Autor Wątek: Na Wspólnej  (Przeczytany 65548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
Odp: Na Wspólnej
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 19, 2012, 18:24:51 »
Mam nadzieję, że nic nie będzie z nią mam tylko wkońcu ułoży mu się z Magdą ::)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 21, 2012, 07:48:13 »
Może nie jestem w temacie tak do końca, ale dlaczego Ewa nie chce nawet wysłuchać Borysa (nie mówiąc o tym, by z nim być) a ugania się za facetem, który ma ją w swoich czterech literach głęboko? "Nie jesteśmy na tym etapie, żebym musiał do ciebie wydzwaniać i się tobie tłumaczyć" :P Bezsens. Ale Ewa od zawsze nie miała pojęcia czego chce - Romana też zdradziła z jakimś podrostkiem ;P

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 21, 2012, 20:20:41 »
Ale Ewa od zawsze nie miała pojęcia czego chce - Romana też zdradziła z jakimś podrostkiem ;P
Z Borysem zdradziła ;) czy jeszcze z kimś? :D

W sumie to też nie wiem do końca o co tam chodzi. Niby Borys ją zdradził, ale to było po tym jak się z nim rozstała, czy coś takiego, nie pamiętam.
W każdym bądź razie Borys się stara jak może, a ona co? Zbyt dumna. Ma innego to Borysa już nie potrzebuje..::)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 22, 2012, 12:27:04 »
Ale Ewa od zawsze nie miała pojęcia czego chce - Romana też zdradziła z jakimś podrostkiem ;P
Z Borysem zdradziła ;) czy jeszcze z kimś? :D

Kurcze, właśnie tego nie jestem pewna, nie pamiętam, ale wydaje mi się, że Borys to jednak późniejsza historia.  Ewa wtedy brała udział w przygotowaniach do jakiegoś ślubu - całkiem możliwe, że był to ślub Grześka i Żanety. Mnie się już niektóre wątki z przeszłości zacierają w pamięci. W przypadku Ewy sprawdza się chyba powiedzenie, że kobiety wolą drani, takich, którzy ją zostawią, skrzywdzą. Ona, jak widać, wybiera coraz gorzej.
Następna Marta - no Filip był widocznie za dobry lub za mało rozrywkowy lub za mało chamski. Nie chcę tutaj wnikać we wszystkie aspekty związku. Zostawiła go z dzieckiem i znalazła sobie nowego, starszego. Zginął, może i łezka się zakręciła, ale naprawdę nie ma możliwości powrotu? Filip ma teraz kogoś? Czy już jej nie chce znać? No w każdym razie Marta chyba ma nowego na oku. Nie pochwalam takich zachowań, ale jestem mieszkanką Ciemnogrodu to mi wolno :P

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 24, 2012, 14:06:08 »
Kolejna porcja streszczeń:
Spoiler
ODCINEK 1675
 Artur (Janusz Chabior) przychodzi do Ewy chce przestrzec ją przed Borysem (Oleg Sawkin)! Hofferowej nie podobają się jego insynuacje. Wieczorem - kiedy Ewa wychodzi z biura - niespodziewanie pojawia się Orłow. Przeprasza za wszystko, czym skrzywdził ukochaną. Żegna się z nią, zapewniając, że zawsze będzie ją kochał Kiedy Borys odchodzi, w bramie dopada go brygada antyterrorystyczna! Orłow zostaje aresztowany! Ewa jest przerażona.
 Andrzej ma problem w pracy projekt budynku, który ma zbudować Bud-maks, przekracza budżet inwestycji. Brzozowski musi spotkać się z Jagodą Wolską (Magdalena Różańska) - młodą panią architekt. Mimo umówionej godziny, czeka na nią bardzo długo. Kiedy pani Jagoda wreszcie przychodzi, kompletnie nie rozumie konieczności zmian w projekcie. Ona absolutnie nie odstąpi od swoich wizji! Andrzej jest wściekły
 Marta spotyka się z Pawłem (Rafał Cieszyński) w przytulnej kawiarence. Bardzo przyjemnie rozmawiają - do momentu, gdy Woliński pyta Martę, czy w jej życiu jest jakiś mężczyzna! Urażona Konarska dziękuje za spotkanie i wychodzi. Paweł nie poddaje się - wybiega za nią i próbuje dowiedzieć się dlaczego tak reaguje?! Pogarsza sytuację, proponując jej wspólny wyjazd na weekend. Marta jest oburzona!
ODCINEK 1676
 Ewa jest zszokowana aresztowaniem Borysa. Artur tłumaczy jej, że z policyjnych przecieków wie, iż Orłow jest podejrzewany w zabójstwo Wiśniaka. Policja sądzi, że Borys współpracuje z ukraińską mafią! Ewa nie może w to uwierzyć Na dodatek, kiedy Hofferowa przychodzi do biura, czekają tam na nią policjanci!
 Weronika jest bardzo zdenerwowana - ma dzisiaj biopsję. Po zabiegu dowiaduje się, że wyniki będą dopiero za tydzień. W wywiadzie lekarskim pada pytanie czy w rodzinie były przypadki choroby nowotworowej? Roztocka nie wie Po południu odwiedza ją Ada (Monika Obara), żeby zabrać pieniądze dla mamy. Weronika pyta siostrę o ich nieżyjącą babcię. Okazuje się, że zmarła ona dość młodo - na raka
 Igor nie chce rozmawiać o Mai (Agnieszka Żulewska) dawno zamknął ten rozdział życia. Magda (Karolina Nolbrzak) nie ufa Nowakowi. Prosi Zuzę, żeby powiedziała jej, co zaszło między Mają a Igorem. Dowiaduje się, że jej ukochany chciał adoptować nie swoje dziecko! Byle być z Mają U Magdy zazdrość miesza się ze wściekłością przecież ich dziecka nie chciał! Zaczyna pakować walizki
ODCINEK 1677
 Igor nie wierzy w winę Borysa - prosi Naczelnego o materiały ze sprawy Wiśniaka. Artur stanowczo odmawia. Zdenerwowany Nowak zarzuca Naczelnemu że jest mu na rękę, iż Orłow trafił do aresztu! Na dodatek wieczorem - kiedy Artur mówi Ewie, że Borysowi postawiono zarzut morderstwa Hofferowa posądza go, że to przez niego Borys został aresztowany! Tego Naczelny już nie wytrzymuje
 Andrzej przychodzi do biura atrakcyjnej pani architekt ma obejrzeć jej poprawiony projekt. Niestety, Jagody znowu nie ma! Wkurzony Brzozowski wychodzi. Niebawem kobieta dzwoni i przeprasza. Kiedy w końcu się spotykają, okazuje się, że po poprawkach Jagody budynek ma być jeszcze droższy! I na dodatek pochyły! Pretensje Andrzeja nie robią na, pewnej siebie, pani architekt żadnego wrażenia
 Marta dostaje od Pawła tort - na przeprosiny. Woliński sam go dla niej upiekł! Po południu Paweł czeka na Konarską pod jej pracą prosi, żeby pomogła mu w podjęciu życiowej decyzji Kiedy odprowadza Martę do domu, na dziedzińcu spotykają Zuzę. I to od żony Kamil dowiaduje się, że jego siostra znowu spotyka się z Wolińskim!
ODCINEK 1678
 Dzisiaj dzień próby Wojtek (Wojciech Błach) i jego ojciec (Jerzy Król) mają spotkać się na meczu Górnika i Legii! Mama Szulca (Elżbieta Okupska) jest przerażona to nie może się dobrze skończyć. I ma rację Wieczorem Wojtek spotyka się z ojcem przed wejściem na trybuny. Stary Szulc, na widok syna z szalikiem Legii, wścieka się! Między mężczyznami dochodzi do szarpaniny Musi interweniować policja!
 Andrzej i architekt Wolska są umówieni z inwestorem nowego budynku. Założyli się o to, czy biznesmen zaakceptuje bardzo odważne i kosztowne zmiany. Brzozowski jest pewny, że projekt zostanie odrzucony. Okazuje się jednak, że inwestor jest pod wrażeniem niekonwencjonalnych rozwiązań Jagody! Tym samym Andrzej przegrywa zakład z intrygującą panią architekt i przez tydzień będzie jej szoferem!
 Indiana (Przemysław Wyszyński) zaprasza Olę na imprezę. Zimińska początkowo odmawia musi się uczyć do egzaminu. Ale gdy słyszy, że na imprezie będzie Olivier (Mikołaj Roznerski) zmienia decyzję! Prosi Dagmarę (Dorota Kuduk), żeby nie wracała do domu przed nią chce uniknąć kolejnej afery z rodzicami. Wieczorem, z każdym kolejnym drinkiem, między Olą i Olivierem rośnie zażyłość Zauroczona Zimińska nie zwraca uwagi na telefony od zdenerwowanej Dagmary!

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 16, 2012, 19:40:11 »
Wiedziałam od początku, że Igor Magdy nie kocha. Szkoda mi dziewczyny, bo ona się zaangażowała, zakochała i zrobiła sobie niepotrzebną nadzieję. Majka wróciła i Igor choć próbuje maskować się ze swoimi uczuciami to kiepsko mu to wychodzi i prędzej czy później im ulegnie, a wtedy co z Madzią? Znowu pójdzie w odstawkę i zacznie pić. Igor na nią nie zasługiwał.

Jestem rozdarta, bo lubię zarówno Majkę, chociaż straciła w moich oczach, gdy się przespała z tym gościem, ale Magda też jest w porządku. To postać z ciekawą przeszłością i dużym bagażem doświadczeń  :D Idor to dupek i nie wiem dlaczego zawsze trafiaja mu się takie fajne dziewczyny  :P

Bardzo się cieszę, że do obsady dołączył aktor, który w MjM gra Marcina - strasznie go lubię. Ma w sobie to "coś"  <serduszko>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #81 dnia: Grudzień 16, 2012, 20:14:56 »
Ja kiedyś bardzo lubiłam Majkę. Długo nie mogłam odżałować jej rozstania z Igorem, ale ostatnio oglądając serial zwiastunami, bo tylko na to mam czas zauważyłam, że Majka zmieniła się na gorsze. Sprawia wrażenie wrednej, zimnej i wyrachowanej. Jakby traktowała Igora przedmiotowo jak zdobycz. Jakby chciała sobie za wszelką cenę udowodnić, że nadal się Igorowi podoba tylko po to aby podnieść poczucie własnej wartości nie przejmując się ile osób przy tym skrzywdzi. Mam też wrażenie, że jak szybko się pojawiła tak szybko zniknie, a Magda z Igorem znowu będą musieli wszystko od nowa żmudnie odbudowywać niezależnie od tego czy po tym wszystkim będą jeszcze razem czy nie.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Luty 01, 2013, 20:53:14 »
ODCINEK 1705
Spoiler
Maja nie chce dłużej ukrywać związku z Igorem. Nalega na wspólny wyjazd. Igor zaprasza ją na obiad. W drodze do restauracji spotykają Magdę z Julką. Przerażony Igor próbuje uniknąć spotkania, ale Maja podchodzi do Magdy. Honorata, zachwycona zdjęciami do kalendarza, decyduje, które zostanie w nim zamieszczone. Roman kategorycznie sprzeciwia się jej wyborowi. Dochodzi do awantury. Przed przystąpieniem do egzaminu Ola, Olivier i Indiana zażywają amfetaminę. Cała trójka zdaje ze świetnym wynikiem. ?
ODCINEK 1706
Spoiler
Wojtek pyta Żanetę, jak postąpiłaby, gdyby Grzegorz chciał do niej wrócić. Żaneta waha się, co odpowiedzieć. Honorata wyjaśnia synowi, dlaczego odeszła od Romana. Mikołaj radzi Hofferowi, co zrobić, by przebłagać Honoratę. Roman kupuje kwiaty, czekoladki i kaja się przed ukochaną. Ta jest niewzruszona. Uważa, że Hofffer jest nieodpowiedzialny. Dominik pobił kolegę, który zarzucał mu donosicielstwo. Wychowawczyni przyprowadza chłopca do domu i informuje Renatę, że dyrektor zamierza podjąć wobec Dominika radykalne kroki. ?
ODCINEK 1707
Spoiler
Igor wyznaje szefowi, że ma romans. Prosi o możliwość wyjazdu z kraju, by ratować rodzinę. Szef obiecuje pomóc. Niestety, Magda nie zamierza wyjeżdżać. Dominikowi grozi zawieszenie w prawach ucznia i przeniesienie do innej szkoły. Sławek przekonuje dyrektora, że to tylko pogorszy sprawę. Chłopcu trzeba pomóc, a nie kolejny raz go karać. Dziedzic informuje Dominika, że dyrektor zgodził się dać mu ostatnią szansę. Rafał wyjeżdża do Wiednia. Przed wyjazdem zaprasza Agnieszkę na obiad. Błaga ją, żeby mu wybaczyła zdradę. ?
ODCINEK 1708
Spoiler
Wojtek przyjeżdża na Wspólną. Żaneta jest szczęśliwa. Wyznaje mu, że kocha tylko jego. Wojtek pada przed nią na kolana i ponownie się oświadcza. Roman wraz z kolegami kończą remont uczelnianej toalety. Rektor jest zachwycony. Daruje im alkoholowe ekscesy. Hoffer proponuje kolegom naprawę cieknącego dachu w sklepie Honoraty, by odkupić jego winy. Igor wszelkimi sposobami stara się przekonać Magdę do wyjazdu do Anglii. Dochodzi do kłótni. Zuza przekonuje Magdę, że powinna się zgodzić. Nowak jest szczęśliwy. ?
ODCINEK 1709
Spoiler
Jagoda wydzwania do Andrzeja, prosząc go o spotkanie. Kiedy Brzozowski przychodzi do niej, wyznaje, że nie może dłużej oszukiwać żony. Niestety, pożądanie bierze górę nad jego rozsądkiem. Igor informuje mamę o planie wyjazdu z Magdą i Julką do Manchesteru. Ewa jest smutna. Podejrzewa, że syn wyjeżdża z jakiegoś poważnego powodu. Paweł mówi Marcie, że próbuje poznać tożsamość dawcy jego serca. ?
ODCINEK 1710
Spoiler
Kamil prosi Martę, by odwiodła Pawła od zamiaru szukania dawcy jego serca. Tym bardziej, że dla rodziny zmarłego byłby to wstrząs. Daria zostaje dłużej na próbie teatralnej u pana Dąbrowskiego. Nauczyciel ma dla niej nagrodę - piękną suknię balową do roli Kopciuszka. Dziewczynka jest zachwycona i chce od razu się przebrać. Olivier zabiera Olę na zabawę do Białegostoku. Podczas podróży psuje się samochód. Ola zalotnie rozważa sposoby na przetrwanie chłodnej nocy w aucie. ?
ODCINEK 1711
Spoiler
Paweł zaprasza Martę z synkiem do siebie. Mówi jej, że zaniechał poszukiwań dawcy jego serca. Podczas spotkania Paweł niespodziewanie całuje Martę. Kobiety ze Wspólnej walczą o każdą złotówkę, by sfinalizować zakup mammobusu. Weronika proponuje licytację ich aktów. Oliwier odwozi Olę do domu. Proponuje, by wstąpili do mieszkania. Kiedy Zimińscy wracają do domu, zastają Olę i Oliwiera w negliżu. ?
ODCINEK 1712
Spoiler
Andrzej z żalem wyznaje Jagodzie, że nie potrafi tak lekko jak ona traktować uczuć. Proponuje zakończenie znajomości. Kiedy chce wyjść, Jagoda zatrzymuje go i przekonuje, że bardzo za nim tęskniła. Oliwier przyjeżdża po Olę. Tym razem jest przygotowany na konfrontację z Zimińskimi. Sprytnymi sztuczkami powoduje, że rodzice Oli zaczynają się nim zachwycać. Daria jedzie na warsztaty z grupą teatralną pana Dąbrowskiego. Nauczyciel zapewnia Sławka i Renatę, że będzie się dziewczynką wyjątkowo opiekował. ?
ODCINEK 1713
Spoiler
Igor i Magda wyjeżdżają jutro do Anglii. Nowak idzie do mieszkania Mai. Chce jej powiedzieć prawdę to już koniec z nimi. Niestety mijają się! Kochanka szuka Igora w pracy i dowiaduje się o jego wyjeździe. Zrozpaczona Maja przybiega na Wspólną. Zapłakana, spotyka Magdę!
Agnieszka wyznaje Ewie, że wciąż pamięta Rafałowi zdradę - mimo to darzy go ciepłym uczuciem. Przyjaciółka namawia ją, żeby walczyła o swoją miłość. Agnieszka dzwoni do Sobczaka i prosi, żeby spotkał się z nią, kiedy wróci z Wiednia. Wieczorem Olszewską czeka ogromna niespodzianka.
Andrzej postanowił wrócić do zawodu architekta. Umawia się z Jagodą, żeby pokazać jej swoje dawne projekty. Kiedy jedzie na spotkanie z Wolską, brat prosi go o podwiezienie. Michał zauważa czułe spojrzenia Andrzeja i Jagody. Bezbłędnie zaczyna podejrzewać ich o romans. Wieczorem wkurzony - czeka na Andrzeja.
ODCINEK 1714
Spoiler
Igor błaga Magdę o przebaczenie. Przyznaje, że postąpił obrzydliwie. Zapewnia, że nigdy nie chciał jej zostawić cały czas ją kochał. Magda pyta czy kochał ją też będąc w łóżku z Mają?! Każe mu się wynosić! Kompletnie załamany Igor idzie do Mai. Podczas kłótni z nienawiścią zarzuca jej, że kolejny raz zniszczyła mu życie!
Paweł próbuje dodzwonić się do Marty. Ta jednak nie chce z nim rozmawiać. Konarska wyznaje Zuzie, że sama siebie nie rozumie - unika Pawła mimo, że ją pociąga! Zuza boi się cokolwiek doradzać bratowej. Przecież nie wolno jej zdradzić, że Woliński ma serce Janusza
Z Indii niespodziewanie wracają Dębkowie! Zaskoczonym Zimińskim wyznają, że porzucili swojego guru. Okazał się zwykłym oszustem! Postanowili wrócić do Polski, do domu. Niestety, Marek informuje Stefana i Halinkę, że domu już nie mają! Zgodnie z ich prośbą sprzedał willę a pieniądze przelał na konto guru. Halince robi się słabo a Dębek wpada w szał!
ODCINEK 1715
Spoiler
Kamil spotyka Magdę i zapewnia ją, że on i Zuza zawsze będą jej oddanymi przyjaciółmi. Potępia zdradę Igora ale przy okazji okazuje się, że wiedział o niej od dawna. Magda jest tym porażona Wieczorem Kamil przychodzi do Igora. Radzi mu, żeby do Anglii leciał sam. Niech ratuje to, co mu w życiu pozostało, czyli pracę, bo Magda chyba już nigdy do niego nie wróci.
Stefan prosi Marka o pomoc w załatwieniu mu pracy w ich firmie. Daje słowo honoru, że nigdy więcej nie popełni już takich błędów. Dostał srogą nauczkę. Po tych słowach Zimiński wręcza Dębkowi klucze do jego domu. Okazuje się, że wcale go nie sprzedał, chciał tylko wstrząsnąć przyjaciółmi! Stefan jest w szoku Ale postanawia nie mówić o niczym Halince!
Daria, po powrocie z warsztatów z panem Dąbrowskim, jest bardzo przygnębiona. Oznajmia, że nie chce już grać w przedstawieniu! Dziewczynka chce koniecznie jechać do mamy. Sławek z Renatą bezskutecznie próbują się dowiedzieć, co wydarzyło się podczas wyjazdu. Dziecko jednak uparcie milczy. Wieczorem Daria bierze nożyce i niszczy sukienkę, którą dał jej Dąbrowski.
ODCINEK 1716
Spoiler
Igor wyznaje mamie, że zniszczył swój związek z Magdą. Ewa jest wstrząśnięta. Uświadamia synowi, że nie powinien liczyć na przebaczenie... Igor spotyka się z Magdą - chce ustalić kwestie alimentów i spotkań z córką. Kiedy Nowak zaczyna błagać, żeby wróciła do niego - dziewczyna nie wytrzymuje!
Weronika i Marta udzielają wywiadu w telewizji. Mówią o akcji charytatywnej i reklamują aukcję fotografii z kalendarza. Po południu w barze Ziębów trwają gorączkowe oczekiwania na finał licytacji aktów kobiet ze Wspólnej. Okazuje się, że pieniędzy wystarczy żeby kupić mammobus! Rekordową kwotę zapłacił ktoś za zdjęcie Marii - 20 tysięcy złotych! Wszyscy podejrzewają, że to Tadeusz. Marek jest zmuszony powiedzieć Halince, że kłamał w sprawie sprzedaży ich domu. Dębkowa nie wierzy, że - jako przyjaciel - mógł być tak podły! Na dodatek okazuje się, że Danka też o wszystkim wiedziała. Śmiertelnie obrażona Halinka zabiera walizki i męża mówiąc, że mają dom, ale przyjaciół stracili na zawsze!

Będzie się działo!
Ktoś kiedyś wspominał o tym, że Majka była fajną dziewczyną? Obecnie w ogóle tego nie widać... Igor mnie strasznie irytuje! Doprowadzi do tego, że straci wszystko, co udało mu się ostatnio odbudować. Cierp ciało coś chciało, współczuć nie zamierzam. Cieszę się za to, że Żaneta wreszcie na poważnie ułoży sobie z kimś życie, no i że jest jakaś szansa, aby ponownie połączono Agnieszkę i Rafała.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #83 dnia: Luty 03, 2013, 19:29:50 »
Haha ta Halinka to jest dopiero szalona kobieta.
Żenadą, żenadą i jeszcze raz żenadą jest to co robią z Andrzejem. Ta ruda jest mega irytująca. Do czego to doszło...ostatnimi czasy to z NW same zdrady mi się kojarzą...
Kolejny cyrk to zachowanie Olki. Wielka pani się z niej zrobiła, bo ma 'fajne' towarzystwo, ach.....
Rafał z Agą-byłoby fajnie zobaczyć ich znowu razem. I do paczki dorzuciłabym Ewę z Borysem.

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #84 dnia: Luty 03, 2013, 21:30:15 »
Ja uważam, że Agnieszka zasługuje na kogoś dojrzalszego niż Rafał, ale jeśli facet udowodni, że dojrzał i się zmienił to nawet widzę ich razem. O ile Majkę lubiłam bardzo, gdy się pojawiła w serialu to teraz zrobiła się z niej zawistna i samolubna sucz. Biedna Madzia. :( Wątek z Andrzejem rzeczywiście żenujący. Wątek Oli nawet ciekawy, czekam na to, co będzie dalej.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Luty 18, 2013, 22:39:41 »
ODCINEK 1717
Spoiler
Żegnając się z matką, Igor przeprasza za to, że ją zawiódł. Przed wyjazdem idzie też do Magdy. Prosi ukochaną o wybaczenie. Matka niespodziewanie odwiedza Żanetę. Chce wziąć udział w przygotowaniach do ślubu i wesela. Pracodawca Ady dzwoni do Weroniki. Ma pretensje, że Roztocka napisała fałszywe referencje. Ada od dwóch tygodni nie pojawiła się w pracy. Weronika wypytuje siostrę, co się stało. Ada oznajmia, że znudziła jej się posada służącej. Informuje, że nie życzy sobie, by Weronika wtrącała się w jej życie. ?
ODCINEK 1718
Spoiler
Sławek i Renata namówili Darię, żeby nadal uczęszczała na zajęcia teatralne. Podczas próby dziewczynka jest tak zdenerwowana, że nie pamięta tekstu. Za karę pan Jacek zamyka ją w sali po zajęciach. Zuza wyznaje Ostrowskiemu, że martwi się o przyszłość swojego małżeństwa. Kamil jest zapracowany, często nie wraca na noc do domu. Weronika chce porozmawiać z matką o Adzie. Okazuje się, że Bożena jest chora, ale nie ma pieniędzy na lekarstwa i jedzenie. Roztocka dowiaduje się, że matka ma długi. Bożena przyznaje, że wszystkie pieniądze oddała Adzie. ?
ODCINEK 1719
Spoiler
Dominik pobił pana Dąbrowskiego. Nauczyciel ma złamaną rękę. Dyrektor oświadcza Sławkowi i Renacie, że chłopak zostanie usunięty ze szkoły. Sprawę pogarsza to, że Dominik nie chce udzielić wyjaśnień. Marta spotyka się z Pawłem. Wieczorem oznajmia ojcu, że zamierza się wyprowadzić. Rodzice Wojtka są zaskoczeni, że ich syn, zamiast oszczędzać na wesele, urządza wystawne przyjęcie zaręczynowe. Przychodzą rodzice Żanety. Goście spodziewają się, że pójdą do restauracji. Siostra Wojtka prowadzi zaskoczone rodziny do urzędu stanu cywilnego. ?
ODCINEK 1720
Spoiler
Zuza ma silne bóle brzucha. Jest przerażona, że coś złego dzieje się dzieckiem. Próbuje się dodzwonić do Kamila, ale bezskutecznie. Agnieszka i Rafał wracają z Wiednia. Olszewska dziękuje Ewie za to, że namówiła ją do szczerej rozmowy z Sobczakiem. Teraz czeka ją kolejne wyzwanie - spotkanie z matką ukochanego. Znajomy policjant przynosi Sławkowi do podpisania dokumenty potrzebne do aresztowania Dąbrowskiego. Sławek dowiaduje się, gdzie mieszka nauczyciel. Chce sam wymierzyć sprawiedliwość. Mimo protestów Renaty wybiega z mieszkania. ?
ODCINEK 1721
Spoiler
Zuza wychodzi ze szpitala. Kamil mówi jej, że on również cierpi z powodu utraty ciąży. Zrozpaczona Zuza ma żal do męża, że nie był przy niej, gdy go najbardziej potrzebowała. Żaneta i Mania przeprowadzają się do Wojtka, ale wkrótce wracają do Ziębów. W barze pojawia się tajemniczy chłopiec. Marzena chce zabrać Darię do swojego mieszkania. Nie może sobie wybaczyć, że oddała dziecko w ręce pedofila. Daria jest zaskoczona, nie chce się przeprowadzać. Renata próbuje wytłumaczyć Marzenie, że popełnia błąd.
ODCINEK 1722
Spoiler
Basia martwi się, że Andrzej zbyt dużo czasu spędza w pracy. Brzozowski obiecuje żonie, że wróci wcześniej, ale nie dotrzymuje słowa. Daniel jest świadkiem spotkania ojca z Jagodą. Marta, przygnębiona po wizycie u Zuzy i Kamila, nie ma ochoty rozmawiać z Pawłem. Zaniepokojony Woliński przyjeżdża na Wspólną. Olivier zabiera Olę na koncert. Obiecuje Zimińskim, że zatroszczy się o ich córkę. Przed klubem Indiana częstuje znajomych ecstasy. Olivier denerwuje się, że Ola nie chce się wyluzować. ?
ODCINEK 1723
Spoiler
Andrzej zapewnia syna, że nie ma romansu z Jagodą. Daniel nie wierzy w jego słowa. Brzozowski postanawia rozstać się z kochanką. Ola jest zła na Oliviera. Chłopak sprawia wrażenie, jakby nie rozumiał, o co dziewczyna ma do niego pretensje. Sławek przekonał Marzenę, żeby zgodziła się na rozmowę Darii z psychologiem. Spotkanie odbywa się w mieszkaniu Dziedzica i jest nagrywane. Kobiecie udaje się namówić Darię, żeby opowiedziała o tym, co zrobił jej Dąbrowski. Marzena i Sławek nie są w stanie tego słuchać. ?
ODCINEK 1724
Spoiler
Dąbrowski został wypuszczony z aresztu. Prokurator uważa, że zeznania Darii nie są wystarczającym dowodem w sprawie. Sławek postanawia doprowadzić do skazania nauczyciela. Żaneta jest wściekła, że Wojtek nie skończył jeszcze remontu łazienki. Kamil zabiera żonę na spacer. Po powrocie Zuza znowu chce zamknąć się w sypialni, ale Kamil zmusza ją do rozmowy. ?

A ja się cieszę, że Aga z Rafałem się zejdą. Lubiłam ich. <usmiech>
Biedna Zuza... :(

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #86 dnia: Luty 19, 2013, 14:45:50 »
Kolejny serial, w którym kobieta traci dziecko. Który będzie następny??

Fajnie, że Żaneta z Wojtkiem tak obmyślili plan ślubu, bo ciągłe wtrącanie się rodziny stawało się nudne.

A ja się cieszę, że Aga z Rafałem się zejdą. Lubiłam ich.

Tak tak, tak :) Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego:
Spoiler
Agnieszka i Rafał wracają z Wiednia. Olszewska dziękuje Ewie za to, że namówiła ją do szczerej rozmowy z Sobczakiem. Teraz czeka ją kolejne wyzwanie - spotkanie z matką ukochanego
Przybliży mi ktoś dlaczego?

A w ogóle Ewa taka mądra, doradziła Agnieszce, a ciągle jest sama( czyt. bez Borysa)

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #87 dnia: Luty 19, 2013, 18:18:08 »
Fajnie, że Żaneta z Wojtkiem tak obmyślili plan ślubu, bo ciągłe wtrącanie się rodziny stawało się nudne.

Nie wiedziałam że oni planują ślub...
Ja muszę zabrać się za oglądanie serialu bo mam zaległości!
A tak go lubię  :)

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Luty 19, 2013, 22:25:44 »
Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego:
Spoiler
Agnieszka i Rafał wracają z Wiednia. Olszewska dziękuje Ewie za to, że namówiła ją do szczerej rozmowy z Sobczakiem. Teraz czeka ją kolejne wyzwanie - spotkanie z matką ukochanego
Przybliży mi ktoś dlaczego?
Przecież nigdy im się jakoś świetnie nie układało (no, może w momencie, kiedy Ludwika planowała ślub Agnieszki z Rafałem - zwracam honor :D), a nawet ostatnio, kiedy Sobczak trafił do szpitala, ich rozmowy na korytarzu były bardzo oziębłe... Myślę, że chodzi o to, iż Aga z Rafałem muszą wyznaczyć jakieś granice, a Ludwika powinna je wreszcie zaakceptować.

A w ogóle Ewa taka mądra, doradziła Agnieszce, a ciągle jest sama( czyt. bez Borysa)
No tak, ale trzeba przyznać, że ostatnio ta sprawa z Borysem była bardzo skomplikowana i trudna... Nie dziwię się jej.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #89 dnia: Luty 20, 2013, 14:10:58 »
Dzięki Kiki. Coś nie coś pamiętam z początków, ale ostatnio opuściłam trochę odcinków.