Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 21, 2012, 12:06:31 »
Myślę, że Caliente przez "weselne koki" miała na myśli właśnie tylko takie przypałowe, bo ogólnie tego typu upięcia potrafią być ładne, ale nie takie sztuczne, że widać gołym okiem 5 zużytych butelek lakieru do włosów. Takie są fujka. A to upięcie które wstawiłaś Skorpionica jest piękne, aż żal, że nie jestem blondynką o pięknej, bladej cerze :)

W ogóle obecność czegoś sztucznego we włosach(typu właśnie kwiatki) mnie przeraża.
Sztucznego jak sztucznego, moja koleżanka miała żywe kwiaty, takie wiecie, rodem z ogródka wyrwane, nie żadne róże tylko takie jakieś lilie, czy co to było. Wstawiłabym zdjęcia, lecz koleżankę mimo wszystko lubię, więc nie będę jej kompromitowała, w każdym razie wyglądało to koszmarnie.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 22, 2012, 16:44:00 »
Odbiegnę trochę od tematu.

Nie kupujcie TEJ maseczki, choćby kosztowała w promocji 10 groszy.
Ja kupiłam z ciekawości i wczoraj wieczorem mocno tego pożałowałam. To, co zrobiło mi ze skórą to jedna wielka masakra. Miałam tak podrażnioną, że myślałam, że mi ją wypali. Cała czerwona twarz, piekąca, nie wiem ile kremu nawilżającego na nią nałożyłam na noc, żebym nie wyglądała jak po przesadzonym solarium połączonym z oparzeniem słonecznym.  Koszmar... A najlepsze, że producent pisze, żeby po 10-15 min od nałożenia resztkę wmasować (!) albo usunąć wacikiem. Gdybym to miała jeszcze wmasować to bym chyba umarła. Ja po ok 10 min (nawet nie wiem czy całych) jak podeszłam do lustra to się przeraziłam jak zobaczyłam czerwone czoło wystające spod warstwy maski, która jeszcze tam była i natychmiast wszystko zmyłam (uprzedzając pytania, zaraz po nałożeniu czułam tylko zapach jabłuszka + trochę pieczenie, ale myślałam, że tak ma być, bo maseczki nieraz mają to do siebie. Potem zajęłam się czym innym i nie czułam, że taka masakra mi się robi na twarzy) Wiem, że akurat sprawa kosmetyków do skóry twarzy to wybitnie indywidualna sprawa i może u kogoś innego to nie wywoła takich efektów, ale ja w każdym razie bym nie próbowała i drugą część kosmetyku na pewno wyrzucę do kosza  :P

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: Październik 22, 2012, 16:47:34 »
Też ostatnio kupiłam te maseczki bo były w promocji ale niebieska i ciemno zieloną:)
Kurczę aż boje się ich użyć.;/ Jak już to na pewno zrobię to w weekend;p

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 22, 2012, 17:17:37 »
No ja właśnie też skusiłam się na promocję ;)

Może te inne nie są takie ostre, może dla Ciebie w ogóle będą całkiem fajne, ale jak już to rzeczywiście radziłabym wypróbować w weekend ;p A potem napisz jak wrażenia ;p

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 22, 2012, 19:09:44 »
Przede wszystkim, wypróbuj najpierw na kawałeczku skóry, np. w zgięciu łokcia. Jeśli po paru minutach będzie ok, to kładź na twarz. ;)
Może Sandi jesteś po prostu uczulona na jakiś składnik, albo masz bardzo wrażliwą skórę.
A może są przecenione bo są do niczego, Caro wypróbuje na sobie to zobaczymy ;D
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 23, 2012, 13:49:37 »
To może tutaj się zareklamuje <haha>
Na moim blogu znajdują się zdjęcia ręcznie robionych kolczyków. Cena jest przystępna, więc może się ktoś skusi? ;) Idealne na każdą okazję. Zapraszam! :)

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 23, 2012, 15:48:34 »
Dziś kupiłam sobie tą sama maseczkę jabłkową ta co miałaś wypróbuje ją  w weekend :)

Jeśli by ktoś chciał to tu jest mój blog z  kosmetykami  :)   http://themagicalworld94.blogspot.com/

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 24, 2012, 20:04:54 »
Dziewczyny, czy lubicie ręcznie robione kolczyki? Moja koleżanka robi, naprawdę ładne, a ceny to od 1zł do 10zł ;)
Jakbyście chciały, mam na mejlu PDFa ze zdjęciami i cenami, mogę podrzucić :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 25, 2012, 10:28:33 »
Mam dwie pary takich, niezbyt często w nich chodzę, ale ja poproszę takiego pdfa może się skuszę ;-) Wysyłam maila PW.

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 28, 2012, 21:26:50 »
Dziewczyny drogie, ja przychodzę tutaj z pytaniem czy macie może jakąś sprawdzoną odżywkę do włosów by te się nie elektryzowały ?
Bo wiadomo... zima przychodzi, cieplejsze kurtki trzeba by było zacząć nosić, czapki podobnie, a moje włosy szaleją... <histeryk>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 28, 2012, 22:11:08 »
Popytaj w drogeriach o maski nawilżające bez silikonów. Dobrze też nie używać do włosów plastikowych przyborów. Ja za drewnianym grzebieniem nieźle się nachodziłam, ale w końcu w Rossmannie kupiłam. No i nie przesuszać włosów gorącym strumieniem z suszarki (ja w ogóle jej nie używam).
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 30, 2012, 20:45:02 »
Ooo, dobry temat, stella, tylko ja z kolei potrzebowałabym czegoś, żeby się mi włosy nie przetłuszczały od czapki... W normalnych warunkach myję włosy co 3-4 dni i w zupełności mi to wystarcza, w okresie czapkowym czasem nawet co drugi dzień to za mało.
Znacie na to jakieś sposoby?

I jeszcze jedno pytanie. Z kategorii... chyba zdrowie.
Od dwóch dni czuję się tak dziwnie otumaniona. Nie wiem, jak to wyjaśnić... nic mnie nie boli, ale mam przytępione zmysły, wolniejszy refleks, czuję się, jakbym była za szybą. Nie jest to kwestia niewyspania, bo śpię dobrze, próbowałam też spaceru na dotlenienie... i nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Help?

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 31, 2012, 14:22:58 »
Na elektryzowanie włosów nic nie poradzę, bo nawet jak czapkę noszę, to nie widzę u siebie tego problemu.

Do przetłuszczania włosów mogę polecić suchy szampon. Myślałam, że to jakiś bubel, ale któregoś razu trafiłam na promocję z rossmana z Isany(za 5,99) i kupiłam. Przydaje się, odświeża włosy i ma (jak dla mnie) miły zapach. :)

Co do drugiej sprawy Caliente-hymm może niedobór czegoś? Jakiejś witaminki?

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 31, 2012, 14:28:30 »
Do przetłuszczania włosów mogę polecić suchy szampon. Myślałam, że to jakiś bubel, ale któregoś razu trafiłam na promocję z rossmana z Isany(za 5,99) i kupiłam. Przydaje się, odświeża włosy i ma (jak dla mnie) miły zapach. :)
Dobrze wiedzieć ;) Trzeba się zaopatrzyć ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 31, 2012, 18:22:31 »
Jeśli chodzi o suchy szampon to właśnie u nas nie mogę trafić na ten z Issany aby go wypróbować ale ja polecam dry shampoo z Batiste tylko niestety w Polsce go nie ma pozostaje allegro:) Ale naprawdę go polecam:) (Jak ja słyszę że ktoś myje głowę co 3-4 dni to zazdroszczę:( ja muszę codziennie:()