Autor Wątek: Wydarzenia z kraju i świata  (Przeczytany 96329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: Wydarzenia z kraju i świata
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 11, 2012, 06:39:34 »
Mintku! Ostrzegam! Obrażanie, nawet jeśli dotyka ono osób publicznych, jest na naszym forum zabronione! To już kolejny raz, kiedy muszę Ci zwrócić uwagę. Proszę, abyś panował nad emocjami i starał się dobierać kulturalniejsze słowa.
Nie wiąże się to z emocjami, Biedroń mi akurat zwisa. Poza tym - wyrażenie "pedzio" - jest zdrobnieniem od słowa "pederasta". Słowo "pederasta" nie jest słowem uznanym za wulgarne, znajduje się w encyklopediach i słownikach. Tak więc pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, nikogo nie obraziłem.

A tutaj mam kolejny "rodzynek" - przyznam się, że myślałem iż to jakieś "jaja", niestety, to smutna prawda do czego zmierza nasz rząd. Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że rządzący podobnie jak partyjni kacykowie za PRL coraz bardziej się boją narodu i pragną sobie "zaklepać" prawnie wszelkie możliwości obrony swoich tyłków w razie jakichś poważnych zamieszek. Będzie jak w 1956 i 1970......

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Policjanci-chca-otrzymac-uprawnienia-do-strzelania-do-kobiet-w-widocznej-ciazy-i-do-dzieci,wid,14749386,wiadomosc.html?ticaid=1ec8e
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 12, 2012, 21:20:08 »
Matka Madzi zatrzymana pod zarzutem zabójstwa.

Może jednak istnieje sprawiedliwość?

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 13, 2012, 06:31:26 »
Jestem mile zaskoczony. Choć szkoda, że tak późno - ale jednak sprawa się nie "rozejdzie po kościach". Może jednak ten wymiar sprawiedliwości jakoś tam działa.
I ciekawe tylko co teraz mówią ci, którzy tak za nią murem stali - hiena Drzyzga, autorki książek wybielających Waśniewską i cała rzesza anonimowych ludzi z nastawieniem "dajcie jej spokój, one biedna, tyle wycierpiała"... Co Rutkowski mówi - wiemy - "ja już od początku wiedziałem, tylko to była taka gra".
Myślę, że przyszłe współwięźniarki już na nią czekają i zgotują jej prawdziwe piekło na ziemi.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 06:50:03 wysłana przez Mintek »
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 13, 2012, 08:52:05 »
Obudzili się ze snu zimowego?! ;)
Wreszcie! Choć najpierw musiała być medialna afera, że kobieta chodzi wolne i tańczy na rurze w Krakowie. Straszne!
Cieszę się, że katowicka prokuratora wzięła sprawę w swoje ręcę i wczoraj słyszałam, że grozi Jej dożywocie- TAK!  Innej opcji nie widzę.
Obyś miał rację Mintku! Matce Madzi należy się piekło na ziemi, takie jak zrobiła swojej niewinnej córeczce. :(
Zobaczymy jak cała ta spawa się rozwinie... Liczę na sprawiedliwość, ooo tak!

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 13, 2012, 09:23:44 »
Ja bym na miejscu współwięźniarek przygotował transparent z napisem
 "Witamy dzieciobójców, tacy ludzie tu otrzymają to na co zasłużyli".

Dożywocie...na jakim wy żyjecie świecie, kara dożywotniego pozbawienia wolności w polskim prawie rzadko jest stosowana, trzeba udowodnić, że zabójca działał bez skrupułów, z zimną krwią i bez żadnych uczuć. Dostanie maksimum 15 lat, choć ciekawe czy przeżyje psychicznie, bo one już ją tam zwyzwą od morderców, od dzieciobójczyń, jak się zacznie stawiać dadzą jej po mordzie. Ogólnie coś mi się zdaje, że jeszcze trochę i umrze sama bo nie wytrzyma psychicznego piekła :) 

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 13, 2012, 09:44:55 »
Oglądałam przed chwilą wiadomości na TVN 24.
Gdyby dostała 15 lat, to byłoby śmieszne. Ale tego możemy się spodziewać, bo to wszystko to jedna wielka farsa, hoho.
Mimo wszystko podskórnie liczę na dożywocie - należy Jej się!
Najbardziej rozbraja mnie fakt jak prowadzą Kaśkę policjanci, a ta ma jakąś szmatę na głowie i przykrycie by nie było widać ubrać. Żałosne.
Miała tupet zagrać i pokazać się w mediach na początku, to teraz niech ma odwagę i zimną krew, a nie, że się wielce ukrywa. -.-

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 13, 2012, 09:53:01 »
Nie wiem czy dostanie dożywocie... Nie od dziś widać, że morderstwa małych dzieci są przez sądy traktowane zdumiewająco łagodnie. "Szok poporodowy", "depresja", "trudne dzieciństwo" - w sprzyjających warunkach i przy odpowiednio przebiegłym adwokacie może nawet dostać "zawias" (!).
Miejmy nadzieję, że się tak nie stanie i odpowie za to co zrobiła. Na jej niekorzyść świadczy co prawda dwukrotne wprowadzenie policji w błąd, szereg prób wzbogacenia się na śmierci swojego dziecka, epizod z "rurą"... dodatkowo jest silna presja społeczeństwa. No zobaczymy.
W każdym razie - na ile by lat do pudła nie trafiła - współwięźniarki jej nie pozwolą na spokojne życie.

Ciekawa sprawa to ucieczka Bartusia za granicę. Czyżby przeczuwał co się święci, i będąc w tym umoczony (na 100% moim zdaniem) -  zwyczajnie uciekł? Czy będzie poszukiwany?

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 13, 2012, 10:25:25 »
Mintku rozwaliłeś mnie... (oczywiście nie w negatywnym znaczeniu), bo po tym co napisałeś iż jej mąż uciekł ręce mi opadły, że prokuratura i sąd nie zakazały mu wyjazdu za granicę...U mnie sąsiad ma dozór policyjny (ciągłe awantury, chamskie zachowanie i pobicie sprzątaczki) i nosa nie może poza województwo wychylić (o każdym wyjeździe choćby na ryby nad rzekę oddaloną o 10km!) MUSI informować policję, a człowiek wplątany w morderstwo dziecka wyjeżdża sobie bezkarnie za granicę...

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 13, 2012, 10:39:24 »
Dla mnie jest to podejrzane. Ja sądzę, że koleś na bank jest w to zamieszany, być może współwinny. Przecież on wyjechał za granicę jakieś 3 tygodnie temu. Być może zauważył, że policja może coś więcej wiedzieć, że sprawa w każdej chwili może "się rypnąć". I zwiał. Zastanawia mnie tylko, że w całej tej wczorajszej lawinie newsów nikt nie zająknął się ani słowem co w sprawie Waśniewskiego, czy go będą szukać, czy co....

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 13, 2012, 10:40:12 »
Mąż Waśniewskiej za granicą?! Dobrze wiedzieć.
Oni podobno się rozeszli, to prawda?
Ciekawe czy ten mężczyzna tak naprawdę nie ma NIC wspólnego z tym co się stało...
W końcu wynosił martwe dziecko w wózku.
Wiemy, iż Kaśka jets bez winy, a co z Jej mężem? Czy aby na pewno nie maczał w tym palców?

edit: Wyprzedziłeś moje pytanie, Mintku. ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 13, 2012, 12:24:05 »
Wiemy, iż Kaśka jets bez winy,
Jak to bez winy?

Offline Alden

• HaPi

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 13, 2012, 16:08:57 »
Wiemy, iż Kaśka jets bez winy,
Jak to bez winy?
Przepraszam, pisałam w pośpiechu. Winna, WINNA!  :o

Polać, polać, Alden! ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 13, 2012, 16:11:48 »
Nie ważne jak to zrobiła, ważne, że zrobiła i powinna dostać dożywocie, o!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 13, 2012, 17:21:10 »
Otóż to! ;)
Kobieta została aresztowana na 3 miesiące.
Kiedy będziemy znali ostateczny wyrok Kaśki W.? Wie ktoś? ;)