wydaje, że ta pani obecna do słynnego skajpaja średnio pasuje :P Mało śmieszna jest :P
Na prawdę?  :o Rany, nawet nie zauważyłam.
Ja zdecydowanie wolę 1 i 2 serię, a 3 oglądam już raczej z przyzwyczajenia.. choć zdarzą się śmieszne sceny ;)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 24, 2012, 15:25:31 »
Jedynka była zdecydowanie lepsza, ale teraz też gagi są ciekawe, jest się z czego pośmiać, na kim oko zawiesić.

Kacperek zawsze był słodki, ale nigdy nie był moim ulubieńcem. W tej serii natomiast jest mega słodki, wręcz genialny. Zaczęłam darzyć go jeszcze większą sympatią i mały ma naprawdę duży talent  ;)

Kuba jakoś przez tą mutacje stracił u mnie. Dziwnie mi się go słucha, jest troszkę za sztuczny.

Odcinki są ciekawe. Ostatni był całkiem dobry, ale 1 seria zdecydowanie bardziej na poziomie  ;D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 24, 2012, 20:02:19 »
Na prawdę?  :o Rany, nawet nie zauważyłam.

No właśnie nie wiem, czy naprawdę i dlatego pytałam. Mam wątpliwości, nie bierz ich za pewnik :)

Jedynka była zdecydowanie lepsza, ale teraz też gagi są ciekawe, jest się z czego pośmiać, na kim oko zawiesić.

Tak? Na kim na przykład? :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 22, 2012, 11:38:33 »
Oj, odrobinę zepsuł się genialny humor w tym serialu. Szkoda, ale z drugiej strony pomysły kiedyś się wyczerpują. Nie jest tragicznie, ale super też nie. Zwłaszcza w porównaniu z tym, co było. Wprowadzenie na stałe dziewczyny Tomka niepotrzebne, choć oczywiście posiadać taką może on jak najbardziej. Nieprzemijająco fajne są pytania Kacperka, jak choćby o intymną  relację. Natomiast pokazanie, że na  nastoletniego chłopaka nie ma mocnych, żeby posprzątał syf wokół siebie...że aż ojciec musi się uciekać do szantażu to nie tyle śmieszne, co straszne.
Ciekawe na ile oni się trzymają pierwowzoru w tej 3 serii - to im w pewien sposób też fabułę i pomysły narzuca. Kiedyś myślałam, że "Licencja na wychowanie" to produkt polski tylko i wyłącznie. A tak nie jest. Teraz oglądam to samo tylko po francusku i jeśli chodzi o polską wersję to tylko aktorzy są inni, inne miasto i inny jeżyk - reszta jest dokładnie taka sama. Dosłowne odbicie.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 30, 2012, 21:22:36 »
Po dzisiejszym odcinku jestem bardzo zadowolona. Nie wiem czy to kwestia gagów, aktorów czy po prostu mam dziś dobry humor i nie trudno mnie rozśmieszyć, ale w scenie, w której Kacperek z takim przejęciem i troską dbał o swoje nowe okulary, że aż na nie usiadł i połamał - padłam! No nie mogłam się powstrzymać.

Nie wiem też, co takiego było w Kożuchowskiej, że jej nie mogłam w MjM znieść, ale w Rodzince.pl jest naprawdę w porządku. Lubię ją oglądać, nie przeszkadza mi, min głupich nie robi, głos ma fajny - jest naprawdę okej. Karolak - jak go nie znosze, tak tutaj - świetny! Poziom serialu spadł nieco, ale nadal bardzo mi się podoba.