Autor Wątek: Spoilery  (Przeczytany 60562 razy)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Spoilery
« dnia: Maj 24, 2012, 23:06:46 »
Pierwsza miłość: Paweł wystawi Huberta mafii
Paweł będzie w szoku, gdy w jego drzwiach stanie Hubert, którego właśnie odbył się pogrzeb. Mężczyzna wyjaśni mu, że jego śmierć była zwykłą mistyfikacją policji. Krzyżanowski zgodzi się mu pomóc, jednak szybko zmieni zdanie i będzie chciał wystawić go Rajmundowi.

Po pogrzebie Huberta (Michał Czarnecki), zmarły zjawi się w mieszkaniu Pawła (Mikołaj Krawczyk) i będzie prosił go o pomoc. Okaże się, że jego śmierć była mistyfikacją, po to, by chronić Marysię (Aneta Zając) i Julkę przez zemstą Rajmunda (Zbigniew Suszyński).
Hubert wyzna Krzyżanowskiemu, że współpracuje z policją, która po jego zeznaniach obciążających Rajmunda, obiecała zapewnić ochronę jego żonie i Julce. Dziewczyny mają zostać wywiezione z Polski i za granicą kraju razem z Schultzem wieść szczęśliwe życie.

Początkowo Paweł będzie chciał pomóc Hubertowi. Jednak po pewnym czasie zmieni zdanie i wyzna Arturowi, że chce wystawić mężczyznę Rajmundowi. Przyjaciel będzie wstrząśnięty, że Krzyżanowski chce przyczynić się do zabicia Huberta. Nie będzie chciał słuchać jego zapewnień, że zrobi to tylko i wyłącznie ze względu na bezpieczeństwo Marysi i Julki.
Czy Pawłowi faktycznie chodzi tylko o bezpieczeństwo Marysi i córki? A może w dalszym ciągu kocha Marysię i chce tylko wyeliminować rywala do jej serca? O tym przekonamy się już w czerwcu.

źródło: superseriale.se.pl

ROZDZIELI ICH ŚMIERĆ?
Anna i Paweł odkąd pamiętamy, mieli burzliwe relacje. Próba samobójcza, porwanie dziecka byłej żony, alkohol, kłótnie, chorobliwa zazdrość, a z drugiej strony ogromna namiętność... To jednak dopiero początek dramatycznych emocji, jakie czekają tę parę.
W finale tego sezonu dojdzie do potwornego wydarzenia. Co się stanie? Najpierw Anna i Paweł rozstaną się! Później tego samego dnia będą rozmawiali na skraju jednej z wrocławskich ulic. W pewnym momencie Bilewska zauważy, że na jezdni stoi wózek z niemowlęciem, w którego kierunku zmierza rozpędzony samochód. Dalej wszystko potoczy się błyskawicznie. Wysportowana brunetka rzuci się w kierunku spacerówki i jednym ruchem przesunie ją na bok. Sama niestety nie zdąży się usunąć i wyląduje na masce samochodu. -BUM! - rozlegnie się uderzenie. Anna przekoziołkuje i upadnie na chodnik. Obserwującemu zajście Pawłowi adrenalina uderzy do głowy. Przerażony rzuci się w kierunku ukochanej, by jej pomóc. Spostrzeże krew! Czy kobieta przeżyje wypadek? A może umrze ratując niewinne dziecko? Tego dowiemy się dopiero jesienią...

Postrzelenia Pawła i wypadek Anki
Ostanie dwa odcinki ?Pierwszej miłości? w tym sezonie będą pełne dramatycznych wydarzeń. Najpierw Paweł zostanie postrzelony. Potem z powodu Marysi rozstanie się z Anną. Chwilę potem Anna będzie miała groźny wypadek.
W ostatnich odcinkach finał będzie miała także sprawa postrzelenia Huberta i jego porachunków z Rajmundem. Kiedy gangster dowie się, że go nie zabił i padł ofiarą policyjnej mistyfikacji, będzie chciał dopiąć swego celu. Niepodziewanie stanie na drodze Huberta i Pawła, który pomaga Hubertowi zorganizować ucieczkę z kraju. Jednak wtedy do akcji wkroczą też antyterroryści. Zdesperowany Rajmund postrzeli Pawła. Chociaż niektórzy przyjaciele bohaterów i Hubert będą wierzyli, że Paweł go wystawił Rajmundowi, by definitywnie zapewnić Majce i jej córce Julce bezpieczeństwo.
Dlatego równie burzliwie będzie między Pawłem a Anną. Dziewczyna będzie zazdrosna o to, że zbliżył się do Majki, gdy pomagał zorganizować jej i Huberta ucieczkę z kraju. Anna otwarcie powie Pawłowi, że widzi jak nadal kocha Majkę. Ma wrażenie, że myśli o powrocie do niej i ich wspólnej córki. W tej rozmowie Anna i Paweł zdecydują, że lepiej dla nich będzie, jeśli się rozstaną. Jeszcze tego samego dnia Anna spakuje swoje rzeczy i wyprowadzi od Pawła. Przed domem zobaczy mężczyznę z wózkiem. Chwila nieuwagi ojca, który rozmawia przez komórkę skończy się tragicznie. Nie zauważy nadjeżdżającego w jego kierunku rozpędzonego samochodu. Natomiast w porę zauważy go Anna. Bez chwili wahania ruszy na ratunek i wpadnie pod koła auta.

Jednak będzie ślub?
Po tym jak Bartek po raz pierwszy poprosi Emilkę o rękę, a ona go odrzuci, Miedzianowski długo nie będzie mógł się pozbierać. Zwątpi nawet w to, czy on i Śmiałkówna kiedykolwiek będą razem. Niebawem całe Wadlewo ogarnie gorączka związana z Euro 2012. We wsi pojawi się nawet ekipa telewizyjna. Wojtek zachęci Bartka, żeby za pośrednictwem telewizji spróbował ponownie poprosić ukochaną o rękę. W ostatniej chwili jednak Miedzianowski stchórzy i nie wykrztusi z siebie słowa. Całą sytuację Emilka będzie śledziła na ekranie telewizora...
Dziennikarka podetknie Bartkowi mikrofon, a on... nie wykrztusi z siebie słowa. Po powrocie do domu Emilka rzuci mu się na szyję. Czy to oznacza, że jednak w jesiennej serii oboje staną przed ołtarzem?

HUBERT PRZED WAKACJAMI WRÓCI DO MARYSI!
INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI! HUBERT JESZCZE PRZED WAKACJAMI WRÓCI DO MARYSI! W ostatnim 1534 odcinku, który obejrzymy 18 czerwca, Hubert stanie w drzwiach Marysi, która od razu wpadnie w jego objęcia! Szykują się niewiarygodne emocje!
W ostatnim odcinku przed przerwą Rajmund dowie się, że Hubert żyje. Wściekły postanowi zabić jego jak i Pawła, ponieważ wie, że Krzyżanowski współpracował z Hubertem i pomagał mu w ucieczce z kraju. Mafioza zdąży postrzelić Pawła, ale gdy będzie celował do Huberta, do akcji wpadną antyterroryści i powstrzymają złoczyńcę.
Gdy Anna dowie się, że Paweł ryzykował własne życie, by uratować Marysię przed Rajmudem, uświadomi sobie, że Paweł nadal kocha Marysię. To będzie oznaczało koniec? Bilewska zerwie z Pawłem. Następnie wydarzy się wypadek, w którym Anka wpadnie pod samochód i prawdopodobnie zginie.
Najważniejszy będzie jednak moment powrotu Huberta do ukochanej Marysi! Po całym dramacie, który dział się w lochach (tam, gdzie teraz Paweł spotka się z Hubertem) Hubert prędko uda się wraz z Pawłem do domu Marysi. Tam zszokowana Marysia wpadnie w ramiona Huberta, którego przecież niedawno chowała. Wszystko zakończy się happy-endem!
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Spoilery
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2012, 23:28:49 »
OLŚNIEWAJĄCA METAMORFOZA EWY!
Pod koniec maja widzowie będą świadkami niezwykłej metamorfozy Ewy, ukochanej Błażeja.
Wszystko potoczy się trochę jak w znanej baśni o Kopciuszku. Ewa, którą prezydent miasta wyróżnił sTYPEndium, nie będzie miała się w co ubrać na uroczystą galę z tej okazji. Będzie też rozpaczać, że nie ma z kim na nią pójść. W rolę dobrej wróżki, która wybawi ją z opresji, wcielą się jednocześnie Daga i Radek. Daga zaprojektuje dla Ewy suknię, a Radek zapewni jej towarzystwo podczas uroczystości. I tak Ewa przejdzie totalną metamorfozę. Szara na co dzień niczym mysz bohaterka, w różowej sukni zrobi furorę podczas gali.
Nie dość, że Ewa będzie wyglądać w niej olśniewająco, to jeszcze u jej boku, zobaczymy ukochanego księcia. Nietrudno zgadnąć kto nim będzie. Radek postanowił wykorzystać okazję i pogodzić Ewę i Błażeja. Do Błażeja w końcu dotrze, że tak naprawdę nie chciał wrócić do Grażyny. Uczucia, które w nim ostatnio targały, były związane ze współczuciem i żalem, dla chorującej na raka byłej. Można więc rzec, że tak jak w baśni ta historia skończy się szczęśliwie - Błażej i Ewa znowu razem. Prawie. Kilka dni później, w drodze powrotnej do domu, Błażej zauważy dwóch zbirów szarpiących bezdomnego. Bez wahania stanie w jego obronie. I to niestety będzie początek jego kolejnych kłopotów.

Po co oni na siłę trzymają ją w serialu?! <olaboga>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2012, 23:29:15 »
Aż się chce powiedzieć "O losie, dlaczego". Ta dziewczyna będzie nas jeszcze długo po wakacjach prześladować. Mogliby ją wysłać gdzieś daleko na to sTYPEndium-na Antypody, albo na Antarktydę...

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 24, 2012, 23:29:41 »
Ciągle Ewa i Ewa... :o ;D Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, co Błażej w niej widzi. Rozumiem, że się nią fascynuje, bo jest jakaś jedyna w swoim rodzaju. Ale według mnie jest za bardzo pewna siebie i uważa, że jej się wszystko należy.
A to o Ance- nie mam pojęcia, jak to będzie. Grupa ATM podobno wydała oświadczenie, że Agnieszka oficjalnie odchodzi z PM.  ;)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 24, 2012, 23:30:03 »
No tak, wystarczy makijaż i piękna suknia, i Błażej znów kocha Ewę :D żenada po prostu.. z tym chłopakiem jest gorzej niż z "babami" ;) szkoda że znów wrócą do siebie bo miałam nadzieje że Ewka zniknie z serialu... :/

Trochę zaskoczyła mnie reakcja Marysi, gdy zobaczy Huberta... sama nie wiem jakbym ja zareagowała w takiej sytuacji, ale nie wiem czy bym się przytuliła tak jak gdyby nigdy nic się nie stało:P ale to chyba w sumie dobrze że tak się stanie :)

I najbardziej to cieszę się z powrotu Artura! :D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2012, 23:30:31 »
METAMORFOZA EWY
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=40v4aHNEwQE

Błagam, niech ona w ramach tego sTYPEndium wyjedzie gdzieś jak najdalej, byleby w serialu bywała rzadziej. ;D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2012, 19:29:49 »
NAJNOWSZY ZWIASTUN
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f0MBk5kAtcY#!

Wreszcie coś zacznie się dziać! smilie_girl_149 Aneta, Marek, Artur - nie powiem, bardzo mnie cieszy, że zaczną się częściej pojawiać. :th_0girl_dance:

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2012, 19:40:24 »
Kurcze, świetne robią te zwiastuny, naprawdę! Tylko że zazwyczaj są one owiane tajemniczością i trochę grozą, a na końcu wsadzą takiego Kaśkę i cały czar zwiastuna pryska  smilie_girl_101

No rzeczywiście coś się zaczyna dziać, chociaż ten wątek z tym Włochem? w Wadlewie to też raczej nic ciekawego z tego nie będzie.. ale ta sprawa z Rajmundem i Hubertem mi to zrekompensuje ;)
Ciekawe co Radek kombinuje.. pewnie chce zeswatać Kaśkę  :th_girl_haha:

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 01, 2012, 19:44:56 »
Ciekawe co Radek kombinuje.. pewnie chce zeswatać Kaśkę  :th_girl_haha:
Mi się wydaje, że chce się umówić z Jowitą, bo przecież mają być razem, tylko po co Kaśkę zaprasza? :th_0girl_dance:

Nie rozumiem tylko po kiego Paweł chce wystawić Huberta? Co mu to da? Nie rozumiem tego. :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2012, 20:20:38 wysłana przez Donia »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 01, 2012, 20:24:44 »
Ojej, w końcu Aneta! Nawet nie wiecie jak się cieszę, ten serial odzyskał dla mnie znaczenie w tym momencie. I Marek, który dowie się, że Aneta spotykała się z synem...ciekawe jak na to wszystko zareaguje.  smilie_girl_289 Mam nadzieję, że jakoś to pokażą skoro był wcześniej wątek utrzymywania tego w tajemnicy, no ale tak, na co ja liczę? Pewnie się jak zwykle przeliczę. :P

Nie rozumiem tylko po kiego Paweł chce wystawić Huberta? Co mu to da? Nie rozumiem tego. :P
Boi się o swoją córkę. Dla jej dobra jest w stanie zrobić wszystko, a skoro wie, że Rajmund dowiedział się o tym, że Hubert jednak żyje, a ten znów chce się ujawnić przed Marysią, to naturalnym jest, że w strefie zagrożenia znajdować będzie się nie tylko Hubert, ale także Majka z Julką. W sumie nic dziwnego, dobro dziecka jest dla niego najważniejsze...

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 14, 2012, 14:16:46 »
SANDRA ZEZNAJE PRZECIW RAJMUNDOWI
Od czasu pogrzebu Huberta, Sandra ma wyrzuty sumienia, że przyczyniła się do jego śmierci. W końcu to ona wplątała go w podejrzane interesy z Rajmundem, przez które jej były mąż zginął. Kobieta nie podejrzewa nawet, że Hubert żyje, a jego śmierć była jedynie mistyfikacją.

Sandra boi się Schmidta, bo przekonała się, że ten człowiek jest zdolny do wszystkiego. Mimo obaw o własne życie, w 1532 odcinku ?Pierwszej miłości?, kobieta zdecyduje się zakończyć sprawę zabicia Huberta i uda się na komisariat, by wyznać policji całą prawdę na temat Rajmunda.
Czy Sandra podzieli los Huberta, który zbuntował się przeciw mafii i poniósł za to najwyższą cenę przekonamy się jeszcze przed wakacjami.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 14, 2012, 16:02:30 »
Wstawię tutaj...

Zwiastun finałowego odcinka

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SiUe4pCqsdc

Co myślicie? Moim zdaniem zapowiada się całkiem, całkiem. Głównie obecność Anety mnie zaciekawiła, ale to ja, po mnie niczego innego nie można się było spodziewać :th_girl_haha: Będzie scena z Andrzejem...pożegnanie? Hmmm. A co z Markiem? Mam nadzieję, że zamkną ten wątek jakoś przed wakacjami.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 14, 2012, 17:10:35 »
Rzeczywiście, zapowiada się całkiem, całkiem, jak już Justek stwierdziła. Ciekawa jestem jak zareaguje Majka na pojawienie się Huberta... Ucieszy się, to na pewno, ale czy nie będzie miała mu za złe tego, że ta cała śmierć to mistyfikacja? Myślę jednak, że zrozumie, że to wszystko było dla dobra jej i Julki. ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 14, 2012, 17:37:45 »
Wreszcie możemy się spodziewać Anety. Mam do tego nadzieję, że wieś nas w finałowym odcinku nie przywita. ;)

Będzie scena z Andrzejem...pożegnanie?
Nie chciałabym. Od początku wierzyłam, że piszą dla niego rolę o innych charakterze.
Poza tym tak pożegnanie nie wygląda. A może to po prostu zwykła troska o matkę, w sensie 'trzymaj się', bo teraz dopiero zacznie się 'jazda' z Rajmundem?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 14, 2012, 10:10:43 »
Marysia wpadnie w oko sąsiadowi!

Nowy sezon "Pierwszej miłości" zacznie się hucznie - podwójnym weselem w Wadlewie. Ale i we Wrocławiu będzie się sporo działo. Z Kanady wrócą Kinga (Aleksandra Zienkiewicz) i Adam (Marcin Krajewski), Marysia wpadnie w oko nowemu sąsiadowi, a Daga (Anna Szymańczyk) znanemu projektantowi mody.

Takiej uroczystości w Wadlewie jeszcze nie było. Po raz pierwszy w historii wsi mieszkańcy bawić się będą podczas podwójnego wesela i to pod gołym letnim niebem. A sakramentalne "tak"  powiedzą sobie - Emilka (Anna Ilczuk) i Bartek (Rafał Kwietniewski) oraz Wiktoria (Halszka Lehman) i Rysiek (Mirosław Kotowicz). Do pierwszego ślubu dojdzie pomimo sprzeciwu matki Bartka. Do drugiego po wątpliwościach pana młodego. Oliwy do ognia doleje nalewka Śmiałka. Za jej sprawą będzie najpierw miło i wesoło, dojdzie do miłosnych uniesień, ale później jak to na niejednym wiejskim weselu wszystko skończy się awanturą. Po wszystkim widzowie będą mogli zajrzeć do Wrocławia, do którego wrócą wraz z dziećmi Kinga i Adam. Niełatwo im będzie na nowo urządzić się w Polsce. Zwłaszcza, że Adama dopadną stare finansowe problemy.

Do kamienicy, w której mieszkają Żukowscy wprowadzi się nowy lokator - Szymon Kmieciński (Marcin Korcz), 30-letni zwariowany didżej. Ten zdeklarowany singiel, lubiący nocne życie, nie narzeka na brak powodzenia u kobiet. A pierwszą na którą zwróci uwagę będzie Marysia. Czy z wzajemnością?
Reklama

Na pewno szybciej zabije też serce Dagi. Na jednej z imprez pozna Oskara Billa (Tomasz Ciachorowski). Ten przystojny projektant i właściciela sieci sklepów odzieżowych od razu zwróci na nią uwagę.  Zaoferuje jej współpracę, karierę i sławę. Czy Daga poświęci przyjaźń z Sabiną (Urszula Dębska) dla spełnienia własnych marzeń?

Natomiast w życiu Radka (Mateusz Banasiuk) ponownie pojawi się Dragon (Krzysztof Zych). Dawny kolega, który wyszedł z więzienia szuka wspólnika do kolejnego przekrętu. Kiedy Radek odmówi, Dragon będzie próbował uwieść jego siostrę, by w ten sposób zmusić go do współpracy.

Nowa twarz pojawi się  także w Barbarianie. Gabrysia (znana z "Galerianek" Dagmara Krasowska) zatrudni się tam jako kelnerka. Czy Kaśka (Michał Koterski), jego przyjaciele i goście polubią nową współpracowniczkę? Zdradzimy, że Kaśka bardzo.

Co jeszcze zdarzy się u bohaterów "Pierwszej miłości? po wakacjach, widzowie przekonają się już we wrześniu.

źródło: swiatseriali.pl