Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 98918 razy)

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #255 dnia: Lipiec 24, 2012, 17:53:23 »
Justek - lód to nie taki zły pomysł, zimno 'znieczuli' ci bolące miejsce, no i poprawi ci się humor od słodkiego :)

A apropos odcisków, to również polecam plasterki compeed (lub są jeszcze jednej firmy, teraz nie pamiętam jakiej, ale ponoć też dobre). Mam podobny problem jak Skorpionica - nowe buty=odcisk na małych palcach. I też taki, że nie pomagały kremy, a wyglądał bardzo nieładnie. Dopiero jak nakleiłam plaster i trzymałam go aż sam się nie odkleił (czyli jakieś... 4-5? dni), pomogło. Niemal śladu nie było, palce wyglądały serio jak nowe. Tylko niestety te plastry są bardzo drogie (około 20zł za bodajże 6 sztuk). Jednak już po pierwszym zapewne będzie wielka różnica. Można też zapytać w aptece czy nie sprzedają na sztuki - np. u mojej mamy nie ma problemu, więc wydatek mniejszy tudzież rozłożony na raty. No i są własnie specjalne na palce, pięty itp.

A ja się jeszcze pochwalę butami, które niedawno sobie kupiłam na lato^^ Nie podejrzewałam, że kupię takie wysokie ani że będą takie wygodne  smilie_girl_301
KLIK!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #256 dnia: Lipiec 24, 2012, 18:04:54 »
Bardzo Wam dziękuję za taki odzew ;)

Trochę spóźniona
Dla mnie trochę...bo nie wytrzymałam i musiałam iść coś zjeść!  smilie_girl_308 To jakieś koszmarne jest, bo teraz, kiedy niespecjalnie mogę cokolwiek spożywać (prócz cudownego kisielku, którego mama zrobiła mi cały dzbanek), jestem taka głoooodna, mam ochotę na wszystko, czego nie mogę jeść  :th_girl_haha:

Ja sobie dodatkowo kupiłam gazę jałową, bo ta z gabinetu to było za mało, ale sądząc po tym, że zabieg miałaś po 11 to już raczej sensu nie ma, żebyś się dodatkowymi opatrunkami męczyła.
No właśnie, byłam wczoraj u dentystki (plombowanie) i wspomniałam, że jadę na usunięcie ósemki, a ona: możesz przychodzić do nas na opatrunki, ale dzisiaj tak sobie myślę: po co? :D To chyba nie jest potrzebne? Ja swój opatrunek ściągnęłam ponad godzinę po zabiegu, bo strasznie mnie bolał język (ugryzłam się, nawet nie wiem kiedy).

jeśli masz szwy(bo podejrzewam, że masz) to też się nie przejmuj, same nie wyjdą i ich nie połkniesz ;)
Mam jeden szew i z jednej strony...szkoda, że nie wyjdzie sam :D Muszę za 10 dni jechać na zdjęcie i wtedy prawdopodobnie usuną mi drugiego zęba. Reszty nie dam, już zdecydowałam. Wykończą mnie chociażby te antybiotyki, i tak przez te 2 zęby będę musiała być...20 dni na antybiotykach. Ale bez tego ani rusz, dopiero po przeciwbólowych, antybiotyku i kilku godzinach snu poczułam się lepiej.

Sysunia, świetne są te Twoje buty!  smilie_girl_321 Pisałam właśnie wcześniej, że planowałam podobne kupić, bo bardzo mi się takie podobają, ale zrezygnowałam, bo niespecjalnie miałabym je do czego ubrać, nie pasują mi raczej. Kupię sobie też na koturnie, ale bardziej zabudowane...może nawet niedługo, na poprawę nastroju :D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #257 dnia: Lipiec 24, 2012, 18:25:03 »
Mam jeden szew i z jednej strony...szkoda, że nie wyjdzie sam :D
Też tak miałam. Szkoda, że same nie wyjdą, bo mnie ściąganie(akurat po 7 dniach) bolało bardziej jak usuwanie. Myślałam, że w trakcie wyjmowania wstanę i piep*** lekarza :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #258 dnia: Lipiec 25, 2012, 22:58:44 »
Jakby Wam kiedyś przyszło do głowy naprawiać buty, a nadal mieszkacie z tatą, to nie trudźcie się. :P
Posklejałam dzisiaj podeszwę w sandale i prawie się zatrułam klejem (Boże, nigdy w życiu czegoś takiego nie przeżyłam :o Przeczytałam ulotkę, bo jestem jedną z tych osób, które zawsze to robią, napisali tylko, że klej błyskawicznie skleja powieki (??!!) i skórę, nic o toksycznych oparach. Więc pochyliłam się nad butem, wlałam klej... i tak niechcący go powąchałam, to nie wiedziałam co mi się stało. W nosie i gardle jak po oparzeniu, momentalnie strumienie łez z oczu, ból głowy, mdłości... Straszne!). Potem na bucie położyłam ciężki młotek, żeby się sklejało.
No, ale tatuś wszystko wie lepiej i chciał mi pomóc i poprawić za mną. I złapał mi buta imadłem. ::) W związku z czym podeszwa się trzyma jak cholera, ale ma w sobie dziurę od imadła. Dzięki, tato.

No, ale nie od dziś wiadomo, że kobieta ma punkt G na końcu słowa SHOPPING... więc poprawiłam sobie nastrój na zakupach :D
Kupiłam koszulkę jak na zdjęciu oraz jeansy, to chyba te :D Aczkolwiek w internecie wszystkie wyglądają tak samo.
W każdym razie to model second skin i są wspaniałe. :D To, że mogę nosić tak obcisłe spodnie, to rekompensata za wszystkie piękne bluzki z dekoltem, które są nie dla mnie.
I jeszcze japonki sobie kupiłam, ale takie najzwyklejsze, bambusowa podeszwa wyszywana w kwiatki i proste, brązowe paski. ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #259 dnia: Lipiec 26, 2012, 11:42:52 »
Przeczytałam ulotkę, bo jestem jedną z tych osób, które zawsze to robią
Jesteśmy dwie, też czytam, tylko z wyjątkiem objawów niepożądanych, bo zawsze mi się wydaje, że wszystkie mam :D

Prawdziwy szał zakupów. Podoba mi się Twoja bluzka :) To ja się pochwalę, że kupiłam sobie słomkowy kapelusz.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 26, 2012, 18:58:13 »
Jesteśmy dwie, też czytam, tylko z wyjątkiem objawów niepożądanych, bo zawsze mi się wydaje, że wszystkie mam :D

A to ja objawy niepożądane czytam zwłaszcza, a jak jest za dużo, to nie jem :D
A jaki kapelusz? Taki z wieeelkim rondem, a'la hollywoodzkie gwiazdy może? Strasznie mi się podobają, ale nie pasuję do mnie jakoś...

Wielka, ogromna prośba. Nie wiecie gdzie mogę kupić fajną torebkę? Chodzi mi o jakiś sieciowy sklep, ewentualnie allegro jeśli widziałyście coś fajnego, a przez fajną torebkę mam na myśli np. coś takieg - tylko nie ze skóry, nie uznaję.
Torba ma być duża, koniecznie mieszcząca A4, na długim pasku, beżowa, szara, czarna... chętnie zamszowa. Czy to taka długa lista wymagań, że żaden sklep w mojej okolicy jej nie spełnia? :D
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #261 dnia: Lipiec 26, 2012, 19:16:09 »
Czyżby zakup torby na studia?? Zauważyłam, że dużo osób tak ma (też tak miałam) :)
Kapelusz-nie z wielkim rondlem, z małym, jak mi się wczyta karta pamięci do komputera to wrzucę tutaj. Mi pasują taki. Wczoraj w sklepie jakiś pan mnie nawet przepraszał, że się na mnie tak długo patrzy, ale mu się strasznie podobałam. Pan ochroniarz z firmy obok, gdzie chodzę na praktyki też mówił, że ładnie i nawet chciał kupić  :hahaha:
Wracając do torby-nie kupuj 'worka'. Jest niepraktyczny. Ja miałam w liceum, bo nie miałam książek i zeszytów A4 i wtedy mi pasowało, ale na studia musiałam zmienić, bo moje 'notatki'(luźne kartki A4, wreszcie zaoszczędziłam kasy, bo nie musiałam kupowac żadnego zeszytu :) ) się gięły. Ja mam rozmiar tylko inne wzory, kolory i ma przegródkę w środku i po bokach kieszonki, i jest bardzo wygodna. Czasem tylko ubolewam nad tym, że nie jest 'przez ramię'.

Czy mamy na forum posiadaczkę loków(bo nawet jeśli panowie mają to chyba ich ie stylizują :D )?? ??

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 26, 2012, 19:23:47 »
Czyżby zakup torby na studia?? Zauważyłam, że dużo osób tak ma (też tak miałam) :)

Niezupełnie. To znaczy, kupując ją myślę też o tym, żeby była funkcjonalna na studiach, ale ostatnio zniszczyły mi się dwie duże torby (jedną wyprałam i sprały się wszystkie kolory, mimo że było napisane, że można prać w pralce :/ a druga na imprezie leżała obok pijanego kolegi... no i możecie sobie wyobrazić co jej się przytrafiło ::) ) więc potrzebuję czymś uzupełnić tę lukę, nie zawsze zmieszczę się do mniejszej. ;)
Miałam taki fason też, swego czasu, i masz rację, że bardzo wygodna i praktyczna, w sumie to niezła myśl, dziękuję :)

Haha, jaki miły pan! :D To czekam na zdjęcie kapelusza, najlepiej z Tobą w środku :D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 27, 2012, 13:33:16 »
Oj można sobie wyobrazić, chociaż wolałabym nie :)
A to kapelusz. Tylko 'sufit' się 'wypucył', bo normalnie to jest taki dołek A mnie nie ma, bo zdjęcia z kapeluszem nie było :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #264 dnia: Lipiec 27, 2012, 14:47:13 »
Skorpionica, ja też lubię torby w takim stylu jak ta Twoja, a nawet takie bardziej...zakupowe ;) W sensie ze specyficznego materiału, no i przeznaczone bądź co bądź na zakupy. Takiej jak ta: klik, którą bym sobie z pewnością kupiła, gdyby mi było do Bershki po drodze.
Ale niedługo prawdopodobnie stanę się posiadaczką eko torby, bardzo ładnej, więc będę miała akurat do szkoły, jak mniej lekcji będzie :D bo tak to chodzę z taką duuuużą torbą na długim pasku, zakupioną w H&M'ie kilka miesięcy temu.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #265 dnia: Lipiec 27, 2012, 20:55:35 »
Ja się ostatnio zrobiłam maniaczką torebek :P Chociaż nie, odkąd znalazłam taką, jaką chciałam (zgrabną, na długim pasku no i z jakąś ładną ozdobą) to jakoś zaspokoiłam swoje potrzeby związane z torebkami i już tak nie szaleje, ale naprawdę, był czas że wszędzie oglądałam się za nimi.. ;)

A ja z takim pytaniem - polecacie produkty Garniera? Dobre są, czy jednak są przereklamowane?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #266 dnia: Lipiec 28, 2012, 11:06:23 »
A ja z takim pytaniem - polecacie produkty Garniera? Dobre są, czy jednak są przereklamowane?
Ani nie polecam, ani nie odradzam. Dla mnie ta firma ma bardzo różne produkty: raz trafiam na super szampon do włosów, innym razem na straszny dezodorant, po którym mam uraz. Szamponetki bez amoniaku mają bardzo fajne, długo się utrzymują na włosach, myślałam, że płowieją, ale jak przeglądałam ostatnio moje zdjęcia...to chyba mi się coś na oczy wcześniej rzuciło, bo super kolor miałam :D lepszy niż teraz nawet.
Dlatego najlepiej każdy produkt traktować inaczej, ja często jak potrzebuję rady w sprawie zakupu jakichś kosmetyków to wchodzę na wizaz.pl i tam zamieszczane opinie są naprawdę przydatne ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #267 dnia: Lipiec 30, 2012, 13:06:58 »
Malowanie paznokci come back. Widziałyście TO?? Kurde chyba się skuszę i spróbuję.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #268 dnia: Lipiec 30, 2012, 13:11:54 »
Szczerze? Nie podoba mi się to za bardzo, pod względem paznokci nie lubię aż takich eksperymentów. Poza tym tyle z tym babraniny z tego co widać, no i straconych lakierów :D Zdecydowanie wolę tradycyjne malowanie paznokci, tym bardziej, że tyle cudownych kolorów jest teraz dostępnych w drogeriach, ostatnio sobie upatrzyłam taki preśliczny miętowy  :wub:

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #269 dnia: Lipiec 30, 2012, 13:15:10 »
Skorpionica - efekt świetny, ale prawdę mówiąc, to wątpię, że to takie proste na jakie wygląda ;] Niemniej, pochwal się jak wyszło, bo równie dobrze mogłam się jakoś uprzedzić czy coś ;]

Edyszia - z Garniera na pewno mogę polecić mleczko demakijażu, takie zielone, z winogronem. Zdecydowanie najlepszy preparat do zmywania makijażu jaki miałam, lekki, delikatny, szybko się wchłania, ma fajną konsystencję (nie za gęstą, ale i nie za lejącą). Czasem próbuję innych, Ziaji, Nivea itp., ale i tak wracam do zielonego Garniera. Ale to właśnie też zależy, jakiego kosmetyku potrzebujesz, bo mleczko jest rewelacyjne, ale miałam kiedyś krem do rąk taki czerwony i zupełnie nie przypadł mi do gustu, ciężko się wchłaniał, kleił... Miałam też żel i tonik do oczyszczania twarzy taki z serii turkusowo-niebieskiej i też pudło, wysuszał cerę jak nie wiem.