Autor Wątek: Chirurdzy (Grey's Anatomy)  (Przeczytany 14057 razy)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
Odp: Chirurdzy (Grey's Anatomy)
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 07, 2012, 13:44:33 »
Teraz skończyła się 8 seria i czekamy na 9 sezon, który zapowiada się być dobry!  :D
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Bejsa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 07, 2012, 13:58:15 »
a teraz która się skończyła?
Jak nadrobię CSI, to się biorę za GA, w końcu po coś są te wakacje pomaturalne ;D

Anusiu, Anusiu nadrabiaj.

Chociaż dla mnie finał 8 sezonu zepsuł 8 sezon, który naprawdę był dobry.
'There's some people who are so much a part of us, they'll be with us, no matter what. They are our solid ground, our north star and the small clear voices in our hearts that will be with us always.'

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:21:00 »
Spoiler
Mer mimo, że zbyt blisko nie była ze siostrą, to też się załamała.
Spoiler
Oj, później Mer miała bardzo dobry kontakt z Lexie i jak sama przyznała- nie chciała opuszczać Seattle i jednym z wielu argumentów za było to, że miała tam siostrę. A dobrze wiemy, że jeszcze dwa sezony temu tak by nie powiedziała.

Teraz skończyła się 8 seria i czekamy na 9 sezon, który zapowiada się być dobry!  :D
Nie chwal dnia przed zachodem słońca, bo możesz się rozczarować. Owszem, jak już pisałam Shonda jest genialna, ale nie wiadomo jak będzie teraz.
Spoiler
Nie będzie Lex, nie będzie Teddy, będzie załamany Mark (o ile będzie!) i Derek, którego kariera może stanąć pod znakiem zapytania, jeszcze ciekawe jak będzie z Cristiną i jej barkiem...

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:32:05 »
Tutaj będę wierzyć, że będzie dobrze. Moje 'realistką być' muszę wyłączyć i będę wierzyć, że 9 seria przyniesie coś dobrego! :)
Spoiler
Trochę Nam "wybili" aktorów/postaci z serialu.. Ile już ich odeszło? nawet nie umiem zliczyć.  ::) Chcę jednego, aby Arizona przeżyła, Derek nie wpadał w depresję. W ogóle jak będzie z mer po stracie siostry? Jestem bardzo ciekawa jej zachowania. I Hunt&Christine - wrócą do siebie na stałe czy może i nie? No i Jackson i April, jak dla mnie mogą być razem przynajmniej nie miałaby wyrzutów, że straciła dziewictwo zanim poznała swego przyszłego męża.. Szczerze trochę mnie to rozśmieszyła, ale każdy ma inne poglądy. :P
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:37:59 »
Spoiler
Trochę Nam "wybili" aktorów/postaci z serialu.. Ile już ich odeszło? nawet nie umiem zliczyć.  ::) Chcę jednego, aby Arizona przeżyła, Derek nie wpadał w depresję. W ogóle jak będzie z mer po stracie siostry? Jestem bardzo ciekawa jej zachowania. I Hunt&Christine - wrócą do siebie na stałe czy może i nie? No i Jackson i April, jak dla mnie mogą być razem przynajmniej nie miałaby wyrzutów, że straciła dziewictwo zanim poznała swego przyszłego męża.. Szczerze trochę mnie to rozśmieszyła, ale każdy ma inne poglądy. :P
Spoiler
Oby Owen i Cristina się rozeszli. Ale jak się rozejdą, to Yang wyjedzie, a ja nie chcę. Z drugiej strony, jakby Hunt nie wywalił Teddy to mogliby być razem.
A właśnie, co będzie z April !? Jak nie ma dla niej nigdzie pracy to co teraz będzie ? :th_0girl_impossible:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:42:57 »
Spoiler
Spoiler
Oby Owen i Cristina się rozeszli. Ale jak się rozejdą, to Yang wyjedzie, a ja nie chcę. Z drugiej strony, jakby Hunt nie wywalił Teddy to mogliby być razem.
A właśnie, co będzie z April !? Jak nie ma dla niej nigdzie pracy to co teraz będzie ? :th_0girl_impossible:
Spoiler
Ja jakoś nie mam zdania, czy Owen i Yang mają być razem, czy też nie jakoś mnie to nie obchodzi, ale z jednej strony szkoda mi Hunta i Chtistine.. Cóż zobaczymy jak to będzie! Myślę, że jednak April zostanie w Seattle bądź nie, szczerze tutaj jest taki wielki znak zapytania! A szkoda gdyby jej w ogóle nie było, bo tą roztrzęsioną wariatkę lubię! :D

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:48:04 »
Spoiler
Ja jakoś nie mam zdania, czy Owen i Yang mają być razem, czy też nie jakoś mnie to nie obchodzi, ale z jednej strony szkoda mi Hunta i Chtistine.. Cóż zobaczymy jak to będzie! Myślę, że jednak April zostanie w Seattle bądź nie, szczerze tutaj jest taki wielki znak zapytania! A szkoda gdyby jej w ogóle nie było, bo tą roztrzęsioną wariatkę lubię! :D
Spoiler
Może zostać, ale nie być już dłużej chirurgiem. Zawsze może poprawić egzamin w następnym roku.
Eeee... sama już nie wiem jak to wszystko może wyglądać.

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:49:50 »
Spoiler
A ja wam powiem jeszcze inaczej. Dla mnie mogli by uśmiercić Arizone i kogoś tam jeszcze nudnego co niż żeby Lexie umarła... Mark bez Lexie to jak rower bez kół. Mam nadzieje, że nie spiknie się z ta Julie... Cristina i Owen są mi obojętni. Ważne, aby małżeństwo Mer i Dereka przetrwało, bo mają teraz Zole.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:56:18 »
Spoiler
A ja wam powiem jeszcze inaczej. Dla mnie mogli by uśmiercić Arizone i kogoś tam jeszcze nudnego co niż żeby Lexie umarła... Mark bez Lexie to jak rower bez kół. Mam nadzieje, że nie spiknie się z ta Julie... Cristina i Owen są mi obojętni. Ważne, aby małżeństwo Mer i Dereka przetrwało, bo mają teraz Zole.
Spoiler
O, właśnie nie wyobrażam sobie żeby coś się stało Mer lub Derekowi, bo teraz mają Zolę.. długo o nią walczyli, nawet już Meredith traciła nadzieję, że ją kiedykolwiek będą mieli z powrotem.  :ysz: Więc łapy precz od MerDer&Zola!  :th_0girl_dance: Nie, nie Arizona wcale nie jest nudna! To kurczę Owen zrobił się nudny z tym wszystkim, jest mi obojętnie również, czy z Yang będzie znów wszystko dobrze. Tym wymyślaniem historii 9 serii zaczynam wątpić we wszystko..  ::)

Offline Zuz

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 11, 2012, 22:30:01 »
O jak ja się cieszę, że widzę tu nowe twarze :-)

Spoiler
No cóż, dla mnie uśmiercenie Lexie było fatalnym pomysłem. Z drugiej strony sama aktorka chciała odejść. Długo czekałam na powró Lexie i Marka. Ostatecznie się nie doczekała. Dostaliśmy piękną scenę, w której Mark wyznaje miłość Lexie i tyle. Mam nadzieję, że przynajmniej on przeżyje... :(

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 11, 2012, 23:33:29 »
Spoiler
No cóż, dla mnie uśmiercenie Lexie było fatalnym pomysłem. Z drugiej strony sama aktorka chciała odejść. Długo czekałam na powró Lexie i Marka. Ostatecznie się nie doczekała. Dostaliśmy piękną scenę, w której Mark wyznaje miłość Lexie i tyle. Mam nadzieję, że przynajmniej on przeżyje... :(
Spoiler
Oooo, nie wiedziałam, że Chyler chciała odejść :th_0girl157: Szkoda, że scenarzyści nie mogli nam pokazać choć odcinek przed katastrofą, jak M&L się schodzą. Jejku jakie to byłoby piękne smilie_girl_301
Ja jestem ciekawa co będzie z Cristiną, przeżyć przeżyje, ale ciekawe czy wyjedzie, czy zostanie, bo tak Mer bez Cristiny to jak Mark bez Lex :( I w ogóle jestem zdruzgotana tym, że Mer już nie jest osobą Cristiny, że to Owen nią jest :ysz: Co to się porobiło !?

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 14, 2012, 21:26:36 »
Oglądacie nowy sezon "Chirurgów"? Ja się troszkę zraziłam, bo jednak Lexie i Mark, to były moje ulubione postaci.. I tak sobie myślę, że teraz to już nie jest to samo. Poza tym wyłączyłam się zupełnie z akcji... wiem, że nie było Cristine, ale wróciła ponoć... Może w wolnej chwili nadrobię, ale mam bardzo dużo odcinków. W sumie zatrzymałam się na 7 sezonie... Tak strasznie, strasznie ucieszyłam się z połączenia Terri z Henry'm, ale i to Shonda zniszczyła.

Dzieje się teraz coś fajnego? Warto oglądać 9 serię?

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 10, 2013, 13:13:33 »
Mam do Was pytanie.

Czy Chirurdzy są w podobnym stylu co Prywatna Praktyka? ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 10, 2013, 13:24:13 »
"Prywatna praktyka" jest spin-off'em "Chirurgów" :) Opowiada o losach jednej z bohaterek GA- Addison, która odeszła z Seattle Grace Hospital (szpital w "Chirurgach"), wyjechała do Los Angeles i zaczęła pracować w klinice swoich przyjaciół. Dlatego można się doszukiwać podobieństw między tymi dwoma serialami, parę razy były one nawet łączone (bohaterowie jednego serialu w drugim serialu).
Poza tym obydwa seriale są cu-do-wne :) To kolejne podobieństwo między nimi. Dlatego jeśli oglądałaś jeden z nich to moim zdaniem drugi też powinien Ci się podobać.

Dzieje się teraz coś fajnego? Warto oglądać 9 serię?
Pytanie padło dawno, ale dopiero teraz mogę się do tego odnieść. WARTO! Cholernie warto. Mówi to osoba, która kiedyś zakochana w GA po uszy, zaprzestała oglądanie jakiś czas temu. Teraz wróciłam do tego po namowach Zuz i nadrobiłam cały 9 sezon, spory kawałek 8 i mam zamiar skończyć 8, zabrać się za 7, bo na nim skończyłam swoją przygodę z serialem.
9 sezon bardzo się im udał, chociaż na początku strasznie brakowało mi Lexie i Marka, też ich uwielbiałam.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 10, 2013, 13:40:19 »
Wiem, że PP jest spin-off'em "Chirurgów", dlatego właśnie pytam czy są do siebie jakościowo zbliżone :)
PP jeszcze nie skończyłam, ale aktualnie jestem na etapie zaprzeczania i wypierania wiadomości, jakoby 6 sezon i to mający tylko 13 odcinków był końcem tego serialu... :( 

A właśnie, a czy Addison występuje w "Chirurgach" od początku?