Autor Wątek: Quiz filmowy  (Przeczytany 55686 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Quiz filmowy
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 18, 2013, 17:54:55 »
Woody Allen - "Klątwa Skorpiona" <serduszko>
Inspektor,  czyli Woody Allen, po usłyszeniu hasła Konstantynopol okrada sejfy z klejnotów.
Nowa współpracownica inspektora, Jill czyli Helen Hunt, po usłyszeniu hasła Madagaskar , staje się ...hmmm...niesamowicie kochliwa (choć na co dzień jest zgoła inna).
A wszystko to z powodu hipnozy :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 18, 2013, 21:29:13 »
Woody Allen - "Klątwa Skorpiona" <serduszko>
Inspektor,  czyli Woody Allen, po usłyszeniu hasła Konstantynopol okrada sejfy z klejnotów.
Nowa współpracownica inspektora, Jill czyli Helen Hunt, po usłyszeniu hasła Madagaskar , staje się ...hmmm...niesamowicie kochliwa (choć na co dzień jest zgoła inna).
A wszystko to z powodu hipnozy :)

Wszystko się zgadza plus to, że oprócz wspomnianej cechy, Jill też robi "skoki na błyskotki" <brawo>

Dialogi - perełki (mój ulubiony to Briggs i Laura podczas ich pierwszego spotkania, w rezydencji Kensingtona - świetna walka na słowa <tak>)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 25, 2013, 19:24:53 »
To może zostanę przy filmach Allena...
"Strzały na Broadwayu"

Jak kończą się losy Olive - dziewczyny gangstera, której odrobinę brak talentu aktorskiego? Poza tym, że mimo braku tegoż grała w sztuce teatralnej :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 25, 2013, 22:17:29 »
Jak już wspomniałaś, dziewczynie odrobinę brak talentu aktorskiego, więc dla dobra sztuki Cheech (jej ochroniarz, który nagle poczuł artystyczne ciągoty) zabija ją <jezyk>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 25, 2013, 22:32:26 »
Na szczęście jest sprawiedliwość i jego również dopadła.   
A Olive była jedyna w swoim rodzaju  <papa> Jej problemy z zapamiętaniem całego jednozdaniowego tekstu Hamleta - urocze. 
Czekamy na pytanie. ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 25, 2013, 22:50:07 »
Jaki los spotkał ulubionego pieska pani Whittaker, jednej z bohaterek "Wojny domowej"?
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 25, 2013, 23:08:21 »
Larita (kandydatka na synową) zbyt intensywnie na nim usiadła, kiedy ten wdrapał się na kanapę ulubioną i poduszki? Słowem, przygniotła go na śmierć ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 25, 2013, 23:12:40 »
Tak, i to kilkakrotnie, bo za każdym razem, gdy próbowała psa wynieść ktoś wchodził do pokoju i Larita nie wiedząc co z nim zrobić siadała na nim ponownie <haha>

Ps
Larita była już synową <szczerzy_sie>
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 26, 2013, 20:19:56 »
Ona już przyjechała jako synowa? W sensie formalnym? To nie wiem jak jak to oglądałam :D Ale dawno to było, to może mnie tylko usprawiedliwiać.

Pytanie:

Jaki tytuł nosi polska komedia o kłopotach  lokalowych pewnego małżeństwa w czasach wujka Gierka?

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 26, 2013, 20:57:24 »
Jedyne co przychodzi mi do głowy to: "Nie ma róży bez ognia". Mam nadzieję, że pomyślałam o dobrych "kłopotach lokalowych".  <szczerzy_sie>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 26, 2013, 21:09:45 »
Bingo, Oleńka !
Poprosimy o pytanie :)

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 27, 2013, 00:34:10 »
A jednak...  <szczerzy_sie>

Pierce Brosnan w swoim dorobku ma film, w którym jego bohater traci syna w ataku terrorystycznym na World Trade Center.

Proszę podać tytuł filmu i aktora, który zagrał owego syna.

P.S.
Dawno nikt tak do mnie nie zwracał. Jak byłam mała strasznie wkurzałam, gdy tak ktoś do mnie mówił  <haha>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 27, 2013, 17:03:19 »
Może chodzi o "Twój na zawsze", gdzie Tylera, syna Charlesa Roth'a (Pierce Brosnan) grał Robert Pattinson?
Andrzej Sapkowski

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 27, 2013, 17:09:10 »
Dokładnie o ten film chodziło. Odpowiedź prawidłowa. <brawo>

Twoja kolej El...

Wydaje mi się tylko, że Charles i Tyler nosili nazwisko Hawkins, ale tego nie dotyczyło pytanie... <mruga>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 27, 2013, 17:36:33 »
Może coś tam pokręciłam z nazwiskami w związku z tym, że ojciec rozwiódł się z ich (Tyler miał jeszcze siostrę) matką.

Moja zagadka:
Jaki utwór z muzyki klasycznej został wykorzystany w jednej z kultowych scen "Dyktatora" Chaplina i co on ilustrował?
Andrzej Sapkowski