Obiecałam, że przyjdę napisać coś o śpiewaniu Laury więc jestem

Bardzo lubiłam etap JOS'ia i mam do niego pewien sentyment. Mogliśmy w tedy poznać Laurę od zupełnie innej strony niż wcześniej. Zobaczyć, że ma kilka talentów.
Do dzisiaj lubię sobie wracać do jej występów z tamtego czasu. A było wiele pięknych wykonań!
I tak sobie uświadomiłam, że jeśli chcę napisać o tych ulubionych to musiałabym wymienić większość

Pisałam już wcześniej o
"Fever". To jest chyba zdecydowanie mój numer jeden! Perfekcyjne pod każdym względem!

Teram mogę już powiedzieć, że kocham
"This is the life". Uwielbiam tą wersję pełną emocji! Jest zupełnie inna od oryginału, zupełnie inaczej zinterpretowana przez Laurę i to zdecydowanie na plus! Pasuje mi jej interpretacja jak najbardziej! Chociaż muszę przyznać, że nie od początku tak było. Kiedyś lubiłam oryginał i wersja Laury wydawała mi się... dziwna(?). Trochę czasu zajęło, żebym się do niej przekonała, ale przekonałam się w 100%!
Bardzo, bardzo lubię też
"When the rain begins to fall" z 5 edycji. Piosenka jest strasznie energetyczna, pozytywna, aż się człowiek uśmiecha słuchając. A do tego głosy Laury i Artura. Pięknie razem brzmi. I fajnie wyglądali też razem na scenie

Duet idealny!
Kolejne piosenki o których chcę wspomnieć, z tego co kojarzę rzadko są wymieniane jako te najlepsze, ulubione, ale ja mam do nich jakiś sentyment, chociaż może nie są idealne pod każdym względem to lubię do nich wracać:
"Piece of my heart",
Lasciate mi cantare",
"Total eclipse of the heart""Hej szalała, szalała". Tak jak powiedziałam, może idealne nie są (zwłaszcza ta ostatnia), ale mają w sobie coś co urzeka, co sprawia, że chce się do nich wracać

A teraz jeszcze dwie piosenki spoza JOS'ia.
"Wielka woda" z festiwalu w Sopocie - uwielbiam!

Co prawda Laura śpiewała już tą piosenkę wcześniej, ale jak dla mnie właśnie to drugie wykonanie jest piękne! Zdecydowanie ma w sobie to coś!
"Czy ja jestem fotogeniczna" - kocham, kocham, kocham! Coś wspaniałego! Ta mimika, gesty, ton głosu... Cudo. Uwielbiam taką Laurę! Piosenka aktorska zdecydowanie jest dla niej.