Ja jestem na nie, jeśli chodzi o dodatkowy wątek, tym bardziej przyklejony. Myślę, że taką listę będzie można umieścić w pierwszym poście w tym wątku i potem z czasem uzupełniać

W każdym razie póki co podaję jedną część listy, z tych odcinków, które przychodzą mi na myśl jako pierwsze:
1426- propozycja "odwdzięczenia się" za pomoc, kolacja po bankiecie
1433- nieudane wyjście na bal, taniec u Marka w mieszkaniu, "chcę czegoś więcej", pierwszy pocałunek
1434- ciąg dalszy; Tomeczek pokazuje zdjęcia Teresy, Aneta nie jest gotowa, aby zająć jej miejsce
1441- Marek dowiaduje się o problemach Anety, spotkanie z detektywem, kłótnia A&M i późniejsze "pogodzenie" (przytulenie w biurze Anety)
1453- Aneta przeprasza Marka, opowiada o tym jak Henryk ją oszukał w sprawie Andrzeja
1454- ślub Marysi i Huberta, czyli spotkanie Anety, Marka i Jana
1460- Aneta pomaga Markowi w opiece nad Danusią, Marek ponownie pyta, czy między nimi mogłoby coś być, Aneta chce, aby wszystko zostało po staremu; "przyjacielski pocałunek"
1467- randka zorganizowana przez Turczyka, Aneta przychodzi do Marka i spędzają razem noc; poranek w kuchni i wizyta Marysi
1468- rozmowa Anety z Marysią, Marka z Antosiem; wyznania, "wypadek" Żukowskiego
1469- Marek po urazie w domu, odwiedza go Aneta
1476- propozycja wspólnego zamieszkania, "poważne plany" Anety
1477- pierwszy dzień wspólnego mieszkania i szereg komplikacji
1491- Aneta narzeka na brak miejsca, Marek przygotowuje dla niej niespodziankę w postaci projektu garderoby
1492- wątpliwości Anety, związane z trudami wspólnego mieszkania i remontu; ostatecznie nie chce się tak szybko poddawać
Opisy są trochę infantylne, wiem

ale jakoś jestem przyzwyczajona do tego, aby opisywać tak hasłowo, bo każdy wie o co chodzi, a łatwiej jest takie "pigułkowe" opisy zamieścić.