Autor Wątek: Nowinki techniczne  (Przeczytany 35624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
Odp: Nowinki techniczne
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 27, 2012, 12:25:01 »
Oj jak mnie denerwowało jaranie się Iphonem- póki nie wziełam go do łapki. :D I tydzień później miałam już swojego! :D I przysięgam- nie ma dla mnie lepszego smartfona. Takze zdecydowanie jestem w gronie applemaniaczek. :P Mam tam wszystko, czego potrzebuję i właściwie odkąd z mężem je mamy- to laptop służy nam tylko do oglądania filmów.

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że w końcu jest ktoś, kto myśli tak samo jak ja.  smilie_girl_299

Ja też wzięłam 4, bo 4s oprócz lepszego aparatu i funkcji głosowych nic więcej nie ma zmienione. 5 ma być w październiku, ale jak zobaczyłam wstępny design, to średnio mi się podoba. Ale znając życie będę miała tak samo jak z 4. Przez pierwszy rok w ogóle mi się nie podobał. Wolałam wygląd 3. A potem mi się coś odmieniło i zaczęła mi się czwórka bardziej podobać niż trójka. Tak samo jak z białym i czarnym. Na początku biały iPhone 4 wyglądał dla mnie jak mydło. A teraz uważam, że jest śliczny! Szkoda, że w tmobile już ich nie było, bo bym sobie chętnie biały wzięła.

Sandi- jak ściągać skype to tylko z oficjalnej strony Skype ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 27, 2012, 12:35:44 »
Fab, serio podobają Ci się białe sprzęty apple'a? :P
Mnie właśnie wręcz przeciwnie.  ;)
Jeśli iPhone, to tylko czarny.
Moja przyjaciółka ma Macbook'a White i według mnie jest mega nieprzystosowany do codziennego użytku. Każdy brud na nim widać, białe klawisze.
Pewnie, że łatwo to zmyć, ale ileż można biegać ze szmatką?! ;D
Kiedy kupowałam macbook'a kierowałam się m.in. kolorem. Wybrałam Pro, gdyż jest srebrno - czarny. <3
Jedynie co mam to białą myszkę z "jabłuszkiem", bo innych nie mają albo jestem taką gapą, że nie mogę znaleźć. xD

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 27, 2012, 12:57:52 »
Serio podobają mi się białe produkty Apple.
Ta "białość" dodaje im klasy. MacBook White- cudo <3

Co do Myszek- Apple ma różne. Różową widziałam gdzieś ostatnio ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 27, 2012, 17:26:38 »
Dzięki Wam. Ściągnęłam z oficjalnej strony, wszystko gra póki co :)

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 28, 2012, 13:07:52 »
Wiecie co Wam powiem? Wyświetlacz Retina wymiata. W ogóle cały iOS 5 jest genialny. Jestem w szoku, że tak szybko wszystko chodzi i tak delikatnie... (bo dopiero wczoraj dostałam telefon tak po prawdzie, tato miał w domu, bo w Rzeszowie brał, koleżanka jechała wczoraj do mnie, więc mi wzięła.)
Oj, coś czuję, że to będzie miłość obustronna :)

Offline irishsoul

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 29, 2012, 12:14:55 »
No ja czwóreczkę mam od 1,5 roku i kocham ją miłością wielką. :P Jedyny minus- Fabienne, zaopatrz się w jakiś cover, bo jednak jak się dotyka obudowę z boku bez zadnej izolacji, to ucieka sieć.
I fakt- najdelikatniejszy dotyk i masz reakcję. I nie jest to przereklamowane, bo np. bawiłam się Nokiami i trzeba było przyciskać porządnie, w innych- ciut lepiej, ale jednak wyświetlacz Iphona wymiata. :D

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 29, 2012, 13:07:31 »
irishsoul- kupiłam jeszcze zanim dostałam iPhone :) Wiedziałam o tym od koleżanki, żeby się właśnie od razu zaopatrzyć w jakiś bumper case albo slap back cover, więc dwa dni przed przyjściem mojego iP do mnie pobiegłam to iSpace i kupiłam takie coś fajnego: http://allegro.pl/etui-trexta-classic-dla-iphone-4-4s-czarne-folia-i2402588305.html
Mam dokładnie takie, tylko brązowe... I do tego od razu w środku była folia na wyświetlacz, więc idę dzisiaj jeszcze raz do tego iSpace, żeby mi założyli, bo jak ja to zacznę robić, to gwarantuję, że zepsuję prędzej, niż założę poprawnie ;P

Poza tym, matko... jak mi się przyjemnie patrzy na ten wyświetlacz... Nie nachwalę się tego telefonu za wszystkie czasy :D

irish, a Ty masz iOS 5, czy jakiś starszy? Bo widzę dużą różnicę pomiędzy iOS 5 z iCloud, a tymi starszymi, i musze przyznać, że chyba na plus :) Moja koleżanka jeszcze sobie nie aktualizowała na piątkę, dzisiaj się spotykamy, to porównamy ;D

Offline irishsoul

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 29, 2012, 16:31:32 »
Ja mam Iphona4, więc jak wyszło IOS5, to od razu dostałam aktualizację. :) Nie wiem, jak to jest ze starszymi iphonami, czy też dostały. W każdym bądź razie mam ios5 z icloudem. :) Mało tego, np. mój mąż, lubujący się w bajerach, coś tam zrobił ze swoim tak, ze właściwie jeśli chodzi o oprogramowanie, to ma wszystko co 4s, jest siri itp. :) Coś tam podłaczył, coś tam zrobił i ma. :D

Ja już nie mogę się doczekać Iphona5. Nie grzebię, nie szukam przecieków, bo pewnie mijają się z prawdą. :P Poczekam na ostateczny kształt, a potem biegusiem do salonu. :D Albo wcześniej zamówię, bo jak znam życie będzie out of stock, jak Ipad. :P

A propo aktualizacji, to trochę się dziwię, ze Twoja znajoma tego nie zrobiła. Ja też dłdugo nie robiłam- przez brak czasu, to był goracy dla mnie okres- i w pewnym momencie- telefon odmówił posłuszeństwa. :P Nie miałam sieci, nie mogłam dzwonić- nic. Dopiero po akutalizacji wszystko wróciło do normy. :P

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 29, 2012, 23:31:27 »
Ja miałam iPhone 3GS i bałam się że jak zainstaluję iOS5 (była możliwość), to go zamuli totalnie. Więc sobie dałam spokój. W iPhonach przed 3GS chyba nie było możliwości aktualizacji do iOS5 i iCloud. Nie mam 4S, ale na 99% jestem pewna, że też jest siri. A przynajmniej natknęłam się dzisiaj w ustawieniach na coś, co jest nazwane "notatki głosowe". Ale na razie mi to nie potrzebne, więc nie próbuję ;)

Wiesz, moja Olga też nie miała czasu teraz tego zrobić, jak zobaczyła dzisiaj mojego iP to powiedziała, że chyba sobie to aktualizuje ;) Ja widziałam wstępny wygląd 5, i stwierdziłam że mi się średnio podoba, więc nie chciałam czekać aż wyjdzie, tylko powiedziałam tacie, żeby od razu brał czwórkę i spokój ;) I naprawdę, sprawdza się jak na razie świetnie <3

EDIT: Poza tym, wyświetliło mi się po podłączeniu do laptopa, że aktualizacja iOS 5 (5.1.1- czy jakoś tak) jest już dostępna, zastanawiam się czy od razu aktualizować. Jak myślisz, warto? Zrobiłaś już to?

Offline irishsoul

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 30, 2012, 17:23:26 »
Fabienne- notatki głosowe to jest coś innego niż siri. To jest np. książka telefoniczna i otwiera Ci się, albo google, albo co tam masz w telefonie. Albo otwierasz google, mówisz jakieś pojęcie i Ci wyszukuje. Siri to zupełnie inna bajka. :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 30, 2012, 17:32:54 »
Mam dylemat. Przedłużam umowę na abonament i się waham: brać na 12 miesiące bez tel czy na 24 z telefonem. Proponują mi Samsunga C5610Klik i SE TxtKlik. Lepszych nie mają, bo abonament mam najniższy, a nie taki za 80zł.Kurcze ładniejszy ze zdjęć jest Samsung i ma lepszy aparat-5mega, ale jest duży, powiedziałabym 'kobyła', do tego nie ma wifi, SE z wyglądu taki średniawy, aparat gorszy bo 3,2 mega, ale ma wifi. Ja co prawda na internet to nie patrze, bo jakoś mnie nie kręci jego obecność, chociaż są momenty gdzie by się przydał. Brat mówi, żebym wzięła ten SE.
Widzę po postach, że siedzicie w temacie. Co Wy radzicie?

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 30, 2012, 22:56:03 »
Skorpionica, ja na Twoim miejscu wzięłabym raczej SE, głównie przez wifi. ;) Nie miałam nigdy Samsunga, więc nie wypowiem się na temat aparatu, jak robi zdjęcia itp., aczkolwiek to, że SE ma mniej megapikseli nie musi wcale oznaczać, że jest gorszy - moja Nokia E7 ma 8 mega, a zdjęcia robi słabe. Ogólnie, według mnie, oczywiście, SE wygląda ładniej, tak przyjemniej dla oka. :D Jedyny

Jeśli chodzi o moją Nokię E7 - jestem z niej bardzo zadowolona, głównie przez dostęp do internetu. :D Minusem dla mnie jest to, że - jak już pisałam - pomimo aparatu, który ma 8mega, zdjęcia robi słabe. Telefon jest bardzo prosty w obsłudze, ma ciekawe funkcje, których aż tak często nie używam, ale podobają mi się. ;) Jest o wieeeele lepszy od LG Cookie, który miałam przedtem - nie polecam nikomu zarówno tego telefonu, jak i wszystkich LG. Baterię można ładować całą noc, a mimo tego, telefon wyłącza się sam, co chwilę na dodatek. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 30, 2012, 23:04:51 »
SE, choć ładniejszy z wyglądu i przydatne wifi...ja bym się chyba nie zdecydowała :P Tyle złego się nasłuchałam o tej marce, że teraz każdy SE, chociażby miał być najpiękniejszy z wyglądu i mieć fantastyczne opcje- jakoś mnie odstrasza.
A Samsung? Moja ukochana firma ;) Jeszcze żaden sprzęt z Samsunga mnie nie zwiódł. Ja mam już prawie 3 rok mojego Samsunga Monte i jeszcze nigdy nie miałam z nim problemów, a przeżył niejeden przykry upadek. A wifi mam, ale nie używam jakoś, wolę sobie wykupić pakiet za 5 zł (jestem w Plusie) i na cały miesiąc mi starcza, a korzystać z Neta mogę wtedy wszędzie, gdzie jest zasięg ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 30, 2012, 23:23:00 »
Ja miałem kiedyś telefon Samsunga i niemiło go wspominam... 2 upadki i 2 razy poszedł wyświetlacz. Wtedy się wkurzyłem, odkurzyłem swego starego LG B2050, wymieniłem w nim gniazdo pinowe i chodził sobie :) 2 lata temu też zdecydowałem się na LG ale GB220 ;P

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 30, 2012, 23:32:18 »
Alden, a jakie masz zdanie dotyczące LG, jeśli można wiedzieć? Używałam dwóch (Cookie i Shine) i oby dwa miały bardzo podobne wady - co chwilę się wyłączały, nawet jak bateria była pełna oraz ogólnie się zawieszały itp. ;)