Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 66290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zołza;)

• Gość
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 20, 2012, 14:56:40 »
Donia- raz piszesz, że nie lubisz drużyny, potem że CR7. Jak można oceniać drużynę po jednym piłkarzu? A gdzie ocena gry? Waleczności? To raczej nie jest postawa kibica piłkarskiego.
Ja nie lubię Niemców np. grają bardzo ładnie (w sensie są zgrani itd.) i skutecznie, podoba mi się to, że nie mają "gwiazd", ale grają ciężko dość, większość pochodzi z jednego klubu, za którym nie przepadam.

Styl Barcelony Ci się nie podoba? To dziwne... nikt piękniej i lepiej w piłkę nie gra a "tiki-taka" to też przejaw kunsztu- spróbuj przy grzez drugim dobrym klubem tyle utrzymać się przy piłce i tak długo utrzymywać celne podania.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 20, 2012, 15:07:23 »
Styl Barcelony Ci się nie podoba? To dziwne... nikt piękniej i lepiej w piłkę nie gra a "tiki-taka" to też przejaw kunsztu- spróbuj przy grzez drugim dobrym klubem tyle utrzymać się przy piłce i tak długo utrzymywać celne podania.
Czy ja tak napisałam? Pierwsze słyszę, naprawdę! Barcelona jest moim ulubionym klubem, więc jak mogłabym nie lubić ich stylu? Napisałam, że wolę taki styl jak ma właśnie Barca, czy reprezentacja Hiszpanii - długie utrzymywanie się przy piłce, czyli tzw. "tiki-taka".

Donia- raz piszesz, że nie lubisz drużyny, potem że CR7. Jak można oceniać drużynę po jednym piłkarzu? A gdzie ocena gry? Waleczności? To raczej nie jest postawa kibica piłkarskiego.
Bo nie lubię ich obu, głównie przez CR7 - co mam poradzić, że irytuje mnie niesamowicie? Nic, tak mi się wydaje.

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 20, 2012, 15:46:46 »
Wczoraj sędzia się zwyczajnie skompromitował. Ta bramka powinna zostać uznana, chyba, że wcześniej odgwizdałby spalonego (który ponoć był), ale że tego nie zrobił, no to... Takich 'skrótów myślowych' to się w piłce nie stosuje, oj nie  -.-

Niemniej, fajnie, że Anglia jest w finale. Prawdę mówiąc, średnio śledziłam tabelę tej grupy, więc nie orientuję się zbytnio, co by było gdyby (czy remis Anglikom też by wystarczył?). Tak więc szkoda, że pod takim błędzie sędziego, tym bardziej, że nie wiem, czy remis też nie dawałby im awansu... Jako że od lat za nimi jestem, to dobrze, że są w finale, szkoda, że po takich kontrowersjach.

To grają z Włochami, tak? Nie no, mam nadzieję, że pokonają 'Makarony', których mega nie lubię. Aczkolwiek wszystko się może zdarzyć, wszak zderzą się dwa zupełnie różne style gry. W drugim półfinale trzymam kciuki za Francuzów, co prawda, pewnie Hiszpania ich pokona, ale nie obraziłabym się, gdyby Francuzi sprawili niespodziankę ;]

Donia - a Hiszpanie to pewni siebie nie są? Albo Włosi? Czy Niemcy? Nie wspominając już o Holendrach, ale oni pewni siebie byli aż za bardzo i jak się skończyło, wszyscy wiedzą. Portugalii też nie lubię, nawet nie za 'Krystynę', ale jakoś tak za całokształt :P W każdym bądź razie, wszystkie te najlepsze drużyny są pewne siebie, w dużej mierze dzięki temu też wygrywają i są właśnie najlepsi ;]
Swoją drogą, trochę Cię nie rozumiem... Teraz denerwujesz się na sędziego i Anglików, a parę(naście) postów wcześniej pisałaś, że "nie interesowało cię, czy Hiszpanie strzelili bramkę po spalonym, najważniejsze, że są w ćwierćfinale"? ;)

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 20, 2012, 16:02:14 »
Zakończyła się faza grupowa dla jednych szczęśliwie dla innych nie( :th_0girl157:) W ćwierćfinale miałam nadzieję oglądać Szwecję, ponieważ moim zdaniem jak najbardzie zasłużyli sobie na niego. Wczorajszy mecz tylko utwierdził mnie w przekonaniu że to właśnie oni powinni być na miejscu francuzów. Tak samo jak My na miejscu Czechów. Ale oczywiście jak przychodzi co do czego to nasze chłopaki zachowują się jakby pierwszy raz piłkę na oczy widzieli. Mecz z Rosją w wykonaniu naszej reprezantacji to było coś wspaniałego, pokazali że na prawdę wiedzieli po co wyszli na boisko. Rosja faworyt...myślę że największy przegrany tych mistrzostw. No nic, taka jest piłka, póki w grze to wszystko może się wydarzyć.

Jednak najlepsze popisy dają sędziowie...stoi taki koło bramki, przy samiuteńkim słupku i nadal nic nie widzi. Czy oni robią to specjalnie, płaci im ktoś za to? Nie pojmuję tego. Robić to w tak perfidny sposób to aż poraża. Nawet komentatorzy przestali wierzyć w to co widzą.

Jednak wracając do samego wydarzenia, jest to najlepsza impreza na jakiej byłam. Radość, euforia na ulicach, wspólna zabawa. Mecz otwarcia na Narodowym był fantastycznym czasem w gronie przyjaciół, nawet to gorąco nie przeszkadzało w całkowitym oddaniu się fali radości i dopingu naszym chłopakom. Chciała bym to przeżyć jeszcze raz...Może za dwa lata (Polska będzie Mistrzem Świata smilie_girl_149) w Brazylii  :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 20, 2012, 17:33:58 »
Donia - a Hiszpanie to pewni siebie nie są? Albo Włosi? Czy Niemcy? Nie wspominając już o Holendrach, ale oni pewni siebie byli aż za bardzo i jak się skończyło, wszyscy wiedzą. Portugalii też nie lubię, nawet nie za 'Krystynę', ale jakoś tak za całokształt :P W każdym bądź razie, wszystkie te najlepsze drużyny są pewne siebie, w dużej mierze dzięki temu też wygrywają i są właśnie najlepsi ;]
Swoją drogą, trochę Cię nie rozumiem... Teraz denerwujesz się na sędziego i Anglików, a parę(naście) postów wcześniej pisałaś, że "nie interesowało cię, czy Hiszpanie strzelili bramkę po spalonym, najważniejsze, że są w ćwierćfinale"? ;)
Nie uważam żeby Hiszpanie, Niemcy i Holendrzy byli AŻ tak pewni siebie. Włosi wg. mnie są, ale nie aż tak jak Anglia i Portugalia.
Ja również nie lubię Portugalii za całokształt (i przez "Kryśkę" też...), tylko zapomniałam tego napisać. :P
Jeśli chodzi o "spalonego" Hiszpanów, to było mi to obojętne czy był czy nie był - jedni mówili że był, drudzy, że nie. Ja należę do tych drugich. A w przypadku Ukrainy, to było czarno na białym widać, że piłka była wybita ZZA linii bramkowej.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 20, 2012, 18:00:13 »

Nie uważam żeby Hiszpanie, Niemcy i Holendrzy byli AŻ tak pewni siebie. Włosi wg. mnie są, ale nie aż tak jak Anglia i Portugalia.

Ale nadal nie rozumiem po czym to wnosisz?
Jak na mój gust do Holendrów i Angoli, którzy tylko brutalnie faulują jeśli im się noga powinie, czy Włochów, którzy unoszą się dumą dużo im brakuje.
Swoją drogą jakoś nie umiem tego zarzutu zrozumieć, bo poza Kryśką i Pepe piłkarze Portugalii wydają mi się właśnie zawsze bardzo skromni- chociażby dlatego, że mniej znani i nie ma niepotrzebnego gwiazdorzenia.
Nie powiedziałabym też tego o Niemcach (choć ich nie lubię)- mają silny skład, ale tam ważny jest zespół- nie ma gwiazd, prostactwa i chamstwa.

A co Doniu do tego o Hiszpanii- przepraszam, źle przeczytałam.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 20, 2012, 21:24:14 »
Mama mi mówiła, że dziś czytała, że ten kibic znalazł się chyba u nas (u mnie i sandi) w Bydgoszczy gdzieś w okolicach starego rynku...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 20, 2012, 21:33:36 »
Mama mi mówiła, że dziś czytała, że ten kibic znalazł się chyba u nas (u mnie i sandi) w Bydgoszczy gdzieś w okolicach starego rynku...
Tak. Znaleźli go przy Wyspie Młyńskiej. Ciało zidentyfikowano, miał przy sobie wszystkie dokumenty, telefon. Nic nie wskazuje na udział osób trzecich, więc musiał to być jakiś nieszczęśliwy wypadek. Był pijany, podszedł do wody, zachwiał się, wpadł... Nie wiem, możemy się tylko domyślać. Szkoda chłopaka i to strasznie :( Współczuję jego rodzinie, bliskim i tym kolegom. Osobiście miałabym okropne poczucie winy :(

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 21, 2012, 21:16:31 »
http://euro.wp.pl/title,Polacy-wsrod-najlepszych-zawodnikow-EURO-2012,wid,14666987,wiadomosc.html

Obecność Piszczka, Boesnicha i Szczęsnego to z lekka kpina. Czym oni się wyróżnili? Boesnich nie dość, że pudłował w ofensywnie (miał chyba tylko jeden celny strzał w meczu z Czechami) to często dopuszczał rywali pod nasze pole karne, Piszczek to nie to co w BVB, a Szczęsny raptem 70 minut na mundialu, częściowa wina przy utracie gola, czerwona kartka i sprezentowanie nam rzutu karnego i znalazł się wśród najlepszych...
Najlepsi to chyba mimo wszystko Tytoń, Kuba i Robert Lewandowski.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 21, 2012, 23:04:10 »
I mamy pierwszego półfinalistę - Portugalię. Nie ma co ukrywać, Portugalczycy w tym meczu byli lepsi i mimo tego, że ich nie lubię, stwierdzam, że awans im się należał, jeśli będziemy patrzeć tylko na dzisiejsze spotkanie.
Mecz ogólnie był nudny, momentami nawet nie chciało się oglądać, jak mam być szczera. :D

http://euro.wp.pl/title,Polacy-wsrod-najlepszych-zawodnikow-EURO-2012,wid,14666987,wiadomosc.html

Obecność Piszczka, Boesnicha i Szczęsnego to z lekka kpina. Czym oni się wyróżnili? Boesnich nie dość, że pudłował w ofensywnie (miał chyba tylko jeden celny strzał w meczu z Czechami) to często dopuszczał rywali pod nasze pole karne, Piszczek to nie to co w BVB, a Szczęsny raptem 70 minut na mundialu, częściowa wina przy utracie gola, czerwona kartka i sprezentowanie nam rzutu karnego i znalazł się wśród najlepszych...
Najlepsi to chyba mimo wszystko Tytoń, Kuba i Robert Lewandowski.
Szczęsny? :O Za co? Za 70 minut, które były średnie? O wiele lepiej jak dla mnie prezentował się Tytoń, takie polskie odkrycie mistrzostw, bo był naprawdę świetny, a nie Wojtek. Obecność Piszczka i Boenischa też jest dziwna, bo niby czym sobie zasłużyli? Piszczek nie grał tak jak w BVB, tylko o wiele gorzej, więc jego miejsce tam jest dla mnie małym nieporozumieniem. Boenischa także. :)

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 22, 2012, 07:36:40 »
I mamy pierwszego półfinalistę - Portugalię. Nie ma co ukrywać, Portugalczycy w tym meczu byli lepsi i mimo tego, że ich nie lubię, stwierdzam, że awans im się należał, jeśli będziemy patrzeć tylko na dzisiejsze spotkanie.
Mecz ogólnie był nudny, momentami nawet nie chciało się oglądać, jak mam być szczera. :D

A patrząc na pozostałe spotkania to już nie? Przecież wyszli z grupy śmierci! smilie_girl_027 Myślę, że z tej grupy wyszli akurat najlepsi, chociaż walecznych Duńczyków szkoda.

CR7 chyba na dobre się obudził. I nie da się ukryć, że ma mnóstwo pecha- tyle słupków, poprzeczek i pecha chyba nikt nie miał w tym turnieju. Chociaż za nim nie przepadam to wczoraj naprawdę robił wrażenie- dominował na boisku. Rozbrajało mnie to, że jego i Naniego (który w tym turnieju bardzo mi się podoba) momentami pilnowało 5 Czechów!
A apropos Cecha... bronił fantasycznie! No genialnie niemal! Musiał Ronaldo nieźle wkurzać. ;)
Tak czy siak Czesi pokazali się z jak najlepszej strony- stanęli do walki jak równy z równym, a na początku meczu byli nawet lepsi. Sądzę, że notowania paru z nich ostro pójdą do góry (Jiracek, Hubschmann chociażby).

Alden- nasi naszymi, ale Neuer najlepszym bramkarzem? To jakaś kpina! :th_0girl_hysteric:

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 22, 2012, 09:13:08 »
0-1 wygrała Portugalia, tak? ;)

Jeeej, nie było innej opcji żeby to właśnie ta drużyna wygrała!
Jak dobrze, że Czesi odpadli. :P

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 22, 2012, 10:20:03 »
Dokładnie tak. :) Ja też się cieszę. :)

Offline Mariatta

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 22, 2012, 11:39:43 »
Wygrali, ale jakiego pecha mieli. A dziś licze na Grecję i ogólnie na ciekawy mecz - bo jednak nie przepadam za Niemcami.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 22, 2012, 16:03:58 »
Ja też nie lubię Niemców, ale awans Grecji to morderstwo tego turnieju- oby wygrali Niemcy i ich piłka a nie antyfutbol jaki prezentują Grecy. Spokojnie... w meczu z Hiszpanami i tak Niemcy polegną :)