Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 68226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #165 dnia: Marzec 24, 2013, 16:55:41 »
Szanse są ogromne tylko to kwestia czasu. Są ogromne ponieważ to jest tylko film. Baardzo dużo z tego filmu nie wydarzyło by się w prawdziwym życiu. Raz taki aktor amerykański powiedział,żę "w filmie to możemy nawet latać". W odcinku 1671 mogli mieć nieprzyjemną rozmowę a w 1672 albo nawet pod koniec jeszcze poprzedniego odcinka Aneta mogła do niego zapukać i poprosić żeby zaczeli wszystko od nowa. W filmie wszystko jest możliwe i dlatego właśnie nie jest to dla nas nudne,bo jaki byłby sens żeby kręcili film o szarym i nudnym życiu? Oczywiście,że film jest o życiu ale żeby był ciekawy muszą być dodane aspekty, które przyciągną uwagę; czyli muszą być nagłe i nie spodziewane. ;)
Nie wierzyłam,że jeszcze się zejdą ale zaczyna do mnie docierać,że to jest tylko film i o to w nim chodzi. Żeby nas potrzymać w napięciu, bo szczerze ale te sceny w kuchni zaczynały by się robić już nudne.. nawet gdyby były nie wiem jak przyjemne to ileż można? Pewnie,że lepiej jest ich widzieć szczęśliwych ale teraz po tym wszystkim, po naszych długich wyczekiwaniach będziemy się zadawlać nawet głupia-ale miłą- rozmową, aż w końcu znowu się zejdą, bo nie są dziećmi i nie będą się gniewać całą wieczność. Tylko muszą poczekać aż to ucichnie. Może scenarzyści po tym całym kryminale chcą się skupić na czymś innym a potem znowu wrócą. Przecież założę się, że fani Waldewa też sie wkurzali jak była pokazana tylko Marysia, Hubert,Aneta i Marek ale teraz ich kolej i oni mogą się cieszyć a my po prostu czekajmy, bo to jest film i wszystko jest możliwe.  Z tej tęsknoty za nimi będziemy jeszcze bardziej zadowolone,że wszystko się ułoży co będzie dobrą wiadomością dla scenarzystów. A być może spadała im oglądalność i musieli coś wymyślić? Nic nie dzieje się bez powodu.
Ponieważ jestem wielką fanką Kory to wrzucę Wam kawałek z jej bardzo mądrej piosenki: "Po każdej zimie przychodzi wiosna... nawet gdy bardzo jest spózniona".  <jupi> Zawsze z życiu są te lepsze i gorsze momenty a ponieważ to jest film to zaletą też jest to,że wszystko może się stać nagle i nawet byśmy się tego niespodziewali. Aneta być może ma jakąś tajemnice, która wyjdzie na jaw za jakiś czas.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #166 dnia: Marzec 24, 2013, 20:07:57 »
Dziewczyny, sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Nie było mnie tu 1 dzień i już mam zaległości ;)
No ale po kolei, trochę trudno jest mi się odnieść do tego wszystkiego, bo każda z Was ma po części trochę racji. Jednak nie mogę się zgodzić z tym, że lepiej żeby do siebie nie wracali, bo moim zdaniiem byłoby to zabójstwo dla tego serialu. Prawda jest taka, że wiele osób ogląda PM właśnie dla Anety i Marka(ze mną tez tak było) i teraz tylko czeka aż oni się pogodzą. Może i faktycznie on nie powinien teraz tak bardzo za nią biegać, tylko zaczekać aż Aneta sama dojdzie do wniosku, że nie może bez niego żyć. Bardzo lubię i cenię panią Marię, jako osobę, więc nie mogę być do końca bezstronnicza(chociaż się staram :)). To co powiedziała w wywiadzie, że scenarzyści stwierdzili, że ona nie może się zajmować tylko domem i dziećmi nie do końca mi się spodobało. Fakt, to nie od niej zależy, ale chyba już wolę oglądać taką Anetę, niż uwikłaną w jakieś gangsterskie zagadki, bo myślę, że za dużo już złych rzeczy w życiu jej się przytrafiło. I to co już mówiłam wcześniej, pani Marysia teraz potwierdziła, że wszystko zależy od widzów. Spodobał mi się ten moment, jak mówiła, żebyśmy tam pisali do producentów, bo wydawało mi się, że ona chce, żeby na nowo połączyli ją z Markiem, a to jest dobry znak. No bo chyba nie nakłaniałaby nas do walczenia o tą parę na próżno?  <buja_w_oblokach>.
Muszę Wam też powiedzieć, że przestraszyłam się trochę tego, jak powiedziała, że ,,8 lat, to może już wystarczy'', ale to znów odnosi się do tego co napisałam powyżej  <jupi>
Anula :)

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #167 dnia: Marzec 25, 2013, 18:57:51 »
Słuchajcie dziewczyny jest misja!!
Rozmawiałam z Kasią (dziewczyną , która prowadzi oficjalny fan club Pani M) i ona powiedziała żebyśmy pisały na oficjalnym profilu PM na facebooku pytania typu: a co z Anetą i Markiem? Chcielibyśmy żeby byli razem, niech oni bedą razem itd.
Podobno scenarzyści to czytają i jeżeli zobaczą,że widzowie za nimi szaleją to znowu powrócą do serialu w ten sposób w jaki widzowie by chcieli.

Piszemy tutaj:
http://www.facebook.com/Pierwsza.Milosc.tv?fref=ts

http://www.facebook.com/grupaatm?fref=ts

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 25, 2013, 20:23:20 »
Obejrzałam całą relację i powiem Wam szczerze, że wydaje mi się że P. Maria musi już coś wiedzieć apropo tego wątku, bo przecież oni już kręcą odcinki na maj (jak w przypadku ślubu Sabiny- emisja ma być w połowie maja, a odcinki kręcone były w marcu). Może nie chciała zdradzać szczegółów? Bo to mi się dziwne wydaje. Przez tyle czasu nie słyszelibyśmy nic o nich? :(( Załamka :D

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #169 dnia: Marzec 25, 2013, 20:40:49 »
Czy wie czy nie to nie od niej zależy w sumie chyba. Może też nie może zdradzić lub może też to znaczy, że nie będzie jej przez następne miesiące. Dobra postarajmy się i piszmy na profilach PM na fb :)

A tak na marginesie to nie dziwne,że nie pokazują Anety i Marka skoro co drugi odcinek jest jakaś nowa postać więc jak mają to zmieścić w te pół godziny?
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2013, 13:22:39 wysłana przez Klaudyna1108 »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #170 dnia: Marzec 28, 2013, 17:54:30 »
Kiedyś co prawda również były inne postacie, może i ważniejsze, ale było miejsce dla Anetę siedzącą non stop w galerii, jak jeszcze nie była z Markiem, a i on się pojawiał czy to z Antkiem czy to z Kingą, a teraz ni widu ni słychu. Naprawdę przykro patrzeć jak to wszystko zostało zniszczone, jak coś co dosyć długo było budowane zawaliło się w jednym momencie, czas naprawdę pogniewać się na scenarzystów, a co! <haha>

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #171 dnia: Maj 14, 2013, 18:59:33 »
Nareszcie doczekałyśmy się na odcinek z Anetą, nie wiem, jak Wam ale mnie się on bardzo podobał. Normalnie aż się popłakałam, jak mówiła do Marysi o tym, że nie wiedziała czy przyjść i jak ją za to przepraszała. Mam nadzieję, że Aneta i Majka znów będą przyjaciółkami i że będą się nawzajem wspierać  <na_poduszce>
Anula :)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Maj 14, 2013, 22:34:30 »
Całkiem przypadkiem trafiłam dziś na odcinek Pierwszej miłości w telewizji i byłam pozytywnie zaskoczona, bo pojawiła się Aneta. Cieszę się, że postanowiła spotkać się i porozmawiać z Marysią. Do końca nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, ale dzisiejsze sceny przypominały mi ich rozmowę po powrocie Anety do Warszawy, kiedy Majka była po rozwodzie z Pawłem. Taka... relacja "matka-córka" się wtedy między nimi nawiązała, uwielbiałam je wtedy razem oglądać.

Mam natomiast inne pytanie: co się dzieje u Anety i Marka? Mam rozumieć, że nic?
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #173 dnia: Maj 15, 2013, 15:10:13 »
Właśnie nic, bo Anety długo nie było. Skoro wróciła to może się coś wreszcie ruszy.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #174 dnia: Maj 15, 2013, 17:52:21 »
Jeej! Aneta wróciła, z wyjazdu o którym nie wiedziałam!  :hahaha:
Nie ważne, wracając do powrotu : Nie powiem ucieszyłam się, bardzo miło było znów ujrzeć, p.Marię na szklanym ekraniku. Ogólnie rozmowa bardzo przyjemna, więc fajnie mi się oglądało parę scenek z udziałem oby dwóch pań. Jak za starych czasów.  :D
Co do Anety i Marka.. Jak na razie ze streszczeń nie wynika, aby miało się coś ruszyć, ale nie mówię - nie. Bo fajnie by, było zobaczyć jakieś ładne rozwinięcie ich wątku na nowo.
Stęskniłam się za ich scenkami. <zawstydzony>

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 16, 2013, 22:35:44 »
Zaprzestałam oglądania PM ze względu na to, że Aneta rozstała się z Markiem, a jakby tego było mało to tak rzadko pojawiali się na ekranie.  :(
Dzisiaj dopiero miałam okazję zobaczyć odcinek 1726? (nie jestem pewna numeru) i bardzo mile się zaskoczyłam. Wróciła Aneta, w końcu! I ta jej relacja z Marysią, widać, że próbują to odbudować...

Ale to nie sceny Majka-Aneta zrobiły na mnie największe wrażenie. Po obejrzeniu tego jednego wyrywkowego odcinka stwierdzam, że Aneta nadal kocha Marka, a i on o niej nie może zapomnieć. Ta jej troska o to, że ktoś chce skrzywdzić, oszukać Marka, to jej dochodzenie z Tomeczkiem i otworzenie Markowi oczu. A gdy stanęła u niego w drzwiach, on nie mógł w to uwierzyć, totalnie odleciał, nikt dla niego nie liczył się w tym momencie (nawet Tomek usilnie domagający się telefonu). To było zaskoczenie, ale miłe taka wręcz niespodzianka. Aneta też wydawała się szczęśliwa z tych kilku minut spotkania, a jak ciężko było jej przeprosić.

Cała ta sytuacja, a głównie odcinek daje mi nadzieję, że w nowym sezonie coś się wydarzy między tą parą i mimo wszystko dalej będą się ze sobą spotykać. Co o tym sądzicie? Czy to tylko moja wyobraźnia spragniona widoku szczęśliwej Anety u boku Marka wywołuje u mnie takie emocje...

Zapraszam do dyskusji  <mruga>
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 17, 2013, 15:25:54 »
Ja już zaprzestałam oglądanie PM bardzo dawno, potem oglądałam tylko wyrywkowe sceny z Anetą i Markiem a jak i oni się rozstali to tak na dobrą sprawę nie miałam po co już oglądać.
Nie mogę zrozumieć dlaczego scenarzyści rozwalają takie dobre pary, dlaczego nie potrafią wymyślić coś bardziej oryginalnego na podniesienie oglądalności? Chociaż w sumie to wydaje mi się, że przez rozstanie Anety i Marka to oglądalność raczej spadła, no ale okeeej.
W ogóle czy ktoś ma listę odcinków z poprzedniego sezonu, w których pojawia się Aneta i Marek? Skoro mam dłuugie wakacje to może bym jednak się przemogła i coś zaczęła oglądać?  <haha>

Offline Czekolada

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 17, 2013, 16:11:17 »
W ogóle czy ktoś ma listę odcinków z poprzedniego sezonu, w których pojawia się Aneta i Marek? Skoro mam dłuugie wakacje to może bym jednak się przemogła i coś zaczęła oglądać?  <haha>

Chodzi ci o ten sezon 2012/2013?

Teraz mam w sumie dużo wolnego to mogę zrobić listę odcinków od września 2012 z udziałem Anety i Marka, uzupełnimy tę listę z początku wątku  :D  Przy okazji nadrobię zaległości i będę się orientowała w nowych odcinkach.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 17, 2013, 16:36:09 »
Tak chodzi mi o sezon 2012/2013 :D
Czekolada to jak będziesz mogła to napisz numery odcinków. ;)

Offline Czekolada

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 17, 2013, 21:14:43 »
Jak pisałam tak też wzięłam się za oglądanie odcinków ostatniego sezonu. Z uwagi na to, że jest to wątek nie tylko o Anecie i Marku, ale także o każdym z osobna to wypisuję odcinki w których się pojawiają.

1535- Marek pyta Marysię, dlaczego Aneta nie chce jechać na ślub do Wadlewa
1536- Marek z Antkiem na weselu w Wadlewie
1537- Kolejna część wesela
1538- Męskie spotkanie w mieszkaniu Marka
1539-Marek rozmawia z Błażejem o ciąży Ewy
1540-Aneta angażuje się w poszukiwania Antoniego
1541-Aneta opiekuje się Julką i załatwia ukazanie zdjęcia Antoniego w telewizji
1544- Aneta zajmuje się Julką, trwają poszukiwania Antoniego
1545- Aneta po raz kolejny zajmuje się Julką
1548- Aneta prosi Marka, żeby powiedział Kindze o garderobie, impreza niespodzianka dla Grzegorza i Renaty, powrót Kingi z Kanady
1549- Napięta atmosfera z powodu garderoby, rozmowa Kingi z Anetą i pióropusz dla Marka
1550- Marek nazywa Adama dużym dzieckiem, spotyka się z Grzegorzem , Robert mówi mu, że nadal kocha Kingę

Listę będę aktualizować zgodnie z postępami w oglądaniu  <mruga>
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2013, 18:49:12 wysłana przez Czekolada »