Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 94225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #150 dnia: Wrzesień 21, 2012, 12:17:48 »
No właśnie, kiedyś to były piękne odcinki, sceny między nimi, pomimo, że zbyt wiele w tych scenach nie pokazywali. Ale i tak było to rodzące się uczucie między nimi miłe dla "oka"...
Fakt, trochę to długo trwało, ale może właśnie te niedomówienia, to wahanie się Maryś  "zadziałało" na wyobraźnie widzów.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #151 dnia: Wrzesień 21, 2012, 14:21:13 »
"całowaliśmy się no i prawie..." hehe tego "prawie" nam nie pokazali w serialu no!
Ja nie wiem o czym Marysia myślała. Są dwie opcje, albo nam tego nie pokazali albo Marysia odebrała to ich kuchenne trzymanie się za ręce jako grę wstępną  <haha>
Ej, ej nie burzcie mojej koncepcji, mówiącej, że jednak COŚ było! <buja_w_oblokach> Już tyle lat żyję z tą myślą, że to byłby dla mnie szok gdyby jednak się okazało, że chodziło jej wyłącznie o to cmokanie po dłoni.  <hahaha>

Fakt, trochę to długo trwało, ale może właśnie te niedomówienia, to wahanie się Maryś  "zadziałało" na wyobraźnie widzów.
Tak, tak, tak. Coś w tym było. Ale ta wyobraźnia czasem nieźle się namęczyła, żeby można było dojść do tego co tak naprawdę między nimi się wydarzyło. <lornetka>
Tak mi się skojarzył z tym co napisałeś pewien cytat: "Jak zwykle fałszywa, złośliwa i zła! - YyYy... Może to na ciebie działa?" <haha>

"ale teraz czuje się tak jakby to przede mna uciekła" jejciu....jaki smutny...
I Marysia która telefonów nie odbiera...dobrze że chociaż Basi sie zwierzyła
"całowaliśmy się no i prawie..." hehe tego "prawie" nam nie pokazali w serialu no!
Biedaczysko! Ale Januszek go pocieszył i jak powiedział tak się stało. Tzn. nie do końca, ale grunt, że Rogowski dopiął swego :D
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #152 dnia: Wrzesień 27, 2012, 12:53:40 »
O ja :) Jak tu miło wspominowo, aż chyba wyciągnę swoje scenki i też pooglądam :)

Takiego "prawie" to nigdy nie pokazywali, nawet mniej niz prawieee.

Tak jak odcinek 540 (w sumie od niego zaczełąm oglądać regularnie) i sceny, ktorych nie było (a zdjęcia były).
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #153 dnia: Wrzesień 27, 2012, 21:40:14 »
Zgadzam się z Tabusią! Zebrało się na wspominki... ja już "odkurzyłam" stare odc. Miło powspominać stare, dobre czasy :)

A z inne beczki...w sumie nie mamy swojego kącika, ale... wiecie ci by się przydało...taki spis odcinkowy, czyli numer odc i mini streszczenie co w nim się działo z naszą parkę np.
464-wyjazd do Warszawy, spacer nad Wisłą, pocałunek na ławeczce
465- Marysia ucieka do Grabiny, rozmowa Ar z Januszem, i zwierzenia Marysi swojej mamie

Coś w tym stylu...bo jeśli chodzi o mnie to...słaba jestem co dokłądnie w którym odc się działo i...druga sprawa...przynajmniej miała bym przegląd co kiedy się działo i sprawdziłabym czy wszystko mam <lol>
Co o tym sadzicie? Wiem że to pracochłonne, ale...może warto

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Wrzesień 27, 2012, 22:25:44 »
Pozwolę się wypowiedzieć w tej sprawie. Proszę jednak naszą ukochana moderatorkę, żeby również zajęła miejsce w sprawie, jak do nas zajrzy.  <tak>

Do rzeczy. Rozmawiałyśmy z Patrycją na temat naszego wątku. Myślałyśmy o tym, żeby (w miarę możliwości) rozmawiać o odcinkach, które są aktualnie emitowane w TVP Seriale. Ja nie mam telewizji, ale mam wszystkie odcinki, więc w każdej chwili mogę do nich wrócić. Przypuszczam, jak większość z nas. Dlatego myślałyśmy nad rozmowami na temat tych odcinków: co nam się spodobało? Może co nam się nie spodobało? Co nas wzruszyło? Co nas denerwowało? Do rozmowy o danym odcinku można by dorzucić po 3-5 screenów, takich najważniejszych. Mamy nadzieję, że zachęciłoby to nie "jasnoniebieskie" osóbki do przyjrzenia się tym odcinkom i rozmowę z nami. Kto wie, może w miarę zainteresowania pojawi się propozycja maratonu? Zobaczymy jak się wątek rozwinie. W chwili obecnej widzimy jak jest. Odcinki na bieżąco są tak rażąco "interesujące", że chcemy spróbować z dawnymi odcinkami. Jeżeli będziemy to robić powoli, systematycznie z pojawianiem się odcinków w telewizji, to dajemy sobie czas na rozmowy. Póki co nie wiemy jak rozwiążą wątek, więc jesteśmy zdania, że możemy spróbować kontynuować wątek w ten sposób. W końcu te chwile, o których niedawno wspominaliśmy, połączyły nas w "jasnoniebieską" grupę. Oczywiście wszelkie informację o p. Małgosi i p. Robercie również są mile widziane, tak jak rozmowy o bieżących odcinkach. Jeżeli chcecie w ten sposób działać, to poczekajmy, zobaczmy jak się rozwinie rozmowa.

Tyle ode mnie, mam nadzieję, że Patrycja również się wypowie, no i oczywiście piszcie, co o tym myślicie. Wszystko jest do ustalenia.  <tak>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #155 dnia: Wrzesień 29, 2012, 22:39:28 »
Jestem, jestem. spóźniona widzę, ale ostatnio tyle się dzieję, że troszkę czasu brakuje. Na szczęście już niedługo...

Tak jak KONICZYNKA napisała jest to fajny pomysł na przytrzymanie przy życiu naszego tematu. Spójrzmy prawdzie w oczy, to co dzieję się w aktualnych odcinkach nie wymaga zbyt wielu komentarzy i jeśli ma być coraz gorzej, a zapewne tak będzie to skończymy marnie. Poza tym na aktualnych długo nie pociągniemy. Miesiąc, dwa i po wszystkim. A później? Nawet jeśli Robert w eMce zostaje to pewnie nie wróci tak od razu, a wystarczy cofnąć się do czasów wakacji, żeby przekonać się o naszej aktywności jeśli chodzi o komentowanie wydarzeń z życia aktorów. Na TVPSeriale lecą obecnie odcinki z czasów pojawienia się Dorotki, a więc same perełki. <serce> Chyba warto do nich powrócić, powspominać, jeszcze raz się podenerwować, takich emocji szkoda sobie odmówić  <haha> Jeśli tylko się zdecydujemy, możemy omówić szczegóły i np. umawiać się na jakiś konkretny dzień i rozmawiać o kilku odcinkach albo w miarę możliwości każdego z nas komentować na bieżąco. Może czasem uda nam się zgrać i spotkać wieczorem w szerokim gronie. Jak chociażby ostatnio  <buja_w_oblokach> 

Zatem czekamy na Wasz odzew, jeśli macie jakieś propozycje - piszcie śmiało.  <tak>

Cukierku, w sprawie spisu odcinków - zobaczę co da się zrobić, ale niezbyt prędko.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Październik 02, 2012, 14:15:00 »
Jeśli chodzi o mnie to popieram. W serialu nic się nie dzieje praktycznie, więc "wspominki" są jak najbardziej wskazane.
WIęc pomału nad małymi maratonami można myśleć :P po 2-3 odc i omówienie...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #157 dnia: Październik 07, 2012, 20:33:48 »
Pomysł świetny i wart rozpatrzenia. Scenki, ktore macie są czasami bardzo niekompletne. Jest teraz powtórka na AleSeriale i widać różnicę jaka jest w scenkach i tym co mamy. Scenki od 1 do 5 sezonu są mistrzowsko grane. Na póżniejsze sezony spuszczę zasłonę milczenia.

W razie czego służę swoja wiedzą  w tym temacie. Mam scenki w większości opisane. Nie mówiąc o tym że w pełnej całości gdzie grają M.Pieńkowska i R.Moskwa

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #158 dnia: Październik 08, 2012, 09:28:26 »
To od którego odcinka zaczynamy ze wspominkami? Nie oglądam powtórek, ale po numerkach sobie znajde odpowiednie fragmenty :)
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #159 dnia: Październik 08, 2012, 23:14:43 »
To od którego odcinka zaczynamy ze wspominkami? Nie oglądam powtórek, ale po numerkach sobie znajde odpowiednie fragmenty :)

Wspominaliśmy już odcinek 464 i 465, ale nie było Cię podczas tej rozmowy, więc gdybyś chciała do tych odcinków się odnieść, to zapraszam. Kontynuując myślę, że trzeba zająć się następnymi odcinkami, czyli pierwsze "na dywanik" zostają wezwane odcinki 466 i 467 (oraz kolejne)  <szczerzy_sie> W chwili wolnego postaram się wypowiedzieć przynajmniej o tych dwóch odcinkach. Też w miarę możliwości postaram się o screeny z odcinków 464 oraz 465. No chyba, że ktoś mnie ubiegnie.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #160 dnia: Październik 09, 2012, 22:34:13 »
Widzieliście dzisiejszy odc emki???????????????? Scena w Grabinie. Wprawdzie słodka bo wreszcie Rogowscy byli razem, ale... właśnie! Czy te słowa Marysi że czas najwyższy na zmiany i spojrzenie obojga rodziców na mała Basie to...to zwiastun że wyjeżdżają do Norwegii???  :zla: Mam nadzieję że w kolejnych odc nie dowiemy się że właśnie wyjeżdżają i tam układają sobie życie...bo się załamię

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #161 dnia: Październik 09, 2012, 22:46:40 »
Cukierku !!! Tak to może niestety wyglądać, na jakieś "pożegnania" to raczej nie ma co liczyć. Tempo pewnie będzie ekspresowe. Za jakieś kilka odcinków ktoś wypali, że nie chcieli "robić" zamieszania w rodzinie i "cichcem" wyniosą się do Norwegii, sentymentów żadnych nie będzie. A tak w rzeczywistości, to po rezygnacji P.Małgosi z eMki, mieliby jej na koniec płacić za grę? Ograniczyli do minimum rolę i finito.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Październik 09, 2012, 23:02:29 »
Nie widziałam dzisiejszego odcinka, ale przed chwilą przeglądałam Świat seriali i znajduje się tam informacja odnośnie odcinka 939 (emisja 23 października): "Rogowski mówi Marii, że przychodnia została sprzedana razem z ich domem." Czyli to początek końca. Mam tylko nadzieję, że choć na chwilę przed wyjazdem do Norwegii zatrzymają się w starym mieszkaniu Marysi, bo chyba nadal je ma? Czy o czymś zapomniałam? Nie chcę, żeby 939 odcinek był ostatnim z ich odziałem.  <placze> Nie chcę...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #163 dnia: Październik 10, 2012, 08:31:50 »
Ostatni dzień zdjęciowy M.Pieńkowska miała w czerwcu, czyli  nadchodzące odcinki będą prawdopodobnie ostatnimi z jej udziałem.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #164 dnia: Październik 10, 2012, 11:53:32 »
To wygląda tak w streszczeniu odc.939 :
"Renia jest oburzona, że Michał zaprosił przedstawiciela Permedu na rozmowę w sprawie sprzedaży przychodni. Łagoda tłumaczy, że nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, co zrobi z Maria-Medem. Tymczasem Rogowscy zastanawiają się nad wyjazdem do siostry Artura, do Norwegii, gdzie chcą podjąć pracę w nowo powstającej klinice".
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/odcinki/news-m-jak-milosc,nId,641003
No cóż, może jeszcze jeden lub góra dwa odcinki na początku listopada i więcej rodziny Rogowskich nie ujrzymy...