Autor Wątek: Reklamy  (Przeczytany 31194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: Reklamy
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 14, 2013, 09:07:03 »
Mi się ostatnio podoba ta reklama McDonalda gdzie lecą po kolei wszystkie składniki aby na końcu zrobił się z nich "czisburger". Niby wiadomo, że ta bułka to pieczona z trocin, mięso już ktoś wcześniej jadł, ser to pasta BHP i tak dalej. Ale cholera tak to sugestywnie zrobione, że ślinka leci i nachodzi chęć na takiego czisburgera - oczywiście zrobionego przez siebie we własnej kuchni :D

Co mnie obecnie wkurza - ta reklama T-Mobile "Wchodźcie, wchodźcie!". Beztroska imprezka jakichś bogatych hipstero-japiszonów i oczywiście wszyscy mają identyczne telefony, na których można miksować, piec ciasta, "dokumentować" i tak dalej (a dzwonić można? tego jakoś ie podali). Do tego źle zrobiony dubbing - skrajnie wkurzający głos tej "laseczki prowadzącej" co ma rondel na głowie. Taki przesadny, wymuszony, teatralny "luz" - co się przecież odczuwa.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 14, 2013, 12:31:10 »
"Wyprze-dasz-dasz-dasz" - nie wiem jak bardzo tępy musiał być umysł, który to stworzył. Reklama, która irytuje, drażni i skłania jedynie do rzucenia pilotem w ekran. Strach pomyśleć, że nadchodzą czasy, gdy podczas reklam nie będzie można zmienić kanału...

Racja w milionie procentów. To jest sztuka debilizmu. Pewnego czasu gdzieś na FB pojawiło się zdjęcie z tej reklamy tylko zamiast "Wyprze-dasz-dasz-dasz" było coś takiego ''Wypier*****-lasz-lasz".

Podobają mi się za to reklamy Serce i Rozum. Jeszcze żadna z nich mnie nie zirytowała. Ujęła mnie wersja świąteczna: lepienie uszek kopytkami, że nie będzie barszczytku itp. Aż uśmiech sam na twarz wchodził :)

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 14, 2013, 13:17:39 »
Nareszcie przetłumaczyli tę reklamę. Już w wersji angielskiej mnie zachwyciła, ale i po polsku brzmi świetnie. Owszem jest dość kontrowersyjna i ktoś może powiedzieć, że okrutna, ale za to bardzo pomysłowa w całej swojej ironii i drastyczności. :)
Może ktoś przemyśli swoje postępowanie i w przyszłości będzie uważał... Nawet jeśli obejrzał reklamę z radosną melodyjką i przewrotnym tekstem: "Jest tyle sposobów, by umrzeć."
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bHx7I70H8Hs#!

Szczerze, to nie wiedziałam, że to była reklama ;)" W sensie, muzyczkę usłyszałam w parodii (bardzo fajnie zresztą zrobionej) Walking Dead. Niemniej, wersja polska i w ogóle pomysł - świetny i oby dał do myślenia...

Mnie natomiast podczas oglądania tenisa urzekła reklama Turkish Airlines z Messim i Kobe Bryant'em :D Puszczają ją chyba tylko na Eurosporcie tudzież kanałach kablowych. I chociaż była chyba w każdej przerwie reklamowej owego tenisa, to mnie nie zirytowała :D
Do obejrzenia np. TUTAJ :D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 14, 2013, 18:00:45 »

Mnie natomiast podczas oglądania tenisa urzekła reklama Turkish Airlines z Messim i Kobe Bryant'em :D Puszczają ją chyba tylko na Eurosporcie tudzież kanałach kablowych. I chociaż była chyba w każdej przerwie reklamowej owego tenisa, to mnie nie zirytowała :D
Do obejrzenia np. TUTAJ :D

O, też ją znam (też z tenisa <szczerzy_sie>).
I też mi się spodobała.
Nie irytuje, bo jest "normalna" - z pomysłem, z jasnym przekazem i na temat zrobiona.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 18, 2013, 23:41:39 »
Ogólnie uważam że reklamy są nie potrzebne ale przecież ktoś musi na nich zarabiać.
Co do reklam to mam swoich faworytów.
1. Tesco - te reklamy są robione z pomysłem. Śmieszne i takie powinny być.
2. Bebiko -  jak śmiesznie śmieją się te bobasy. :P
Nie zabrakło by również tych które mnie irytują.
1. Wyprzedaż? Dasz? Dasz?
2. Adin, Dwa, Tri (reklama Netii)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 19, 2013, 09:51:15 »
Widzieliście nową reklamę z Kotem? Boże, żenująca. ::) Czy naprawdę nie miał czym rodziny nakarmić że się na to zdecydował, czy zwyczajnie się sprzedał?
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 19, 2013, 21:48:11 »
Caliente widziałem i jestem w szoku. Ta reklama ma zachęcać do skorzystania z oferty Netii? No mnie jakoś nie specjalnie zachęciła a wręcz zraziła.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 20, 2013, 09:38:03 »
"Grześki" i zero bujdy
Jedzenie tych wafelków można by stosować zamiast wariografów  ::)
Zajadająca się nim żona i matka informuje pozostałych członków rodziny...że nie są rodziną, przynajmniej nie biologiczną :o Robi to bez zażenowania, na luzie, co najmniej jakby chodziło o zmianę kostki  odświeżającej w kiblu.
Są chwile, kiedy chciałabym, żeby w tę planetę trzepnął jakiś porządny meteoryt.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 04, 2013, 18:23:09 »
Widzieliście nową reklamę z Kotem? Boże, żenująca. ::) Czy naprawdę nie miał czym rodziny nakarmić że się na to zdecydował, czy zwyczajnie się sprzedał?
"Kocie, co tam w robocie? (...) Jaaa cieeeee!"?::) Dla mnie Tomasz Kot przekroczył granice przyzwoitości, jakie należałoby zachować w reklamie. Bo ogólnie uważam, że występowanie w reklamie nie jest wiochą, lubię reklamy np. ze Stenką, która tak uroczo zachęcała żeby te Delicje koniecznie próbować :D Ale to co robi Kot to jest po prostu...no, kiepskie bardzo. A w jego ślady poszedł teraz Adamczyk, który fajnie się prezentował z hitem "chciałabym, chciała..." - szczególnie lubię te, gdzie niby przypadkiem Adamczyk idzie do sklepu lub gdzieś tam i napadają go ludzie, którzy każą mu śpiewać  <haha> Niby wiem, że ustawione, ale wygląda zabawnie :D
Za to co robi teraz...   <olaboga>

kredyt gotówkowy bierz co chcesz (RTV) - spot reklamowy TV

Natomiast ja należę do osób, które interesują się spotami stacji telewizyjnych, prezentującymi ramówkę w danym sezonie. Zwykle bardzo fajnie się to prezentuje :) I tym razem się nie zawiodłam, szczególnie do gustu przypadł mi TVN i śpiewający Czesław <serduszko> Bez nadęcia, z jajem, szczególnie tekstowo..."mieszkanie zabrudzi o dowolnej porze" albo "przepis ma na życie gorszy niż na żarcie" <haha>

Spot TVN wiosna 2013 HD

W Polsacie też fajnie. Już bez takiego pomysłu, ale za to wesoło, kolorowo. Co prawda i tak nie lubię tej stacji :P Chociaż na plus jest piosenka, która została użyta w spocie. Już na początku wpadła mi w ucho, a jak się jeszcze dowiedziałam, że śpiewa ją początkująca piosenkarka z niedalekich okolic...WOW :) Fajnie, że dają przy okazji szansę młodym wykonawcom.

Polsat Wiosna 2013 HD (Pełna wersja)

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 04, 2013, 20:38:10 »
Też lubię czołówki :) Zresztą wszystkie do filmów, seriali także. Nie tylko reklamowe danych stacji.
TVNu najbardziej lubiłam tę do piosenki The Show i jeszcze jedną chyba wcześniejszą.

Poza tym mam chyba alergię na reklamy Heyah... Oglądałam "Na krawędzi" i w przerwie ipla mi puściła to:
Ty będziesz ZŁOTY, bo się zlałeś w galoty !

Brak mi słów na głupotę tej reklamy.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 15, 2013, 09:46:06 »
Niektóre reklamy bywają bardzo irytujące. Z ostatnich to szczególnie... "Smaaakiiiiiiiiiiiiijaaaaaaaaaa" puszczane 3 razy podczas jednego bloku reklamowego. Już myślę, że kolejny raz tego nie usłyszę, a tu znowu. <zniecierpliwiony> A potem jeszcze raz, ech...

Bardzo mi się podoba reklama opla. Także ze względu na polskie trio z Borussii Dortmund, ale też dzięki temu, że reklama jest po prostu humorystyczna, z pomysłem, aż chce się oglądać. Panowie mają dystans do siebie.

http://youtu.be/AuQ1y0ebyek
"- Jeszcze jeden taki numer i z Wami nie gram!" :D

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 15, 2013, 13:29:53 »
Fiołek z tą reklamą Opla masz racje. Ma ona poczucie humoru. Mnie się podoba. :)
BlackTiger, co do tej reklamy hayah to ona jest śmieszna. "Złoty" :P

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 15, 2013, 13:50:57 »
Reklamę Heyah to ja wręcz uwielbiam :D Zawsze mnie rozbawia :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 16, 2013, 12:22:24 »
Reklamę Heyah to ja wręcz uwielbiam :D Zawsze mnie rozbawia :)
Przynajmniej jest inna od tego stada matek-polek ekscytujących się proszkami do prania i maskaradami do rzęs.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 23, 2013, 20:44:02 »
Pożalić się przyszłam!
Nie znoszę reklamy Zalando.pl!
Fakt, jak ją pierwszy raz zobaczyłam to nawet weszłam na ich stronę i wtedy przeraziły mnie ceny.
Myślałam, że to jest coś w rodzaju taniego allegro z gratisowymi przesyłkami, a tu takie zdziwienie...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>