Autor Wątek: Perfekcyjna Pani Domu  (Przeczytany 11379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Perfekcyjna Pani Domu
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 30, 2012, 12:24:56 »
Tak późno?? No nieee... Mam nadzieję, że chociaż powtórki będą o jakiejś przyzwoitej porze.

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 30, 2012, 17:08:12 »
Tak późno?? No nieee... Mam nadzieję, że chociaż powtórki będą o jakiejś przyzwoitej porze.

No właśnie bardzo głupio zrobili że tak późno. Niedziela 18 mi pasuje ale, 22:30? O tej godzinie wątpie czy ktoś będzie to oglądał...

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 06, 2012, 08:10:21 »
Obejrzałam chyba ze dwa razy i mam mieszane uczucia. Z jednej strony rady czasami dam dawane są bardzo cenne, np. jak coś wyczyścić domowymi sposobami. I zaiste, działa.
Natomiast oglądanie czyichś zasyfionych domów jest dziwne. Co prawda zawsze człowiek ma uczucie, że ludzie mogą mieć gorzej itd...a ta nieporadność w sprzątaniu jest odbierania przeze mnie dość sympatycznie, tak oglądanie zwitków kurzu po kątach...może to jakaś fobia <boi_sie>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 06, 2012, 08:15:06 »
Powiem, że dobrze, że są takie programy. Raz - że faktycznie bałaganiarze nauczą się dbać o porządek choć trochę, dwa - że tacy jak ja się dowartościowują - bo dopóki nie obejrzałem "PPD" - to myślałem, że to ja mam najgorszy totalny chaos i bałagan w domu.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 06, 2012, 08:33:19 »
Fakt - nie warto się czepiać. Ten program ma jednak jakieś przesłanie. I jeśli to ma zachęcić ludzi do sprzątania lub przerazić ich do czego prowadzi długotrwałe niesprzątanie - to jestem na tak i niech kręcą nawet kilkanaście edycji <ok>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 06, 2012, 08:43:44 »
Ale nasze rodzime "bałaganiary" to jeszcze nic. Oglądałem amerykańską (chyba) edycję tego programu - i co ludzie mają w swoich domach to resztki włosów na głowie stają.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Tess

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 06, 2012, 11:14:05 »
Oglądałam angielską wersję tego programu i prawdę mówiąc nie przetrwałam ani jednego odcinka.
Co tu dużo mówić...jestem bałaganiarą. Porządek mnie męczy :)

Nie lubie przesady w żadną stronę a w tym programie jest jej sporo. Czasem można nie umyć garów, nie zmyć podłogi czy olać odkurzanie. A ten ptogram wciska, że jeśli dzień nie zrobisz porządku to...zginiesz...hehe może trochę żartuje ale coś jest w tym programie nienaturalnego...

Offline Little Anne

• Art's Souls
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 06, 2012, 12:10:55 »
Obiecałam sobie, że nie będę oglądała tego programu, ponieważ i bez tego mam świra na punkcie porządku i czystości. Ale obejrzałam. I teraz ciągle sprzątam. Ten program nakręca na sprzątanie. Moja kuzynka ostatnio obejrzała i sprzątała w kuchnii przez 4 godziny. I powiedziała: "To mnie tak nakręca, że nie mogę się powstrzymać".
Polskiej nie oglądałam, ale amerykańską tak. Jak ludzie mogą żyć w brudzie?
Teraz jak trafiam na ten program to od razu przełączam.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 06, 2012, 12:24:34 »
Ja po tym programie też zawsze mam manię na sprzątanie, więc faktycznie coś jest w tym, że program nakręca na porządki. ;D
Powinni go puszczać rano, wtedy sprzątałabym cały dzień. <haha>
A godzina 22:30 to nie jest odpowiednia pora na taki program, o! :P

Offline Little Anne

• Art's Souls
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 07, 2012, 12:18:52 »
Amaranth, dlatego moja kuzynka ogląda powtórki ;D Chociaż w normalnych porach emitowane są amerykańskie odcinki na TVN Style.