Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 68160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Aneta i Marek
« dnia: Luty 08, 2013, 13:14:34 »
Kontynuacja wątku :) Przenoszę oczywiście listę odcinków, którą postaram się wkrótce uzupełnić o odcinki z tego sezonu, bo troszkę ich już było.

1421- Aneta dowiaduje się o problemach Antka i Marka, chce im pomóc
1422- Aneta proponuje Markowi współpracę, spotkanie Anety, Antka i Marka w BarBarianie
1426- propozycja "odwdzięczenia się" za pomoc, kolacja po bankiecie
1427- rozmowa Kingi z Anetą na temat relacji Anety z jej ojcem, wspólny posiłek A&M, rozmowa o przyjaźni oraz zaproszenie na bal charytatywny.
1428- Marek rozpoczyna naukę tańca u Adama, Kinga o wszystkim się dowiaduje; kolacja Marka, Anety i Antka - Marek definitywnie oświadcza Antkowi, że z Anetą się tylko przyjaźni
1433- nieudane wyjście na bal, taniec u Marka w mieszkaniu, "chcę czegoś więcej", pierwszy pocałunek
1434- ciąg dalszy; Tomeczek pokazuje zdjęcia Teresy, Aneta nie jest gotowa, aby zająć jej miejsce
1441- Marek dowiaduje się o problemach Anety, spotkanie z detektywem, kłótnia A&M i późniejsze "pogodzenie" (przytulenie w biurze Anety)
1445- Marek próbuje przekonać Anetę, że Henryk to oszust i zależy mu tylko na tym, aby wyciągnąć od niej jak najwięcej pieniędzy, ta nadal mu nie wierzy; kolejne spięcie w gabinecie Henryka, później Aneta przychodzi do mieszkania Żukowskiego i prosi go, aby przestał się wtrącać w tę sprawę
1446- Marek dowiaduje się, że Aneta leci z Henrykiem na Cypr; cudowna scena w gabinecie Anety, kiedy Aneta prosi Marka, aby się o nią nie martwił
1447- Aneta kłóci się z Markiem, że powiedział Marysi i Hubertowi o jej problemach, ten prosi, aby pozwoliła, by Hubert poleciał z nią na Cypr ("Nikt nigdy nie mówił mi co mam robić...i Ty też nie będziesz"); rozmowa z Hubertem, w której uświadamia Anecie, że jest dla Marka ważna- Pałkowska zgadza się wyjazd na Cypr w towarzystwie Huberta
1453- Aneta przeprasza Marka, opowiada o tym jak Henryk ją oszukał w sprawie Andrzeja
1454- ślub Marysi i Huberta, czyli spotkanie Anety, Marka i Jana
1460- Aneta pomaga Markowi w opiece nad Danusią, Marek ponownie pyta, czy między nimi mogłoby coś być, Aneta chce, aby wszystko zostało po staremu; "przyjacielski pocałunek"
1467- randka zorganizowana przez Turczyka, Aneta przychodzi do Marka i spędzają razem noc; poranek w kuchni i wizyta Marysi
1468- rozmowa Anety z Marysią, Marka z Antosiem; wyznania, "wypadek" Żukowskiego
1469- Marek po urazie w domu, odwiedza go Aneta
1476- propozycja wspólnego zamieszkania, "poważne plany" Anety
1477- pierwszy dzień wspólnego mieszkania i szereg komplikacji
1491- Aneta narzeka na brak miejsca, Marek przygotowuje dla niej niespodziankę w postaci projektu garderoby
1492- wątpliwości Anety, związane z trudami wspólnego mieszkania i remontu; ostatecznie nie chce się tak szybko poddawać
1494- sprawa ze zbiciem perfum przez Roberta; pierwsza wspólna rodzinna scena Anety, Marka i Danusi
1496- Aneta z Markiem starają się wspierać Majkę po "utracie" Huberta
1502- (A&M oddzielnie) odbiór garderoby, Aneta przyłapuje całujących się Olę i Roberta :D
1509- Aneta z Markiem na "pogrzebie" Huberta
1512- Aneta spotyka się z Andrzejem, po raz kolejny zataja przed Markiem prawdę o swoim synu
1515- Aneta jest zaskoczona, że Marek nie powiedział Kindze o zmianach jakie zaszły w Jego życiu
1525- prawda o Andrzeju wychodzi na jaw, Marek czuje się oszukany przez Anetę
1526- Aneta próbuje porozmawiać z Markiem o zaistniałej sytuacji, ten ją zbywa
1534- zakończenie sprawy Rajmunda i Huberta, cudowne pogodzenie się A&M

Offline Mańka

• Aneta&Marek
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2013, 13:32:48 »
myśle, że możemy być spokojni! Z fanpage na facebooku p. Pakulnis:

Maria Pakulnis (Fanpage) Nie, Pani Maria nie odejdzie z "Pierwszej miłości". Powyższe zdjęcie jest z nowego spektaklu teatralnego "enVogue" w reż. Piotra Grabowskiego.Premiera już 23 lutego!

:))

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2013, 13:59:37 »
W końcu jakoś zaufanie Marysi będzie musiała odzyskać... ;) także w jej całkowite zniknięcie z serialu nie wierzę. Tak samo jak w tej galerii ostatnie zdjęcie pokazuje, że wszystko dobrze się skończy, w porę wkroczą policjanci i uratują Anetę. Tylko jakoś trudno mi uwierzyć, że Marek po tym wszystkim będzie potrafił jeszcze jej zaufać, na tyle aby o nią zawalczyć i nie pozwolić jej odejść. W końcu Aneta ryzykowała nie tylko swoim życiem, ale również życiem Marysi, Huberta, Kuby, poniekąd także Marka, Danusi i całej rodziny Żukowskich, z którymi mieszka. Jeśli tak się jednak stanie to będą to naprawdę piękne sceny :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2013, 14:15:29 »
Wow Justek jestem pod wrażeniem listy. ;-)
Tylko jakoś trudno mi uwierzyć, że Marek po tym wszystkim będzie potrafił jeszcze jej zaufać, na tyle aby o nią zawalczyć i nie pozwolić jej odejść.
Może być trudno, ale jakoś sobie nie wyobrażam ich osobno.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2013, 21:13:13 »
Dla mnie to co przeczytałam o tym, że Aneta chce wyjechać, to po prostu jakiś szok(negatywny oczywiście). Totalnie mnie zatkało, ja rozumiem trzeba wprowadzać nowe wątki i urozmaicać serial, no ale bez przesady. Co to ma być? Tak sobie myślę, że jak nie Marek, to może Marysia ją zatrzyma. Powie, że np.: potrzebuje jej, jako przyjaciółki itd.  ;)
Anula :)

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2013, 21:25:26 »
a ja mam nadzieję, że to będzie tak, że Aneta będzie chciała wyjechać, a Marek ją zatrzyma i zmobilizuje do tego, żeby walczyła o wybaczenie Marysi :)) i że nie wprowadzi tego wyjazdu w życie, tylko to będzie taki pomysł z rozpaczy, a Marek jej to wybije z głowy <buja_w_oblokach>

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2013, 21:43:47 »
To rozwiązanie też jest super, mam tylko nadzieję, że Marek nie zacznie udawać takiego zimnego drania i nie uda, że wyjazd Anety go nie obchodzi. Mógłby to zrobić, no bo przecież ona mu nic nie powiedziała, a gdyby tak się stało, to szans na powrót Anety do Marka nie widzę. Oby Marek nie uniósł się dumą i zachował, jak prawdziwy facet :-)
Anula :)

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2013, 10:07:10 »
już niedługo nasze oczekiwane odcinki! niestety w streszczeniach na marzec póki co nie ma rozwinięcia wątku Anety i Marka, ale mam nadzieje, że już w następnych się pojawią i ten ich kryzys zostanie zażegnany! póki co w wolnych chwilach oglądam sobie odcinki z listy naszej kochanej pary :) jestem ciekawa jak Marek zareaguje na tą całą sytuację  :ysz: jak myślicie? początkowo może być zły, tak samo jak Marysia, no ale przecież Aneta nie robi tego bo chce tylko nie ma wyjścia! Ale w najbliższym zwiastunie szykuje się piękna scena w z nimi więc czekamy!!!!!!

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2013, 18:48:36 »
Szczerze powiedziawszy nie jestem na bieżąco i nie wiem co się dzieje, ale domyślam się, że ma to jakiś związek z Rajmundem i Kubą... A Aneta sama jest sobie winna! Jeśli Marek ją zostawi, to wcale się aż tak bardzo nie zdziwię. Są razem, dość długo już, a ona nadal mu nie ufa i nie mówi mu wszystkiego. W ogóle od zawsze ma zwyczaj załatwiania wszystkiego sama, bo wydaje jej się, że wie najlepiej jak powinna postąpić i że dzięki temu nikogo nie skrzywdzi. Czasami bardzo się myli...

Mam nadzieję, że nie rozbiją ich związku, ale jak najbardziej jestem za tym, aby Aneta musiała choć przez chwilę nie być pewną uczuć Marka i tego, czy on jej wybaczy. Powód do pięknego godzenia się też od czasu do czasu musi być, nawet jeżeli scenarzystów nie stać na nic sensowniejszego i mniej w stylu filmów kryminalnych. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 16, 2013, 18:59:31 »
Tutaj, Pajączku, niekoniecznie chodzi o to, że Marek miałby zostawić Anetę, a o to, że kolejne streszczenia jednoznacznie wskazują, że Aneta rozstanie się z Markiem, w obawie o życie jego, jego rodziny. Jakby on ją zostawił to już by pozamiatane było :D bo ta nasza biedna Pałkowska jakoś nie przejawia chęci walczenia o ten związek, o swoje szczęście, woli się kajać za głupstwa, które jednakowoż nadal popełnia  ::)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 16, 2013, 19:04:23 »
Tutaj, Pajączku, niekoniecznie chodzi o to, że Marek miałby zostawić Anetę, a o to, że kolejne streszczenia jednoznacznie wskazują, że Aneta rozstanie się z Markiem, w obawie o życie jego, jego rodziny.
To już w ogóle jakiś absurd. ::) Przesyłam pozdrowienia dla scenarzystów. Jak zmądrzeją, dajcie mi znać. :D

A mnie się tak jakoś dzisiaj przypomniało: Dzień dobry, Aneto. To ja - Marek. <haha>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 16, 2013, 19:10:45 »
No tak, zobacz sama:

1656
Aneta decyduje się na rozstanie z Markiem ze względu na ostatnie wydarzenia. Spotyka się z Filipowem, aby poinformować go, że powiadomiła policję, a Iwan został zatrzymany. Potem wyciąga pistolet i celuje do gangstera.

i

Aneta, nie chcąc narażać bliskich na konsekwencje jej związków ze światkiem przestępczym postanowi opuścić ukochanego. Czy Żukowskiemu uda się ją zatrzymać?

oraz

Doktora Żukowskiego (Paweł Tomaszewski) znów spotka miłosny zawód. Po porwaniu Marysi, Aneta (Maria Pakulnis) postanowi wyjechać i swoją obecnością i koneksjami ze światem przestępczym nie narażać więcej rodziny i przyjaciół na niebezpieczeństwo. Czy Marek pozwoli jej odejść?

Jak sądzisz? Czy "dzień dobry, Aneto, to ja - Marek" pozwoli jej odejść? <haha>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 16, 2013, 19:15:50 »
<olaboga>

Jak sądzisz? Czy "dzień dobry, Aneto, to ja - Marek" pozwoli jej odejść? <haha>
Nie wiem. Czasami mam wrażenie, że z Marka to takie ciepłe kluchy. Pewnie najpierw przyjmie to z pokorą, będzie długo cierpiał, aż w końcu wydarzy się coś, co pozwoli mu na to, by dowiedział się prawdy - dlaczego Aneta go zostawiła - i zrobi wszystko, by ją odzyskać, a ona, zapłakana, wpadnie mu w ramiona...

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 16, 2013, 20:58:12 »
Mnie się wydaje, że oni się rozstaną ale nie z powodu kłótni. Coś w stylu że Aneta z ciężkim sercem odejdzie i z Markiem oboje ustala że tak będzie lepiej -w sensie bezpieczeństwa. Nie, że on się obrazi bo znowu ukryła tajemnice tylko zdadzą sobie sprawę że tak będzie lepiej (może tylko na trochę). A potem jak już będzie po wszystkim to Marek będzie próbował z nią się zejść, ale ona może mieć wątpliwości. Jak się Marek dowie, że Aneta chciała zabić Filipowa i że tyle ucierpiała-fizycznie i psychicznie- to będzie chciał ja znowu mieć blisko siebie. To tylko moje przypuszczenia które mam nadzieje się sprawdza bo nie zniosę jak się rozstaną i zresztą chyba nie ja jedyna!

Poprawiłam wszystkie błędy. Donia ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2013, 21:06:10 wysłana przez Donia »

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 16, 2013, 21:58:26 »
Nie sądzę, żeby Marek dał jej odejść, gdyby wiedział, że Aneta robi to dla dobra sprawy, a nie dlatego, że już go nie kocha. Pewnie zapewniałby ją, że nie ma takiej potrzeby i że nic im nie grozi, a w razie konieczności rozstania robiłby wszystko, aby spotykać się z nią gdzieś w tajemnicy.

Przewiduję trudny i rzewny koniec ich bycia razem, ale jednocześnie mam głębokie przeczucie, że za jakiś czas połączą ich na nowo. Spróbowaliby nie... ;D