Ankieta

Które zdjęcie podoba Ci się najbardziej?

1
0 (0%)
2
2 (6.9%)
3
12 (41.4%)
4
4 (13.8%)
5
2 (6.9%)
6
1 (3.4%)
7
2 (6.9%)
8
0 (0%)
9
1 (3.4%)
10
2 (6.9%)
11
0 (0%)
12
0 (0%)
13
1 (3.4%)
14
2 (6.9%)

Głosów w sumie: 29

Głosowanie skończone: Wrzesień 08, 2012, 11:27:34

Autor Wątek: Konkurs fotograficzny - WAKACJE 2012  (Przeczytany 21009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Konkurs fotograficzny - WAKACJE 2012
« dnia: Sierpień 12, 2012, 20:53:26 »
Zapraszamy go głosowania! smilie_girl_299

Przypominam, że można oddać tylko jeden głos, na jedno zdjęcie. Każde zdjęcie ma specjalnie do tego celu przypisany numerek.

Poniżej można zobaczyć zdjęcia w pełnej rozdzielczości:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Wyniki głosowania będą widocznie po jego zakończeniu  <komputer>

W przypadku remisu lub niemożności wyłonienia trzech zwycięzców - przewidziana jest dogrywka ;)

Zasady konkursu:
1. Konkurs jest otwarty dla wszystkich zarejestrowanych użytkowników forum www.dyskutuj.cba.pl (z wyłączeniem członków komisji).
2. Zdjęcia zgłoszone do konkursu mogą być przerobione w programach graficznych, wedle własnego uznania.
3. Każdy z autorów może wystawić do konkursu tylko 2 zdjęcia. W przypadku wystawienia przez autora większej liczby zdjęć, Komisja weźmie pod uwagę tylko i wyłącznie 2 pierwsze zdjęcia.
4. Autorem zdjęć musi być wyłącznie osoba, która zgłasza zdjęcie do konkursu. Autor, zamieszczając zdjęcie, wyraża zgodę na jego wykorzystywanie dla potrzeb forum.
5. Prace należy zamieszczać w niniejszym temacie. Tematem przewodnim zdjęć są wakacje - w szeroko rozumianym znaczeniu tego słowa - może to być widok gór, morza lub miasteczka, które się odwiedziło w tegoroczne wakacje ;) Lub jakiegoś specjalnego miejsca, bliskiego autorowi.
6. Termin nadsyłania zdjęć upływa 31.08.2012 r. o godzinie 23:59
7. Po tym terminie, osoby zalogowane na forum, będą mogły głosować przez 7 dni za pomocą ankiety, w której zostaną wyłonieni zwycięzcy.
Komisja, przy współudziale administracji forum, czuwać będzie nad przebiegiem głosowania i ujawniać ew. przypadki prób nieetycznego wpływu na wyniki ankiety. Niedopuszczalne będą też próby namawiania do zagłosowania na dane zdjęcie.
8. O wyniku konkursu będzie decydowała liczba głosów oddanych dla danego zdjęcia.
9. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone po zakończeniu ankiety.
10. Dla autorów zwycięskich zdjęć przewidziane są nagrody niespodzianki.

Skład komisji: Maleńka, Kompaktowa, Caliente.

Zapraszamy do zabawy  :buzki:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 11:30:37 wysłana przez Maleńka »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Konkurs fotograficzny - WAKACJE 2012
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2012, 12:42:26 »
Wszystko fajnie, ale trochę punkt 2 nie fair. Nie wszyscy mają zdolności graficzne albo nie pracują nad programami. Ja w tym przypadku podziękuję, poza tym dla mnie data nieodpowiednia, ale życzę miłej zabawy i nie zapomne zagłosować ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2012, 12:51:10 »
Oj, Skoprionica nikt Ci przecież nie każe przerabiać Twoich zdjęć - broń boże!
Ba, nawet naturalne, bez obróbki zdjęcia bardzo mile widziane. ;)
Ponadto jest to konkurs, więc czekamy na jak najlepsze zdjęcia, jeśli ktoś ma możliwość dlaczego nie mógłby podrasować swojej pracy w szopie, czy gimpie?
Multum fotografów używa także grafiki do swoich zdjęć.
Według mnie jak najbardziej fotografia z grafiką idą ze sobą w parze, ot co.
Szczerze? Nie rozumiem Twojego oburzenia.
Zamiast się obrażać -  "zepnij tyłek" i przyślij nam zdjęcia na takie jakie Cię stać, a nóż będą najlepsze! :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2012, 12:54:13 »
Hm - to może przedłużymy do końca września skoro miesiąc to za mało? ;)

PS Nigdy nie będzie fair ;) Gdybyśmy np. zabroniły używać programów graficznych mogłybyśmy się spotkać z uwagami, że to nie fair, bo mam zwykły aparat, a nie lustrzankę i jakie ja mam szanse. Z tego względu właśnie pozwalamy na używanie programów ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2012, 13:16:19 »
hymm....tyle, że ja się nie oburzam :D. Nawet nie wydaje mi się, że to tak brzmi. Nieee ja to odpadam, kiedyś siedziałam w graficznych programach, ale mnie to nie ciągnie :)

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2012, 13:29:02 »
Ja mam pytanie... Czy w konkursie można również zgłaszać zdjęcia pt. "wakacyjne sesje"? Tzn. jest ciepło, park, itp., a na zdjęciu ujęcie kogoś? W sensie jakiejś osoby?
Poza tym jak dla mnie do końca września to jednak za długo ;) Więc obstawałabym za terminem takim jaki jest-koniec sierpnia.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2012, 13:47:10 »
Fab - jasne - wakacje w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 13, 2012, 13:52:05 »
Również jestem zdania, że koniec sierpnia czyt. wakacji, to odpowiedni moment na zakończenie konkursu. ;)
Zacznie się szkoła i raczej nikt nie będzie miał głowy do robienia "wakacyjnych zdjęć", a w końcu wakacje, to lipiec/sierpień. :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 13, 2012, 14:00:29 »
Dla studentów też wrzesień :P

Offline asia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 13, 2012, 18:31:27 »
Nie jestem studentką i nie mogę zagwarantować, że udział wezmę, ale mi właściwie dłuższy termin by odpowiadał. Akurat zamiast iść do szkoły, wolę wyjechać  :-X i chyba będę miała okazję zrobić sporo zdjęć  fajnych miejsc.
Jest w zasadzie połowa sierpnia, nie można przedłużyć terminu nadsyłania prac do np. połowy września?
Teraz pogody nie ma (przynajmniej u mnie jest brzydko) i na wakacje to i tak nie wygląda  :-X
No ale to jak większość chce :D
"Może brakować mi słów, ale nie własnego zdania"

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 13, 2012, 18:35:03 »
Ale nie mogą to być wakacyjne zdjęcia robione we wrześniu, bo co to za wakacje? Ktoś pewnie nie ma teraz wakacji i pracuje, urlop ma w listopadzie i to będą jego "wakacje", ale wydaje mi się, że to bez sensu tak. Ustalmy, że chodzi o zdjęcia zrobione w okresie wakacyjnym przyjętym przez ogół, czyli lipiec-sierpień.

Takie jest moje zdanie przynajmniej, ale jak ustalicie inaczej to niech będzie i tak ;) Tylko wydaje mi się, że nie ma co niepotrzebnie komplikować sprawy.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 13, 2012, 19:29:42 »
To może zrobimy do końca trwania astronomicznego lata?
O terminie w sumie nie pomyślałam, że jest za krótki - jakoś mi się wydawało, że mamy dopiero początek sierpnia ;) Jak się pracuje to już się tak nie zwraca na to uwagi :P

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 14, 2012, 15:51:37 »
Skorpionica, nie rezygnuj z powodu tego, że można używać zdjęć do obróbki! Przecież to nie wpływa na wybór. Zdolny fotograf zrobi piękne zdjęcie bez żadnego programu, a niezdolnemu nawet photoshop nie pomoże ;) Nie raz przerabianie zdjęć tylko im szkodzi, robią się pseudo-artystyczne. Poza tym... to tylko zabawa ;)

Termin też mi się wydaje odpowiedni, jeszcze ponad dwa tygodnie na zrobienie zdjęcia. A pamiętajcie też, że to nie musi być zdjęcie zrobione specjalnie na konkurs. Możecie wybrać jedno ze swojego prywatnego archiwum, nie wierzę, że od początku wakacji nic nie pstryknęliście ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 21, 2012, 17:21:42 »
A może nadesłane zdjęcia mogłyby być po prostu rozdzielone na dwie osobno oceniane kategorie?
Zdjęcia- zabawa z programem graficznym
Zdjęcia- bez obróbki w programie graficznym.

Wiem, że piszę o tym za późno i konkurs już trwa i w ogóle pewnie wtrącenie zbędne, ale może dzięki temu byłoby więcej chętnych.... Może Skorpionica by się nie zniechęcała...
Poza tym zawsze fajnie z jednej strony podziwiać twórczość naturalną, nieskalaną programem graficznym z drugiej strony miło patrzeć na sztukę komponowania w programie graficznym... Na pewno na równi takich zdjęć nie da się postawić i ocenić... Pomyślcie o tym, jeśli Wam się chce.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 21, 2012, 22:49:12 »
Tak naprawdę martwi mnie, że póki co nie mamy czego oceniać...
Teraz już za późno na zmiany.