Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 94110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meg

• Zaawansowany
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 14, 2012, 22:59:59 »
Bardzo wątpię żeby Małgorzata Pieńkowska zrezygnowala z grania w serialu. Zobowiązania finansowe jakie podjęła w ostatnim czasie raczej nie pozwalają na całkowite odejście z serialu. Jest to raczej zagrywka żeby podwyższyli gażę. Jeśli Mroczki mają tyle samo płacone co dyplomowana aktorka z jakimś tam niezłym stażem, to coś nie jest tak. Chociaż jak się patrzy na to jak ostatnio gra , to już nic nie zdziwi. Wizerunku Marysi scenarzyści raczej też nie zmienią. Założyli od samego poczatku że Marysia ma być taka a nie inna. I mamy to co mamy.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 14, 2012, 23:08:05 »
Co do pozegnania z postacią Marysi albo Marysia-Artur to myślę że.... niestety będzie to ja zawsze przez scenarzystów schrzanione.
CO do Basieńki to.... jeśli naprawdę Artur miałby zostać sam w serialu to może właśnie z córką... byłby to fajny watek np. Jak samotny facet radzi sobie z życiem i wychowaniem maleńkiej córki po np. rozstaniu z żoną, która wyjechała z innym <Grzegorz> 
Tego jeszcze nie było więc...jest wielkie pole to popisu.... np jak znaleźć odpowiednią "mamę'' zastepczą :)

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 14, 2012, 23:17:52 »
Grześ wykopany jak wykopalisko archeologiczne. Nie wiadomo skąd nie wiadomo po co. Dla śledzących dość dokładnie ten wątek, wprowadzenie tej postaci nie ma w ogóle sensu. Jeszcze Marysia, która tak bardzo przeżyła zdradę pierwszego męża, sama teraz po kryjomu pisze z dawnym ukochanym :hahaha: bzdury i to wierutne. Każdy wie jakie zdanie ma Marysia na ten temat. Tak jak każdy wie że Marysi dość długo zajęło dojście do tego że kocha Artura na prawdę.
To wyskakuje teraz jak królik z kapelusza Grześ "miłość" Marysi ze szkoły podstawowej. Rany kończyła tę szkołę 40 lat wczesniej i teraz jej się przypomniało :hahaha: .
 Teraz jeszcze w planach szykują jej wyjazd. Bezsens goni bezsens. I co potem? Artur  tak bardzo zakochany w swojej Marii Artur - będzie w razie czego szukał następczyni?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 14, 2012, 23:18:47 »
Zgadzam się z Tobą Koniczynko !!!
Również podzielam obawę, że scenarzyści "schrzanią" to, jak zwykle. Chciałoby się oglądać w eMce przynajmniej jedno, w miarę trwałe małżeństwo, któregoś z dzieci Mostowiaków. Fakt, że trudno jest pokazać w ciekawy sposób normalne, kochające się małżeństwo. Tylko, że nawet i tego uczucia nie potrafili przekonywująco przedstawić.
No niestety, tak, jak ostatnio prowadzili ich wątek w serialu, to doprowadzili tylko do ich ośmieszenia.
Z Marysi zrobili nudną ciotkę, zajmującą się m.in kotami, swatającą nierozgarniętego brata, Matkę-Polkę non stop przejmującą się problemami małżeńskimi dorosłych synów.
A z serialowego Artura zrobili "dodatek", albo wręcz postać tzw.teatralnego halabardnika, na zasadzie pojawia się na moment i znika.  Kiedyś było o wiele ciekawiej, kiedyś ....

Cukierku - Masz rację, takiego wątku w eMce jeszcze nie było, ale żeby było to w miarę wiarygodne, w ogóle jeśli można mówić o wiarygodności w polskich serialach, to niestety musieliby uśmiercić postać Marysi. A tego raczej teraz nie zrobią. A w przypadku zdrady Marysi i porzucenia przez nią Artura, to mimo wszystko byłoby kompletnie niewiarygodne. A zresztą nie ma się co łudzić, teraz jest taki natłok nowych postaci i wątków, więc nie przypuszczam, żeby gdzieś "wcisnęli" cokolwiek sensownego dotyczącego dr Artura R.
Aha - rzeczywiście, przecież Mareczek jest aktualnie wdowcem i na dodatek aż z trójką dzieci...wot i maja oszibka  ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 23:45:29 wysłana przez grant1 »

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 15, 2012, 12:59:08 »
To wyskakuje teraz jak królik z kapelusza Grześ "miłość" Marysi ze szkoły podstawowej. Rany kończyła tę szkołę 40 lat wczesniej i teraz jej się przypomniało :hahaha: .
Scenarzystom się skończyły pomysły i już zaczynają się powtarzać - mieliśmy już szkolną miłość i romans w rodzinie Mostowiaków (Grażynkę).
Czas na coś innego - nie wiem, jakiegoś raka...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 15, 2012, 13:51:40 »
Scenarzystom się skończyły pomysły i już zaczynają się powtarzać - mieliśmy już szkolną miłość i romans w rodzinie Mostowiaków (Grażynkę).
Czas na coś innego - nie wiem, jakiegoś raka...
Raka? Chyba sporym nietaktem ze strony scenarzystów byłoby kazanie Pieńkowskiej grać osobę chorą na raka -.- Rozumiem celowe podjęcie zagrania takiej roli np. w innej produkcji, ale w Mjm- no nie wiem...

Tak czy siak ten ich wyjazd to moim zdaniem i tak jedno z lepszych rozwiązań. Gdyby jednak Małgosia zdecydowała się powrócić to ma otwartą furtkę. A skoro Robert nie znika z serialu całkowicie to pewnie Artur pod pretekstem doktoratu będzie zjawiał się w kraju. Chociaż i tak wypadnie to nienaturalnie, że będzie przyjeżdżał sam.

Grześ wykopany jak wykopalisko archeologiczne. Nie wiadomo skąd nie wiadomo po co. Dla śledzących dość dokładnie ten wątek, wprowadzenie tej postaci nie ma w ogóle sensu. Jeszcze Marysia, która tak bardzo przeżyła zdradę pierwszego męża, sama teraz po kryjomu pisze z dawnym ukochanym :hahaha: bzdury i to wierutne. Każdy wie jakie zdanie ma Marysia na ten temat. Tak jak każdy wie że Marysi dość długo zajęło dojście do tego że kocha Artura na prawdę.
Taaaak,i szkoda, że ten Grześ tak jak został odkopany tak teraz zakopali go jeszcze głębiej. Zniknął w dziwnych, niewyjaśnionych okolicznościach- w sumie to szkoda. Mogli to jeszcze jakoś pociągnąć, bo mimo wszystko był to fajny okres kiedy działo się coś co dotyczyło tylko i wyłącznie ich, nie byli na doczepkę tak jak zwykle, a i sceny były bardzo miłe- chociażby te z Grabiny(odc. 895 o ile się nie mylę) smilie_girl_301
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 15, 2012, 14:00:25 »
Patrycjo - wytłumaczysz mi czemu nie w M jak miłość?
Nie interesuję się panią Pieńkowską prywatnie więc nie wiem - ona miała raka?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 15, 2012, 14:27:41 »
Patrycjo - wytłumaczysz mi czemu nie w M jak miłość?
Nie interesuję się panią Pieńkowską prywatnie więc nie wiem - ona miała raka?
Ano miała. I to akurat w okresie grania w serialu. Co prawda nie wiem jakie ona sama ma do tego podejście, czy podchodzi do tego z dystansem czy nie, ale np. mnie samej chyba ciężko byłoby podejść do tego profesjonalnie, bez żadnych emocji zważywszy na to co miało miejsce kilka lat temu. Jeśli tak jak Pieńkowska przychodziłabym na plan wycieńczona chemioterapią - zresztą wystarczy cofnąć się do odc. 175+, na których widać w jak kiepskiej formie była i teraz ktoś kazałby mi ponownie przeżywać taki koszmar tyle, że na "niby" to chyba mocno bym się nad tym zastanowiła. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, tak jak pisałam nie wiem jaki sama aktorka ma do tego stosunek :)
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 15, 2012, 14:35:41 »
http://polki.pl/zycie_gwiazd_znaniilubiani_artykul_opinie,10001129.html?cmc_id=15726
Link do jednego z wywiadów z P.Małgosią na temat jej choroby, faktycznie to raczej byłoby nieetyczne, niestosowne kazać jej grać akurat coś takiego...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 15, 2012, 17:03:51 »
No dobra - to co innego. W sumie wątek z miłością z podstawówki jakoś umarł śmiercią naturalną - i dobrze.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 15, 2012, 22:36:54 »
Ale ten wątek chyba już był w Emce? Były chyba sceny wieszania plakatów, które nawoływały do badań mammograficznych? Więc niejako mimochodem M.Pieńkowska grała sceny związane z tą chorobą. Jest aktorką i trudno z jednej strony żeby nie mogła grać scen , które dotyczą niejako życia prywatnego. To jej zawód.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 16, 2012, 08:48:24 »
M jak miłość PO WAKACJACH 2012: Marysia zakocha się i zostawi Artura
http://superseriale.se.pl/seriale/m-jak-milosc-po-wakacjach-2012-marysia-zakocha-sie-i-zostawi-artura_263833.html
I to jeszcze w Norwegu - ha ha ha, ciekawe w jakim języku się z nim skomunikuje ? Aha, do tego nie potrzeba umiejętności lingwistycznych, wystarczy mowa i język ciała smilie_girl_020
To chyba już lepszy byłby ten Grzegorz..Pożyjemy, zobaczymy.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 16, 2012, 08:53:48 »
Boże  :th_0girl_impossible:
Widzisz i nie grzmisz...
Przykładna żona, dobra matka, wierna mężowi - nagle zakocha się w innym.
Czego to ludzie nie wymyślą    smilie_girl_349

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 16, 2012, 08:59:12 »
A produkcja zapewnia, że scenarzystom pomysłów nie brakuje, taa..zwłaszcza tak bzdurnych w dodatku.
Kolejny dowód na to, że serial rozsypuje się tak, jak i jego obsada. friede

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 16, 2012, 09:13:36 »
Boże  :th_0girl_impossible:
Widzisz i nie grzmisz...
Przykładna żona, dobra matka, wierna mężowi - nagle zakocha się w innym.
Czego to ludzie nie wymyślą    smilie_girl_349

Dokładnie...  smilie_girl_289 Szkoda słów i klawiatury. Napiszę to raz jeszcze, bo coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że już chyba wolałabym, żeby Marysię uśmiercili. To mogłoby być ciekawe. Nie tylko emocje Artura, związane ze śmiercią żony, ale rozpacz Barbary! Jeżeli tak przeżyła śmierć synowej, to jak trudne chwile przeżywałaby po stracie swojej ukochanej córki, zrodzonej z wielkiej miłości. Ok, przesadziłam, ale mam wrażenie, że to lepiej przyciągnęło by widzów przed ekrany niż niewierna Marysia, która świata nie widzi poza mężem, urodziła mu niedawno córeczkę a teraz ot tak zakocha się w innym. Śmiechu warte. Skoro już zostanie w tej Norwegii z innym, to niech zostawi Arturowi Basię.  smilie_girl_349