Autor Wątek: You Can Dance  (Przeczytany 15921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zołza;)

• Gość
You Can Dance
« dnia: Maj 29, 2012, 14:29:33 »
Program, który wciągnął mnie dwie edycje temu- najczęściej nadrabiam na TVNplayer, ale nie da się ukryć, że może zainteresować. Tegoroczna edycja jutro doczeka się półfinału, a za tydzień finału, ale sądzę, że właśnie teraz dyskusja w tym temacie może być gorąca. Chętnie podyskutuję o swoich sympatiach i antypatiach dotyczących uczestników i jury w tym programie, a może i ponarzekam na niezbyt udaną Kazadi w roli prowadzącej? 
Zapraszam! :th_0girl_curtsey:

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
Odp: You Can Dance
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2012, 18:58:13 »
W poprzedniej edycji gorąco kibowałam Paulinie i była blisko wygranej.  :th_girl_hideface:
JW tej kibicowałam Cuki-Karolinie Dziemieszkiewicz od samego początku, toteż jej odpadnięcie wywołało u mnie ogromną złość. Fakt-faktem, ona jest doświadczoną tancerką (a to podobno raczej program dla tancerzy bez doświadczenia?), ale to nie zmienia faktu, że posiada o wiele większe umiejętności od Ani Matlewskiej, do której sympatią nie pałam. A teraz to chyba już z dwojga złego wolę Aśkę, bo też sobie dobrze radzi. Z chłopaków oczywiście Igor.  :th_0girl_dance: Bardzo fajny, charyzmatyczny chłopak. I mi się wydaje, że on wygra.  ;D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2012, 10:59:18 »
Sama nie wiem dlaczego, ale strasznie mnie irytuje Ania.
Może przez castingi pozostał mi jakiś nie smak. Nie wiem.
Mam nadzieję, że wygra Igor. Byłabym bardzo zadowolona, gdyż w 100% nie jestem przekonana ani do Magdy, tym bardziej do Ani.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2012, 11:09:35 »
Podzielam odczucia co do Ani- strasznie mnie wnerwiała na castingach. To jednak nie pozwala mi twierdzić, że jest i była z dziewczyn najlepsza technicznie- widać to w każdym występie. Trochę nabrała ogłady i to jej się chwali, ale jakoś bardziej życzę Magdzie- niesamowicie się rozwinęła dziewczyna :clapping:
A jeśli chodzi o facetów to szkoda, że Sobecko odpadł tak głupio (przez kontuzję)- niezwykle utalentowany i do tego sympatyczny chłopak. Naprawdę szkoda. Oby pojawił się w przyszłej edycji.
Prawdą jest, że Igor imponuje- zwłaszcza jego powrót zrobił wrażenie, ale ja po ostatnich dwóch odcinkach skłaniam się raczej w stronę Briana- jest taki lekki w tańcu!! I te długaśne nogi! W dodatku technicznie jest najlepszy i taki jakiś... spokojny i dojrzały. Skromny. Właściwie to chłopakom kibicuję bardziej. Ciekawe który z nich okaże się dziś lepszy zdaniem widzów...
 smilie_girl_289

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2012, 11:19:00 »
To prawda, Magda zrobiła ogromny postęp z odcinka na odcinek.
Jest świetna, choć jak tańczyła taniec współczesny, to brakowało mi tego "czegoś".
Ania, natomiast pokazała swoją delikatność, zwiewność w tańcu, czego właśnie u poprzedniczki mi brakuje.
Moim zdaniem Magda momentami porusza się "ciężko" i to mnie zraża, bo niestety ujmuje to w całości Jej umiejętnościom oraz występom.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2012, 11:42:00 »
Kompaktowa, ciekawa jestem Twojego zdania na temat chłopaków więc mam nadzieję, że napiszesz co o nich myślisz i jak ich oceniasz?

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2012, 12:11:49 »
No ja też nie przepadam za Anią przez te cyrki jakie wyprawiała na castingach, ale nie można powiedzieć, że nie ma talentu.. bo ma, i to duży! Lubię oglądać jej występy, wczuwa się w każdy taniec.. ostatniego odcinka nie oglądałam i nie wiem, kolejny raz wylosowała swój styl? bo z chęcią zobaczyłabym ją w hm.. hip-hopie? Magda.. jak Kompaktowa napisała - porusza się ciężko, ale to może przez to że budowę ciała ma taką męską ;p A jeśli chodzi o chłopaków.. nigdy jakoś za bardzo nie zwracam uwagi na chłopaków..;P ale ostatnio Igor mi zaimponował, miał 1 dzień na nauczenie się dwóch choreografii i świetnie sobie poradził!

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2012, 21:01:46 »
Cytat: EdySziA
Lubię oglądać jej występy, wczuwa się w każdy taniec.. ostatniego odcinka nie oglądałam i nie wiem, kolejny raz wylosowała swój styl? bo z chęcią zobaczyłabym ją w hm.. hip-hopie?
Ostatnio zatańczyła, z tego co się nie mylę, lyrical hip-hop. A oprócz tego coś ze swojego stylu. Nie pamiętam, czy był to modern, współczesny czy jazz...
Mam te same odczucia co do Ani. Na castingach bardzo mi się nie spodobała. Fakt, ma talent, wielki talent, ale swoim zachowaniem bardzo mnie zniechęciła, dlatego przez cały program za bardzo jej nie kibicowałam. A talentu rzeczywiście nie można dziewczynie odmówić. Podczas ostatniego odcinka sobie pomyślałam - przecież ona ma 16 lat! Normalnie masakra.

Cytat: Dodi
A jeśli chodzi o facetów to szkoda, że Sobecko odpadł tak głupio (przez kontuzję)- niezwykle utalentowany i do tego sympatyczny chłopak. Naprawdę szkoda. Oby pojawił się w przyszłej edycji.
Sobecko, Igor i Brian to byli moi główni faworyci ze strony chłopaków, jednak na początku najbardziej kibicowałam Mateuszowi i bardzo mi się zrobiło przykro, że musiał odpaść. Jednak też mam nadzieję, że się szybko pojawi. Teraz to w sumie nie wiem, którego chciałabym w finale. Brian jest cudowny, Igor również, do tego ostatnio pokazał nam, na co go stać. Nauczenie się dwóch choreografii w ciągu jednego dnia? Szacun.  :clapping:

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 30, 2012, 22:01:07 »
Po występnie Ani i Igora czuję jakiś taki niedosyt.
Zgodzę się z jury (w szczólności Ania) mało co pokazywała emocji - wziąć jeden uśmiech. Kiepsko, kiepsko.
Igor, w moim oczach wypadł dużo lepiej. Strasznie chciałabym żeby to on przeszedł z męskiej dwójki.
Brian na filmikach wydaje mi się jakby był jakiś taki "ciepły"?  :th_0girl_dance:
Jednak to nie ujmuje mu w wielkim talencie! Lekkość, zwinność - cudo na scenie.
Pięknie razem z Magdą wyglądali, tak dojrzale i te emocje, których zabrakło u poprzedników.
Konkurencja jest ostra, zobaczymy! Trzymam kciuki za swoich faworytów, a raczej faworyta. ;)
Z chłopaków to na pewno stawiam na Igora, co do dziewczyn zdecyduję po kolejnym występnie, ponieważ nie mam jakieś swojej mega faworytki. Niech wygra lepsza. ;)

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 30, 2012, 22:26:33 »
Ale nie patrzmy na Igora tylko pod kątem tamtego występu- szacun za to, ale teraz jest już inny występ i patrzmy obiektywnie, na dwie czyste kartki zapisywane od nowa.

Duet Igor i Ania- słabawy jakiś.

Duet Magda i Brian- cudo! Ja też nie umiałam wyjść z nastroju!  smilie_girl_231

Magdę lubię- prosta, fajna dziewczyna. :)

Rzeczywiście taniec obu Panów to przedwczesny finał. Szkoda, że wejść do niego może tylko jeden.
Kibicuję Brianowi- MIAŻDŻY!!!!!  smilie_girl_299 smilie_girl_299 smilie_girl_299
... i te długie nogi przy skokach... ta lekkość... cudowna! smilie_girl_231

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 31, 2012, 10:30:00 »
No i mamy finałową dwójkę, którą stanowią Ania oraz Brian.
Czy jestem zaskoczona? Myślę, że nie, gdyż nietrudno było przewidzieć, iż oni przejdą dalej.
Faworytką Patrycji Kazadi bez wątpienia była Magda. I dobrze, że typy były różne. Też trzymałam za nią mocno kciuki!
Choć prowadząca również gorąco kibicowała Brianowi i odniosłam wrażenie, że wszyscy są za zwycięstwem tego uczestnika. :P
Wczorajszym występem chłopak przekonał mnie do siebie, a w szczególności gdy zatańczył solówkę. Po występie było jedynie "WOW, należy Ci się ta nagroda!". ;)
Podskórnie czułam, że przejdzie Matlewska, gdyż umie odnaleźć się w każdym tańcu - zwinność, giętkość, delikatność, czy też emocje, których nie zabrakło w solówce.
Mimo, iż za Nią nie przepadam, to właśnie Jej solówka była jedną z najlepszych, o! Ma dziewczyna ogromny talent, nie inaczej.
Pozostały dwie osoby, żadna z nich, to nie są moje typy, ale to nic. Ciekawa jestem co pokażą za tydzień i kto wygra tą edycję, ponieważ poziom jest wysoki.
Oj, będzie się działo! :D

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 31, 2012, 11:45:25 »
Matlewska ma jakiś dobry PR. Nie wiem skąd ona bierze tylu fanów skoro mieszka w małej miejscowości (ale może to i atut, bo małe społeczności lepiej się mobilizują do dopingu jeśli ktoś od nich się wybija). Fakt, że była lepsza, ale sympatię bardziej w stronę Magdy kierowałam. Widać było, że było jej przykro, że odpadła. :th_0girl157:
Wielki szacunek i uznanie dla Igora, który zachował się jak mistrz i wobec Briana i wobec swoich i jego fanów. Widać, że się zaprzyjaźnili i widać, że się nawzajem szanują bardzo. Miło było też Sobecko zobaczyć na trybunach i dowiedzieć się, że program nie zostawił go samemu sobie. smilie_girl_149
Brian zmiażdżył wszystkich- jest bezwzględnie najlepszy i mam nadzieję, że Matlewską zmiecie w finale. Zasługuje na to absolutnie! :) Mimo, że będę wtedy w świecie bez zasięgu to myślami na pewno będę mu kibicowała. smilie_girl_253

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 31, 2012, 11:48:08 »
No i odpadła ostatnia z ziomalek w tej edycji, szkooooda, od początku jej kibicowałam  smilie_girl_30 Btw, w pierwszej edycji prawie wszyscy tańczyli hip hop czy new style a teraz jak znajdzie się kilka osób to cud. Mam nadzieję, że w przyszłej edycji jurorzy się poprawią i takie osoby wezmą do finałowej ekipy  ;D

Teraz powinnam być za Anką, bo jest z Goliny a to niedaleko mnie i mam tam rodzinę  ;D Ale jakoś za nią nie przepadam...W sumie to niech wygra lepszy, mi już na nikim nie zależy  ;)

Hey, little rich girl!

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 31, 2012, 12:25:25 »
No proszę.. i za tydzień już finał;) I cóż, spodziewałam się takiego werdyktu. Teraz ciężko jest mi powiedzieć, komu kibicuję, bo Anka, mimo że naprawdę ma talent, to jakoś wydaje mi się, że ona teraz gra taką milutką.. a przecież jak sobie przypomnimy ją z castingów to sprawiła wrażenie rozkapryszonego dziecka, który MUSI dostać bilet, bo inaczej się rozryczy i weźmie na litość jurorów :/ a Brian.. może też ma talent, ale osobowością jakoś mnie do siebie nie przekonał, hmm...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 31, 2012, 12:41:54 »
Teraz ciężko jest mi powiedzieć, komu kibicuję, bo Anka, mimo że naprawdę ma talent, to jakoś wydaje mi się, że ona teraz gra taką milutką...
Otóż to! Mam bardzo podobne odczucia, co do Jej osoby! Wydaje mi się taka nieszczera - nie w tańcu, lecz w zachowaniu... smilie_girl_238

Widzę, że u większości poodpadali wcześniej faworyci i teraz "niech się dzieję wola Boża". :P
Jestem ciekawa kto wygra, nawet bardzo.
Totalnie nie wiem na kogo postawić kartę, gdyż obie osoby, to bardzo zdolni ludzie!
Mam nadzieję, że widzowie nie będą głosowali na Anię z litości, a wygra ten lepszy!
Brian według mnie jest fenomenalny w każdym calu. Zobaczymy co pokażą w finale. Liczę, że dają z siebie 100000%! ;)