Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 527451 razy)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1920 dnia: Styczeń 02, 2021, 22:45:37 »
Meg!!! Wracaj do zdrowia to jest najważniejsze!!! <serduszko> <serduszko> <serduszko>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1921 dnia: Styczeń 03, 2021, 00:54:21 »
Meg!zdrowie najważniejsze! Zdrowiej. Reszta poczeka

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1922 dnia: Styczeń 08, 2021, 23:35:59 »
Meg, zdrówka! Odpoczywaj i nabieraj sił!  :buzki:

A wiecie co, mnie ta nowa Baśka się podoba. Majka była urocza, jak była mała. Później mam wrażenie, że była na planie onieśmielona. A ta nowa jest doświadczona, obyta z kamerą. Zupełnie inaczej się na nią patrzy. W ostatnim odcinku 1556 powiedziałabym nawet, że to Pieńkowska była przyćmiona przez nią w ich wspólnych scenach. <hahaha> I nie wiem czy wiecie, ale produkcja Karinie powiedziała, że jej postać ma 13-14 lat... Co niestety nijak ma się do tego, że Basia urodziła się bodajże w 2009 roku. Ale według naszych scenarzystów rok, dwa w tę czy w tę stronę, imieniny czy urodziny... co za różnica. <hahaha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1923 dnia: Styczeń 09, 2021, 13:06:42 »
Patrycja masz całkowitą rację. Ta mała wyrośnie na niezłą aktorkę.Ze wszystkich dzieciaków,które przewineły się w emce  gra najlepiej.Kamera ją kocha i to widać.

https://megadrive.pl/#/view/file/urt8wyd9uhea58xkhymc/Odc-1556..avi

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1924 dnia: Styczeń 09, 2021, 17:35:11 »
Patrycja masz całkowitą rację. Ta mała wyrośnie na niezłą aktorkę.Ze wszystkich dzieciaków,które przewineły się w emce  gra najlepiej.Kamera ją kocha i to widać.

Może i kamera ja kocha, ale produkucja niekoniecznie. Nie jest promowana na ich mediach. Najczęściej promują dzieci od Marcina Chodakowskiego.

Na forach są podzielone opinie na jej temat, nie każdemu pasuje wstrętny charakterek nowej Basi. Nie chodzi o aktorkę i jej grę, tylko o postać - pyskatą, zarozumiałą i czasem bezczelną.

Co do samej gry jako takiej, Patrycjo, tu masz rację - Pieńkowska wyszła przy niej blado - dopiero na tle tej dziewczyny widać jak bardzo wywalone ma na grę w Emce. Szczególnie w scenie, gdzie Basia wraca z samotnej wyprawy do sadu - widać wszystkie jej emocje, jak pracuje mimika twarzy, Pieńkowska wyszła przy niej sztucznie. Aż wstyd, zważywszy na to, że kobieta jest na studiach doktoranckich z aktorstwa.

Aczkolwiek ostatnia ich wspólna, rodzinna scena wyszła bardzo naturalnie, nawet przy buziaku się nie skrzywiła (nie wiem czy był w policzek, czy nie, ale jakoś tak wyglądał uroczo, nie musi).

Dziękuję, Mega, za scenki.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1925 dnia: Styczeń 09, 2021, 19:32:04 »
Ja z własnej obserwacji zauwazylam tak, ze dla Artura "mała Basia" jest dla niego oczkiem w głowie. Przyjeżdża z Warszawy bo chłopak jego córeczki złamał jej serce..... no pięknie. Wracając do wcześniejszych odcinkow "mała Basia" nawet jak tatuś opuścił dyżur i jechał do córeczki gdy ta mała miała wysoką gorączką. I zawsze był z nią nawet jak przechodzili rozwód. Tatusia coreczka bardziej niz mamusi....  <jezyk>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1926 dnia: Styczeń 10, 2021, 10:41:10 »
Meg, dziękuję za odc. :D
Tatusia coreczka bardziej niz mamusi....  <jezyk>
Oj zdecydowanie... I widać to od kiedy tylko Basia się urodziła (no może poza epizodem, kiedy Doktorek upierał się, że Baśka nie jest do niego podobna i zwiewał z domu). Ostatnia scena z 1556 też pięknie to pokazuje- Marysia cały dzień się czaiła, próbowała porozmawiać z córką, jakoś ją wesprzeć (na swój lodowaty sposób  <olaboga> ) aż tu Doktorek wchodzi, proponuje ciacho i wszyscy są zadowoleni. I córka, bo wrócił kochany tatuś, który zawsze znajdzie sposób, by poprawić jej nastrój i matka, bo mąż uratował ją z opresji!! <hahaha> 

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1927 dnia: Styczeń 13, 2021, 19:33:38 »
Zaczynam odnosić wrażenie że Artuś małego pierdolca dostał na punkcie cnoty córeczki. On zaczyna mieć obsesje na jej punkcie.  ;D

https://megadrive.pl/#/view/file/octc9tgzi0jgbmgrcx42/Odc-1559.avi

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1928 dnia: Styczeń 13, 2021, 21:15:58 »
Żeby tylko przypadkiem nie przeoczył momentu, w którym Jacuś zwinie mu żonę.  <okularnik>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1929 dnia: Styczeń 13, 2021, 21:25:46 »
Żeby tylko przypadkiem nie przeoczył momentu, w którym Jacuś zwinie mu żonę.  <okularnik>
Tym bardziej że Maryś wyrasta na bardzo kochliwą Women  <smiech> <smiech>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1930 dnia: Styczeń 13, 2021, 21:35:54 »
Tak! I ma też takie dobre serce... A Jacek taki samotny. Zmarła mu matka. Córkę niby ma, ale nie ma. Dawna miłość ma męża, z którym jest szczęśliwa. Bidulek.  <papa>
Coraz lepiej mu widzę idzie wzbudzanie w niej litości. Ciekawe co wyniknie w 1560, kiedy jej powie, że zamierza o nią "walczyć". <cwaniak>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1931 dnia: Styczeń 14, 2021, 13:02:43 »
Masakra jakaś, czym więcej lat i więcej zmarszczek tym większe branie u facetów. Identiko z Martusią.

Jak sobie przypomnę biednego Artusia, który tyle lat czekał na cokolwiek  <smiech> <smiech>

Scenobajarki chyba mają jakiś problem  ;D

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1932 dnia: Styczeń 14, 2021, 18:47:44 »
Dzięki Meg! <serduszko>
Ło matko, znowu flirtująca, kochliwa Mańka w akcji. Może Pieńkowska lubi grać takie sceny.. <hahaha> Jak wiemy od wielu już sezonów eMki,
niekoniecznie z R.Moskwą i vice versa..Tylko ileż można powielać w scenariuszu ten sam schemacik, Maryś i starający się o jej względy absztyfikant.  <cwaniak> Wcale by mnie zdziwiło, że tym razem ugnie się i wda się w romans z tym Jacusiem. Wszystko przecież zostanie w rodznie.. <haha>
Może proroczy był ten tekst Kisielowej do doktorka o tych rogach.<smiech>

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1933 dnia: Styczeń 14, 2021, 20:29:56 »
Dzięki Meg! <serduszko>
Ło matko, znowu flirtująca, kochliwa Mańka w akcji. Może Pieńkowska lubi grać takie sceny.. <hahaha> Jak wiemy od wielu już sezonów eMki,
niekoniecznie z R.Moskwą i vice versa..Tylko ileż można powielać w scenariuszu ten sam schemacik, Maryś i starający się o jej względy absztyfikant.  <cwaniak> Wcale by mnie zdziwiło, że tym razem ugnie się i wda się w romans z tym Jacusiem. Wszystko przecież zostanie w rodznie.. <haha>
Może proroczy był ten tekst Kisielowej do doktorka o tych rogach.<smiech>

Jacuś pewnie trochę namiesza i dobrze  ;) Artur może się w końcu ogarnie i zczai że kolo chce mu odbić żonę  <smiech>

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1934 dnia: Styczeń 14, 2021, 20:36:09 »
Masakra jakaś, czym więcej lat i więcej zmarszczek tym większe branie u facetów. Identiko z Martusią.

Jak sobie przypomnę biednego Artusia, który tyle lat czekał na cokolwiek  <smiech> <smiech>

Scenobajarki chyba mają jakiś problem  ;D

Po ślubie też wcale nie było lepiej  <smiech> Oj biedny też nasz doktorek  <smiech> Nic dziwnego że po latach jakże udanego pożycia małżeńskiego zachciało mu się skoku w bok z Terenią <smiech> Ciekawy czy były taki chętny do ożenku gdyby wiedział co go czeka  :hahaha:

Oni po tym pierwszym ślubie to byli tak oszczędni w okazywaniu uczuć że aż raziło po oczach. Jak to miała być para która całuje się raz na 100 odcinków i więcej a tak to cały czas "miśki" to mega dziwne. Po drugim ślubie przez jakiś czas było lepiej. Mieli fajne sceny i miło się to oglądało. Teraz chyba trochę zmęczenie materiału i nasze kochane scenarzystki nie mają pomysłu na wątek. Stąd powielanie starych schematów.