Autor Wątek: Prawo jazdy  (Przeczytany 92743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo jazdy
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 27, 2012, 21:04:38 »
Dzięki! <usmiech> Po ostatnim zaliczonym słupku szłam z nastawieniem, że nie ma szans, abym zdała. Po prostu nie ma. Nie mogłam uwierzyć w to, że łuk poszedł mi bez problemu. Wyjeżdżałam na miasto z myślą, że tak naprawdę to wcale nic nie znaczy. Prawda jest taka, że egzaminatora miałam całkiem w porządku (trafiłam na tego, co ostatnio). Troszkę postanowił młodą zestresowaną kobietę wspomóc swoimi pytaniami... Ale czy nie ma pani możliwości wyprzedzenia? :D Nie chciałam się wpychać nigdzie na siłę, no.

I nawet to zapłacenie 87,5zł za wydanie prawa jazdy było przyjemne. Na pewno o wiele bardziej niż opłacenie kolejnego egzaminu... <haha>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 27, 2012, 21:49:37 »
BRAWO KIKI!!! :) :*
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 27, 2012, 21:55:19 »
Gratuluje:) A ja już śmigam autem:)

Teraz to już bajka:)
Ja bym już chyba też kolejnego egzaminu nie przeżyła;/

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 28, 2012, 11:38:55 »
Kiki, gratuluję! :-* i zazdroszczę :D

Wczoraj miałam pierwszą jazdę, nikt nie ucierpiał, więc chyba jest dobrze.  <skacze> Mam baaardzo fajnego instruktora, młody i przystojny :D Ogólnie jestem zadowolona, wciągnęła mnie jazda. Bałam się trochę, bo jak Tata mnie wziął na trening to ruszanie mi nie wychodziło, ale dałam radę. Wiadomo, że po jakichś super ruchliwych drogach nie hulałam, więc było ok. Następna jazda w sobotę, doczekać się nie mogę. <szczerzy_sie>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 18, 2013, 18:03:00 »
Jestem na siebie wściekła... Wczoraj miałam pierwsze podejście i nie zdałam... samochód zgasł mi 2 razy na górce mimo, że nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło... nic tylko palnąć sobie w łeb... ::)

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 18, 2013, 18:08:26 »
Mam do Was pytanie.
Jak chcę mieć prawo jazdy na tramwaj to muszę zrobić je najpierw na samochód?

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 18, 2013, 21:23:14 »
Jestem na siebie wściekła... Wczoraj miałam pierwsze podejście i nie zdałam... samochód zgasł mi 2 razy na górce mimo, że nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło... nic tylko palnąć sobie w łeb... ::)
Pociesz się, że nie jesteś jedyna. Masy ludzi na egzaminie robi błędy, których nigdy na jazdach nie popełnili (mi na przykład zdarzało się po łuku walnąć w słupek gdzieś, ale żeby nie wjechać do końca w kopertę, co zrobiłam na egzaminie, to nigdy...) To chyba po prostu stres, więc nie zadręczaj się długo ;) Chociaż rozumiem Cię, że to żal, zwłaszcza, że nie udało się ze względu na błąd, którego się nie spodziewałaś. Ale no, następnym razem będzie lepiej! ;)
A czy jak będziesz teraz drugi raz zdawać to na starych czy już nowych zasadach? Mnie się zawsze wydawało, że jak ktoś zaczyna na starych to na starych do  końca leci, ale jak w zeszłym roku zdawałam na to prawko to mówili, że mamy się spiąć jak chcemy zdać na starych, (taaaa, a potem i tak przełożyli za rok ;P) bo jak wejdą nowe to data rozpoczęcia nie ma znaczenia i z miejsca zdaje się na nowych. Naprawdę tak to jest?

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 18, 2013, 21:26:28 »
Sandi, nowe zasady dotyczą tylko teorii. Am zdała teorię na starych, więc w jej egzaminach nic się nie zmienia. Oczywiście tak długo, jak długo ma ważny egzamin teoretyczny. Jeśli za pół roku nadal nie zda praktycznego (broń Boże nie życzę! Tylko tłumaczę ;) ), to teorię będzie musiała zdać ponownie, ale tym razem na nowych. ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 18, 2013, 21:37:24 »
Wiem, że głównie to dotyczy teorii, ale przecież w praktyce też się coś zmienia. Wiadomo, że nie sama jazda, ale zasady przyznawania. Teraz ma być przecież na określony czas, z jakimś zielonym listkiem świeży kierowcy mają jeździć, coś tam o jakimś dodatkowym, obowiązkowym kursie zimowym w ciągu pół roku od zdania prawka też było... (przynajmniej jak się jeszcze tym bardziej interesowałam w zeszłym roku to coś takiego miało być). I chodzi mi o to czy w związku z tym skoro teraz Am będzie zdawać już na nowych zasadach to to się jej już tyczy czy cały czas na starych zasadach odbierze swoje prawko. Bo z tą teorią to wiem, że jest ważna pół roku i nie musi jej na razie po nowemu zdawać ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 19, 2013, 12:44:20 »
Sama nie wiem jak to jest z tą praktyką... ;/ ale określony czas ma dotyczyć teraz wszystkich, nawet tych co mają bezterminowe... co 15 lat mają być jakieś kursy dla kierowców czy coś... dokładnie nie wiem, nawet mój instruktor nie wie, bo nikt nic konkretnego nie mówi na ten temat...
A co do nowych testów, to w tv nie jeden mądrala mówi, że jak ktoś zna przepisy ruchy, wykuje kodeks drogowy na blachę to nie ma się co bać, wszystko fajnie, pięknie tylko mój instruktor rozwiązywał nowe testy 3 razy i 3 razy nie zdał, bo po brakło mu czasu przy 2 czy 3 pytaniach, a przepisy to on ma w małym paluszku, nie dziwne... ciekawe czy zdałby ten ważniak co mówi, że to takie łatwiutkie :P

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 19, 2013, 13:55:07 »
Wiem, że głównie to dotyczy teorii, ale przecież w praktyce też się coś zmienia. Wiadomo, że nie sama jazda, ale zasady przyznawania. Teraz ma być przecież na określony czas, z jakimś zielonym listkiem świeży kierowcy mają jeździć, coś tam o jakimś dodatkowym, obowiązkowym kursie zimowym w ciągu pół roku od zdania prawka też było...

Te przepisy jednak nie weszły w życie. Dopiero w 2016 roku mają wejść ;)
Więc jedyne co od dzisiaj jest inne, to zasady zdawania teorii.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #161 dnia: Luty 09, 2013, 13:11:36 »
Mogę się pochwalić... wczoraj zdałam! Jestem mega szczęśliwa, bo myślałam, że będzie ciężko, ale gładko poszło, drugie podejście i stres jakby mniejszy, ulga :) za 2 tyg. odbiór.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Luty 09, 2013, 13:30:37 »
Am gratuluję!  :buzki: Ja jak tylko odebrałam prawko pojechałam na samotną przejażdżkę i miałam z tego ogromną frajdę!  <hahaha> Wiadomo w eLce jest instruktor, ma hamulce, może złapać za kierownice a wtedy byłam całkiem sama i jakże mi się pięknie jechało <haha> chociaż im dłużej mam prawko, tym bardziej chociaż raz chciałabym wrócić do mojej eLeczki.  <hahaha>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 09, 2013, 14:26:21 »
Gratulacje, Am! :* Zdolna bestyjka z Ciebie, widzisz :D

Nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę, że macie to już za sobą <placze> Ja zrezygnowałam z kursu, chociaż planowałam zapisać się już w kwietniu. Zniechęciły mnie statystyki zdających na tych tzw. "nowych przepisach", jakoś wolę chyba odczekać ten wielki szum, niż teraz pakować się w to wszystko.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #164 dnia: Luty 09, 2013, 14:31:31 »
Współczuję tym młodszym rocznikom, bo żeby zdać samą teorię to trzeba żeby naprawdę zdarzył się cud. Tutaj gdzie ja zdawałam to od wprowadzenia tych nowych przepisów zdało 10 osób, chociaż codziennie przyjmują tam na egzaminy teoretyczne przynajmniej ponad 50 osób. Przykre, że w tak głupi sposób chcą zamknąć drogę niektórym do zrobienia tego wymarzonego prawka. Nie uważam, że Ci co teraz zdają teorię są lepiej przygotowani do jazdy na drodze niżeli Ci co zdali na starych zasadach. Na drodze trzeba być rozważnym, trzeba uważać przede wszystkim na innych kierowców. Uważam, że u nas trzeba poprawić jakoś dróg niżeli przepisy dotyczące zdawania. :)

Am, wiesz, że Twoje prawko będzie już na nowych zasadach? :D Takie inne niż te wcześniejsze.  :zawstydzony1: