Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #225 dnia: Luty 25, 2013, 21:17:15 »
Nie? O patrz a dla mnie jest idealny. ;) A te z biovaxa mniej więcej ile kosztują? :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #226 dnia: Luty 25, 2013, 21:23:54 »
Zależy od sklepu albo apteki, ale ostatnio w aptepce mignął mi przed oczami za 9,80. Myśle, że tak maksymalnie 11 nie przekroczy.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #227 dnia: Luty 25, 2013, 21:26:20 »
A no to też nie jest jakiś specjalnie drogi. ;) Skoro polecasz to jak tylko skończy mi się z Biosilka to kupię ten Twój, dzięki!  :buzki:

Offline Avant

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #228 dnia: Marzec 01, 2013, 20:28:15 »
Ja używam maski z Biovaxu. Maturalny skład bez silikonów, SLS czy innych i świetnie działa na moje włosy - są zdrowsze, błyszczą się i kręcą.
W miarę naturalny i delikatny skład jest skład mnie bardzo ważny. Kiedyś miałam nieprzyjemny problem - łupież. Od małego z nim walczyłam. Myłam po prostu włosy szamponem Head&Shoulders, czasem dodając do tego jeszcze Nizoral. Efektem były suche, ale szybko przetłuszczające się, zniszczone włosy, swędząca skóra i łupież, który powracał w chwili, kiedy umyłam głowę choć raz innym szamponem. Myślałam, że tak musi być, dopóki w internecie nie przeczytałam, że SLS (Sodium Laureth Sulfate) i inne jemu podobne to silne detergenty, które mogą u niektórych powodować m.in łupież. Poszłam więc do Rossmana i kupiłam jedyny szampon w całej drogerii bez tego związku - Hipp Szampon dla dzieci.  <szczerzy_sie> Od razu zaopatrzyłam się w maskę Biovax i Alterry. Od tego czasu nie mam już problemów z łupieżem, włosy nieco wolniej się przetłuszczają i są znacznie ładniejsze.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 01, 2013, 21:17:04 »
Mi akurat SLS nie szkodzi. Przeciwnie raczej, bo szampony bez SLS( te które do tej pory użyłam) powodowały albo mega podrażnienie(Babydream), albo włosy były tłuste i oklapłe już na drugi dzień (Alterra). Jak myję SLSem to nawet i 3 dni mi się trzymają. Zaczęłam jednak kupować szampony z krótkim składem. Mimo tego, że mi nie podpasowały te dwa szampony bez SLSu, to się nie poddaję i niedługo zamierzam kupić do przetestowania szampon z Green Pharmacy(bez SLS i parabenów). Ciekawa jestem jak ten się sprawdzi.

Offline Avant

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 02, 2013, 00:10:43 »
Słyszałam, że Babydream nie jest właśnie najlepszy, bo wysusza i podrażnia. Może wypróbuj mój Hipp, polecam. ;) Choć z drugiej strony, jeżeli nie szkodzi Ci ten środek, to może nie ma co z niego rezygnować.

Alterra też ma w szamponach w składzie coś podobnego do SLS, tylko niby trochę delikatniejszego.

Daj znać, jak sprawdzi się ten z Green Pharmacy!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 02, 2013, 11:07:31 »
Nie dość, że wysusza i podrażnia to łupież po drugim myciu miałam (!).
Szkoda mi go wyrzucać, bo mam prawie cały, więc zmywam tylko włosy na długości(skórę głowy unikam) po oleju albo do mycia pędzli.

Dam znać napewno, ale jak skończę tą niedobrą Alterrę, bo szkoda wyrzucać. Pewnie szybko zejdzie-będę go więcej używać. :)

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 02, 2013, 12:06:04 »
A co mi tam pochwale się  <smiech>
Mój najnowszy zakup:

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 24, 2013, 19:18:38 »
Kosmetyki z przymrużeniem oka <szczerzy_sie>

http://pytamy.pl/title,ksztalt-szminki-a-charakter,poradnik.html?smclgnzlticaid=61049b

Ja mam nr 5, tak trochę jakby się pokrywało z opisem, tylko z tym sentymentalizmem się minęli, bo ja mam do niego skłonności <haha>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #234 dnia: Marzec 25, 2013, 11:55:52 »
Haha dobre.
Szminki co prawda nie używam, ale większość pomadek ma powierzchnię(?) o numerze 4.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #235 dnia: Maj 11, 2013, 10:40:53 »
Przychodzę do Was po poradę ;)
Ostatnio strasznie zaczęły wypadać mi włosy (nie wiem dlaczego, może to przez ten stres związany z maturą) stosowałam już szampony z Elseve potem przerzuciłam się na kupioną w aptece Dermene ale powalających efektów nie widzę i nie wiem co mam zrobić :( macie może jakieś sposoby na zmniejszenie wypadania? Czy to jakieś domowe sposoby czy może jakieś sprawdzone preparaty?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #236 dnia: Maj 11, 2013, 10:55:50 »
Mnie zawsze wszyscy powtarzali, że na wypadające włosy należy działać od środka, bo tam tkwi przyczyna. Ja polecam preparat znany chyba wszystkim: Skrzypovita. Kiedy zażywałam regularnie naprawdę widziałam efekty, ale że biorę tylko wtedy kiedy widzę potrzebę (głównie wypadające włosy, bo z paznokciami nigdy problemów nie miałam)... :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 11, 2013, 11:02:33 »
Mówisz? W takim razie będę musiała to wypróbować, bo moje wypadające włosy są dosłownie wszędzie, nawet kurde w samochodzie <haha>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #238 dnia: Maj 11, 2013, 15:48:21 »
To pewnie przez stres. Mi wychodziły garściami, zaczęły dokładnie rok temu. Teraz połowę głowy mam w takich 12-centymetrowych "odrastaczach". Tyle, że szampony to nie dały nic. Poza jedntm-Anaphase. Tani nie jest (ok.60zł zapłaciłam), ale opinie nawet na wizażu są bardzo dobre. Ja przetestowałam i polecam. Nawet mam jeszcze trochę tubki i stosuję co jakiś czas. Jest drogi, ale wydajny.Poza tym stosowałam preparaty na receptę.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 11, 2013, 17:10:29 »
Skorpionica a ten Anaphase to też na receptę jest? ;)
Też właśnie uważam, że to wszystko przez stres związany z maturą, że wszystko jak gdyby minie jak już będzie po i jak już będę wiedziała, że dostanę się tam gdzie chce. :D