Autor Wątek: Paweł Małaszyński  (Przeczytany 5662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Emi

• Gość
Paweł Małaszyński
« dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:52:43 »
PAWEŁ MAŁASZYŃSKI
Filmografia:

* Weekend ( reż. Cezary Pazura, premiera styczeń 2011) ? Max
* Czas honoru (reż. M. Kwieciński, M. Rosa, 2010 - III sezon) - Tadeusz
* Skrzydlate Świnie (reż. Anna Kazejak, 2010) ? Oscar Nowacki
* Latający Cyprian (reż. Mariana Cengel-Solcańska, 2010, premiera w Polsce styczeń 2011) - Martin
* Ciacho (reż. Patryk Vega, 2010) - Karolek
* Na wspólnej (reż. Robert Wichrowski, odc. 1000) ? Piotr Korzecki uznany za ?Ważkę?
* Figo Fago (reż. Piotr Kumik, 2008)- Ryszard Gaj ?Figo?
* Teraz albo nigdy (reż. Grzegorz Kuczeriszka, 2008) ? gościnnie, on sam
* Trzeci Oficer (reż. Maciej Dejczer, 2008) ? Jacek Wielgosz ?Grand?
* Twarzą w twarz (reż. Patryk Vega, 2007-2008, I-II sezon) - Wiktor ?Ważka? Waszak
* Magda M 20 lat później (reż. Piotr Kumik, 2007) - Piotr Korzecki
* Katyń (reż. Andrzej Wajda, 2007) ? Paweł Baszkowski, Porucznik Pilot
* Świadek Koronny (reż. Jarosław Sypniewski, 2007) - Marcin Kruk
* Tajemnica Twierdzy Szyfrów (reż. Adek Drabiński, 2007) - Johann Jorg
* Oficerowie (reż. Maciej Dejczer, 2006) - Jacek Wielgosz ?Grand?
* Magda M (reż. Jacek Borcuch, Maciej Dejczer, Krzysztof Lang;  2005-2007)
* Stowarzyszenie (reż. Mateusz Ożyński, 2005) - Mareczek
* Oficer (reż. Maciej Dejczer, 2004-2005) - Jacek Wielgosz ?Grand?
* Biała Sukienka (reż. Michał Kwieciński, 2003) -Damian Przeździecki
* M jak miłość (reż. Maciej Dejczer, 2003) - Marcin Polański van Burgen
* Na dobre i na złe (reż. Maciej Dejczer) -Łukasz Sadowski
* Pianista (reż. R. Polański, 2002) - epizod, mężczyzna na moście
* Wiedźmin (reż. Marek Brodzki 2001) - młodzieniec w karczmie
* Kameleon (reż. Janusz Kijowski, 2001) - jeden z ćpunów

Dubbing:

* Terra 3D (2009) ? Jim Stanton
* Wojownicze Żółwie Nina (2007) ? Leonardo

Teatr:
* Sługa Dwóch Panów, reż. Waldemar Matuszewski (podwójna rola Trufaldina i Arlekina)
* Nie teraz kochanie, reż. Marcin Sławiński ( Pan Lawson)
* Szalone Nożyczki, reż. Marcin Sławiński (Michał Tomasiak-policjant)
*Ośla lata, reż. Marcin Sławiński (Wiliam R. Taylor)
* Perfect Day, reż. Andrzej Rozhin ( Graham Steel Jimmy)
* Przyjazne dusze, reż. Marcin Sławiński (Simon Willis)
* Berek, czyli upiór w moherze, reż. Andrzej Rozhin (Paweł Sieniawski)
* Kiedy Harry poznał Sally, reż. Andrzej Rozhin (Harry)

Teatr TV:
*Pamiętnik Powstania Warszawskiego, reż. M. Zmarz-Koczanowicz (Swen)
* Tajny Agent, reż. Maciej Zaleski

Role teatralne PWST:
*Letnicy, reż. B. Baranowska (Jakub Szalimow)
*Księżniczka na opak wywrócona, reż. R. Brzyk (Fisberto)

To na początek ode mnie trzy ważne seriale w karierze Pawła.
Oficer:

Grand w wykonaniu Pawła to był majstersztyk.  Najlepszy czarny charakter ? tej cyniczny uśmieszek, ten wzrok ? cała jego mimika. Sprawiał, że nie raz miałam ciary na plecach :D Bezwzględny przestępca, a zarazem kochający brat? no i bardzo udany duet Pawła i Borysa Szyca.  Dla mnie obowiązkowa pozycja  spośród wszystkich ról Pawła. A serial ? pierwsza część szczególnie ? bardzo dobrze napisana i zrealizowana. I muzyka, dreszczyk emocji był m.in. dzięki świetnej muzyce.
Twarzą w twarz:

Wiktor? pierwsza seria była świetna.. sposób w jaki ukazali relacje Marty i Wiktora  smilie_girl_159 Działo się, była akcja ale również wątek miłosny.  Było napięcie po każdym odcinku i jednak ?zagadka? kto za tym wszystkim stoi? a Paweł miał możliwość się wcielić w rolę taką kompletnie niejednoznaczną, tu raz kochający i romantyczny, z drugiej strony twardy  i nieprzewidywalny facet, który stara się oczyścić z zarzutów? w tej roli uważam że było duże pole do popisu i to bardzo dobra rola. ;)
Magda M:

No nie mogło by tu zabraknąć kultowego dla mnie serialu ? Magdy M i uwielbianego przez wiele osób Piotra Korzeckiego.
Nie będę się powtarzać, do tego serialu mam największy sentyment z wielu powodów i  mimo, że to było tak dawno temu ? mogłabym o nim same dobre rzeczy pisać. Świetnie wykreowane postacie ? i para główna jak i drugoplanowe, humor, ciekawe sprawy,  cudowna muzyka dopełniająca całość i pięknie ukazana Warszawa.
Piotr Korzecki ? prawie idealny,  w ciągu czterech serii okazał się ostatecznie nie do końca idealny.  Pawła tutaj musieli postarzać ale to mu nawet dodało pewnego rodzaju uroku, do tego czarujący uśmiech, łagodne spojrzenie no i Magda M nie mogła się oprzeć! ;D
To jeden z seriali, do którego chętnie powrócę, oczywiście już z zupełnie innym podejściem, jako wspomnienie, super przeżycia w związku z tym związane i po prostu świetnie opowiedziana historia Magdy M i całej załogi. ;)
Jeśli chodzi o filmy, to najbardziej polecam Skrzydlate Świnie ? które kilka dni temu miały swoją premierę w TV. 

Pawła pasją jest MUZYKA. Jest wokalistą zespołu COCHISE.  Na scenie... oj, daje się ponieść.  ;D

Wydali w maju drugą płytę, back to beginning, której piosenki można posłuchać poniżej:
http://muzyka.interia.pl/rock/news/cochise-posluchaj-nowej-plyty-zespolu-pawla-malaszynskiego,1794959,46
Paweł jako wokalista... spełnia swoje muzyczne marzenia, widać że to jest jego wewnętrzne wcielenie, które czuje, daje dużo energii słuchaczom, wraz z chłopakami tworzą świetną muzykę, z mocnym, rockowym udrzeniem, chociaż ich muzyka to połączenie różnych gatunków muzyki - co też jest wielkim plusem.  ;)

Ja tak po krótce, bo tak nie mogę wszystkiego napisać w jednym poście, a jest co.
Oprócz tego, przede wszystkim jest jeszcze teatr i jego role w teatrze KWADRAT. [aktualnie Paweł gra w Przyjaznych Duszach, w których już jakiś czas nie grał, by Andrzej Nejman z którym to się zmienia mógł być na meczu Polska- Gracja z synkiem ;)]
Aktualnie Paweł gra w Berku i Kiedy Harry poznał Sally, ale są jeszcze Ośle lata, Szalone nożyczki czy właśnie Przyjazne Dusze.

Za to co w przyszłości? Koncerty, koncerty i jeszcze raz koncerty COCHISE :D
Ale również cały czas Paweł kręci dwa seriale: Lekarze i Misja Afganistan. Jesienią będziemy mogli zobaczyć efekty!
Zapraszam do dyskusji.
W jakich rolach mieliście okazję oglądać Pawła?
;)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
Odp: Paweł Małaszyński
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:26:37 »
Baaardzo mi się podobała jego rola w "Białej Sukience"! Chyba od momentu jak zobaczyłam ten film, Małaszyński jakoś wkradł się w moje serce ;) Wiadomo, znałam go już długo zza szklanego ekranu, ale jakoś po tym filmie, zaskarbił sobie moją sympatię. ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Emi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2012, 08:29:06 »
Przy 'Białek sukience' był jeszcze wtedy taki młodziutki, jego początki.... ale to była bardzo fajna rola i duet z Czarnotą.
Scena w deszczu i słowa: Wierzyć ? może i nie wierzysz. Ale pewien to ty już nigdy nie będziesz. ;) albo ich rozmowy w samochodzie... smilie_girl_149

Zawsze jak ją w tv emitują, jak tylko jestem w domu to sobie włączam.  :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2012, 08:53:34 wysłana przez Emi »

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:32:26 »
tak, to jest piękny cytat z tego filmu.

albo:
-a Ty co robisz? Gdzie naganiasz?
-RCC
-Czekaj, tej akurat nie znam.

;D później ma niezłego zonka jak poznaje rozwinięcie tego skrótu :)

na YT jest cały film, trwa trochę ponad godzinkę także można spokojnie obejrzeć. :)
http://www.youtube.com/watch?v=n6s2n331jb0&feature=fvwrel
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Emi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2012, 18:32:39 »
W poniższym linku w Dzienniku Polskim ciekawa rozmowa z Pawłem o muzyce, o Cochise - koncertach, teledyskach i inspiracjach. :)

DZIENNIK POLSKI

oraz tutaj, wcześniejszy wywiad z Gazety Prawnej - również o muzyce, płycie, koncertach.  :)

GAZETA PRAWNA

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 14, 2012, 19:42:14 »
NAGRAŁ PŁYTĘ I RUSZA W TRASĘ KONCERTOWĄ
W sklepach muzycznych można już kupić najnowszą płytę zespołu Cochise, którego wokalistą jest... Paweł Małaszyński, czyli Maks z nowego serialu "Lekarze". To już drugi krążek wydany przez grupę założoną przez Pawła i jego przyjaciół!
Choć Paweł Małaszyński jest bardzo zajętym aktorem, stara się nie zaniedbywać fanów białostockiego zespołu Cochise, który założył razem z kolegami w 2004 roku. Na rynku ukazała się niedawno druga płyta grupy, a Paweł i jego przyjaciele ruszyli w trasę koncertową. W wakacje posłuchać ich będzie można na żywo m.in. na Zlocie Motocyklowym w Polanowie koło Koszalina, w Szczecinie i w Płocku.
Album "Back To Beginning" ("Powrót do początku") zawiera 16 kompozycji autorstwa Cochise utrzymanych w konwencji klasycznego rocka, grunge'u i metalu oraz jeden cover - utwór z repertuaru legendarnego zespołu The Doors "Five To One".
- Czerpiemy z różnych gatunków, bo każdy z członków zespołu wychował się na innej muzyce. Ja siedzę w grunge?u, chłopaki w metalu, nasz perkusista jest muzykiem progresywnym, więc te wszystkie inspiracje się łączą - powiedział Paweł Małaszyński, pytany, jakiej muzyki mogą się spodziewać słuchacze nowej płyty Cochise.
"Back To Beginning" to już drugi album grupy Pawła. Debiutancki krążek Cochise zatytułowany "Still Alive" odniósł spory sukces.
- Trudno mi oceniać płytę, którą nagraliśmy, bo nie mam do niej dystansu. Razem z chłopakami daliśmy z siebie wszystko i jest tam cała nasza miłość do muzyki, do życia, eksperymentów i doświadczeń - opowiadał Paweł Małaszyński w wywiadzie na temat nowej płyty swojego zespołu.
Paweł zdaje sobie sprawę, że muzyka, jaką nagrywa i jaką razem z kolegami gra na koncertach, nie jest muzyką popularną i nie gości często na antenach rozgłośni radiowych.
- Chciałbym, żeby muzyka niszowa, taka jak nasza czy innych zespołów grających podobnie, zalała ulice miast prawdziwym rockiem. Bo trochę tego brudnego rocka nam brakuje - mówi aktor i wokalista.

Cochise - Letter From Hell

a tutaj źródło

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2012, 09:44:07 »
Z racji tego, iż Emi była pomysłodawczynią tego wątku, a przed swoim odejściem poprosiła mnie, żebym go usunęła jeżeli nie znajdą się chętni do rozmowy i tak też uczynię. Z jedną małą poprawką, mianowicie wątek nie zostanie usunięty, a jedynie wyląduje w Archiwum, bo jednak zaczątki na jakąś tam dyskusję były.