Autor Wątek: Klan  (Przeczytany 13476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Klan
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 16, 2013, 13:32:15 »
2.Down jest uzdolniony muzycznie(Może się coś takiego zdarzyć w realu?)
Po pierwsze nie "down", tylko osoba chora na zespół downa - jest różnica i to duża. Co do muzykalności, to polecam film Podwójne życie Piotra S. - zobacz sobie jak odtwórca roli Maćka gra "Dla Elizy". Poza tym jestem pod wrażeniem Twojego braku szacunku dla ludzi. Cóż. ::)

Swoją drogą widzę, że jesteś dobrze obeznany w tematyce Klanu, musisz być zagorzałym fanem! :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 16, 2013, 14:50:25 »
2.Down jest uzdolniony muzycznie(Może się coś takiego zdarzyć w realu?)
Po pierwsze nie "down", tylko osoba chora na zespół downa - jest różnica i to duża. Co do muzykalności, to polecam film Podwójne życie Piotra S. - zobacz sobie jak odtwórca roli Maćka gra "Dla Elizy". Poza tym jestem pod wrażeniem Twojego braku szacunku dla ludzi. Cóż. ::)
I tutaj warto zaznaczyć, że Maciek z Klanu nie jest wyjątkiem, bo akurat zdziwiłbyś się, ale ludzie z zespołem downa wyróżniają się często szczególnymi uzdolnieniami muzycznymi i plastycznymi. Stąd też słynne warsztaty dla osób niepełnosprawnych, na których to ludzie z zespołem downa wykonują różne cudowne rzeczy z zakresu plastyki (sama co roku na święta dostaję różne ozdoby okolicznościowe przez nich wykonywane) i sprzedają je, dostając tym samym namiastkę samodzielności. Dlatego na Twoim miejscu następnym razem powstrzymałabym się od tego typu komentarzy, bo wystarczyło tylko trochę doczytać, dopytać się kogoś, aby wiedzieć, że Twój komentarz mija się z prawdą i jest generalnie nie na miejscu.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 16, 2013, 09:14:29 »
Streszczenia powakacyjne.

Odcinek 2456
Będąc z córką w El-Medzie, Arkadiusz odwiedza gabinet Grażynki i otrzymuje zaproszenie na kolację. Elżbieta proponuje Jerzemu wyprawę do Niemiec w poszukiwaniu Beaty. Chojnicki sceptycznie podchodzi do propozycji. Uważa, że póki Beata nie chce się ujawnić, wszelkie poszukiwania nie mają sensu. Czesię martwi silna konkurencja, która przejęła dużą część przedszkolaków. Paweł z synem wracają z Topolina. Pobyt Krystyny za granicą niespodziewanie się przedłuża.

Odcinek 2457
Mimo zakończonego kongresu Krystyna nie może wrócić do kraju, ponieważ wszyscy uczestnicy zostali poddani kwarantannie. Czesia zwierza się Grażynce z zawodowych problemów. Otrzymuje od niej ofertę pożyczki. Podczas spaceru z Zosią Agnieszka próbuje udaremnić nielegalne ścinanie drzewa w miejskim parku. Jej towarzyszka, mama koleżanki Zosi, nie jest świadoma zagrożenia, bagatelizuje problem, a nawet upatruje korzyści dla siebie. Miłosz z Bożenką rozmawiają o ślubie.

Odcinek 2458
Starania Feliksa o pracę w agencji reklamowej nie odnoszą skutku. W konsekwencji pada ofiarą złośliwego żartu. Agnieszka nadal zajmuje się sprawą bezprawnej wycinki drzewa. Interweniuje w urzędzie dzielnicy. Postanawia też napisać artykuł do "Brukowej". Bożenka oznajmia Grażynce, że wraz z Miłoszem planują ślub. Ola i Ewa spotykają się z nowym szefem Okazuje się, że grozi im redukcja etatów.

Odcinek 2459
Za namową Ewy Ola postanawia poprosić szefa o pierwszą samodzielną sprawę. Agnieszka bezskutecznie próbuje wytłumaczyć matce Tosi, dlaczego powinno się reagować na bezprawne ścinanie drzew. Zosia obawia się, że straci przez to koleżankę. Czesia i Darek zastanawiają się, jak sprostać finansowym wyzwaniom za dodatkowe zajęcia Anulki. Arkadiusz przeprowadza z Grażynką szczerą rozmowę. Przedstawia jej też córkę. Bożenka i Julka szybko nawiązują kontakt.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 25, 2013, 22:37:07 »
Czyli romansu Grażynki i Arkadiusza ciąg dalszy, nadal będą "prowokować los". <jezyk>

Dziwi mnie fakt, iż Bożenka i Miłosz chcą wziąć ślub, wiem, że kiedyś małżeństwa w młodym wieku były czymś naturalnym, zaskakiwało raczej odwlekanie podjęcia tej ważnej, życiowej decyzji, jednak nie potrafię wyobrazić sobie, abym za rok czy dwa miała stanąć na ślubnym kobiercu. Podziwiam jednak ich odwagę i pewność, ciekawa jestem jak dalej scenarzyści poprowadzą ten wątek.

Wyczytałam gdzieś, iż Chojniccy odnajdą Beatę, ale ona powie im, że nie ma zamiaru przyjeżdżać z powrotem do domu, do dzieci. W takim wypadku nieprawdziwe więc okazałyby się plotki o rzekomym powrocie pani Doroty Naruszewicz do serialu. Nie rozumiem tego bezsensownego drążenia tematu Beaty, skoro aktorka swej dawnej roli ponownie odgrywać nie zamierza. Daliby temu spokój. Mam nadzieję, że teraz już to zrobią. Raz na zawsze. :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 26, 2013, 07:53:23 »
Może właśnie po to wprowadzili ponownie jej wątek. Bo tak - zaginęła, dzieciaki cały czas żyły nadzieją, że wróci, widzowie może trochę też ;)
Teraz wprawdzie nie powinni mówić dzieciom, że matka nie chce do nich wrócić, ale chociaż będzie wiadomo, że ona nie wróci, Jacek będzie mógł wziąć rozwód i tak dalej ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2013, 08:07:00 wysłana przez Ann »

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 26, 2013, 14:11:49 »
O! To w sumie też się cieszę. Zwłaszcza z aktorki, która zastąpi Dorotę Naruszewicz ;)

Może dzięki temu Jacek i Agatka się rozstaną :P Jakoś mnie wkurzała ta cała pani architekt ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 27, 2013, 14:16:40 »
Dla mnie to zaskoczenie dnia! :D Może to i dobrze, że zdecydowano się na zmianę aktorki. Beata była jednak jedną z ważniejszych postaci w serialu, szkoda gdyby miała zniknąć bezpowrotnie. I wydaje mi się, że Magda Wójcik będzie grała bardziej naturalnie. ;D

Swoją drogą, najpierw podmienili Jana Wieczorkowskiego, teraz Dorotę Naruszewicz...

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 27, 2013, 14:57:14 »
Swoją drogą, najpierw podmienili Jana Wieczorkowskiego, teraz Dorotę Naruszewicz...
Przypadek? Nie sądzę.

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać <haha>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 27, 2013, 15:05:03 »
Przypadek? Nie sądzę.
Rozwiń swoją myśl. :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 27, 2013, 20:39:26 »
Dzięki temu Wieczorkowski się rozwinął, bo tak osiadłby w tym serialu i byłby z niego drugi Mroczek ;)
Za to Doroty Naruszewicz i tak nigdzie nie było widać.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 30, 2013, 23:50:35 »
Z tego, co wiem, Dorota Naruszewicz po odejściu z Klanu grała w Teatrze Komedia. Czy nadal gdzieś gra - tego nie wiem. <slucha>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 11, 2013, 18:11:51 »
Kolejny news!

OTO NOWY MĘŻCZYZNA BEATY!

Po blisko dwuletniej nieobecności Beata Borecka (Magdalena Wójcik) pojawi się w swoim rodzinnym domu na Sadybie w towarzystwie nowego partnera Joachima, w roli którego zobaczymy Wojciecha Dąbrowskiego.

Serialowa widownia doskonale zna 54-letniego Wojciecha  Dąbrowskiego z innych wcieleń. Był m.in. policjantem Piotrem Wojciechowskim w "Plebanii" i Janem Radoszem, ojcem Marysi (Aneta Zając), w "Pierwszej miłości".

Fani "Klanu" po raz pierwszy zobaczą go w 2468. odcinku (emisja w poniedziałek 23 września). Elżbieta (Barbara Bursztynowicz) zauważy wówczas przez okno obcego mężczyznę kręcącego się przy ogrodzeniu i robiącego zdjęcia. Nie bez powodu nabierze podejrzeń, że to złodziej.

Tymczasem w 2471. odcinku (emisja w czwartek 26 września) nieznajomy mężczyzna późnym popołudniem zapuka do domu na Sadybie. Nie bardzo będzie potrafił wytłumaczyć, jaki jest powód jego wizyty. Zaprowadzi Chojnickich do samochodu, z którego wysiądzie... Beata.
Czyli jednak z tym Joachimem to jakiś poważny związek? Dziwi mnie to. Między aktorami jest 10 lat różnicy, a wyglądają, jakby było jeszcze więcej. <jezyk>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 22, 2013, 20:38:49 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/klan-380/news-przymiarka-slubna-i-rozstanie,nId,1045928
No tak. Za słodko było, trzeba popsuć.

A co do nowej Beaty to podoba mi się ta postać. I jednocześnie jest mi jej żal. I strasznie mnie irytuje Elżbieta swoim zachowaniem...
I Jasiek z odtrącaniem matki. Choć dziś myślałam, że jak zobaczyła syna z siniakami na twarzy to coś tam w niej drgnie i pamięć wróci. A tu nic takiego się nie stało, do tego jej gest uczucia został przez Jaśka odrzucony i taka lipa :(

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 22, 2013, 21:03:16 »
No tak. Za słodko było, trzeba popsuć.
Nie no, ludzie... <olaboga>
Trzeba było pokazać, że nie istnieją związki młodych ludzi, w których czystość jeszcze coś znaczy, w których seks ma być wyrazem miłości, a nie tylko zaspokojeniem popędów. No tak... Udało się. Brawa, scenarzyści, jestem pod wrażeniem.

I strasznie mnie irytuje Elżbieta swoim zachowaniem...
Mnie też. Wszystko ma być na już, teraz, zaraz. Na miejscu Beaty czułabym się strasznie osaczona. Ona straciła pamięć! To oczywiste, że wszyscy chcieliby, by już ją odzyskała, ale to może wcale nie być takie proste. Również bardzo podoba mi się ta postać. I ciekawa jestem kiedy wszystko sobie przypomni. :) Notabene... Jakoś bym nie chciała, żeby była z tym Joachimem.