Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 79426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 31, 2012, 22:40:20 »

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 01, 2012, 08:56:29 »
Bardzo ładne zdjęcie p. Małgosi. Wyglądała Glamour :) Dzięki grant smilie_girl_282
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 01, 2012, 21:30:17 »

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 01, 2012, 21:38:10 »
Oooo to będzie trzeba obejrzeć :) może być ciekawie :)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 01, 2012, 22:47:52 »
"Obie drużyny będą miały za zadanie wykazanie się wiedzą na temat kraju drużyny przeciwnej oraz znajomością zagadnień piłkarskich".Hm... Nie wiem dlaczego, ale ..P.Małgosia jakoś nie pasuje mi, jako "znawczyni" tego akurat tematu, no ale może się mylę..Gdyby chodziło tu o tenis, to byłoby to wysoce prawdopodobne.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 02, 2012, 11:21:42 »
Dziewczyny, widzę, że świetnie sobie radzicie - doskonały poziom dyskusji, gratuluję! Oby tak dalej! :)
Grant1, do Ciebie tylko taka maleńka prośba - nie pisz dwóch postów pod sobą, zawsze możesz edytować pierwszą wiadomość i dopisać do niej to, co chcesz. ;)

Nie wiem czy w ogóle pamięta ktoś takie czasy, ale Kiki też kiedyś była jasnoniebieską. :D
Jednak moja sympatia skupiała się raczej na bohaterach serialu niż na samych aktorach. Pamiętam jak nieskończoną ilość razy oglądałam poszczególne scenki i się tym zachwycałam wszystkim. Marysia z Arturem byli kiedyś naprawdę wspaniałą parą. W ich relacjach było sporo świeżości. Uwielbiam te wszystkie podchody Artura i wahania Marysi - miało to swój urok i ani trochę nie nudziło. A i dłuższe oczekiwanie sprawiało, że kiedy już Marysia dojrzała do tego, by z Arturem stworzyć związek, nasza radość była ogromna. Skoro już mowa o tych początkach bycia razem - jeej, wtedy ich miłość była widoczna z odległości kilku kilometrów! Każdy widział, że przeżywają drugą młodość i, jak to Marysia powiedziała, zamierzają się cieszyć każdym dniem, chwilą.

Aż sobie powróciłam do niektórych scenek. I okazało się, że znam je wszystkie niemalże na pamięć. smilie_girl_101

Mój absolutny faworyt - odcinek 534:
A: Jak zwykle: fałszywa, złośliwa i zła! Co ja w tobie widzę?
M: Może to na ciebie działa.
A: Prowokujesz mnie?
M: Może.
*Artur próbuje ją pocałować, Marysia odwraca głowę*
M: Tata się obudził! *śmiech*

A fałszywa, złośliwa i zła wypowiadane w ten sam sposób na stałe weszło do mojego języka. ;D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 02, 2012, 16:32:28 »
Kiki niektórzy pamiętają pamiętają :)

A co do audycji podanej przez grant 1. Może nie zna p. Małgosia za bardzo zagadnień piłkarskich, ale z tego co tam napisali to będą również pytania dotyczące kuchni, kultury, obyczajów itp, więc na pewno będzie wiele tematów, w których można błysnąć wiedzą. A może i w sferze piłkarskiej zaskoczy :) Jak będę mieć czas, to na pewno oglądać.
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 03, 2012, 21:04:33 »
Nie wiem czy w ogóle pamięta ktoś takie czasy, ale Kiki też kiedyś była jasnoniebieską. :D
Jasne, że się pamięta te czasy :D
Wtedy to się u nas działo... Nienawiść do "Pana R." i Doroty, opowiadania, swego czasu filmiki, to były emocje- złote czasy dla M&Ar-forever!  :th_girl_haha:

Mój absolutny faworyt - odcinek 534:
A: Jak zwykle: fałszywa, złośliwa i zła! Co ja w tobie widzę?
M: Może to na ciebie działa.
A: Prowokujesz mnie?
M: Może.
*Artur próbuje ją pocałować, Marysia odwraca głowę*
M: Tata się obudził! *śmiech*
  Taaak, fantastyczna scenka!  :laie_67:
I niech mi ktoś powie, że u nich nie może być miłych, romantycznych scen... smilie_girl_301 Ta powyżej, z wcześniejszego odcinka o marzeniu, ławeczka albo i nawet takie zwyczajne, scena niby niezbyt istotna ale jakieś drobne gesty. Mówią, że po narodzinach dziecka wszystko się zmienia i faktycznie, coś w tym jest, bo odkąd Basia się pojawiła to już nie to samo :th_girl_haha:

A fałszywa, złośliwa i zła wypowiadane w ten sam sposób na stałe weszło do mojego języka. ;D
Mam podobnie, moje ulubione "Matko Boska, co za energia!" ;D Ogólnie często kiedy coś mówię  łapię się , że kurcze przecież to z mjm! :D No, ale takie są właśnie skutki oglądania scenek po kilkadziesiąt razy ;D

P.Małgosia ma brać w tym udział http://http://sport.dlastudenta.pl/artykul/Euro_ma_dwa_serca_wielkie_show_w_TVP1,82030.html
Ciekawe...
Dzięki za cynk, miło będzie ją tam zobaczyć :)
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2012, 12:57:03 wysłana przez grant1 »

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 10, 2012, 20:50:53 »
O dzięki za linki grant. Nie oglądałam programu, bo mnie w domu nie było, a jak zwykle zapomniałam nastawić na czas. A ktoś oglądał. Podzieli się wrażeniami jak p. Małgosia wypadła? Widzę w linku, że odwołania są do programu to postaram się odtworzyć i obejrzeć.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 10, 2012, 21:43:33 »
Hm ...to był taki przyjacielski turniej polsko-ukraińskich gwiazd, z dość jak dla mnie nachalnym product placement. "Okraszony" mini występami zespołów Enej i Tercja Pikardyjska plus "Kabaret pod Wyrwigroszem". Generalnie zakończyło się to remisem, co właściwie było od początku programu do przewidzenia. Było też trochę pytań i zadań do wykonania przez uczestników programu, no i pytanka zadawane do przypadkowych przechodniów zarówno Polaków i Ukrainców, taki maleńki teścik,w uproszczeniu: co oni wiedzą o nas i vice versa. A P.Małgosia - pozytywnie, jak zwykle posługuje się piękną polszczyzną ( no wiadomo, w końcu jest aktorką), ładnie się prezentuje i prześlicznie się uśmiecha. Była bardzo wyluzowana, taka naturalna i chyba dobrze się tam bawiła. A tak ogólnie, to było takie sobie "widowisko", głównie chodziło TVP o zaprezentowanie w programie reklamy sponsorów ( muszą przecież szukać kasy) i podkreślenie przyjaźni polsko-ukraińskiej w przededniu EURO 2012.

No i niestety ...P.Małgosia więcej nie pojawi się w eMce i wygląda na to, że P.Robert również, zniknie cała rodzinka Rogowskich, szkoda.
http://www.teletydzien.pl/gwiazdy/news-pienkowska-podziekowala-za-wspolprace,nId,611459
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2012, 23:33:50 wysłana przez grant1 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 11, 2012, 01:32:30 »
Mam wciąż wrażenie, że nikt mi nie wierzy - śmieje się aktorka.
Zdecydowanie należę do tych niedowiarków... smilie_girl_141 Ale no cóż, wygląda na to, że po M&Ar zostaną tylko wspomnienia (scenki, opowiadania itp.) i nasze kolorki :th_0girl157: Szkoda.

Z nagrania programu dla TVP "Euro ma dwa serca" - http://www.tvp.pl/rozrywka/v4rozrywka/v4aktualnosci/euro-ma-dwa-serca/7628401
http://www.tvp.pl/rozrywka/galerie/euro-na-dwa-serca-czas-zaczac/7628920/malgorzata-pienkowska-i-piotr-gasowski-fot-jan-bogacztvp/7628933
Swoją drogą P.Małgosia ładnie się prezentowała, a uśmiecha się cudownie.
Mam jakiś problem z tym filmikiem, w ogóle tvp coś ostatnio szwankuje. Tylko mnie? :zla:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 11, 2012, 08:18:06 »
Grant dzięki za streszczenie programu.
Co do filmiku to i ja mam problemy, bo mi zawieszał całą stronę, więc nie obejrzałam.

Wiadomość... dość przytłaczająca na początek tygodnia... :( Ale może za rok, akurat zmieni zdanie, kto wie. Szkoda, wielka szkoda. Bo wychodzi na to, że będzie tylko przez kilka odcinków nowego sezonu...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 11, 2012, 14:41:13 »
Taak ....tylko szkoda, że przy okazji "wykosiła" również P.Roberta z serialu i małą Darię ...
W przypadku P.Małgosi, być może uda jej się zrealizowanie nowych zamierzeń, czego szczerze życzę, ale P.Roberta zostawiła na tzw. "lodzie", nawet pomimo jego umiejętności łyżwiarskich nabytych w TzGnL...
No cóż, wielka szkoda, że już nie będzie można oglądać ich w eMce, ale z drugiej strony...to scenarzyści nie mieli już kompletnie żadnych, sensownych pomysłów na kontynuację ich wątku i może lepiej, że P.Małgosia sama odeszła, zanim producenci by z niej zrezygnowali. Kiedyś tak fajnie prowadzili ich wątek, kiedyś ... :th_0girl157:
A teraz to, co ? Mamy "pasjonować" się losami byłej kochanki Tomka-Dużej wargi i jego bratanka, byłej prostytutki Elki, naukowca-mąciciela Jana i jego siostruni...Kuszewski też ma dość występów, Koroniewska nie ma tu za dużo do "grania",P.Pyrkosz i P.Próchnicki są coraz starsi, "sypie" im się rodzina Mostowiaków. "Ostanie" im jeno wiecznie chrząkająca, w "jajecznicy na głowie" Ostałowska. Aha...wróci jeszcze big star's -owad...
Hm... pewnie znowu będzie zmiana "czołówki" serialu.
Nie sądzę również, żeby scenarzyści pokusili się o jakieś ładne zakończenie ich wątku, pewnie dowiemy się z tzw."drugiej" ręki, że Marysia z Arturem i małą Basią wyjechali do Norwegii za tzw."chlebem", będzie to pokazane
w ekspresowym tempie i za dużo ich na koniec nie pokażą, żeby producenci nie musieli "wybulić" im za dużych gaży.
Smutno się zrobiło i tyle.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2012, 15:01:16 wysłana przez grant1 »

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 11, 2012, 15:20:00 »
To sobie możemy pomarzyć o "odnowieniu" wątku Rogowskich. Posypało się wszystko jak widać. Szkoda, ale przecież nie ma się co męczyć tj. w przypadku P. Gosi. Może to i nawet lep-iej...nie wiem. Mam jakieś mieszane uczucia