Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 118669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:02:33 »
Oglądając ten ostatni odc. miałam mieszane uczucia.
Ogólnie widać Artur chciał się zachować w porządku i skończyć znajomość z Teresą, bo sam przyznał, że robi się niebezpiecznie. Szkoda jednak, że nie wytrwał w tym postanowieniu, ale co się dziwić...w końcu ma z nią być, a nie z Maryś.
Druga sprawa, która mnie zastanawia to... ciekawe przez kogo się rozpadnie ich małżeństwo?? Sami mówicie, że jeśli przez niego ( a to nam póki co prezentują, czyli zdradę Artiego) to popadnie w niełaski Mostowiaków, więc...jak ma w tym serialu funkcjonować??
Było też wspomniane na początku znajomość A&T że Marysia wpadła w oko jakiemuś Norwegowi. Może to jednak ona będzie tą "złą"? tak czy owak...szkoda tej pary...
No i co mała Basią!!!!???

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 17, 2013, 16:19:59 »
Coś mi się wydaje, że małej Basi R. to nie ujrzymy już nigdy, niestety...Oni teraz w eMce "postawili" na inną Basię, tą która wygląda na taką przemądrzałą młodą-starą, a jej matkę ma grać na nieszczęście Olga Frycz  <flaga>
W ogóle to tak wygląda, że w następnym sezonie wątek doktorka R. przepadnie w natłoku coraz to nowszych i zupełnie zbędnych postaci i wątków. A o najstarszej córce rodziny M. to pewnie słuch zaginie na amen.

P.Robert wystąpił w dzisiejszym wydaniu "Kawy czy herbaty", rozwija działalność producenta programów tv i eventów, to by świadczyło, że raczej nie liczy na to, że przedłużą z nim umowę na dalsze jego "występy" w eMce, wygląda na to, że sam poszukał sobie "zajęcia"...
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/kawa-czy-herbata/wideo/strefa-bezpieczenstwa/11460944

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 30, 2013, 19:55:39 »
Gdyby ktoś był w Szczecinie to taka informacja :)
TSR 2013 - mówi aktor Robert Moskwa, uczestnik TSR 2013

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 31, 2013, 10:40:36 »
Szkoda tylko, że nie potrafię znaleźć umiejscowienia strefy bezpieczeństwa na mapie TTSR, może jeszcze nie uwzględnili, może dopiero będąc tam łatwiej będzie się zorientować...niemniej jednak będę to zobaczę, a nuż natknę się na pana Roberta i w końcu dowiem się co ciekawego na temat bezpieczeństwa ma do powiedzenia :)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #109 dnia: Lipiec 31, 2013, 10:57:55 »
P.Robert ma być na TTSR od 2 do 5 sierpnia, a tu link z opisem tego jego eventu i miejsca "akcji"- Łasztownia:
http://www.eventy.strefabezpieczenstwa.pl/trasa.html

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 06, 2013, 11:39:48 »
Troszkę wspomnień. ;D
Odc-290 gdzie Marysia śpiewa, gdzie odcinki miały swój urok i czar, gdzie tak fajnie Artuś zaczynał patrzeć na Marysię. Według mnie jeden z fajniejszych odcinków Emki. Gdzie aktorom jeszcze chciało się grać.

http://egofiles.com/Oump7flC9edGke1n/Odc-290..wmv

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 07, 2013, 13:27:02 »
Meg, czy Ty czytasz nam w myślach? :D

Wraz z KONICZYNKĄ postanowiłyśmy wrócić do wspominek. Choć najchętniej cofnęłybyśmy się w czasie, aby móc ponownie śledzić losy naszych bohaterów na bieżąco przed telewizorem, z racji iż jest to niemożliwe proponujemy Wam po raz kolejny alternatywne rozwiązanie. Korzystając z okazji, iż są wakacje mimo że zapewne wielu z Was wakacji nie ma to jednak w tym okresie chyba łatwiej o chwilę wytchnienia. A, że każdemu należy się odrobina przyjemności...
Zapraszamy w podróż sentymentalną!
<buja_w_oblokach>

Nadal będziemy Wam udostępniać odcinki w formie plików do pobrania, a także jako filmiki na YT - dopóki YT nam ich nie wykasuje. <haha>
Doszłyśmy również do wniosku, że rozpoczniemy od miejsca, do którego wspólnie dobrnęliśmy kilka miesięcy temu.

http://www.sendspace.pl/file/52f7a2927bdd66e213c2db1 - 320
http://www.sendspace.pl/file/ac4c68ef0c791e3ae1a008e - 321
http://www.sendspace.pl/file/1f5020adb539f2f1265bf0c - 327
http://www.sendspace.pl/file/6d9d61abfa24e396715b206 - 328
http://www.sendspace.pl/file/1acad43b68babf220b9b58a - 329

Odc 320
 Odc 321
 Odc 327
 Odc 328
 Odc 329

Pozwolę sobie już w tym poście nawiązać do odcinka, który wrzuciła Meg, bo jest magiczny. Ewidentnie widać, że wtedy jeszcze naprawdę im się chciało. Tak szczerze mówiąc, nie rozumiem dlaczego ich gra straciła później tak na jakości.  Zmęczenie postacią ? ok, ale gdzieś w tym zatracono szacunek? do widza? eMka robiona jest przez publiczną tv, więc w pewnym sensie koło się zamyka, bo to widz ma spory udział w tym, że ciągną ją tak długo, jednocześnie pozwalając im zarabiać całkiem chyba dobre pieniądze jak na nasze realia. Dobra. Koniec. Przecież nie o to nam chodzi.  <gafa>

Śpiewający pan doktor, jakiż on uroczy. Oczywiście odebrał gitarę z naprawy, ale już nie mógł zostawić jej w aucie?  <cwaniak> Ech, Doktorek. Właściwie to całe szczęście, że ją ze sobą przywlókł, bo jako fachowiec-złota rączka raczej by Marysi nie zaimponował, co innego chłopiec z gitarą?  <krzykacz> Docinki Marysi są świetne. Właśnie to w nich uwielbiałam. To ich przekomarzanie się, docinanie sobie.  Przez to byli chyba jeszcze bardziej uroczy.  A scena sama w sobie, no cóż świece, gitara, wpatrzony w Marysię jak w obrazek Artur ? chyba jedna z najpiękniejszych.  <serce> Tylko końcówka- wrr.  Mężulek egoista jak zwykle pokazał gdzie ma to co czuje i pragnie jego żona. Owszem, okazał raz przejaw zainteresowania i pragnienia uszczęśliwienia swojej żony kiedy zaproponował budowę domu i baaardzo mu za to dziękuję. Gdyby nie ta chałupka kto wie, ile by jeszcze pociągnął. Wiem, okropieństwo? Ale? I don't care, I love it! Dzięki Krzysiu!  <ok>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 08, 2013, 22:50:56 »
Ooooo jak miło było powspominać stare, dawne czasy :) tak właśnie obejrzałam sobie te scenki i powiem Wam, że Marysia to jednak zła kobieta była  <smiech> co doktorek chciał dobrze to ona zawsze miała ripostę i to konkretną, że też on się nie zniechęcił to szok.
Takie miłe odbijanie piłeczki :)
Ale też zauważyłam, że przyjaźń  Renią była wówczas.... hmy... jak to nazwać.... bliższa? Mówiła jej o wszystkim, nie dusiła w sobie i po prostu babskie pogaduchy :)
Aaaa i Krzysztof....ten to dopiero zniechęcał do życia, ale o dziwo Marysia z nim więcej wychodziła na "imprezy" niż z Artuer w późniejszym etapie : małżeństwa

Justek i jak? byłaś w Szczecinie?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 08, 2013, 23:09:50 »
Justek i jak? byłaś w Szczecinie?
Byłam, ale niestety i tym razem były sprawy ważne i ważniejsze, więc nie znalazłam czasu na przechadzkę po Łasztowni w poszukiwaniu Strefy Bezpieczeństwa, szczególnie że byłam tam tylko ostatniego dnia, i to w godzinach wieczornych. Chyba niedane mi będzie przekonać się, co ciekawego Pan Robert ma do przekazania na ten temat, już tyle okazji mnie ominęło.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 16, 2013, 19:22:12 »
Hej, watek widze umarł naturalnie...
Powiedzcie mi, czy ktoś z Was w ogóle wie czy Artur się pojawi w eMce?
Niby tylko Gosia odeszła, a tu póki co cąły ich watek umarł, zero przychodni, zero ich wątku, a Filarski jakoś wypłynął z tonącego statku.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 17, 2013, 12:43:00 »
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Emki już jakiś czas nie oglądam, wiem co się dzieje tylko ze strony, na którą od czasu do czasu zajrzę i to wszystko. ŚS też chyba póki co milczy na temat tego wątku, ale to dziwne, że Artura nie ma w ogóle. Myślałam, że pociągną ten wątek z napaloną blond panią prawnik. Chociaż chyba nawet lepiej... Mimo wszystko nie będę się denerwowała na samą myśl romansu doktorka. <haha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 17, 2013, 12:55:28 »
Cukierek zaintrygował mnie tym pytaniem, więc podpytałam kogo trzeba (jak nie zapomni, to ma się wywiedzieć jeszcze dokładniej) ale póki co dostałam odpowiedź, że od czasu do czasu pan Robert może pojawiać się w serialu. Np. ostatnio jakoś był na planie, ale że to będą jakieś drobne wstawki typu odwiedziny czy coś takiego. Szerszego wątku z Arturem Rogowskim nie planują, przynajmniej na razie.

Widocznie uznali, że skoro Małgosia odeszła to sam Robert jest nudny. :P Może pomysł na niego się rozmył... albo robią mu przerwę i za jakiś czas wróci w pełnej okazałości.

Na razie będzie go bardzo, bardzo niewiele, ale całkiem go nie skreślono.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 17, 2013, 19:16:42 »
Nie rozumiem trochę pomysłu scenarzystów. Gdy odchodziła p. Gosia było o tym w miarę głośno i wiele zapowiedź, ze Artur i reszta mimo to nie zniknie z serialu. Póki co obserwujemy całkowite zaprzeczenie tych słów.
To trochę oszustwo widza, bo w mojej ocenie, gdyby powiedzieli wprost. "Główna postać odchodzi, więc nie ma sensu robić czegoś na siłę. Wątek przychodni będzie zamknięty. Ewentualnie drobne wstawki z Arturem i resztą" (tak jak z Filarskim przykładowo).
A tu..."error" jak mówi moja kumpela, nakłamali i poszło w zapomnienie. Mogli uciąć od razu, że nie będzie kontynuacji i spokój.

Ale cieszę się, że BlackTiger coś postara się dowiedzieć  ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 19, 2013, 18:21:08 »
Prawdą jest jednak to, że Artur bez Marysi nie ma raczej prawa bytu w tym serialu w innej roli niż osoba odwiedzająca, opowiadająca o tym co się u nich dzieje. Co prawda nie jestem już czynnym widzem, raczej "przeglądam" sobie od czasu do czasu, jednak z czystego sentymentu do M&Ar wolę, aby go nie pokazywali niż na siłę udawali, że jest potrzebny. Wątek z jego romansem, choć nie wiem jak się skończył, czy po pocałunku coś jeszcze się zdarzyło - był zwyczajnie idiotyczny, do teraz nie wiem co scenarzyści chcieli tym osiągnąć.
Dlatego lepiej niech pan Robert zajmie się czymś innym, skoro aktorstwo to nie jest "to". Może ta samoobrona, karate - to jakiś sposób na życie? Aktorsko nigdy nie był wybitny i skoro przez lata nie zasypywali go propozycjami, to i teraz nic się nie zmieni.

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #119 dnia: Październik 24, 2013, 07:52:45 »
Może jak Gosia odeszła nie planowali od razu, że zniknie Artura wątek. Ale to co mu wymyślili nie chwyciło (bo było niby romans a niby nie, bo się nie mogli zdecydować) i samo wygasło. Może i lepeij bo jakos samego Artura to się żle ogląda, a na pewno z tą panią prawnik. Może sobie odwiedzać rodzinę o! i Mógłby z córką przyjachać np. Ale to tak w sferze domysłów...
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans