Autor Wątek: Last.fm, Spotify itp.  (Przeczytany 25012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Last.fm, Spotify itp.
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 13, 2013, 15:04:15 »
Justek, mam do Ciebie pytanie. Jak scrobblujesz utwory z spotify to w Last.fm Scrobbler też wyświetla Ci się Włącz scrobblowanie w ustawieniach Spotify! mimo, że się przesyła?
- tutaj screen.
 W sumie to mi nie przeszkadza, ale jak włączam ten sam utwór kilka razy to mi się nie przesyła, a przez to, że nie ma tego paska to nie widzę i potem patrzę a tam zamiast 10 odtworzeń mam 1. ;/

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 13, 2013, 15:18:42 »
Wiesz co? Mój scrobbler last.fm w ogóle nie jest włączony, gdy słucham spotify <haha> przynajmniej teraz, a wcześniej miałam włączony, ale nieaktywny w ogóle. A Ty słuchasz przez Spotify czy normalnie, z jakiegoś programu typu Winamp?

A wejdź w okno programu Spotify -> po lewej stronie wybierz "Pliki lokalne" -> na górze powinnaś mieć napis "Muzyka z Twojego komputera..." itd., kliknij w napis "Twojego komputera" (powinno dać się w to kliknąć) -> przeniesie Cię do takiej zakładki, w której musisz ptaszkiem zaznaczyć, że ma scrobblować do last.fm, musisz wpisać nazwę użytkownika, hasło itp.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 13, 2013, 15:24:23 »
Słucham przez Spotify i właśnie nie ma tego paska od przesyłania, a zalogowana jestem, z Winampa jest normalnie. No cóż, może samo się naprawi ;D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 13, 2013, 15:36:31 »
U mnie też żadnego paseczka nie ma, no nie wiem, ja sobie ustawiłam tak jak Ci napisałam- i scrobbluje mi bez problemu, czy to utwory z komputera, czy z radia, czy z zasobów spotify :D

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 27, 2013, 19:23:59 »
Aktualnie korzystam ze Spotify. Bardzo mi się podoba słuchanie muzyki za pomocy tego programu. Co do last.fm nigdy nie korzystałem więc nie wiem co i jak. Może się kiedyś skuszę. :P

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 15, 2013, 13:36:33 »
Co oni zrobili ze Spotify? Limit 10 godzin w miesiącu? 10 godzin to ja przez jeden dzień słucham...   <flaga>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 15, 2013, 13:50:45 »
Niestety, to było do przewidzenia, że to co piękne szybko się kończy :( Zyskali wielu słuchaczy, więc coś musieli zrobić - tak było z last.fm, no i tak się stało ze Spotify. Pewnie ma to związek z buntem wśród artystów (przykład- Atoms For Peace) którzy za wykorzystywanie ich twórczości w serwisie dostawali marne grosze, większość przypadała właścicielom. Tylko jeśli artyści chcą więcej - to jakoś trzeba zacząć więcej zarabiać, bo z samych reklam wielkiego zysku raczej nie ma, a z kont premium owszem.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 15, 2013, 14:23:52 »
Popsuli mi dzisiaj humor niesamowicie... No, ale cóż... 10 zł na miesiąc to nie jest jakaś wielka kasa, więc się chyba skuszę na konto premium. Nie wytrzymam z tym marnym limitem, choć w porównaniu do innych aplikacji tego typu to 10 godzin miesięcznie jest sporym limitem, dla mnie jednak zdecydowanie za małym.

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 17, 2013, 00:41:02 »
Spotify straciło w moich oczach. Wiedziałem, że wszystko co dobre kiedyś się kończy i właśnie zakończyłem przygodę ze Spotify...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 17, 2013, 10:32:54 »
Łukaszu, ale 10 zł na miesiąc za nielimitowany dostęp do muzyki to wcale nie jest tak dużo. Zwłaszcza, że część z tego abonamentu idzie do rąk artystów :P

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 17, 2013, 10:39:49 »
10 zl to sie da jeszcze przezyc. A moze na przyklad jakis fajny roczny abonament zrobią i będzie go sie opłacało  kupowac.
Ja malo ze spotify korzystam to moze mi te 10h styknie. Jednak z yt i płyt więcej odtwarzam

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 17, 2013, 11:54:37 »
Na allegro były kiedyś premium na rok, ale za 150 złotych chyba. Ja na razie czekam z wykupieniem, ostatnio mam mało czasu na słuchanie muzyki, więc poczekam, może będą jakieś korzystne oferty na dłuższy czas. :)

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 17, 2013, 13:25:05 »
Amaranth, wiem, że nie dużo ale pewnie to tak na początek później pewnie cena będzie wyższa...

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 29, 2013, 10:09:32 »
Ho, ho, korzystałam z kilku serwisów muzycznych do scrobblowania muzyki na last.fm. Gdyby ktoś chciał mnie dodać, proszę: http://www.lastfm.pl/user/Nieprzenikniona
Najpierw korzystałam z Groovesharka, ale niestety, nikt nie dodawał żadnych nowości. Potem był Wimp, lecz korzystanie z niego było dla mnie niewygodne. Teraz stawiam na Spotify, jak na razie, najlepszy program do scrobblowania ;).

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 29, 2013, 11:29:45 »
Tak, te spotify są całkiem fajne.
Last fm nie chciało mi nigdy działać. Nie umiałam tego obsłużyć. A spotifki są miłe i proste. :)
I mimo, że mam linuksa, działają super. No może częściej reklamy, ale się nie przejmuję.