Autor Wątek: Trzy, dwa, jeden - start!  (Przeczytany 27312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Trzy, dwa, jeden - start!
« dnia: Maj 29, 2012, 23:25:27 »
Myślę, że przydałby się w tym dziale wątek ogólny. Taki do porozmawiania o wszystkim, co ze sportem się kojarzy. Przede wszystkim o innych dyscyplinach sportowych, niż te które mają oddzielne tematy. Siatkówka, piłka nożna - jak znam z autopsji - są najpopularniejsze, więc mają prawo do swojego kącika. Ale na forum są, lub będą osoby, które interesują się czymś innym z dziedziny sportu i chcieliby choć jakieś ciekawostki, nowinki, swoje opinie z tym związane tu umieścić.

Na początek coś z "mojego podwórka", czyli tenis ziemny smilie_girl_253
Właśnie rozpoczął się jeden z czterech turniejów wielkoszlemowych - Roland Garros we Francji. Po raz pierwszy w turnieju głównym, w grze pojedynczej dwie nasze panie i jeden pan znaleźli się w drugiej rundzie rozgrywek i jak na razie spisują się całkiem nieźle. Mowa o siostrach Radwańskich, Agnieszce i Urszuli oraz Łukaszu Kubocie. O ile Agi mogliśmy się tu spodziewać (bądź co bądź to 3 rakieta świata), o tyle dla Uli, która zagrała świetny mecz w pierwszej rundzie, pokazując czasem zagrania, których nie powstydziłaby się jej słynna siostra, wielki sukces.
Łukasz już od pewnego czasu pokazuje się nam z dobrej strony, powoli pnąc się po szczebelkach rankingowych coraz wyżej, ale co wielki szlem, to wielki szlem.
Jutro zapraszam na zmagania Agnieszki z niezwykle trudną przeciwniczką Venus Williams - Eurosport, ok. godz. 18.00 (to zależy o której skończy się wcześniejszy mecz). W ostatnim spotkaniu Radwańskiej z Williams udało się Adze w dobrym stylu pokonać Amerykankę, jednak bilans wszystkich ich spotkań nie jest dla Polki korzystny. Dlatego będę mocno trzymać za nią kciuki smilie_girl_269
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2012, 00:11:24 wysłana przez El »
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Sromek

• Gość
Formuła 1
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:05:18 »
Dzięki zmianom w regulaminie sport ten staje się bardziej atrakcyjny. W tym sezonie opony dostarcza firma Pirelli, które sprawiają kierowcą wiele problemu. W tą niedzielę Grand Prix Kanady, jestem ciekaw kto wygra. Na sześć wyścigów mamy sześciu różnych zwycięzców. Walka o tytuł mistrzowski będzie do samego końca. Tylko szkoda, że dla Roberta Kubicy nie zalazło się miejsce w żadnym zespole :) W klasyfikacji kierowców prowadzi Fernando Alonso z 76 puntami, drugie miejsce zajmuje Sebastian Vettel z 73 pkt, trzecie Mark Webber z tą samom ilością puntów co Vettel. Będzie się działo.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Koszykówka
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:20:34 »
Bardzo ubolewam, że nie jest to sport tak popularny w naszym kraju jak piłka nożna czy siatkówka.
Żeby obejrzeć mecze NBA też trzeba się ich naszukać w TV, bo nie są jakoś normalnie emitowane, a szkoda  :th_0girl_impossible:
W sumie przez chłopaka, który gra amatorsko - zaczęłam interesować się tym sportem. SKS, na który chodziłam w podstawówce jest niczym w porównaniu do tego co teraz oglądam na meczach zawodowców czy nawet oglądając tę amatorską ligę.
Fajny, kontaktowy sport, budzący emocje - a Wy co sądzicie?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
Odp: Koszykówka
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:24:08 »
Nie wiem czemu, ale ja koszykówki nienawidzę,  może dlatego, że jest mało popularna w naszym kraju i po prostu się na niej nie znam, dla mnie za dużo tych linii na boisku  :th_0girl_impossible: . Na wf-ie też nienawidzę grać w koszykówkę, za bardzo się zmęczę. :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:29:23 »
Ja pamiętam, że uwielbiałam grać w kosza :)
Linie są potrzebne - rzuty za 3 punkty, za dwa, osobiste :) Te różne czasy, 8 sekund na przejście z piłką na połowę pod kosz, wsady, faule, faule techniczne, bloki, asysty - dwa sezony już w tym siedzę i chyba coraz więcej łapię ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:54:46 »
Ja szczerze mówiąc nie interesuję się koszykówką, a z zawodników znam tylko Gortata, ale to chyba każdy go zna ;) .

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:56:22 »
No tak - Polak w NBA ;) To nie dziwota ;)
Michael Jordan też chyba obił Ci się kiedyś o uszy, co? ;)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:58:29 »
Coś, gdzieś, kiedyś to nazwisko, reszta to dla mnie czarna magia, nie to co siatkówka!  smilie_girl_159

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Trzy, dwa, jeden - start!
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 08, 2012, 11:53:41 »
Niby tak, ale Williams już nie prezentuje takiego stylu gry jak kiedyś. Była kiedyś pierwszą rakietą świata?
Pamiętam, że te siostry grały jak maszyny, ale teraz już trochę posunęły się w latach, kondycja nie ta sama i myślę, że Aga ma większe szanse i znowu mogłaby pokonać Wenus, tak jak w poprzednim meczu ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 08, 2012, 13:37:33 »
Zgodnie z sugestią- wątki "Koszykówka" oraz "Formuła 1" zostały scalone i dodane do tego tematu.
Miłej dyskusji  :th_0girl_dance:

Offline Zuz

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2012, 13:05:26 »
Szczerze powiedziawszy jest to mój ulubiony sport. Mam nadzieję, że znajdzie się tu osoba, z którą będę mogła podyskutować o koszykówce.

I oczywiście moją ulubioną drużyną jest KK ROW RYBNIK. Oczywiście mówię o koszykówce damskiej. I pamiętam, że kiedy zaproszono mnie na mój pierwszy mecz powiedziałam "Zwariowałeś? Koszykówka damska? To nie dla mnie". Ale poszłam, był to mecz ROW-u z Widzewem. To co się działo na hali było po prostu niesamowite. Nie znałam wtedy naszych koszykarek, ale już im bardzo kibicowałam. I stało się, wygrana ROW-u. Po meczu przyjaciółka zabrała mnie do drużyny, poznałam wtedy trenera i koszykarki. Byłam naprawdę podekscytowana  Do tej pory mam swój pierwszy bilet. I właściwie od tamtej chwili jeżdżę na każdy mecz czy to w Rybniku, Pruszkowie, Poznaniu (*2), Gorzowie itd. Po skończonym meczu zawsze czekamy na koszykarki żeby z nimi porozmawiać, pogratulować itp.
I wiecie? Bardzo lubię poznawać kibiców przeciwnej drużyny, poznałam już kilku i nigdy nie byłam negatywnie zaskoczona, zawsze byli dla nas bardzo mili, dziękowali za przyjazd i za to, że tak dopingujemy swoją drużynę. To jest coś pięknego, kulturalny doping

Bardzo żałuję, że sezon się skończył. Brakuje mi wyjazdów na mecze (a byłam chyba na każdym), tych emocji i radości po wygranym meczu. Teraz pozostaje mi tylko czekać do września.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 13, 2012, 13:15:04 »
Ja chodzę na koszykówkę mężczyzn :) Uwielbiam ten sport i też żałuję, że kolejny sezon ruszy jesienią. Brakuje mi emocji, widoku pięknych rzutów, ciekawych akcji - zostały mi półfinały i finały koszykówki amatorskiej, niestety drużyna Kuby zdziesiątkowana kontuzjami odpadła i już nie mogę im kibicować ;) Ale do następnego sezonu kontuzje się zaleczą, skład się uzupełni i będę kibicować do końca :) I mam nadzieję, że sięgną po mistrzostwo ligi ;)

Offline Zuz

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 13, 2012, 17:35:52 »
Skoro mowa o pięknych rzutach:

http://www.youtube.com/watch?v=miT-ZMdCaQk&feature=youtu.be&t=4m39s

To było boskie :D

Jeszcze nigdy nie byłam na koszykówce mężczyzn. Jednak może się kiedyś wybiorę :)

Nie pomyślałabym, że będzie mi tego tak brakować. U nas niestety połowa składu uległa zmianie :/

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 24, 2012, 20:44:41 »
Jutro zaczyna się turniej główny kolejnego wielkiego szlema. Na trawiastych kortach Wimbledonu zagra po raz pierwszy w historii naszego tenisa tak liczna grupa polskich zawodników: piątka singlistów - Agnieszka i Ula Radwańskie, Sandra Zaniewska, Jerzy Janowicz, Łukasz Kubot oraz debliści - Klaudia Janas-Ignaciak/Alicja Rosolska oraz słynni Matka i Frytka, czyli Marcin Matkowski/ Mariusz Fyrstenberg <usmiech>

I już w pierwszym dniu swoje mecze mają Aga, Sandra i Jerzyk oraz żeńska para deblowa. Trzymamy kciuku za wszystkich "naszych" i jak się uda oglądamy spotkanie Radwańskiej (akurat zdążę wrócić z pracy smilie_girl_299)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 06, 2012, 07:34:20 »
No i Aga Radwańska już w finale. Półfinał to już historyczne wydarzenie a tu proszę. Trzymam kciuki mocno jutro, by nasza była ta pierwsza rakieta. Uważam, że pomimo takiej rywalki jak Williams mamy spore szanse...(Williams wyeliminowała Azarenkę, która z kolei była najlepsza w tym roku na AO)...ale nawet gdyby nie, to i tak to co już się stało jest wielkim, historycznym sukcesem. Trzymam kciuki i rzecz jasna oglądam:)