Autor Wątek: Głęboka woda  (Przeczytany 11615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Głęboka woda
« dnia: Sierpień 11, 2012, 19:56:40 »
Głęboka woda ? polski serial obyczajowy w reżyserii Magdaleny Łazarkiewicz, emitowany w TVP2 od 4 grudnia 2011 do 26 lutego 2012 r. Pilotażowy odcinek serialu został wyemitowany 14 czerwca 2011 r.
Producent serialu TVP otrzymała na realizację dofinansowanie z Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej. Film został zrealizowany w ramach Projektu 1.18 Tworzenie i rozwijanie standardów usług pomocy i integracji społecznej.

Serial ukazuje perypetie grupy pracowników ośrodka pomocy społecznej. To ludzie o wielkiej wrażliwości na losy wszystkich potrzebujących, słabszych, porzucony przez najbliższych, a często również zepchniętych na margines społeczeństwa.
Dyrektorem ośrodka jest bezkompromisowy Wiktor Okulicki (Marcin Dorociński), który niedawno objął tam stanowisko. Chce on poprawić jakość oferowanych usług, by jak najlepiej zadbać o interesy podopiecznych OPS-u. Nie traci czasu na zbędne rozmowy, za to świetnie się sprawdza w działaniu na korzyść ludzi korzystających z pomocy. Sprawdzony zespół Okulickiego tworzą: Mika, Alina, Małgosia, Krystyna i Jerzy.
- wikipedia.

Moim skromnym zdaniem serial jest genialny. Pomysł, realizacja, aktorzy.. wszystko pasuje mi idealnie. Fabuła również nie jest banalna, pokazuje życie najuboższych obywateli naszego kraju. Żeby wszyscy pracownicy socjalni mieli tak dobre serducha jak w serialu, nie licząc gbura Jerzego, którego nie trawię.
Serial zdobył kilka nagród na jakichś festiwalach - pisali o tym na fb i z tego co wiem ekipa miała kręcić drugą serię, więc jest szansa, że serial wróci na antenę, mam wielką nadzieję na to.
Plusem jest też piosenka, świetnie pasuję.  smilie_girl_321

Oglądał ktoś?

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Głęboka woda
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2012, 09:53:34 »
Ja oglądałam kilka odcinków. Oczywiście najbardziej zapadł mi w pamięć odcinek, w którym zagrała Dominika Ostałowska  smilie_girl_159 W sumie nic dziwnego. Fabuła była bardzo interesująca, Dominika świetnie wcieliła się w rolę zagubionej w świecie kobiety. W jej oczach było wszystko: lęk, strach, przerażenie, poczucie samotności, odrzucenia... smilie_girl_120

Serial ukazywał życiowe problemy XXI wieku i takie ich przedstawianie, moim zdaniem, jest bardziej ambitne niż historie bohaterów z "Trudnych spraw"  :D

Też mam nadzieję, że po wakacjach wejdzie druga seria  smilie_girl_356

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2012, 11:39:41 »
Dominika świetnie wcieliła się w rolę zagubionej w świecie kobiety. W jej oczach było wszystko: lęk, strach, przerażenie, poczucie samotności, odrzucenia... smilie_girl_120
O tak, zgadzam się z Tobą, pisałam o tym w temacie pani Dominiki. :)
Historie z serialu są przerażające, ale bardziej przerażające jest to, że w prawdziwym życiu coraz częściej można spotkać takich ludzi.. Biednych, zagubionych w swoim życiu, bez pracy, bez wsparcia, z problemami i uzależnieniami.. Serial idealnie odzwierciedla realia życia.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2012, 12:33:13 »
Facebook przywitał mnie oto taką radosną wiadomością.

Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich fanów "Głębokiej wody". Zdjęcia do drugiej serii Waszego ulubionego serialu startują już w przyszłym tygodniu! Póki co zamieszczamy stopklatkę ze zdjęć uciekających i jednocześnie czekamy na Wasze pomysły i sugestie dotyczące tego, kim jest tajemniczy chłopiec na zdjęciu.
Zdjęcie

Temat wisi pusty, ale może ktoś się skusi na drugi sezon, a warto! Jeden z najlepszych seriali ostatnich lat.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2012, 23:11:53 »
Faktycznie, drugi sezon powstanie. Myślę, że duży wpływ na zamówienie przez TVP2 następnego sezonu (mimo zapewne koszmarnie niskiej oglądalności ) był szereg nagród jaki się na ten serial posypał. Nagród przede  wszystkim niepolskich - światowych czy europejskich. "Głęboka woda' został uznana za najlepszy europejski serial telewizyjny (Prix Italia). Tak więc w tym momencie nie zrobić kolejnego sezonu to po prostu byłby wstyd. Cieszę się, bo w końcu coś wartościowego zostało docenionego.
Póki co można oglądać I sezon od przyszłej niedzieli. Co prawda gadaliśmy już o nim na ifilmie (co niektórzy) ale warto będzie sobie powtórzyć ;)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2013, 20:25:06 »
Świetnie, że ma powstać drugi sezon. Baaaardzo interesujący serial i tak bardzo wyróżnia się spośród pozostałych polskich 'tasiemców'.  ;)
Mimo to jednak nie do końca zgodzę się z tym, że jest tak prawdziwy i przedstawia rzeczywistość towarzyszącą ludziom ubogim, skrzywdzonym albo toczącym walkę z alkoholizmem itd.  Nie chcę się tu wymądrzać, nie mam z tym do czynienia, ale mój tata, który ma z tym styczność, strasznie przeklina na ten serial. Uważa, że wcale nie przedstawia rzeczywistości i wprowadza ludzi w błąd.
Ja sama nie wiem jak jest, tylko piszę co on na ten temat mówi. Ja bardzo lubię 'Głęboką wodę' i na pewno będę oglądać 2 sezon.  ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2013, 16:32:43 »
Jeżeli chodzi o przedstawienie życia ludzi ubogich to myślę, że jak na serial, dobrze jest to przedstawione. Osobiście nie mam styczności z takim środowiskiem, ale jestem pewna, że jednak serial troszkę ubarwia rzeczywistość, ale dlatego tak dobrze się to ogląda. Wiadomo, że nie każda historia takich ludzi kończy się happy endem, jak to jest przedstawione, jednak wielki szacunek dla producentów i scenarzystów za to, że pojęli się takiej fabuły. Na pewno taki serial wymaga więcej pracy niż kręcenie typowej opery mydlanej. Twórcy chcieli tym serialem coś przekazać i myślę, że to się im udało :)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 12, 2013, 19:47:31 »
Na pewno taki serial wymaga więcej pracy niż kręcenie typowej opery mydlanej. Twórcy chcieli tym serialem coś przekazać i myślę, że to się im udało :)

Masz rację, poza tym na pewno jest bardziej ambitny i potrzebny w polskiej telewizji. Oper mydlanych jest mnóstwo, w dodatku mam  wrażenie że we wszystkich dzieje się to samo. Mimo to jednak widok Miki, która była tak oddana pracy i zaangażowana, nie przekonuje mnie.  ;) Ciężko mi uwierzyć, że jest tak naprawdę. Ale całokształt jak najbardziej na wieeeelki plus. I czekam z niecierpliwością na 2 sezon.  <serce>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 24, 2013, 19:21:03 »
Czy to dzisiaj leci już drugi sezon czy to jeszcze jakieś powtórki?

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 24, 2013, 19:54:24 »
Dzisiaj będzie 10 odcinek I serii. Nie mam pojęcia od kiedy będzie emitowany II sezon, wie ktoś? :D

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 24, 2013, 20:53:28 »
Wydaje mi się, że wiele seriali ma być wznawianych bądź ma startować w marcu i Głęboka woda do nich należy. Ale nie jestem pewna, mam tylko wrażenie, że gdzieś to czytałam.  ;)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 24, 2013, 21:20:56 »
Hmm, ja czytałam gdzieś, że scenariusze są, aktorzy są chętni, ale nie ma funduszy ;>
Jednakże było to jakiś czas temu (ale nie pół roku czy coś  :P), więc nie wiem czy w marcu wypuszczą nowy sezon.
A chciałabym bardzo.
Wszystko mi się w tym serialu podoba, od czołówki przez realizm w opowiadanych historiach, trudne tematy, po Dorocińskiego  <haha>

Hey, little rich girl!

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 24, 2013, 21:32:06 »
Druga seria raczej będzie, skoro jest już nawet zwiastun. Prawdopodobnie na wiosnę.

GLEBOKA WODA Sezon 2 - TRAILER

A oglądając go ciarki przechodzą. Chyba żaden zwiastun nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Ta seria musi być równie dobra, jak poprzednia.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 24, 2013, 21:41:27 »
Tematyka serialu bardzo mi odpowiada, chyba do niego wrócę i nadrobię wreszcie to, co od dawna chciałam. Również urzekł mnie odcinek, w którym wystąpiła Dominika Ostałowska. Poruszająca historia dziewczynki obdarzonej tak pięknym głosem oddziałuje na każdego widza, jestem pewna.
I piosenka, której słuchałam ze łzami w oczach. <papa>

Głęboka woda - Zwiastun Odcinka 2

Serial dopisałam na listę tych absolutnie wyjątkowych, oderwanych od standardowych polskich tesiemców czy typowych komedii. Doceniam niemal tak samo jak ukochaną przeze mnie Reginę.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline abby

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 24, 2013, 23:12:57 »
Ciesze sie, ze bedzie 2 seria serialu "Gleboka woda".
Wszystkie odcinki pierwszej serii wywarly na mnie bardzo duze wrazenie.Najbardziej jednak zapamietalam odcinek z Dominika Ostalowska, ktora zagrala mame Karolinki.
Również urzekł mnie odcinek, w którym wystąpiła Dominika Ostałowska. Poruszająca historia dziewczynki obdarzonej tak pięknym głosem oddziałuje na każdego widza, jestem pewna.
I piosenka, której słuchałam ze łzami w oczach. <papa>

Ostatnia scena odcinka, kiedy Karolinka spiewa "Szczesliwej drogi juz czas", mnie takze bardzo wzruszyla.Piosenka jest swietnie dobrana oraz interpretacja Karolinki byla dla mnie mega przekonujaca.