Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 79415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #240 dnia: Listopad 21, 2012, 23:25:18 »
Hm...niestety można się było tego spodziewać po ostatnich "wyczynach" scenarzystów, że tak skończy się ten wątek. Po prostu nie było w eMce dla nich już "miejsca". Teraz rozpanoszyła się, a wręcz rozmnożyła się rodzina Tomusia Dużej Wargi, na czele z tym lovelasem Marcinem&mimozowatą Kasieńką. Sorry za wyrażenie, ale małolatom ten podrywacz bardzo się podoba...Mnie jakoś nie za bardzo, a jeszcze w duecie z Sienkiewicz, to już w ogóle.
No cóż, szkoda, że Rogowskich nigdy nie zobaczymy już w komplecie. Coś tam plotkarskie portale wspominają, że Artur będzie sporadycznie pojawiał się jeszcze w Grabinie, podobno ma prowadzić jakieś tajemnicze śledztwo dotyczące Marysi, tylko, że to byłoby jakieś bzdurne, wręcz wydumane, takie na siłę. A zresztą oni stanowili w końcu w miarę normalną rodzinę, jakąś uzupełniającą się całość, a takie solowe "występy" są bez sensu. Wygląda na to, że P.Roberta wcześniej, czy później i tak pozbędą się z obsady.
Jednak kiedyś to był w miarę ładnie napisany i prowadzony wątek miłości ludzi dojrzałych. Pełen niuansów, zwątpień, a przede wszystkim pozbawiony nachalności w okazywaniu sobie uczuć, wytrwałego czekania Artura na odwzajemnienie miłości ze strony Maryś. Fakt, na pewno było to mało realne i nieżyciowe, ale mimo wszystko miało to jakiś urok.
Patrycjaa celnie to wszystko podsumowałaś, zostały na "pociechę" powtórki na TVP Seriale i archiwalne odcinki.

Na You Tube pojawił się zwiastun nowego, polskiego filmu pt:"Piąte", w którego obsadzie jest P.Małgosia. Ciekawe, co to za film i jaka gra rolę....?
http://www.youtube.com/watch?v=4f1bOPL1auU

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #241 dnia: Listopad 22, 2012, 07:36:22 »
Koniec. Smutne to, ale niech ich tak juz zostawią za tą granicę. Te występy "solo" Artura jakoś mi nie pasują. Co do ostanich odcinków to Artura pokazali baaardzo marginalnie. Ze scen Marysi z ojcem, to chyba najbardziej scena rozmowy telefonicznej z 947 bardziej mi się podobała. I ładne mieszkanie im "dali". Szkoda, ale jak powiedziała Patrycja, wsyzstko osiągnęli. skoro znikają, niech w tym momencie tka zostanie, gdy odchodzą razem ;)
A archiwalne odcinki, tak tu jest do czego wracać.

Na You Tube pojawił się zwiastun nowego, polskiego filmu pt:"Piąte", w którego obsadzie jest P.Małgosia. Ciekawe, co to za film i jaka gra rolę....?
Ciekawa informacja, nie słyszałam o tym filmie. Pewnie jak będzie więcej wiadomości to się wyjaśni.
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 22, 2012, 14:14:16 »
Znalazłam na stronie Małgosi. Cudowne <buja_w_oblokach>

Zauważyłam też, że zmieniła nazwę firmy z ManPi na samo Ma Production z innym logo. Moim zdaniem dużo lepsze, klasyczne a chyba bardziej profesjonalne. Teraz tylko czekam na "więzi..." w Krakowie, może kiedyś tam się doczekam <slucha>

Oooo, z niecierpliwością czekam w takim razie na jakieś dalsze info, bo póki co ciężko cokolwiek znaleźć na temat tego filmu.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 22, 2012, 14:33:48 »
Sądząc po zwiastunie będzie kawał dobrego ale i mocnego kina. Przynajmniej wiadomo skąd taki tytuł. Zdjęcie urocze  <brawo>

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Listopad 26, 2012, 01:33:47 »
No i stało się! Zakończyliśmy nasz ukochany wątek... Piszę zakończyliśmy, bo dla mnie cokolwiek się teraz wydarzy, to już nie będzie to samo. Gdyby była możliwość powrotu p. Małgosi, to miałabym na co czekać. Na chwilę obecną żegnam się z całym serialem. Od dłuższego czasu śledziłam tylko wątek M&Ar, inne wątki mnie już nie interesowały. Jeżeli chodzi o zakończenie... Gorzej być nie mogło. Miałam nadzieję, że pokażą ładne sceny, że scenarzyści pozwolą nam na przyzwoite pożegnanie. Naiwna byłam. Owszem scena rozmowy Marysi z Lucjanem była wzruszająca, ale jakoś nie chwyciła mnie za serce. Jak już tak chcieli podkreślić, że jest to pożegnanie na zawsze, to mogli dorzucić scenę rozmowy z Basią, może nawet nad mogiłą Łagody, a nie tylko Lucek i do widzenia... Basia wspomina coś o łzach Marysi przed wyjazdem. Pytam się! Czy tak trudno było to pokazać!? Tak trudno!? Przecież można dla świętego spokoju pokazać ich osobno, bez Basi, każdego zajętego czymś innym... Brawo! Pomysłowość scenarzystów już dawno przestała mnie bawić, pozostaje powiedzieć: "Kończ Waść, wstydu oszczędź!"

Szkoda, że zakończyli to w takim stylu. Końcówka ich "żywota" była po prostu żałosna... Scenarzystom należą się gromkie brawa za schrzanienie czegoś tak hmm pięknego.  <brawo>

Dokładnie, nic dodać nic ująć... <placze>

Zaskoczyła mnie scena rozmowy telefonicznej. Oczywiście tylko z Lucjanem, w tle podsłuchująca Basia. Jeszcze nowy dom w Norwegii i krzesła do złudzenia przypominające te od Marka, które w spadku dostała Renia. "Tragedy" jak śpiewał zespół Bee Gees...

Co do filmu z p. Małgosią, to zapowiada się bardzo ciekawie.

PS Jak dobrze, że są archiwalne odcinki <papa>

To od którego odcinka zaczynamy wspominać?  <szczerzy_sie>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #245 dnia: Listopad 26, 2012, 11:27:26 »
Obecnie na TVP Seriale emitują odcinek 513... Maryś waha się pomiędzy Radoszem-Prostamolem, a doktorem Arturem R. To jest ten odcinek, gdzie obaj pojawiają się niezapowiedziani u Maryśki z propozycją kontynuacji lekcji nauki jazdy, dodatkowo Marta wpada w odwiedziny razem z Heniem..No i Henio "wyjeżdża" z tym swoim tekstem o "kanale" w temacie nieodwzajemnianych uczuć. ...Ale możemy zacząć wspominanie od wcześniejszych odcinków.. ;). Tylko czy znajdą się jacyś chętni na to...?

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #246 dnia: Listopad 26, 2012, 17:10:32 »
Obecnie na TVP Seriale emitują odcinek 513... Maryś waha się pomiędzy Radoszem-Prostamolem, a doktorem Arturem R. To jest ten odcinek, gdzie obaj pojawiają się niezapowiedziani u Maryśki z propozycją kontynuacji lekcji nauki jazdy, dodatkowo Marta wpada w odwiedziny razem z Heniem..No i Henio "wyjeżdża" z tym swoim tekstem o "kanale" w temacie nieodwzajemnianych uczuć. ...Ale możemy zacząć wspominanie od wcześniejszych odcinków.. ;). Tylko czy znajdą się jacyś chętni na to...?
Oooo czyli po prostu "Maseczka"  ;D Świetny odcinek!

Wspominki proponuję jakoś od początku, tzn. mam na myśli już to co się działo po śmierci Krzysztofa. Niby nie ma wielu odcinków z ich udziałem, w których dzieje się coś istotnego, ale parę zasługuje na uwagę jak chociażby odcinek, w którym Marysia wpada do przychodni po recepty (scena przy szklanej szybie, "przecież ja nic od Ciebie nie chcę").
Może w końcu nam się uda <haha>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #247 dnia: Listopad 26, 2012, 21:28:28 »
Troszkę tych odcinków by się znalazlo. ;D choćby ten z " nieśmiałym dotknięciem rąk" <hahaha>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #248 dnia: Listopad 26, 2012, 22:47:09 »
Troszkę tych odcinków by się znalazlo. ;D choćby ten z " nieśmiałym dotknięciem rąk" <hahaha>
O albo jak Doktorek przychodzi zbadać Terenię i na pożegnanie Marysia chce go przytulić, ale chyba sobie pomyślała "och co ja wyprawiam, przecież nie wypada. Pogubiłam się w tym wszystkim." <hahaha>

Kocham te starocie ;D

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #249 dnia: Listopad 26, 2012, 23:23:38 »
Odcinek po powrocie Maryśki z ucieczki do matki, do Grabiny (po pamiętnym 464 )...Maryś zauważa wchodzącego do przychodni Artura i chce z powrotem skryć się w zabiegowym... Doktorek był raczej taki z wyglądu "wczorajszy", przekrzywiony (poluzowany) krawacik... Artur lekko skacowany, chyba trochę nieogolony i z miną "zbitego" psa, próbuje nawiązać rozmowę z Maryśką,"bredzi" coś o uruchomieniu laboratorium, niepewnym wzrokiem patrzy na nią. Taki był tym kolejnym "odrzuceniem" podłamany ...Ech, aż żal było patrzeć na te "męki" doktorka..Ale scena była przez oboje fajnie zagrana.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Listopad 26, 2012, 23:25:01 »
O albo jak Doktorek przychodzi zbadać Terenię i na pożegnanie Marysia chce go przytulić, ale chyba sobie pomyślała "och co ja wyprawiam, przecież nie wypada. Pogubiłam się w tym wszystkim." <hahaha>

Kocham te starocie ;D

Dokładnie tak! Twoja interpretacja zachowania Marysi to jak dla mnie strzał w dziesiątkę  <haha>

Jeżeli chodzi o rozpoczęcie wspomnień, to jak najbardziej jestem za opcją wcześniejszych odcinków. Jeżeli wspomnienia miałyby się rozpocząć od śmierci Krzysztofa, to ja poszłabym jednak trochę dalej i wspomniała jeszcze kilka wcześniejszych odcinków, np. pierwszy pocałunek, gitarka w przychodni,spawa oszusta w przychodni, wzw, gołąbki pokoju... Co o tym myślicie? To oficjalnie od czego zaczynamy?  <haha>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #251 dnia: Listopad 26, 2012, 23:41:54 »
Może od popisów doktorka gry na gitarce? P.Małgosia tak ładnie wtedy zaśpiewała...
Fajnie się wtedy przekomarzali, Artur w roli fachowca,próbującego naprawić "elektrykę". ;) Maryś próbująca zadzwonić z niedziałającego stacjonarnego telefonu, albo zagotować wodę w czajniku na prąd, którego nie było...
No i ten lekarski gabinet z mnóstwem pozapalanych świeczek...było pięknie i nastrojowo...
I jeszcze ten wzrok doktorka połączony z takim cudownym uśmiechem, jak patrzył się na śpiewającą Maryś...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #252 dnia: Listopad 27, 2012, 13:08:02 »
Może od popisów doktorka gry na gitarce? P.Małgosia tak ładnie wtedy zaśpiewała...
Fajnie się wtedy przekomarzali, Artur w roli fachowca,próbującego naprawić "elektrykę". ;) Maryś próbująca zadzwonić z niedziałającego stacjonarnego telefonu, albo zagotować wodę w czajniku na prąd, którego nie było...
No i ten lekarski gabinet z mnóstwem pozapalanych świeczek...było pięknie i nastrojowo...
I jeszcze ten wzrok doktorka połączony z takim cudownym uśmiechem, jak patrzył się na śpiewającą Maryś...
Od tamtej pory mój dzwonek na komórce to właśnie ta piosenka tylko w wykonaniu  orginalnego autora <hahaha>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Listopad 27, 2012, 20:12:27 »
Kurczę...jak ja żałuję, że gdzieś mi poginęły po tych remontach wszystkie płyty ze scenkami z M&Ar, które miałam. Kiedyś to przecież formę kultu przybierało, gromadzenie nawet najmniejszych fragmentów :D Chętnie bym teraz z Wami podyskutowała, a tak to będę tylko raczej biernym obserwatorem Waszych poczynań ;) no chyba, że płyty te wpadną mi jeszcze kiedyś w łapki...
Bo wtrącę tylko, gdyż to chyba pierwszy mój post tutaj (albo jeden z pierwszych), że i ja kiedyś kibicowałam bardzo tej parze, zresztą to dzięki nim (i filmikom autorstwa Pati) trafiłam w ogóle przed paroma laty na ifilm. Bycie jasnoniebieską to bardzo mile przeze mnie wspominany etap w moim życiu, a zarówno panią Małgosię, jak i pana Roberta nadal bardzo szanuję. Dlatego cieszę się, że zdecydowałyście się- mimo tego, że scenarzyści tak spartolili sprawę- nadal wspominać te fajne czasy ;) Miło się Was czyta.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #254 dnia: Listopad 29, 2012, 23:51:07 »
Justek... Cieszę się bardzo, że zdecydowałaś się w końcu u nas napisać. Pierwsze koty za płoty, mam nadzieję, że będziesz jednak częściej się wypowiadać i nie martw się, coś na te braki poradzimy  <szczerzy_sie>

Rozmawiałyśmy z Patrycją. Aktualnie zajmujemy się listą odcinków, które moglibyśmy wspominać. Prosimy jeszcze o chwilę cierpliwości. Chcemy zrobić to jak najlepiej, żeby dyskusja miała ręce i nogi, żebyśmy miło mogli spędzać czas na pogaduchach. Mamy nadzieję, że to rozumiecie. Obiecujemy, że już niedługo się odezwiemy i będziemy mogli razem cieszyć się wspomnieniami. <serduszka>