Autor Wątek: W następnym odcinku  (Przeczytany 62363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: W następnym odcinku
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 16, 2013, 11:40:14 »
A ja wstawię może takie trochę pełniejsze streszczenie odcinka 1657, z istotną dość informacją.

Minął miesiąc od ostatnich wydarzeń. Igor odbiera Karola z więzienia. Informuje Wekslera, że będzie musiał zaakceptować go nie tylko jako pełnomocnika Sabiny w interesach, ale także jako swojego zięcia. Wkrótce Karol zjawia się w domu, powodując konsternację u Grażyny i Grzegorza. Weksler zachowuje się, jak gdyby nic się nie stało, prawiąc co chwila złośliwe komentarze pod adresem Króla. Marysia dochodzi do wniosku, że nie chce być tylko gospodynią domową wychowującą dziecko. Postanawia zadbać o rozwój swojej kariery zawodowej. Do Wadlewa z oficjalną inspekcją przyjeżdża komendant policji. Rysiek stara się wypaść jak najlepiej. Tymczasem we wsi zjawiają się dwaj naukowcy z Akademii Rolniczej, którzy chcą wydzierżawić pole i uprawiać na nim eksperymentalne rośliny. Seweryn odstępuje im swoje gospodarstwo.

Skoro mija miesiąc to pewnie sporo zdarzeń z poprzednich odcinków zostanie pokrótce przedstawione i wyjaśnione. Wydaje mi się, że rozstanie A&M i ogólnie sprawa Jakuba będzie wśród nich :)

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #151 dnia: Luty 16, 2013, 12:36:42 »
Szkoda, że jest taka miesięczna przerwa- jestem ciekawa przede wszystkim rozwiązania tej całej sytuacji z Anetą i Markiem, ale też między Anetą i Marysią. I oby oczywiście Aneta nie wyjechała! Ciekawe z tym, że minął miesiąc- Aneta i Marek wytrzymaliby tyle bez siebie? :(( nie no ja chce już te odcinki! Noi ciekawe co z Rajmundem? Czy zabierze Jakuba? Niech wreszcie zniknie!!!
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2013, 23:36:33 wysłana przez Donia »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #152 dnia: Luty 18, 2013, 21:14:40 »
Szkoda, że jest taka miesięczna przerwa
Ale przecież to nie jest przerwa w nadawaniu serialu, tylko taka serialowa. :) A ja tam lubię takie przerwy, przynajmniej niektóre sprawy nie ciągnął się jak, że tak powiem krew z nosa <haha> niech scenarzyści nie robią jeszcze z PM Mody na sukces. <haha>

Ciekawe z tym, że minął miesiąc- Aneta i Marek wytrzymaliby tyle bez siebie? :(
Ale przecież o ile mi wiadomo to Aneta PLANUJE się rozstać z Markiem, a nie ROZSTANIE, więc mogą jednak sobie wszystko wyjaśnić i nadal być razem, prawda? :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #153 dnia: Luty 22, 2013, 16:19:04 »
Obejrzałam odcinek dzisiejszy i:

Po raz kolejny wydaje mi się, że Kinga nie jest obojętna Arturowi i szkoda, że to nie on jest jej facetem. Adam mógłby wyjechać, nie obraziłabym się :)
Malwina to jest agentka. Tylko co ona w tym Wojtku widzi? Powiedziała mu, że nic jej nie grozy skoro ma obok siebie takiego goryla. No tak-patrząc na jego włosy, rzeczywiście wygląda jak goryl  <smiech>. Nieźle sobie wymyślili z groźbami. A Rysiek jaki to fotograf  <hahaha>.

Spoiler był niepotrzebny, to jest przecież wątek o następnych odcinkach, czyli tak jakby "spoilerowy", więc nie ma potrzeby niczego ukrywać ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2013, 20:36:55 wysłana przez Donia »

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Luty 22, 2013, 20:28:20 »
1663
Adam zaprasza rodzinę i przyjaciół na premierę przedstawienia, w którym występuje. Szymon uświadamia sobie, że może tam spotkać Beatę, z którą kiedyś spędził noc w Międzyzdrojach. Patrycja po długim wahaniu decyduje się zaprosić Mirkę na imprezę urodzinową. Radek, mimo wątpliwości, rozpoczyna współpracę z Marcinem. Do jego obowiązków będzie należała sprzedaż sprzętu elektronicznego przez Internet.

1664
Zachowanie Fabiana podczas imprezy urodzinowej bardzo rozczarowało Patrycję. Sabina chciałaby, aby Daga zaprojektowała stroje ślubne dla niej i Igora. Beata i Filip opowiadają Adamowi o problemach finansowych, w które wpadli z powodu nieuczciwego wspólnika. Adam chce pomóc siostrze i jej mężowi, co wzbudza dezaprobatę Kingi. Dominik ma zwrócić Mirce portfel, który zostawiła w mieszkaniu Radka, gdzie odbywała się impreza urodzinowa Patrycji. Bronek niespodziewanie zabiera synowi wszystkie wartościowe rzeczy, w tym również portfel dziewczyny.

1665
Dominik zwierza się Fabianowi z problemów związanych z ojcem, który zabrał mu portfel Mirki. Dziewczyna stanowczo żąda zwrotu pieniędzy. Dominik będzie zmuszony się zapożyczyć, aby zwrócić dług. Daga, która nie akceptuje zbliżającego się ślubu Sabiny i Igora, planuje zemstę. Zwraca się o pomoc do fotografa Czarka, aby zrealizować intrygę. Czarek dowiaduje się, że adwokat często korzystał z usług pewnej prostytutki. Marysia bez powodzenia usiłuje porozumieć się z "Kaśką". Trudna sytuacja w "Barbarianie" doprowadza ją do łez.

1666
Mikser stara się wyperswadować Dadze myśl o zemście na Igorze. Uświadamia jej, że intryga z pewnością doprowadzi do zniszczenia przyjaźni z Sabiną, ale niekoniecznie do zerwania przyjaciółki z adwokatem. Jednak Daga nie rezygnuje. Opowiada Sabinie o wizytach Igora u prostytutki, co skutkuje kłótnią pomiędzy narzeczonymi. Hubert zatrudnia opiekunkę dla Julki. Aurelia namawia Śmiałka na wizytę we wrocławskiej operze. Przed spektaklem wybiera się do salonu fryzjerskiego Wiktorii.

1667
Daga zdradza Igorowi, skąd zdobyła informacje o prostytutce Romie. Wizyta Aurelii u salonie fryzjerskim Wiktorii zakończyła się fatalnie. Aurelia jest wściekła z powodu zielonych pasemek na głowie. Dominik jest załamany zachowaniem ojca. Ucieka przed nim do Fabiana. Po powrocie do domu zastaje pijanego ojca i jego kolegów, którzy namawiają go do picia wódki.

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: Luty 23, 2013, 12:52:45 »
Nareszcie nieco ciekawsze streszczenia.
W końcu mało wątków Wadlewa (zero durnych wątków, jedynie coś tam z Marianem i Aurelią), zero Radka i Nikoli i zero mafii! Te wątki były już strasznie męczące, przynajmniej dla mnie. Widać, że rozpoczyna się nowy sezon. ;D

Igor i Sabina to niezmiennie ciekawy wątek. Dużo wniesie na pewno powrót Karola. Powraca także dawny modowy wróg Sabiny - Czarek i będzie knuł z Dagą przeciw Igorowi. To może być ciekawe. :D

Także interesujące co będzie z tą Beatą, bo gdzieś czytałem, że to dawna miłość Artura, a teraz okaże się, że dawniej spała z Szymonem.

No i podoba mi się, że będzie dużo Dominika i jego własny wątek, bo to moja ulubiona postać młodzieżowa aktualnie (ciekawsza niż Fabian i Patrycja razem wzięci oraz irytująca Mirka). :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Luty 24, 2013, 09:22:20 »
Streszczenia dużo ciekawsze niż te poprzednie ;D Brak Wadlewa bardzo mnie cieszy, przeżyję już Mariana i Aurelię, ale niech nie będzie dużo Malwiny, Ryśka, Wiktorii, Wojtka, Emilki i Bartka, błagam! W ogóle nie rozumiem po co wprowadzają i rozszerzają wątek Wadlewa, skoro ten czas mogliby poświęcić dla Oli, Błażeja, Sabiny, Radka (byle nie w połączeniu z Nikolą, bo w tych trzech ostatnich odcinkach co oglądałam strasznie mnie denerwowała, nawet nie wiem dokładnie co było między nią a Radkiem, ale niech się nie schodzą! :) )

Strasznie podoba mi się duża ilość Sabiny i Igora  <rumieniec> pamiętam, że jak jeszcze oglądałam serial regularnie to strasznie chciałam, żeby byli razem no i proszę :D są! Uroczo!  <zauroczony>

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #157 dnia: Luty 27, 2013, 18:50:07 »
Strasznie podoba mi się duża ilość Sabiny i Igora  <rumieniec> pamiętam, że jak jeszcze oglądałam serial regularnie to strasznie chciałam, żeby byli razem no i proszę :D są! Uroczo!  <zauroczony>
A ja mam wrażenie, że on coś knuje. Nie wiem, co będzie dalej, ale wściekł się tak, że nie przyszła na kolację, bo chciał coś ugrać. Na pewno dla siebie. Nie wierzę w jego przemianę, ani w to, że będą szczęśliwi.
A Sabina jest głupia, że przyjęła zaręczyny :P

W następnym odcinku Aneta będzie strzelała. Łohoho! :D
Ten wątek kryminalny jest tragiczny.
Ciekawa jestem, co powie Marek na wieść, że nie mogą być razem z Anetą :D Muszę pamiętać jutro, żeby obejrzeć :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #158 dnia: Luty 27, 2013, 19:00:15 »
A ja mam wrażenie, że on coś knuje. Nie wiem, co będzie dalej, ale wściekł się tak, że nie przyszła na kolację, bo chciał coś ugrać. Na pewno dla siebie. Nie wierzę w jego przemianę, ani w to, że będą szczęśliwi.
Dokładnie tak i dlatego nie rozumiem dlaczego para ta ma tylu fanów, bo naprawdę, gdzie nie zajrzę to ludzie wzdychają, jakby to naprawdę fajna para była. A wcale nie jest fajna, Igor to drań, to oczywiste, że skoro bił kiedyś Izabelę, Sabinę też uderzył kiedyś wcześniej...on się nie zmieni, nie ma szans. I stale wszędzie węszy, wtrąca się w sprawy finansów i interesów Wekslerów. Z tego nie może wyjść nic dobrego.

Wątek kryminalny wcale nie wyszedł im kryminalny. Mnie początkowo strasznie śmieszył, a obecnie już mnie irytuje, może dlatego, że sporo innych wątków omijam, więc skupiam się głównie na tym właśnie. Niech to się już skończy... :P

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #159 dnia: Luty 27, 2013, 21:19:23 »
Najlepsze jest to, że już niedługo ma odbyć się ich ślub <olaboga>

Ja również nie wierzę w przemianę Igora i sądzę, że po tym całym ślubie Sabina będzie miała "piekło" z nim. Dobrze by było, żeby tak szybko jak się ożenią, tak szybko się rozstali. Igor to nie jest ktoś, kto pasuje do Sabiny. Jemu zależy tylko na jej pieniądzach, co zresztą bodajże Weksler będzie podejrzewał. I raczej będzie miał rację, bo tak jak już Justek napisała, on stale wtrąca się w sprawy finansowe Wekslerów ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #160 dnia: Luty 28, 2013, 17:50:22 »
Kolejne streszczenia  :D

1668

Dominik spędza noc w garażu Fabiana. Rano, przed pójściem do szkoły razem z Fabianem idą do domu, aby zabrać plecak z książkami. Widok śpiącego pijanego Bronka jest dla chłopców szokiem. Patrycja wyczuwa, że Dominika i Fabiana łączy jakaś tajemnica. Malwina solidaryzuje się z siostrą i odmawia sprzedaży rodzinie Śmiałków jakichkolwiek artykułów w sklepie.

1669

Obawiający się o przyszłość Dominika Bogdan oferuje mu pomoc. W szkole pojawiają się policjanci, których zadaniem jest przeprowadzenie wywiadu środowiskowego z synem Bronka. Śmiałek wpada na pomysł sprzedaży artykułów spożywczych bezpośrednio z samochodu dostawczego. Rysiek podejrzewa, że pomysłodawca nie ma zezwolenia na handel obwoźny. Turczyk i Grzegorz chcą zabrać Marka na męską wyprawę w góry, aby zapomniał o kolejnym zawodzie miłosnym. Pomysł nie wzbudza aprobaty Oli i Grażyny.

1670

Wiktoria, wściekła z powodu obarczenia jej winą za cudzy błąd, z trudem przyjmuje wybaczenie Aurelii. Emilka stara się załagodzić konflikt pomiędzy nimi. Grzegorz okłamuje Grażynę, że na męską wyprawę wybiera się nad morze. Radek odmawia pomocy Marcinowi z powodu zbliżającej się sesji. Martwi się niezdanym egzaminem z jednego przedmiotu. Marcin podsuwa mu pomysł pozwalający na otrzymanie zaliczenia.

1671

Marcin przedstawia Radkowi ofertę sprzedaży zaliczeń przez Internet. Nikola otrzymuje prezent od Radka za pośrednictwem dziewczyny Marcina. Podarunek to pendrive w kształcie kuli ziemskiej, na którym chłopak nagrał wyznanie miłości. Weksler namawia Sabinę do zorganizowania rodzinnego spotkania z Igorem. W obecności Igora podsuwa córce do podpisu dokumenty, dzięki którym odda ona swoje udziały w firmie z powrotem w ręce ojca. Marek bezskutecznie stara się odzyskać uczucie Anety.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #161 dnia: Marzec 07, 2013, 12:28:28 »
1672
Sabina nie potrafi pogodzić się z faktem, że ojciec pozbawił ją udziałów w firmie z powodu Igora. Adam opuszcza rodzinę z przyczyn zawodowych, co wzbudza niezadowolenie Tomka. Sabina podejmuje decyzję o zamknięciu salonu mody, który nie przynosi spodziewanych zysków. Pogarsza się jej samopoczucie, ale odrzuca ona sugestie otoczenia, aby iść do lekarza. Wieczorem niespodziewanie traci przytomność. Robert prosi Grzegorza o zgodę na zamieszkanie z Olą w mieszkaniu Króla.

Czyżby Sabina była w ciąży? I to na dodatek z Igorem? <olaboga> Jakoś nie wyobrażam sobie jej w roli matki, więc chyba lepiej by było jakby to był "fałszywy alarm" :P

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Marzec 08, 2013, 22:34:00 »
1673
Sabina zostaje zatrzymana w szpitalu na obserwacji. Igor i Grażyna zbytnio rozczulają się nad jej stanem zdrowia, co osobiście doprowadza ją do szału. Lekarz Sabiny, Natan (Krzysztof Kwiatkowski) przekazuje jej nie najlepsze informacje. Igor staje się zazdrosny o lekarza swojej narzeczonej. Ola pyta Dagę o opinię na temat tego, czy Robert ma realną szansę zostać modelem. Koleżanka nie ma najmniejszych wątpliwości, że facet mógłby zarabiać na życie w ten sposób. Daga zapoznaje Olę z Laurą, właścicielką agencji modeli i modelek, która ma dla niej ciekawą propozycję. Dziewczyna w swoim imieniu zgłasza Roberta na konkurs Mistera Polski dwudziesto i trzydziestolatków. ?Filip "nagrywa" pierwszego klienta, który jest zainteresowany organizacją rajdów samochodowych dla pracowników swojej firmy. Efektywność Filipa robi wrażenie również na sceptycznej Sandrze. Cała trójka decyduje się na wstępną rozmowę z klientem. Filip doszukuje się w tym również możliwości poflirtowania z samą Sandrą. Radzi się wcześniej Huberta czy miałby u niej jakieś szanse.

1674
Robert kategorycznie odmawia udziału z konkursie na Mistera Polski. Błażej i Mikser mają z niego niezły ubaw. Ola nie ma pojęcia, jak może w tej sytuacji wszystko odkręcić; szczególnie teraz, kiedy właścicielka agencji modeli i modelek ; Laura (Aleksandra Nieśpielak) wydaje się być wyraźnie przekonana do udziału Roberta w konkursie. Bartek zabiera Mirka do Gdańska w odwiedziny do rodziców. Podczas nieobecności męża Emilka zaczyna się coraz gorzej czuć. Seweryn proponuje jej, by zaprosili do Wadlewa przedstawiciela handlowego, który sprzedaje Domowego Lekarza. Obolała Emilka decyduje się na wizytę akwizytora. Sabina w tajemnicy przed wszystkimi udaje się do szpitala na dodatkowe badania. Igor nakrywa ją na gorącym uczynku i żąda wyjaśnień. Sabina źle się czuje z myślą, że jej narzeczony jest zdolny do tego, by ją śledzić.

1675
Śmiałek z totalnym luzem obserwuje sytuację, w jakiej znaleźli się Roman, Seweryn i Emilka. Dali się oszukać akwizytorowi na sporą kwotę pieniędzy. Zamierzają jednak solidnie mu się za to odwdzięczyć. Tymczasem we wrocławskim Barbarianie zjawiają się Basia i Asia. Beata od razu rozpoznaje dziewczyny, które mają złą sławę na Pomorzu, za sprawą numerów, które wykręcały właścicielom knajp. Marysia prosi Beatę o pomoc. Proponuje jej również pracę w Barbarianie. Ta ma jednak spore obawy czy się do tego nadaje, i czy powinna dłużej zostać we Wrocławiu. Zwierza się Kindze, że myśli o rozwodzie, gdyż jej małżeństwo  od dłuższego czasu to tylko fikcja. Miksera czeka poważny egzamin ze statystyki. Radek obiecuje zdobyć dla niego pytania z poprzednich lat. Nie mówi jednak, jak zamierza to zrobić. Mikołaj będzie zdziwiony, kiedy okaże się, że był jedyną osobą na roku, która miała wszystkie aktualne pytania egzaminacyjne, które nigdy wcześniej nie pojawiły się w poprzednich latach.

1676
Bronek zjawia się w szkole Dominika. Mirka i Krystian są wyraźnie zaskoczeni, gdyż wizerunek ojca, jaki do tej pory kreował Dominik, znacznie odbiega od tego co widzą właśnie na własne oczy. Dominik jest wyraźnie rozczarowany faktem, iż ojciec wyszedł z aresztu. Jest przekonany, że koszmar rozpocznie się na nowo. Mikser boi się o Radka, który dla Nikoli jest gotowy zrobić wszystko. Błażej prosi dziewczynę o spotkanie. Podczas rozmowy opowiada jej, że chłopak nadal ma nadzieję, że ją odzyska. Błażej wyrzuca jej, że jest rozkapryszoną panienką, która myśli, że wszystko się jej należy i bawi ją, że Radek się tak za nią ugania. Kinga szczerze współczuje Beacie sytuacji w jakiej ta się znajduje. Wypalenie w związku, kłopoty finansowe wyraźnie zniechęcają ją do pobytu we Wrocławiu i kontynuowaniu małżeństwa. Ale Kinga unika dawania Beacie jakichkolwiek rad.

1677
Fabian oddaje Dominikowi wszystkie swoje oszczędności i z bólem obserwuje, jak kolega ucieka z kraju. Bogdan jest zawiedziony, kiedy dowiaduje się, że jego syn pozwolił nieletniemu koledze na wyjazd z Polski w sekrecie przed wszystkimi. Dyrektor prosi młodzież, by zaangażowała się w poszukiwania Dominika. Tymczasem Ola zapełnia kalendarz Roberta rozmaitymi zabiegami i kursami, które są niezbędne w walce o tytuł Mistera Polski. Kaśka montuje na barze w Barbarianie puszkę na napiwki. Za zebrane w ten sposób pieniądze zamierza jechać w odwiedziny do Pawła. Liczy na to, że namówi go na powrót do kraju. Beata zwierza się Marysi, że ma romans z Szymonem.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #163 dnia: Marzec 15, 2013, 22:11:22 »
Za zebrane w ten sposób pieniądze zamierza jechać w odwiedziny do Pawła. Liczy na to, że namówi go na powrót do kraju.
O nie... do Pawła? Niech Paweł nie wraca :( Już wystarczy, że Mikołaj urozmaica mi "Przyjaciółki".

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #164 dnia: Marzec 17, 2013, 14:24:25 »
Marek bezskutecznie stara się odzyskać uczucie Anety.

Wreszcie jakieś ruchy w sertialu :) Z braku czas nie oglądam, ale jak dobrze mieć streszczenia z wytłuszczonymi fragmentami od Aneto-Marko-Ulubieńców. Od razu wiadomo kiedy usiąść przed tv :)

Za zebrane w ten sposób pieniądze zamierza jechać w odwiedziny do Pawła. Liczy na to, że namówi go na powrót do kraju.
O nie... do Pawła? Niech Paweł nie wraca :( Już wystarczy, że Mikołaj urozmaica mi "Przyjaciółki".

Święte słowa. Taki spokój był bez niego :)