Autor Wątek: Hana i Piotr  (Przeczytany 78682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aga

• HaPi
Odp: Hana i Piotr
« Odpowiedź #195 dnia: Marzec 22, 2013, 17:56:32 »
Ja trzymam kciuki aby Hana znowu była z Piotrem. Przecież oni tworzą idealną parę a scenarzyści dają im jakieś dziwne scenariusze i oni muszą je grać :| Mam nadzieję że za kilka odcinków (albo kilkanaście) będą parą :)

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #196 dnia: Marzec 24, 2013, 16:19:07 »
Hana kierując się dobrem Tosi krzywdzi wszystkich po kolei, krzywdzi przede wszystkim samą siebie, bo pozbawia się miłości, poczucia bezpieczeństwa i radości z każdego nadchodzącego dnia, krzywdzi Tosię, bo niby Piotr będzie z nią, będzie się nią opiekował jako ojciec, ale myślami ciągle będzie przy Hanie, ciągle będzie miał w pewien sposób żal, że tak to wszystko się potoczyło, i krzywdzi Piotra, który spokojnie mógłby być z Haną i opiekować się Tosią, oczywiście taki weekendowy tatuś to nie jest szczyt marzeń, ale przecież Hana powinna brać pod uwagę to, że Piotr nie jest z Magdą i z nią nie będzie, bo jej nie kocha! Więc tak czy inaczej będzie tylko weekendowym tatusiem, czy będzie z nią czy też z nią nie będzie.
I tak jak piszecie Hanie potrzeba egoizmu, chociaż odrobinę, niech zacznie myśleć o sobie, o swoim szczęściu i niech nie uszczęśliwia wszystkich dookoła.
Przecież to ona zaczęła to całe zło, które się teraz między nimi dzieje. To nie Piotr mówił, że kocha Magdę, a ona mówiła, że kocha Jamesa ....
Otóż to! To ona będąc szczęśliwa z Piotrem, będąc kochana powiedziała mu, że nie mogą być razem bo odnalazł się James, jej mąż, wobec którego musi być lojalna i tak spaprała sobie szczęśliwe życie u boku faceta, który by jej nieba przychylił, przykre.

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #197 dnia: Kwiecień 08, 2013, 16:51:04 »
Czas rozruszać wątek. Tylko nie bardzo wiem, jak zacząć, gdy do przekazania mam to: klik.
Naprawdę nie wiem jak skomentować. Może Hana faktycznie przestała kochać Piotra? Nie no, to nie może być prawda. Nie może... jestem wciąż dobrej myśli i wydaje mi się, że Hana wciąż siebie oszukuje. I wydaje mi się też, że z Szymonem się raczej nie umówi tak naprawdę... kurczę! Nigdy nie może być pięknie?

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 08, 2013, 17:04:38 »
Ręce opadają, jak spieprzyli ten wątek.
Magda się ogarnęła, wyprowadziła ale jednocześnie pozwala Piotrowi spotykać się z Tosią - świetnie, nareszcie. Piotr - w końcu walczy. Tylko szkoda, że jak jedna postać się nawraca, druga musi namieszać. Naprawdę teraz nie rozumiem Hany. I nie jestem do końca przekonana, czy jest jak pisze Amour, że sama siebie oszukuje. Mam taką nadzieję, ale mimo wszystko. Nawet jeśli później do siebie wrócą, to jak to będzie wyglądało, po takich słowach? Szkoda gadać, aż się przykro patrzy.

I wgl co to za słowa Piotra 'Nasza umowa dotyczyła tylko opieki nad Tosią'. A to odbieranie małej na czas ze szkoły do opieki nie należy?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 08, 2013, 21:59:42 »
Dla mnie połączenie tej pary jest w tym momencie kompletnie pozbawione sensu i szczerze powiedziawszy już im nie kibicuję, nawet więcej- nie wiem co scenarzyści musieliby wymyślić, aby ponownie mnie przekonać, że ta dwójka jest dla siebie stworzona. Hana od dłuższego czasu sprawia wrażenie, jakby Piotra już nie kochała, jakby nie liczył się dla niej tak, jak kiedyś. Jego oczy nadal są pełne miłości, a jej? Puste i wydaje mi się, że to poniekąd pustka związana ze zniknięciem Jamesa. Oraz z utratą dziecka właśnie, o której Piotr stale jej przypomina swoją obecnością. Ja nie widzę szans, aby to odbudować...

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 09, 2013, 16:38:54 »
wydaje mi się, że Hana wciąż siebie oszukuje.

Dlaczego mi się też tak wydaje? Mi się nie podoba taki obrót sprawy? Że niby ona z Szymonem? Hahaha dobre.
Może jeszcze nadejdzie taki dzień, że Hana będzie wiedziała czego chce i bedzie tego pewna. Bo Jamesa kocha-nie kocha, chciała nagrania z sesji, dostała i już jednak na pewno go nie kocha. Piotra też kocha-nie kocha, bo jednak gdzieś te oczy patrzyły przed szpitalem na Piotra w ostatnim odcinku-gdyby jej nie zależało to by chyba wyszła ze szpitala od razu do samochodu, może by wzrok mignął, ale nie sądzę, żeby się zatrzymywała i tak na niego patrzyła. A Szymon to co? Pocieszyciel, bo ' a nie ma nikogo, to może sobie Szymona wezmę'. Absurd!

Oraz z utratą dziecka właśnie, o której Piotr stale jej przypomina swoją obecnością. Ja nie widzę szans, aby to odbudować...

Wiesz, jest wiele par na świecie, które tracą dzieci, a jednak są w stanie dalej ze sobą żyć. Ja szansę widzę, ale tylko wtedy jak się scenarzyści ogarną, bo póki co popsuli i ich, i Latoszków.

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 21, 2013, 22:08:50 »
klik
Tego to ja się nie spodziewałam...

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #202 dnia: Kwiecień 21, 2013, 22:25:45 »
klik
Tego to ja się nie spodziewałam...
Szok.
Tak wgl ona ma szansę adoptować dziecko, skoro jest sama? Nie znam się, nie mam pojęcia jak to jest, ale wydaje mi się, że chętniej przekazują opiekę nad dzieckiem małżeństwom...
Szczerze mówiąc nie wiem, co o tym sądzić. Ostatnio pokazała, że nie zawsze potrafi dokonać właściwych wyborów. Poza tym podejrzewam że to dziecko będzie rekompensatą straconej ciąży. Czyli działa raczej pod wpływem emocji, a takie sprawy trzeba przemyśleć gruntownie, spokojnie, 'na zimno'.
A Piotr... co on ma na to powiedzieć. Hana potraktowała go nieładnie, mówiąc bardzo delikatnie. Też pewnie będzie w szoku. Czekam tylko teraz, czy nadal będzie za nią biegał, czy da sobie spokój. I czy będą jeszcze razem, na co bardzo liczę, ale średnio potrafię sobie to wyobrazić.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 22, 2013, 19:50:30 »
Przede wszystkim nie rozumiem pytania "Co na to Piotr?". A co on ma do gadania? Ani nie jest z Haną, ni nie będzie z nią tego dziecka wychowywał, więc jego zdanie tu jest najmniej ważne. Oczywiście sam pomysł jest, jak to kiedyś Maleńka napisała w innym dziale ", dno i metr mułu". Co oni jeszcze zrobią, żeby Hanę doprowadzić do gorszego dziwadztwa?

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 06, 2013, 18:30:35 »
Widać że Hana i Piotr powoli zaczynają ze sobą rozmawiać. Ale to nie jest to co kiedyś. Ja tak myślę że Piotr będzie z Magdą bo oni przecież mają Tosię. Szkoda że on tych zakupów nie zrobił i nie odebrał jej ze szkoły ale, wiadomo operacja ważniejsza.

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 07, 2013, 16:15:25 »
Nie wiem czy taka szkoda. Magda powinna wiedzieć, że Piotr nie pracuje w sztywnych godzinach i lada chwila może wypaść mu nagły wypadek. A to, że samochód u mechanika, no to nie jest żadne tłumaczenie. W Warszawie komunikacja miejska jest.

Ja myślę, że Hana z Piotrem powoli będzie przełamywać bariery, a to, że jak Piotr myśli, że Hana spotyka się z Szymonem, to może da mu kopa do walki.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 07, 2013, 17:59:02 »
No właśnie i to mnie zastanawia - w Warszawie komunikacją praktycznie nikt nie jeździ tylko taksówkami. Widać jak lekceważący stosunek do zwykłych ludzi mają scenarzyści...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 26, 2013, 18:55:42 »
Ja myślę, że Hana z Piotrem powoli będzie przełamywać bariery, a to, że jak Piotr myśli, że Hana spotyka się z Szymonem, to może da mu kopa do walki.
Piotr stara się przełamać to wszystko, ale Hana w tym wcale mu nie pomaga. Myślę, że zbliży ich do siebie sprawa tej całej Pauli. Oczywiście po tym jak Piotr podejrzewał, że Hana spotyka się z Szymonem dostał przyspieszenia <haha> i dobrze! W ogóle strasznie się ucieszyłam jak wrócił do LG! Strasznie mi go tam brakowało. ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 26, 2013, 20:56:19 »
Piotr to facet na poziomie. Tą odpowiedzią spokojną "kocham cię" na niespokojne kłamstwo Hany "nie kocham cię", sobie u mnie niesamowicie zapunktował. Jemu dałabym order a ją palnęła w łeb. Nie wiem czy by zmądrzała, ale może chociaż ślepiami przestałaby przewracać ::) :P

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 26, 2013, 21:05:00 »
I przestałaby strugać cierpiętnicę. W końcu nie tylko ona straciła dziecko...

A z tym kłamstwem - tak, można było to wyczuć na kilometr. Kocha go.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>