Autor Wątek: Laura Samojłowicz  (Przeczytany 57865 razy)

Offline Ayva

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Laura Samojłowicz
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 12, 2012, 18:09:11 »
Cześć, cześć! :>
Przyznaję rację, to zdjęcie jest świetne : )
Jak każde chyba ...  :D
i też chciałabym się wybrać na spektakl .. dobrze wiecie, że na jednym miałam okazję być. A gdyby była możliwość ponownego zobaczenia Laurki .. jeju  smilie_girl_231

Offline Nataliaaa

• Nasze myśli mówią o nas wszystko. < 3 ? ? < 3
  • Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 12, 2012, 18:19:51 »
Kinga dobrze pamiętam z konfy ? :* witaj mam nadzieję że szybko do nas Laurek dołączysz :* pozdrawiam owocnego pisania życzę : * :buziak:

Offline Mycha

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 12, 2012, 18:44:02 »
Strasznie się cieszę, że Laurkowi rosną w siłę! :D Kinga - świetnie, że zdecydowałaś się do nas dołączyć :)
Chyba każda z Laurkowych (każda, która nie miała okazji spotkać L.) troszkę zazdrości Ci tego spotkania ;p Spektaklu  smilie_girl_301  Możliwości podziwiania Laury na scenie  smilie_girl_301  Dlatego chciałabym poprosić w imieniu wszystkich ciekawych, żebyś nam o tym opowiedziała :D Byłaś na 'Motylach' w Chorzowie, tak? Opowiedz o swoich wrażeniach, jak podobała Ci się Laura w tej sztuce... I co było dalej! :) Z całą pewnością masz duuużo do opowiedzenia :)
My będziemy wdzięczni, chociaż sobie poczytamy :D

A skoro tak rośniemy w siłę, pojawia się coraz więcej osób, nowych, to ja chciałabym przypomnieć, że pisząc tutaj stawiamy przede wszystkim na jakość. Staramy się pisać posty rozbudowane, wartościowe :) Unikajmy jednozdaniowych, krótkich wypowiedzi. Zawsze warto dodać kilka zdań więcej. Pełniej wyrazić swoją opinię :)

Offline Luśka

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole <3
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 14, 2012, 12:00:55 »
Bardzo się cieszę, że w końcu mamy swój kolorek, grupę. Jakoś tak dziwnie mi było patrząc na niebieskie Laurki.  smilie_girl_299
Również bardzo cieszy mnie fakt, że przybywa nowych Laurkowych.
Kinga, świetnie, że jesteś. Gosia, czekamy.  :buzki:

Pati i przywołałaś kolejną scenę, którą przeuwielbiam. 'Pierwsza' randka, ten taniec... I tak jak podkreśliłaś, gesty, mimika, spojrzenia, zachowania  smilie_girl_301  Ojej, uwielbiam ich takich  smilie_girl_301  Chemię czuć na kilometr! :D
Odc. 682... Pierwsza randka...  taniec... Pawcio w roli Romea wdrapującego się na balkon  smilie_girl_301
Tak jak wspomniałyście gesty, mimika, spojrzenia, zachowania  smilie_girl_159 Słowa są tylko dopełnieniem do tego wszystkiego.  :wub:
Kocham ten odcinek. Kocham na nich patrzeć... Kocham ich takich zakochanych, szczęśliwych...

I zdecydowanie trzeba to obejrzeć na maratoniku :D Ogólnie to ja myślę, żeby obejrzeć wszystko  smilie_girl_101  Bo szczerze mówiąc, to wątpię, żebyśmy były w stanie wybrać kilka scenek  smilie_girl_101  Przecież ja na przykład, to kocham wszystkie  smilie_girl_101  I jak mam wybrać kilka?  :o  No nieeee da się, nie ma szans :D
Trzeba wygospodarować sobie DUŻO czasu, na DUŻO scenek  smilie_girl_299
Zgadzam się!  :th_0girl_dance: Trzeba obejrzeć wszytko.
Nie damy rady wybrać kilku scenek, każda jest równie piękna, cudowna, ukochana  smilie_girl_301
I właśnie dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie tygodniowy maratonik  smilie_girl_299

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 14, 2012, 12:41:31 »
Obiecałam, że przyjdę napisać coś o śpiewaniu Laury więc jestem  smilie_girl_120

Bardzo lubiłam etap JOS'ia i mam do niego pewien sentyment. Mogliśmy w tedy poznać Laurę od zupełnie innej strony niż wcześniej. Zobaczyć, że ma kilka talentów.
Do dzisiaj lubię sobie wracać do jej występów z tamtego czasu. A było wiele pięknych wykonań!
I tak sobie uświadomiłam, że jeśli chcę napisać o tych ulubionych to musiałabym wymienić większość  ;D

Pisałam już wcześniej o "Fever". To jest chyba zdecydowanie mój numer jeden! Perfekcyjne pod każdym względem!  smilie_girl_301

Teram mogę już powiedzieć, że kocham "This is the life". Uwielbiam tą wersję pełną emocji! Jest zupełnie inna od oryginału, zupełnie inaczej zinterpretowana przez Laurę i to zdecydowanie na plus! Pasuje mi jej interpretacja jak najbardziej! Chociaż muszę przyznać, że nie od początku tak było. Kiedyś lubiłam oryginał i wersja Laury wydawała mi się... dziwna(?). Trochę czasu zajęło, żebym się do niej przekonała, ale przekonałam się w 100%!

Bardzo, bardzo lubię też "When the rain begins to fall" z 5 edycji. Piosenka jest strasznie energetyczna, pozytywna, aż się człowiek uśmiecha słuchając. A do tego głosy Laury i Artura. Pięknie razem brzmi. I fajnie wyglądali też razem na scenie smilie_girl_299 Duet idealny!

Kolejne piosenki o których chcę wspomnieć, z tego co kojarzę rzadko są wymieniane jako te najlepsze, ulubione, ale ja mam do nich jakiś sentyment, chociaż może nie są idealne pod każdym względem to lubię do nich wracać: "Piece of my heart", Lasciate mi cantare", "Total eclipse of the heart""Hej szalała, szalała". Tak jak powiedziałam, może idealne nie są (zwłaszcza ta ostatnia), ale mają w sobie coś co urzeka, co sprawia, że chce się do nich wracać  smilie_girl_253

A teraz jeszcze dwie piosenki spoza JOS'ia.
"Wielka woda" z festiwalu w Sopocie - uwielbiam!  smilie_girl_301 Co prawda Laura śpiewała już tą piosenkę wcześniej, ale jak dla mnie właśnie to drugie wykonanie jest piękne! Zdecydowanie ma w sobie to coś!

"Czy ja jestem fotogeniczna" - kocham, kocham, kocham! Coś wspaniałego! Ta mimika, gesty, ton  głosu... Cudo. Uwielbiam taką Laurę! Piosenka aktorska zdecydowanie jest dla niej.

Offline Mycha

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:02:51 »

Bardzo, bardzo lubię też "When the rain begins to fall" z 5 edycji. Piosenka jest strasznie energetyczna, pozytywna, aż się człowiek uśmiecha słuchając. A do tego głosy Laury i Artura. Pięknie razem brzmi. I fajnie wyglądali też razem na scenie smilie_girl_299 Duet idealny!

Ojeeeeej! smilie_girl_301 Też bardzo lubię tę piosenkę!  smilie_girl_301 Duet Laura&Artur to chyba najlepszy duet, jaki stworzony został w josiu  smilie_girl_159 Nie dość, że ich głosy idealnie ze sobą współgrały to jeszcze to, co działo się między nimi na scenie...  smilie_girl_159 Ktoś to słusznie nazwał chemią :D Na prawdę była magia :D I tę chemię czuło się, oj czuło :D
Zresztą... Potem pojawiły się plotki i ploteczki na temat rzekomego romansu Laury z Arturem :D  Które były tematem kilku wywiadów zza kulis :D
Swoją drogą te wywiady, z Laurą i Arturem też były świetne :D Zawsze masa śmiechu, żarty, żarciki... Widać, że przypasowali do siebie charakterkami i świetnie się dogadywali :D
Swoją drogą nie obraziłabym się, gdyby kiedyś... Laura nagrała coś z Arturem? Na prawdę mam ogromny sentyment do tego współgrania ich głosów :D

A tak zerkając w kalendarz :D Mamy 17.06 :D Wszystkie Laurkowe, wyrwane z najpiękniejszego snu, w środku nocy, doskonale wiedzą, co oznacza ta data :D
Laura - jeśli tutaj zaglądasz - Wszystkiego najlepszego!  :-*

No a list poooszedł i mam nadzieję, że doooooszedł :D Jak dostanę jakąś informację, co do tego, dam Wam znać ;)

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:22:24 »
Ktoś to słusznie nazwał chemią :D Na prawdę była magia :D I tę chemię czuło się, oj czuło :D
Zresztą... Potem pojawiły się plotki i ploteczki na temat rzekomego romansu Laury z Arturem :D  Które były tematem kilku wywiadów zza kulis :D
Swoją drogą te wywiady, z Laurą i Arturem też były świetne :D Zawsze masa śmiechu, żarty, żarciki... Widać, że przypasowali do siebie charakterkami i świetnie się dogadywali :D
Oj tak! Matko te ich wspólne wywiady były boskie!  smilie_girl_301 Oboje są cudowni, mają ogromne poczucie humoru. Było widać, że się lubią i świetnie się dogadują. Uwielbiałam wracać do tych rozmów. Po kilku(nastu) razach połowę już znałam na pamięć!  :hahaha: Z chęcią znowu bym do tego wróciła i pośmiała się, bo oglądając to nie dało się powstrzymać śmiechu, ale na ipli niestety już tego nie ma  :(
Tak jak Karola nie pogniewałabym się gdybym miała jeszcze jakąś możliwość usłyszeć ich razem  :)

No a list poooszedł i mam nadzieję, że doooooszedł :D Jak dostanę jakąś informację, co do tego, dam Wam znać ;)
Tak, a wraz z listem poszła też laurka wykonana przez naszą kochaną zdolniachę - Pat.

Offline Mycha

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 18, 2012, 00:29:09 »
Właśnie, Pati - Dziękujemy za wykonanie laurki ;D A ja muszę wytłumaczyć, że Laurka miała jeszcze śliczne wykończenie na dole i zdjęcia Laury  smilie_girl_301  Takie piękne  smilie_girl_301  Ale niestety moja drukarka okazała się bardzo wkurzająca i drukowała mi te zdjęcia prześwietlone ;/ Ostatecznie musiałam je odciąć... I wydrukować bez tego dołu.

Jutro wstawię laurkę taką jak wyglądała przed tym ucięciem ;p

Offline Luśka

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole <3
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:22:21 »

Ojeeeeej! smilie_girl_301 Też bardzo lubię tę piosenkę!  smilie_girl_301 Duet Laura&Artur to chyba najlepszy duet, jaki stworzony został w josiu  smilie_girl_159 Nie dość, że ich głosy idealnie ze sobą współgrały to jeszcze to, co działo się między nimi na scenie...  smilie_girl_159 Ktoś to słusznie nazwał chemią :D Na prawdę była magia :D I tę chemię czuło się, oj czuło :D

Jeeeeej  smilie_girl_321 Uwielbiam tę piosenkę!  :wub: Mega pozytywny utwór. Głosy Laury i Artura świetnie się komponują i bardzo miło się ich słuchało... I faktycznie, to co działo się między nimi na scenie...  smilie_girl_159 Chemię wyczuwało się na kilometr.
A jeśli chodzi o ich wspólne wywiady, świetne były! Każdy wywiad pozytywnie zakręcone, z mega dużą dawką dobrego humoru  :D Od razu było widać między nimi nić przyjaźni  :D
Tak jak dziewczyny z wielką przyjemnością posłuchałabym ich jakiejś piosenki  ;)

A co do listu i laurki.
Świetnie się spisałyście. Brawo.  :clapping:
Gabi, Karolka, list pięknie napisany. Patusia, laurka przepiękna. Wielka szkoda, że zdjęcia nie chciały się wydrukować, ale i tak jest cudnie!
Teraz nie pozostaje nic tylko czekać na info czy list dotarł. I może doczekamy się odpowiedzi?

Offline Nataliaaa

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 19, 2012, 20:56:50 »
Jak oni śpiewają uwielbiałam w soboty wieczorami zasiadać przed  TV oglądać i podziwiać naszą Laurkę jak pięknie śpiewała .
This is the life
To jedna z moich ulubionych piosenek w Josiu Laurka sprawdza się zarówno w piosenkach takich żywych jak i takich wolnych jak This is the life. Uwielbiałam ją kiedyś Laurka tak pięknie potrafi przekazać emocje i do tego jej śliczny głosik . Szczerze mówiąc gdybym miała wybierać wersję Aby Macdonald a naszej Laurki to wybrałabym wersje naszej Laurki .
In your eyes leci u mnie akurat w głośnikach . Laurka tak cudnie tu śpiewa .
Sweet Dreams Laura potrafi wczuć się w każdą piosenkę i przekazać te emocje . Sweet Dreams tu Laura tak bardzo się wczuwa w tą piosenkę .
When the rain begins to fall z Arturem tak bardzo ją zachwalałyście że postanowiłam posłuchać jej . I powiem wam szczerze że głosy Laury i Artura idealnie się ze sobą komponują i ładnie wyglądali ze sobą na scenie i tą chemię od nich było czuć na kilometr .
Nie wiem czy ktoś wspominał tu o piosence Laury z Ojca Mateusza
http://www.youtube.com/watch?v=rqJxYQP2XrI
Laura tak cudnie tu śpiewa ze normalnie rozpływam się . Piosenka taka życiowa i Laurka idealnie ja zaśpiewała .
List i laurka .
List dziewczyny jesteście cudowne macie talent .
Laurka Pat zdolniacha z ciebie laurka jest śliczna szkoda ze zdjęcia nie chciały się  wydrukować ale i tak jest pięknie.
Teraz  tak jak to  Luśka   napisała czekać na odpowiedź  Laurki i czy list dotarł.
 smilie_girl_301

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 20, 2012, 21:25:00 »
A ja właśnie nie przepadam za tą piosenką. Sama piosenka mi nie leży, a wykonanie Laury też jakoś tak... Dziwnie mi to mówić ale nie podoba mi się. Moim zdaniem jeden z tych słabszych występów L. w JOS'iu.

Laura tak cudnie tu śpiewa ze normalnie rozpływam się . Piosenka taka życiowa i Laurka idealnie ja zaśpiewała .
Tak, tak!  smilie_girl_301 Mówiłam już o tym krótko przy rozpoczęciu wątku i 'Ojcu Mateuszu' ale powiem raz jeszcze - uwielbiam!
Żałuję też ciągle, że "Do Ciebie Panie" było tylko tak króciutko... Piękna, delikatna piosenka i tak samo delikatnie zaśpiewana! Cudne!  :wub:

E.:
Wczoraj odbyła się gala "Samochód roku Playboya 2012, na której pojawiła się również Laura.

A dzisiaj podobno zaczynają się zdjęcia do nowego sezonu Hotelu  smilie_girl_253
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2012, 16:19:49 wysłana przez Gaba93 »

Offline Nataliaaa

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole ?
    • blogger
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:58:10 »
A ja właśnie nie przepadam za tą piosenką. Sama piosenka mi nie leży, a wykonanie Laury też jakoś tak... Dziwnie mi to mówić ale nie podoba mi się. Moim zdaniem jeden z tych słabszych występów L. w JOS'iu.

Tak, tak!  smilie_girl_301 Mówiłam już o tym krótko przy rozpoczęciu wątku i 'Ojcu Mateuszu' ale powiem raz jeszcze - uwielbiam!
Żałuję też ciągle, że "Do Ciebie Panie" było tylko tak króciutko... Piękna, delikatna piosenka i tak samo delikatnie zaśpiewana! Cudne!  :wub:

Szczerze mówiąc akurat tego odcinka Ojca Mateusza w którym Laura grała  nie oglądałam więc nie znam tej drugiej piosenki . Można ją gdzieś w internecie znaleźć ?
Co do zdjęć to Laura ślicznie wyglądała w tej sukience te usta ładny kolor mają . Wydaje mi się że Laura schudła trochę albo mi się wydaje . Laura ma na cudny kolorek pomalowane paznokcie .
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2012, 16:40:49 wysłana przez Nataliaaa »

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 22, 2012, 17:02:34 »
Szczerze mówiąc akurat tego odcinka Ojca Mateusza w którym Laura grała  nie oglądałam więc nie znam tej drugiej piosenki . Można ją gdzieś w internecie znaleźć ?
Samej piosenki, nie ma, bo to jest naprawdę krótki fragment. Ale naprawdę polecam Ci obejrzenie tego odcinka! Historia Małgosi była naprawdę ciekawa i do tego świetne zagrana przez Laurę. Odcinek można zobaczyć z stronie TVP za darmo  smilie_girl_356
Swoją drogą tam sobie teraz myślę... postać Gosi wydaje mi się podobna do Majki, o podobnym charakterze.. Co myślicie?

Wydaje mi się że Laura schudła trochę albo mi się wydaje.
Oj, Laura zawsze miała świetną figurę. Kiedyś pojawiały się jakieś artykuły na temat jej wyglądu, ale jak dla mnie zupełnie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.
A tutaj jeszcze trochę zdjęć:

Offline Luśka

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole <3
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 23, 2012, 12:35:16 »
Też to uwielbiam. Tak jak Gabi trafnie to napisała piosenka delikatna, piękna i równie pięknie wykonana. A co do podobieństwa Gosi i Majki to faktycznie coś je łączy  ;) Obie są tak samo delikatne, wrażliwe, szczere, skromne... I takie cudowne  smilie_girl_299

I coś o nowej fryzurze Laury i zdjęciach do kolejnego sezonu Hotelu:
Laura Samojłowicz ma nową FRYZURĘ. Wygoliła sobie BACZKI
Ruszyły zdjęcia do 6. sezonu serialu "Hotel 52". Laura Samojłowicz (27 l.), która wciela się w postać Natalii Lipskiej, właścicielki tytułowego hotelu, już pierwszego dnia na planie pojawiła się w nowej fryzurze. Aktorka do tej pory gustowała raczej w klasycznych fryzurach. Ale to już chyba przeszłość. Na planie aktorka zaprezentowała dosyć odważnie i głęboko wygolone baczki. Resztę włosów spięła w kucyk. W kulisach planu plotkuje się, że aktorka pozazdrościła fryzury Patricii Kazadi (24 l.).

Szczerze mówiąc w ogóle mi się taka fryzura nie podoba. Ale jeśli już to wycięcie wygląda lepiej z rozpuszczonymi włosami...
Coraz bardziej tęskno mi do fryzurą Laury za czasów Emki...

I jeszcze coś z gali "Samochód roku Playboya'
Laura Samojłowicz, znana przede wszystkim z serialu Hotel 52, stara się ukrywać przed mediami swoje życie prywatne. Wiadomo jedynie, że aktorka była jakiś czas temu związana z kierownikiem Jak oni śpiewają, a następnie posądzano ją o romans z tancerzem, Gabrielem Piotrowskim.Na jednej z ostatnich imprez w Warszawie Laura po raz pierwszy pojawiła się oficjalnie z mężczyzną u boku. Para starała się unikać fotoreporterów i do większości zdjęć Samojłowicz pozowała sama, ale jednak udało się uchwycić jej towarzysza.

I kilka zdjęć:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 12:47:45 wysłana przez Luśka »

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 25, 2012, 11:50:28 »

Szczerze mówiąc w ogóle mi się taka fryzura nie podoba. Ale jeśli już to wycięcie wygląda lepiej z rozpuszczonymi włosami...
Coraz bardziej tęskno mi do fryzurą Laury za czasów Emki...
Mi też. Generalnie nie lubię jakichś takich nowoczesności(?), ekstrawagancji... i raczej dosyć konserwatywna jestem i nie wydaje mi się, żeby kiedyś, z czasem mi się spodobało.
Też coraz bardziej tęsknię. Może nie od razu do czasów 'emki', ale przynajmniej do tego co było w lutym na konferencji hotelowej.

A ja sobie właśnie włączyłam "Rodzinę zastępczą" z Laurą. Chociaż jest to zaledwie króciutki epizodzik to jednak lubię go. Bardzo wyrazisty i charakterny, o!
- Ty zjeżdżaj stąd, jasne? Ja tu byłam pierwsza.
- Jak to pierwsza?
- No normalnie. Nie ma się co głupio gapić. Wypad, bo wstanę i Ci pomogę.
- Nie no, to koszmar jest jakiś. Mnie się to wszystko śni, prawda?
- Koszmar? Ja Ci zaraz pokażę koszmar.

Świetne! I z chęcią zobaczyłam Laurę w czym podobnym, z charakterem, bo w takiej roli radzi sobie tak samo genialnie w jak w roli Majki, czy Gosi  :bravojs0:

A dla kontrastu bardzo lubię też etiudę "Między nami". Można tu znaleźć to za co właśnie tak bardzo lubię grę Laury - emocje. Etiuda jest niema, więc wszystko, wszystkie emocje aktorzy muszą wyrazić jedynie swoim ciałem, mimiką twarzy... a Laura radzi sobie z tym świetnie! Trafia w 100%!
Tak sobie teraz myślę, że właśnie te najbardziej emocjonalne fragmenty ról Laury są dla mnie takimi perełkami, o.